Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Annihilation (2018)

Komutan

Öne çıkan mesajlar

Bence çok iyiydi...

Son 2 kişinin ölümüne dikkat edin, içlerinden ne geçiyorsa o şekilde öldüler. Aslında ayının yediği kadın da içinden şiddet geçtiği için öyle öldü. Lena hep geri dönmeyi düşündü ve döndü.

Orada bir replika olduğunu sanmıyorum. Uzaylıyı öldürdü ve o alan çöktü bana daha mantıklı geliyor. Ama zaten içeride kaldıkları sürece mekan/uzaylı/durum hangisi olursa olsun içlerine nüfus etmişti. Uzaylının dışarı çıkması şart değil artık bu saatten sonra. Zaten içlerine bir şekilde girdiği için oranın yok olması çok da umrunda değil.

Evet karı-koca bu durumdan etkilendirtilmiş olabilir ama zaten planın bir parçası olarak Lena da dışarı çıkabildi. Sonunda zaten gözlerindeki parıltıdan her şeyin plana uygun gittiği ortada.

Adam, kocası olan değil ama kadın da içindeki yüzünden adamın kendisi olup olmamasını umursamayıyor gibi bir durum var. İşin temeli yine sevgiye dayanıyor olmasın lan ahduhsahd

Edit:
Bu arada alex garland sadece ex-machina değil 29 Days Later, Sunshine, Never Let Me Go gibi rahatsız filmlerinde senaryolarını yazan adam :) Bu film de tam onun kıvamında
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Ortalama netflix filmlerine göre iyiydi ya ben beğendim baya. Brightın, ne biliyim spectralın falan insanı rahatsız eden o çiğliği yoktu kesinlikle, sjw bi tarafını da göremedim.

Tombikayının linkindeki

Shimmer natalie portmanı kopyalayınca onun self destruct genlerini de kopyalayıp kendini öldürtüyor mantığını beğensem de bu olay neden natalieye kadar uzuyor diye düşünmedim değil, sonuçta lighthouse a ulaşan ilk insan o değil (ama ilk kadın? hmmm). Gerçi işte kadın + erkek ile döngüyü tam olarak tamamlamış oluyor, yiyip yutmak yerine dünyayı anlamak(?) için questine devam ediyor.

Film kendi alanında pek de yeni bişey söylemese de (biz anca carbon based mi değil mi diye sorgularken hostile bile olmayan bi formun direk dünyayı yok edecek potansiyelde olması) anlatım şeklini beğendim, insan ilişkileri kısmını sündürmeden hikayeye yedirebilmelerini ayrı bi beğendim. Kitabı okumamıştım ama şu linkten karşılaştırmasına baktım, baya alakasız ilerlemiş hatta senarist sadece giriş kısmını ve bi kaç karakterle temayı alıp kendi hikayesini anlatmış bi nevi. Yine de güzel kotarmış (tu)

yıkım kısmı portmana özel bir durum değil ya tüm insanlık için genelleme yapıyorlar zaten daha önce hücresel anlamda

konsept olarak da bayağı lovecraft kafası var

ciddi yorum yapmak gerekirsek ben filmi beğenmedim

- sjw el sallamaları bayağı rahatsız etti. strong independent woman 8 sene asker ama hopkinste eğitim verebilecek kadar zeki iyi ve yardımsever. bir yandan da zenciyle eşini cucklıyor lel
- zaten az karakterli bir filmde bir çok karakterin amaçsızlığı/boş ölümü
- plot holelar ve tutarsızlıklar

Sosyal ağlarda paylaş

bu filmi niye begenmediniz yav. Moon'dan beri izledigim en iyi sci-filardan. ozellikle son 20 dk kusursuzdu bence

release hikayesi soyle: US'te iyi gise yapamadigi icin daha fazla marketing ve release icin para harcamayalim deyip direk netflix'e satmislar yayin hakkini. onun disinda netflix ile alakasi yok.

film su an UK'de cok populer. filmi sinemada deneyimlemek icin petition'lar falan basladi. simdi limited release olacakmis.

izleyince hak verdim - goruntuler sinema perdesine yakisir kalitede.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Denk geldi izleyeyim dedim
Beğendim ben 10/7
NP baya yaşlanmış bu arada çikinleşmiş.

sis atma oç

bilim kadınları iyiydi, her biri kendi alanından çözmeye çalıştı olayı. Help, help me pls diye böğüren ayıdan tırstım. onun dışında fenerin içinde o3 attılar filmin sonunda orası baya ilginçti. Film havası gerdi beni baya bi de yalnız gece izledim o etkiledi sanırım. Devamı gelir bu filmin. Anlayamadığım kısımlar ise nigga akademisyene niye dibini dövdürdü NP, filmin işleyişi ile ne alakası vardı orasını anlayamadım

Sosyal ağlarda paylaş

@vivavale - film sonu vs. spoiler

Dövdürme nedeni tabii ki zenci penisi. Filmle alakası da şu ekibin başı olan psikolog kadının söylediği "hepimizin içinde kendimizi yok etmek içi bi güdü vardır" mealindeki laf. Süper hayatı var işte kocişiyle çok mutlular ama gidip ağzına sıçıyor evliliğinin ve hayatının, akabinde de kocası olayı öğrenip intihar görevine yazılıyor. Filmin sonunda shimmer natalieyi kopyaladıktan sonra kendini yok ediyor mesela, biraz da oraya bağlanıyor bu kendini yok etme güdüsü (ve alienların insanlardan bu olayı öğrenmesi).

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...