Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Varlığınızı Kanıtlayın


Grego

Öne çıkan mesajlar

http://i68.tinypic.com/2m4uf7k.jpg

ciddiyet sınırlarına dönersem

felsefe meraklısı ve erasmusda yapı uygulama dersini sadece epistemoloji dersine saymalarından ötürü soruna soruyla cevap vereceğim

bu soruyu soran kişi hangi kanıtları kabul edecek? o önemli.

örnek vereyim:
bir bıçak düşünelim. varlığı bence kesin. dokunabiliyorum görebiliyorum kullanıyorum fln. beni kestiğinde canım acıyor. varlığı kesin olan bir objeyle etkileşime girebiliyorum. demek ki ben de varım.

işte kanıtladım kendimce. ama bunu kabul edecek mi? ya da bıçağın varlığını kabul edecek mi? soran kişi. mesela cansız objelerle ilgili varlık kuramlarımız farklıysa hiçbir ortak noktada buluşamayız. hiçbir zaman da kanıtlayamam bu yolla. zaten varlık denen şeyi kanıtlamak diye birşey de yok sadece argümanı var.

bu sorunun zorluğu genelde sorunun kendinden değil soran kişiden kaynaklanır. topic hatalı. kitleyin ve gregoyu banlayın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Varlığı kanıtlayabilmem için diyalektik üzerinden yokluğu kanıtlamam gerekir.

Varlık dediğimiz şeyi önce bir sınırlandırmamız lazım. Bunu kendim seçebilirim, mesela unique bir atom dizilimine n diye bir kod atarsam, bu dizilimdeki her değişim olasılığı ve atom sayısındaki değişimi de içerecek şekilde n+1'inci bir kod ile tanımlayabilirim.


n sayısı benim atom dizilimimi tanımlayan herhangi bir kod ve her n E evren olmak üzere, her n için bilinmeyen n+1'inci bir eleman bulabilirim. yani benim atom dizilimimin n ise, n+1 olan muhakkak bir dizilim vardır. hiçbir şey olmasa kendime bir atom eklerim, o da var olmuş olur.

bu durumda, evren (E) kümesi, bütün dizilimlerin toplamı ise,

E={n,n+1,n+2,.....}
E-n={n+1,n+2,.....}
ise
n=0

demek ki n aslında yok.
ben yokmuşum.
kanıtlayamadım, gg, bye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...