Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

klasik crpg


nienna

Öne çıkan mesajlar

Combatsız main stream oyun ne yazık ki yok. Eğer grafiklerini miden kaldıracaksa indie Age of Decadence çıktı, 0 combat alternatif çözümü de mevcut. Sanırım son 5 yılda falan oynadığım en iyi oyun, en son imperial guardsa girip 0 kill countla oyunu bitirdim aklım çıktı. Her questin farklı çözümleri var bu açıdan rakipsiz, ama indie olmasından kaybediyor biraz. Setting low-magic bi dünyada cataclysm sonrası roma imparatorluğu benzeri bi imparatorluğun çöküşü ve akabinde post-apoc dünya, baya da güzel işlemişler.

Age of Decadence

http://media.moddb.com/images/articles/1/151/150129/auto/screenshot_001-00001_zps83cdeb75.jpg

http://www.downyowlbear.com/wp-content/uploads/2017/04/AODCharacter.jpg





---


Indie olmayan ilk alternatif Planescape torment, ama yalnızca stealthle gezersen trashi atlayabilirsin, boss fightlar zorunlu yine. Direk gelmiş geçmiş en iyi crpg hani dialoglar olsun hikaye olsun. Gerçi oynamışsındır ihtimal. Setting D&D planescape.

Torment

http://www.hardcoregaming101.net/torment/planescape/planescape-2a.jpg



---


İkinci sırada Mask of the Betrayer var, nwn2 ek paketi ama dandik base game gibi değil tormentvari güzel bi hikayesi ve karakterleri var. Trash ve boss fightlar gırla, çok az questte non-violent alternatif var. Setting high lvl forgotten realms, az biraz planescape crossover var.

MotB

http://www.mobygames.com/images/shots/l/276720-neverwinter-nights-2-mask-of-the-betrayer-windows-screenshot.jpg





---


Üçüncü sırada Knights of the Old Republic 2 var, bu da ilk kotor gibi dandini değil sağlam hikaye üzerine yine başarılı yan karakterle destekli efsane bi crpg. Ama diğerleri gibi trashten ve pasifist alternatiflerin azlığından muzdarip. Setting starwars old republic.

KotOR2

http://pclosmag.com/html/issues/201602/images/page09/482cc4a9f3d1f42076cbbc17425f0189.jpg





---


Bunlar hikayesi en iyi olan oyunlar, sonra da arcanum geliyor. Setting steampunk magic, teknoloji ve büyü bir arada çalışamıyor. Sistem baya kırık, mutlaka fanmade patchler gerekiyor ama inanılmaz detay var oyunda ve hikaye olarak da keyifli baya. Ne yazık ki combat çoğu yerde zorunlu, bide zor olabiliyor combat sistemini biraz bilmek lazım.

Arcanum

http://terra-arcanum.com/drog/highres/1024x600_01.jpg




Bu 5 efsaneden sonra klasikler geliyor işte icewinddale 1-2 , baldursgate 1-2, yakın dönemden pillars of eternity ve tyranny falan. Ama hepsi de combat atlamanın mümkün olmadığı full trashli boss fightlı falan oyunlar.

Yeni çıkan torment:numeradan da bahsetmek lazım. İlk tormenta özenerek hikaye ağırlıklı bi oyun yapmaya çalıştılar ama projeyi pek iyi yönetemeyip 40 farklı yazarla senaryosu ve hikaye-karakterlerde yavanlığın olduğu biraz orta karar bi oyun çıktı. Sanırım non-violent alternatifi de mevcut, aslında senin ilgili daha çok çekebilir.

Numenera

https://images.techhive.com/images/article/2017/01/tton_previewevent_screenshot02-100705176-orig.jpg





Hadi madem bu kadar trashli combatlı oyundan bahsediyoruz, yine yakın dönemin en iyilerinden biri indie underrailden de bahsedelim. Arcanum gibi detaylı bi dünyası ve sistemi var, craft + exploration + keyifli questler. Noncombat alternatifi pek yok stealthle bişiler yapabilirsin ancak ama combatı olsun stealthi olsun 10 numara oyun. Fast travelın olmaması bozuyor tabi couch-gamerları. Setting kıyametin çok çok sonrasında yer altı tünellerine çekilip bi uygarlık kuran insanlık. Sonlara doğru baya dallanıp budaklanıyor konu iyice beyin sarmalına giriyorsun

Underrail

http://inspectorspacetime.ru/wp-content/uploads/underrail_11.jpg




Bunların haricinde first/third person olması bozmayacaksa 3 tane daha efsane oyun var. Fallout New Vegas , Vampire: Bloodlines ve Alpha Protocol. Unuttuğum bişi kalmadı umarım baya all-star kadrosu saymış oldum.

tldr : Age of Decadence ve Torment : Numenera bak asıl istediklerinin hepsini o karşılıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

seksdice guzel ozetlemis. (tu)

klasik crpgler de kendi icinde ayriliyor aslinda. senin istedigin oyunlar niche icinde niche. icewind mesela aradiginin tam tersi olmasi lazim. daha cok combat olsun diye girisilmis bir seri.

torment enhanced edition ile yardir. numunera da tam istedigin gibi ancak en pozitif tabirle "meh" bir oyun.

