Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sayfadaki Playerdan Bilgi Çekmek


bingildak

Öne çıkan mesajlar

uzmanlık sorusu:

site içerisinde yapmak istediğim bir geliştirme var. ufak quality of life eklentisi aslında. video oynarken, video sürecini gösteren barı düşünün. soldan sağa doğru saniye saniye ilerliyor.

o barın bir mirror'ını alt tarafa atıp, belli saniyeler kırılımında (0:20-0:50 diyelim) tooltip ve hover ile yönlendirme çıkartacağım.

atıyorum uygulama videosu, 20. saniyede ürün kullanmaya başlıyor 60. saniyeye kadar. o zaman aralığında alta ekleyeceğimiz bir bar (veya soldan dil falan da çıkartabiliriz - nasıl uygulandığı önemli değil) ilgili ürüne yönlendirme vermek istiyorum. yani izlediği anda ve saniyede, izlerken "şu an bu kullanılıyor" yönlendirmesini yapmak site içinde.

bunu gerçekleştirmek adına sayfada çalışan diyelim ki youtube playerdan dinamik olarak saniye bilgisi alınabiliyor mu? bu kapsamda önceden geliştirme yapan oldu mu? bir şekilde html veya js ile youtube playerının kaçıncı saniyede olduğu bilgisini çekebiliyor muyuz?

play e bastığında event trigger işimizi görmüyor çünkü video buffer edebilir, pause olabilir, ileri geri gidebilir falan falan.

alternatif rota olarak, bu tarz veri akışı sağlayabileceğimiz 3rd party playerlar var mı? direkt videoyu o player içinde oynatsak bu bilgiyi çekebilir miyiz?

teşekkür ettim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

duz html5 videolar icin soyle bir event var en azindan, bunun araciligi ile yapabilirsin.

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/Events/timeupdate

video.js'de daha guzel bir interface olabilir, https://stackoverflow.com/questions/36017553/video-js-multiple-events-firing-on-exact-time-once surada benzer bir duruma cozum bulmus elemanlar.

youtube player icin de surada google'in APIi tam elapsed time'i veriyor diye yazmis, buffer etse de etmese de https://developers.google.com/youtube/iframe_api_reference#Playback_status
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dark_Soul said:

Programcilikla alakan olmadan yazilimciya gidip aha boyle boyle yapacakmissin kankalarim boyle soyledi diyecegine direk kufur et daha iyi.
Adamin yasi ufak ve jr yazilimci degilse ters teper uyarayim.


bu cok dogru yalniz, forumda cocugun haberi olmadan kulaktan dolma bilgilerle, bunlar yapilabiliyomus demek ne derece programci/designer olursa olsun saygisizlik.

ya elemani foruma uye yap gelsin o sorsun, ya da birak kendisi halletsin. veya dedigin gibi programcilik ogrenip o koltuga kendin otur sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...