Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2. el tercihinde yardım

ginaly

Öne çıkan mesajlar

Folks,

Şimdi bizim hanıma bir araç alayım diyorum, işe gidip gelirken kullansın, toplu taşımadan ve sokaklardan biraz uzak kalsın, istanbulun leş ortamı bende ciddi güvenlik kaygıları yaratıyor zira.

Fakat kendisi ehlieyeti almış zamanında bırakmış bir kenara. Haliyle pek bir şey bilmiyor.

Bütçe olarak da max 45 gibi bir şey belirledim kafamda. Mantık da şu, gidip sağa sola vuracak, parçası falan üzmesin kafasındayım.

Fakat bir yandan da biliyorum ki o araba uzun süre kalmaz bizde, iyice öğrendikten sonra adam gibi bir şeye geçilir.

Bu düşünceler ışığında şöyle seçenekler belirledim,

2010-2011 polo, dsg'leri 40-45k bandında.
2006-2007 audi a3, söze gerek yok, ama km'ler en az 150k.
2013-2014 opel corsa, f/p'de daha iyi görünüyor ama almandan önce son çıkış resmen.
bir ihtimal ibiza, o da markayı bildiğimden.

alman ekolü dışındakilere ise pek bulaşmayayım diyorum, görece cehaletimden de kaynaklı olabilir. misal peugeot 208 diye bir araç varmış, bayaa yüksek modelli az km'li seçenekler mevcut.

var mı böyle "lan bak x diyip geçme, canavar gibi araç" diyebileceğiniz bir marka/model

yoksa şu üstteki modellerden hangisi daha mantıklı olur, a3 olsun çamurdan olsun diyim mi, skindirik poloya mı para bayılayım falan?
Sosyal ağlarda paylaş

AUHAUEHAUEHAUAH denizin intikamı olmuş :D

şaka maka süper başlık, ben de takipteyim sadece bütçe biraz daha fazla ginaly'nin konuyu çok baltalamadan mesela şu an takibinde olduğum arabayı koyayım bugün aramayı düşünüyorum azcık yorum yapsanız keşke.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-sifir-ayarinda-sifir-kokusuyla-fiyati-dustu-448979488/detay
Sosyal ağlarda paylaş

Liebe said:

AUHAUEHAUEHAUAH denizin intikamı olmuş :D

şaka maka süper başlık, ben de takipteyim sadece bütçe biraz daha fazla ginaly'nin konuyu çok baltalamadan mesela şu an takibinde olduğum arabayı koyayım bugün aramayı düşünüyorum azcık yorum yapsanız keşke.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-sifir-ayarinda-sifir-kokusuyla-fiyati-dustu-448979488/detay

ben bu kasa ilk çıktığında test aracını sürmüştüm,
aslında bayaa güzel araba, mis gibi. ama sonuçta o segmentteki bir arabaya 60k vereceğime 2010 civarı a3 ya da golf alırım demekten insan kendini alamıyor. bu görüşüm doğru bir görüş mü emin de değilim.

benim de şu an baktığım 2010-2011 pololar 44-45k, öte yandan bir bakıyorum şöyle örnekler var. ya da şunun gibi. taş gibi araba bunlar sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

arabaya binince leş ortamdan ne kadar kaçacak ki. kıstıracaklar kavşaklarda, önüne kıracaklar hep, hanım görünce lölö yapacaklar. belki de ikinci akşamdan "dayanamıyorum cinali isteimyorum bu şehirde araba sürmek de çomarı da lanet olsun" diye ağlayarak gelecek. zararına satacaksın...

toplu taşımanın bari masrafı yok : ))))))))
Sosyal ağlarda paylaş

acemilik atıcaksa audi wv falan bunlardan uzak dur, vuruk kırık parçası bilmemnesi kaskosu ilk başlarda üzer.

benim kafada acemilik arabası olarak hep clio var nedense, vurdumu üzülmüyosun, yakması az parçası bol satmaya kalktımı satması kolay.

Alırsın 1-2 sene kullandıktan sonra az zararla elden çıkartır mis gibi audiye bindirirsin hanımı..
Sosyal ağlarda paylaş

konu disinda yaziyorum ama ne zamana almayi dusunuyorsun? bende 2010 ford fiesta full paket var, dizel. ilk sahibiyim, kazasi yok. ekim gibi kesinlikle satmayi planliyorum. bilgin olsun, tertemiz arac. her turlu bakimi ivir ziviri orjinal serviste yapildi suana dek. tum faturalari da bende. bunu simdi buraya yazdim ama satmaya yakin detayli baslik acacagim zaten foruma. yabanciya gitmesin uzulurum, cok temiz kullanildi cunku.

edit; kelime hatasi.
Sosyal ağlarda paylaş

aynı durum için aynı fiyatlarda ben de bakıyorum araba

biraz da tipi, içi falan düzgün olsun derdindeyim. yakıt tüketimi 0 problem ama otomatik olmalı. tüplü istemiyorum.

kafamdaki modeller ibiza, mazda3, ds3
ds3 sıfır alcak olsam almam ama bu 1-2 yıllığına olcak
Sosyal ağlarda paylaş

Xtreme_Chill said:

konu disinda yaziyorum ama ne zamana almayi dusunuyorsun? bende 2010 ford fiesta full paket var, dizel. ilk sahibiyim, kazasi yok. ekim gibi kesinlikle satmayi planliyorum. bilgin olsun, tertemiz arac. her turlu bakimi ivir ziviri orjinal serviste yapildi suana dek. tum faturalari da bende. bunu simdi buraya yazdim ama satmaya yakin detayli baslik acacagim zaten foruma. yabanciya gitmesin uzulurum, cok temiz kullanildi cunku.

edit; kelime hatasi.

ekim geç olur ya benim için.
nşa'da ay sonuna kadar almayı planlıyorum.
bi de otomatik olması lazım, sendeki otomatik mi bilemedim. ama ekimi beklemem hemen satarım dersen noterde buluşalım (:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...