Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cumali Ceber (CXVI BC)

pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

Tim said:

neutrino fazla sert cikiyor, cok hos degil uslubu ama "karsima gec soyle bakalim soyleyebilecek misin?" gibi tehditvari tutumlarla adami hakli cikariyorsunuz resmen.

Bu ustu cok da kapali olmayan tehditlerin forumda yeri yok. Tartistiginiz insana fiziksel siddet uygulama isteginizi belirtmeden yazip cizemiyorsaniz, sizin de yeriniz yok.

O yuzden uslubunuzu kontrol altinda tutmanizi, medeni insanlar gibi tartismanizi rica ediyorum.

abi eyv haklısın ama adam aleni provake ediyor.

gördüğün gibi sadece bana da değil

insanında bir sinir sistemi var bi yerden sora patlıyor
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

Seyreden akp li falan demiyorum ben. Dandik, eğitimsiz, kültürsuz kaba bir halkın kendisi gibi olan bir karakteri, kendisine düşman gördüğü çağdaş insanlar karşısında üstün geldiğini görmelerinden aldıklari zevk ile gişe rekorları kırıyor bu film.

bence tam olarak bu yüzden seyrediliyor değil ama yol açtığı en büyük sorunlardan biri bu.

ama bu gerçekten ne kadar büyük bir sorun teşkil eder, tartışılması gereken konu bu bence

gerçekten recep ivedik gülerlerden farklı yere düşmek istiyorsak bunları tartışmalıyız.

yoksa şu yaptıklarını onlardan bir farklılık yaratmıyor
Sosyal ağlarda paylaş

en ufak rage'de realde gel çekenler lütfen şu forumu kullanmasın. bu tam bir yetersizlik.

biz bu forumu zaten realdeki yetersizliklerinizi görmeden konuşmak ve tartışmak için kullanıyoruz. öyle olmasaydı gidip bir bir ara mahalle kıraathanesinde rasyonalizm tartışırdık.

tırstı diyenleri ise külahımla başbaşa bırakıyorum. siyah kuşak aikidocuyum istersem hepinizle buluşur paket ederim. (dan alamadan bıraktım, dan olan varsa buluşmam)
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

en ufak rage'de realde gel çekenler lütfen şu forumu kullanmasın. bu tam bir yetersizlik.

biz bu forumu zaten realdeki yetersizliklerinizi görmeden konuşmak ve tartışmak için kullanıyoruz. öyle olmasaydı gidip bir bir ara mahalle kıraathanesinde rasyonalizm tartışırdık.

tırstı diyenleri ise külahımla başbaşa bırakıyorum. siyah kuşak aikidocuyum istersem hepinizle buluşur paket ederim. (dan alamadan bıraktım, dan olan varsa buluşmam)

http://galeri12.uludagsozluk.com/529/var-mi-kavga-etmek-isteyen_808045.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

realde gel deliganlı
saturday night ekmekiçi fever

yalnız realde buluşmak ne saçma demiş ama açık açık challenge var son paragrafta. dayağa davet.......
Sosyal ağlarda paylaş

Abi işte 3 paragraf "reale çağırmak ne dandiklik" deyip son paragraf da yiğitliğe bok sürdürmeme, "lan beni tırsık zannetmesinler, ondan değil ha hakkaten medeni olduğumdan dövüşebilirim" olayı :D İster istemez geliyo herkese bi "alttan aldıysam medeniliğimden" diye belirtme ihtiyacı.

Suskunluğum asaletimdendir.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Abi işte 3 paragraf "reale çağırmak ne dandiklik" deyip son paragraf da yiğitliğe bok sürdürmeme, "lan beni tırsık zannetmesinler, ondan değil ha hakkaten medeni olduğumdan dövüşebilirim" olayı :D İster istemez geliyo herkese bi "alttan aldıysam medeniliğimden" diye belirtme ihtiyacı.

