xaty Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 2004 model aracımızı (Seat Altea) sonunda satmaya karar verdik, yerine 2. el bir araba alacağız. Aradığımız özellikler: - Otomatik vites (tam otomatik istiyoruz, şanzıman problemi olup soğutmasın kendinden) - Güvenli olması ve sağlamlık (donanımsal olarak da) - Hatchback (aşırı küçük olanlardan değil ama) - Yıl 2010+ (bakım masrafları ve nispeten güncel olması için) Eşimin ilk kullanacağı araç olacak, arabadan soğusun istemiyorum. Yakıt tüketimi kullanacağımız süre ve mesafelere baktığımızda ön planda değil. Bütçemiz 50bin TL civarı, biraz yükselebiliriz. Araştırdığımız kadarıyla öne çıkan iki seçenek var; - Opel Astra (2010-2011) - Mazda 3 (2010-2011) Bunların dışında; - Alfa Romeo Guilietta; çok beğeniyoruz ama bütçemize 10k eklememiz gerekir. Değer mi emin değilim. - Hyundai i30; donanım olarak dolu ama güvenmek konusunda şüphelerim var. (eşim de beğenmiyor zaten) - VW Golf; bütçeyi yükseltmek gerekiyor, daha mantıklı alternatifler var gibi Bahsettiğim modelleri göz önüne alınca dikkat etmemiz gereken detaylar var mı? Sizlerin önerisi hangi araç olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 eşinin ilk kullanacağı araç olacaksa ve soğumasını istemiyorsan bence kriterler şöyle olmalı. b segmenti tipini eşinin beğeneceği görece yüksek oturumlu parçası ucuz abs ve espli şanzımanı stabil ve sorunsuz büyük bakımlara ihtiyaç duymayacak yaşta (5 yaşını geçmemiş diyelim) ikinci el piyasası olan bunların herbirine bir katsayı ver, sonra araç tipi için de eşine puanlama yaptır ama o kriterin katsayısı yüksek olsun. ben bu çalışmayı yapınca 2013 model dandik corsaya kaldım ama öğretiyoruz işte (: planım tam olarak süremyi öğrettikten sonra elden çıkarıp robust bir markada c/d segmente atlamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 selamlar beyefendi, eşiniz de foruma üyeyken ve aracı kullanacak bireyken ataerkil şekilde başlığı açmanız acaba patinaj bölümüne güvenmiyor musunuz sorusunu aklımıza getiriyor. neyse laf kalabalığını geçelim. bence istanbulda B sınıfı araç sizin gibi çekirdek aileye düşünülmeli. hem bütçe / donanım açısından ferahlarsınız hem de gerçekten C sınıfı bile yer yer büyük kalabiliyor. illa C sınıfı diyorsanız seat leon neden düşünmüyoruz? soğuttu mu kendisinden? 2011 mazda 3 otomatik vitesi eski usül olabilir, 4 ileri gözükenlerden. onlar artık gerçekten eski kalıyor hem tüketim hem performans açısından. DSG tarzı en az 6 ileri olması lazım bence bu saatten sonra alınacak araç için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 renault captur, fiat 500L falan da bakın. B sınıfı ama yüksekçe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 B sınıfı ihtiyacımızı görür aslında ama hem içi biraz daha ferah olsun, hem de İstanbul trafiğinde yaşanabilecek sıkıntıyı biraz azaltsın diye düşünmedik pek, güvenlik sebebi kısaca. Yüksek bir model olabilir belki, dediklerine de bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 biz 2013 yılında captur aldık. tavsiye edeirm. fiyatları nedir bilmiyorum gerçi ama. otomatiği var. yokuş kalkış desteği çok başarılı. içi ferah (bence), kullanımı rahat, parçaları ucuz, bakkalda bile 10.000 bakımını yaparlar, malum renault. 0.9 manuel var bizde, 35.000 e geldik. bir sıkıntı oluşmadı. bizim hanım araba kullanmayı bu arabada öğrendi. sorun olmadı. crossover diye geçiyor, yerden yüksek tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 en bos captur 84 100 ..104 200 e kadar yolu varmis..diyor internet.