izometrik disinda da cikabilirim dersen vampire the masquerade: bloodlines tam istedigin gibi olmasa da epey tatmin edici bir deneyim olur.

underrail, falloutlar, bilimum D&D oyunu bunlara hic bulasma, hepsi combat agirlikli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

age of decadence bana kafayi yedirtti uninstall ettim

oyun surekli dead end oluyor. yarattigin karakter icin en dogru secimi yapmadigin taktirde sak diye dead end. ya hikayede yanlis secenegi sectigini ya da puan vermen gereken bir skille 1 puan daha az verdigini cok sonradan o challenglari asamayip dead ende ulasinca anliyorsun. "gideyim surda xp farmlayim" diye birsey de olmadigi icin 5 questin varsa 5i de pendingde bekler halde oldugun yerde kaliyorsun.

ve oyunun zorlugu sacma bir sekilde surekli scale oluyordu yanlis hatirlamiyorsam. "suna biraz puan vereyim, ilerde belki isime yarar" diye birsey yok, o yetenegi gerektiren her challenge gittikce daha da zorlasiyor.

ilk diplomatik karakter actim, cook sonralarda biryerde bribe etmem gereken bir karaktere param cikismadigi icin dead end oldu. zira oyun lineer oldugu icin geri donup para ya da xp farmlayip geri gelemiyosun. sonra savasci karakter acayim dedim, oyun bu sefer hep kaybedecegim savaslara soktu beni. sonuc: uninstall.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahah nigger keşke topiğine yazsaydın şunu şunu yapamadım diye yardımcı olurduk. Age of Decadenceta en en zor şey hibrid karakter, biraz gümüş dilli olup beyaz pelerinli şövalye gibi önce kötüleri döveyim sonra liderleriyle anlaşma yapıp köyü kurtarayım yoluna gittiğin zaman ya yeterince diplomatik olamadığın için kafanı kesip eline veriyorlar, ya da ayna karşısında oratoryo kastığın için eksik kalan block skillin yüzünden yine kafanı kesip eline veriyorlar.

Eğer konuşarak bişeyler çözmek istiyorsan mutlaka tüm konuşma skillerine bol bol puan verip yüksek tutman lazım, üstüne yüksek karizma da baya yardımcı oluyor. Yok adam dövmek istiyorsan yine o işe odaklanman lazım, amatör oyuncunun 2. 3. seferde combatı falan iyice öğrendikten sonra hibrid karakter açıp bitirmesi makul. Consumablelar ve alchemynin doğru kullanımı çok fark yaratıyor bu konuda.

Oyundaki tüm combatlara girmek, tüm questleri yapmak gibi bi zorunluluk yok, çoğu yerde kaçabiliyor / factionını satıp karşı tarafa geçebiliyorsun. Ama tüm optional contenti yapayım diyen hibrid bi karakter için bi seçenek de skill hoarding. Bi nevi cheat işte, skillerini harcamayıp geçemediğin yerde load>skill ver şeklinde. Çok zorlanırsan content görmek için kullanabileceğin bi yöntem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nienna said:

icewind başladım, planescape sıraya soktum. fallout 2 bitirmiştim. onboard gpu'ya kısıtlı olduğum için kotor falan hikaye kalır şu anda. diğerlerine şimdi bakıyorum uzun güzel post olmuş teşkürler. hatta önce teşkür yazıp sonra okumaya devam edim dedim.


abi bütün seçenekler arasından en çok kombatlı en az diyaloglu oyuna başlamışsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun su ki, zaten hic hybrid karakter oynamadim.

Diplomatik karakter oynarken yine diplomatik yeteneklerden birine fazla yuklenip digerini daha az tuttugum icin birkac kez reroll yapmam gerekti. Hangisine ne zaman ihtiyacin olacagi hic belli olmuyor, duvara toslayana kadar duvari gormuyorsun.

Combat karakter oynarken de keza spear yetenegine verebildigim kadar verdim, o asamadaki en guclu zirhlari aldim ustume. Yine sectigim faction "iste en dogru zaman bu!" diyerekten kendilerinden sayica ustun bir dusmanla savasa soktu beni. Karsimdaki tanka vursam okcu patir patir olduruyor, okcuya vursam o beni kitelarken eriyip gidiyorum. Ag mag gibi yan toollar kullanip belki iyi bir stratejiyle kazanabilirdim ama gitmek istedigim storyline da o degildi zaten. Diger 2 line tek basima dusman kampina saldirmami gerektirdigi icin tikanmisti zaten.

Sisman adamin kolunda damar aramaya calisan hemsire gibi, oyunu cozmek icin gerekli en dogru skill/secenek kombinasyonunu reroll yapa yapa aramaktan biktim haliyle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kotor çoook eski bi motor kullanıyor, hatta şöyle diyim unity kullanan pillars olsun yeni torment:numenera olsun kotor2 bunlardan daha az kaynak tüketiyordur. Yazdığım oyunlar arasında en fazla kaynağı motb kullanır heralde.

Ben izometrik diynince kişisel tercih diye düşündüm ama gpudan kaynaklıysa yazdığım fpsleri falan da elemen gerekir heralde. Sen evet iwddan sonra orijinal planescape:torment ı bi bitir, sonra baldur2 ikisinin arasında kalıyor onu patlatırsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...