Suskunluğum asaletimdendir.

yok be olm espri yapayım dedim. en son 2012'de aikido yapmıştım. kavga çıkarsa cem yılmazın anlattığı gibi şuramdan tut derim adama, tutarsa da bükerim anca.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

bundan baya uzun yıllar evvel odtülü bir hocanın araştırması vardı, akp'nin başarısıyla recep ivedik filmlerinin gördüğü ilginin birbiriyle alakasından bahsediyordu. yani öyle alelade tepkiyle edilmiş bir laf değil, gayet bilimsel bir makaleydi.

toplumsal hayatın trendlerine göre şekilleniyor komedi de. düşündüğünüz zaman ülkede zaten hakim siyasi düşüncenin okumuştan korkan, ilimden bilimden uzak olduğunu biliyoruz, modern hayatı reddettiğini biliyoruz.

mizah da işte buna göre şekilleniyor.

eski filmlerde de recep ivedik gibi karakterler vardı ama orada gülünen şey o karakterin cehaletiydi, eğitimsizliğiydi, kültürsüzlüğüydü. kolunun altında tavukla şehirde arabaların arasından geçemye çalışan taşralıydı. umumi tuvaleti bilmeyen kibar feyzo gibi, faşo yu anlamını bilmeden yanlış yazması gibiydi. cehalet yüceltilmiyor, özendirilmiyordu. aksine cehalet hicvedilerek küçümseniyordu. ayıp olarak, kusur olarak, insanı gülünç duruma düşüren bir olgu olarak işleniyordu.

günümüzde ise cehalet övülüyor. eğitimli olmak, kibar nazik olmak, hatta spor yapmak gibi medeni toplum normları küçümseniyor. recep ivedik pilotun enseye tokat atıyor, yoga yapanlarla, vejeteryanlarla dalga geçiyor, entel dediğimiz eğitimli kitleyi cehaleti ve nobranlığıyla bir şekilde alt ediyor filmlerde. mühendis ben harwardda masterını yaptım bu işin, okulunu okudum. bu iş böyle yapılır dediği işe, kolları çiğ köfte yoğurcak gibi kıvırıp kaba aksanını 'yiğenim bah o iş böyle olur biz anadolu çocuğuyuz' diyip hallediyor mesela.

en güzel örneği yıllarca güneş yanığına amele gibi yoğurt sürenlerle dalga geçilir gülünürdü. şimdi eğitimli bir genç kız ama 20 faktör güneş kremi olmaz, 40 en ideali diyen birinin karşısına çıkan recep ivedik tarzı karaterin bacım bırak o kremi falan, bah bu manda yoğurdu sürecen bunu dediğine gülünüyor. sonucunda recep ivedik gibi karakter haklı çıkıyor, kız yoğurt sürüyor, hakkaten daha iyiymiş diyor. caz dinleyen eğitimli, çağdaş bir insana gidiyor bu mu lan muzik asıl muzik budur hacıdayı diyor ankara havası falan çalıyor, caz dinleyen kitle de etkileniyor, onlar da seviyor mesela.

dediğim şey bu. avam kültürün, cehaletin, eğitimsizliğin yüceltilmesi. bu kavramlar çerçevesinde kurgulanmış karakterin eğitimli, çağdaş, modern insan karşısında galip gelmesi işleniyor. o yüzden recep ivedikle benzerlik gösteren geçmişteki karaterlerle günümüzdeki karakterler arasında benzerlik olsa bile, eserin vermeye çalıştığı mesaj ve mizahı işleme şekli açısında tam zıttında karakterler. eskiden kimse inek şaban falan olmak istemezdi hatta dalga geçmek için denirdi, şu an çocuklar vesaire recep ivedik olmak istiyor. iste sorun burada.

Hoca ODTÜ'lüymüş.

ODTÜ'nün stadında ne yazıyor DEVRİM

Devrim'i kim yapar? solcular.

Onlar kim? kömünistler.

Komünistler kim? Allahsızlar.

article çöp oldu bile :(
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...