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 xaty said: hem de İstanbul trafiğinde yaşanabilecek sıkıntıyı biraz azaltsın diye düşünmedik pek, güvenlik sebebi kısaca. abi bu küçük arabayı sıkıştırıyorlar diyeyse haklısın. ama bu aracın sınıfından çok maskülenliğine göre değişiyor. mesela yaris var bende feminen kere feminen. c3, pejolar da böyle. KARI ARABASI diyor gören kıstırıyor. bakıyor içinde sakallı bozayı oturuyor bırakıyorlar. öte yandan fiesta, yeni cliolar (captur dahil), ibiza falan daha maskülen dizaynda. daha az kıstırıyorlar. çomarın algısında bu da önemli. haşin bir araç beğenirseniz sorun olmaz B sınıfı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 dana22 said: en bos captur 84 100 ..104 200 e kadar yolu varmis..diyor internet.. naptın be abi öyleyse zengin oldum ben 42 ye almıştım fadçaöms otomatiklerin ikinci elleri 53 tl den başlıyor diye gördüm şimdi. senin dediğin kadjar olsa gerek. o daha pahalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Orası da doğru, malesef İstanbul'da eşin kullanacağı araç alırken önemli kriterlerden biri oluyor şu konu. Captur, 500L, 3008 falan da güzel alternatifler de direk 60k bandına çıkmak gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Jeeztro said: senin dediğin kadjar olsa gerek. o daha pahalı. linko..fiyatlar 3 asagi 5 yuklari ayni seviyede oluyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 ilk aracını kiralayabilirsin de, öyle düşündün mü hiç? ilk kez süren için bütün sıkıntıları dert olmaktan çıkarıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 xaty said: - Hyundai i30; donanım olarak dolu ama güvenmek konusunda şüphelerim var. (eşim de beğenmiyor zaten) Neden güvenmediniz buna? Beğenmemeniz normal çünkü araba çirkin* ama güvenilmeyecek bi durum olduğunu sanmıyorum. *Çirkinden ziyade hyunadi tasarımlarını asya-amerikaya göre yaptığı için bizim gözümüze çirkin geliyor, grubun diğer markası kia ise avrupada tasarlanıp üretilyior, onların tasarımı daha alışıldık avrupa tasarımı. kia ceed mesela i30 ile aynıdır, ama hem içi hem dışı daha düzgün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 öbür topikte fiat, bu topikte hyundai. aktiftablet arabadan anlamıyor confirmed. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 cmaxten captura gecmıs bı arkadas varda baya pişman. otomatikte ya dsg tarafına gidicen yada cvt. civic alabilirsin varsa 2. el 2011 falan. Çok yakar tabi Jazz alabilirsin daha yenice, tabi bunların 2. elleride kuvvetli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 aktif kardeşime katılıyorum aslında. hyundai nin o dandik dönemi epey geride kaldı getz lerle beraber. i30 lar falan gayet başarılı araçlar aslında. tipi tabi ki zevk meselesi de, orta direk arabası tam ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Suark said: cmaxten captura gecmıs bı arkadas varda baya pişman. cmax ten captura geçilmez ama moruk ya fasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 ya kaza yapmıslar pert olmus araba, 2. el parasıyla anca captur alınabiliomuş, geçiş o =) Jeeztro said: Suark said: cmaxten captura gecmıs bı arkadas varda baya pişman. cmax ten captura geçilmez ama moruk ya fasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Ooo astra ondeymis baya ^_^ Elden cikarilabilirlik bakimindan da degerlendirmek lazim biraz cok uzun yillar kalmaz elimizde sanirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 otomatik dizel c4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 yenge tadını alınca daha iyisine geçicem, masraf çıkarıcam diyor, aman dikkat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Selam, goldbären'in fikir ürettiği bir ortamda ben susarım :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 ya bırak şişko paso boş konuşuyor. nokta koymasa fistan postundan farkı yok. marka filtresi koymadan fiyat aralığı otomatik vites koyarak geniş geniş ilan gezmek laızm, gözardı edilen model olmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 jukeun biraz dolu modelleri iş görür. fiyat aralığına giriyor mu emin olamadım, temizlik durumuna bakmak lazım aracın. İlla küçük olsun diyorsanız da mini lere bakmakta fayda var. Binmeyen kullanmayan çok ön yargılı yaklaşıyor bunlara ama kullanıktan sonra değişiyor. Gerçi temizini bulmak zordur. Son olarakta A1 düşünebilirsiniz. 2011-2012 modelleri güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2017 onlar fazla ufak kalır. a1 belki ama istemiyorlar sanırım. juke olabilir ama tam love it or hate it dizaynı var. seven çok seviyor ben de hiç beğenmiyorum. zevk işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar