Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2017-2018 Sezonu Genel Tartışma

valequenta

Öne çıkan mesajlar

beyaz futbol istemeden de olsa bir anda baya kaliteli futbol programı oldu yine.
rok yüzünden izleyemiyordum zaten adam gibi, rok gidince abdülkerim'in bas bas bağırması da azaldı ahmet çakar da tamamen konsantre şu an. gayet iyi gidiyor.

hani belki artık piton gelmicek uzaylılar inmicek chucky çıkmıcak bi anda ama bu tarz şeyleri de sevenler de artık eski bölümler izlesin.
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:

Ergun Penbe(ROK yerine beyaz futbola katıldı), FT ile anlasıldı demis. soyle bir tudor gitti mi sitesi lazım ya.

abi aylar önce arda bitmedi mi ?

yani devre arası arda geliyorsa, ki herkes geldi diyor. Terim nasıl gelecek ben onu anlamadım cidden. Arda olayından mı vazgeçti acaba yönetim. Yoksa bunlar konuştu barıştı ikisi birden mi gelecek

Ergün de kendine yazık etmiş oraya giderek, kaliteyi tavan yaptırır da ne işim var bu leşlerin arasında diyip 2 hafta sonra istifayı basıp gider lul
Sosyal ağlarda paylaş

Dun arda icin GS ile gorusmem olmadı dedi menajeri ama soyledikleri yaptıklarını tutmuyor onların. o yuzden o is belli olmaz tabi.

Aslında olmayacak bir sey ama, Tudor'u ikna edip yardımcı TD falan olarak tutabilsek, ustune adam gibi bir TD getirsek, Tudor ondan bir seyler ogrense ve 5 sene sonra ipi Tudor'a bıraksak aslında cok iyi olabilirdi. Cunku takımın fizik durumundan da belli oluyor bu adam antremanları falan iyi yaptırıyor. Ama teknik taktik isini, basınla/takımıyla komunikasyon isini beceremiyor. Bunları birinin yanında ogrense baya iyi bir TD olabilir. Ama suan (ve yakın bir gelecekte) GS TD'si olmayı kaldıramadıgı(kaldıramayacagı) cok acık.
Sosyal ağlarda paylaş

Tudor'u gonderirsek bu sene kayip olur kafasindan cikalim. Ben kaliplari kabul etmiyorum, o kadar WOT yazdik yav onceki sayfalarda..

Dunyanin belki de en iyi yonetilen 2-3 klubunden biri olan B Munih gidip essek gibi CV'si olan Ancelloti'yi kovuyorsa daha ortada kaybedilmis birsey yokken, GS yetersiz buldugu Tudor'u hayli hayli kovar.

Asil tam tersi, birsey kaybetmemisken kovacaksin. Hep ayni seyi diyorum: Isler dogru gittiginde analizi iyi yapabilirsen zaten boktan durumlara dusmuyorsun. Tudor bunu yapamadi, kapasitesi yetmedi.

O zaman surada sunu ortaya koymak lazim: Bu takim Tudor'la mi topladi bu puanlari yoksa X hoca ile de yapar miydi. Tudor ile yaptiysa neden buyuk maclarda yapamiyor, X hoca ile yapabilirdiyse Tudor'suz niye yapamasin.

Zaman gosterecek ama ben gonderilmesini yanlis bulmam su an. Su an irtifa asagi dogru. Ne olacak zaman icerisinde, ne degisecek?

Tudor bir taktik sistem deniyor o oturmadi desek anlarim. Takim yeni vs okay'de Tudor ne yaptigini kafasinda oturtabilmis mi ben oradayim. Hoca gelir bir sistem uzerinde devam eder calisir, dersin ki biz daha oturmamis takimiz. Besiktas oturmus takim yenilmemiz normal. Bunu kabul ederim. Benim sikintim herhangi bir yonde ilerlemedigimiz yonunde. O zaman Tudor'un kalmasi bu durumu degistirecek gibi durmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

o kafadan niye çıkalım? anti-tez rakiplerin faillediği sezondaki hamza şampiyonluğu mu? kadroda kaşarlaşmış oyuncuların über oyuncuların kalitesiyle aldık ünal aysal'ın mirasıyla. devre arasında hoca değişiklikleriyle kaç şampiyonluk kayıp oldu ben sayısını unuttum. şimdiki düzen de çok farklı. çok iyi bi bjk ve başakşehir var bu sezon. terim bile gelse, 11'inde 9-10 yabancı olan takımda öyle hemen dikiş tutturamaz. hayal kurmayalım, TD değişikliği direk bizi şampiyonluktan eder. en azından devre arasına kadar beklenmeli tudor zaten nakavt olduysa eğer önümüzdeki 3 maçta puan kaybı yaşatır ve gider. b munih de yine sezon başı kovmuş adamı. bizim şuanda böyle bi hamle yapmamız direk intihar olur.

zaten basındaki taaruzla olacak iş değildi, dananın kuyruğu kopsun. ben sırf adam tudor diye dün akşamki hamlelere, taktiğine sallamalarından baygınlık geçirdim. harbiden adamı sindirdiler, o da tecrübesizliğinden bunu takıma yansıttı. yönetim kendi götünü korumak için, taraftar riekerink kadar bile hiç arka çıkmadı adama. o da baya kontrolü kaybetti son dönemlerde. terim gelse, canaydın dönemindeki gibi batırsa takımı yine bi milli takıma gider, reset gelir sonra hop bi daha çareterim. artık ligi 3-4.sırada bitirirsek de üzülmeyeceğim. şampiyonluğu haketmiyoruz bu kafayla.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam da gene ayni yere geliyoruz.
Su an takim herhangi bir sistem ve duzen dogrultusunda oynuyor ve bunun uzerine mi insa ediliyor? Yoksa belli fizik kondisyonla ve futbolcu kalitesiyle mi bu puanlari topladi.

Eger ilkiyse, Tudor'un kalmasi halinde ileriye donuk bir umut var mi? Yani sabredelim peki bir herhangi bir plan dahilinde miyiz? Yoksa yapboz gibi birseyleri mi deneyerek gecirecegiz? Bu sirada ligi kaybetmeyecegimizin garantisi nedir?
Kaldi ki Basaksehir-TS-FB-BJK'den puan alamazsak ligi zaten goturemeyiz.

Ikincisiyse zaten Tudor veya X, farkediyor mu?

Anti-tez, tez olayi yok. Ben hamlelere absolute bakmiyorum, relative bakiyorum. Su an Tudor yetersiz mi, evet, kalirsa sampiyon yapabilir mi belki ama bu tabloda zor. Giderse gelecek isim daha iyi olursa sampiyon yapabilir mi evet, daha kotu olursa yapabilir mi hayir. Yani bu isin bir kurali yok. Hoca giderse sampiyonluk gider gibi. Iyi hoca gelirse Tudor ne yaptida onu bozacak ki yeni gelen? Demek istedigim o.

Demek ki koltukta kimin oturdugu onemli. Belli bir taktik/sistem dahilinde takim insa ediliyor olsaydi bunlarin hicbirini yazmazdim. Ama FB-Besiktaslilar hakliymis. Takim rastgele fizik gucuyle ve kalite farkiyla oynuyormus. 3 hafta once ligin en cok gol atani en az gol yiyeniyken bir anda ne en cok gol atanligimiz kaldi ne az gol yedigimiz. Bunlar sans/tesaduf isleri degil. Demek ki isler giderken seni yaniltan birseyler oldu. Tolga sol acik mevzusu gibi.

Demek ki kopruyu gecmiyoruz su an. Her hafta yeni kopruden gecmeye calisiyoruz. Hal boyleyken yeni bir hoca geldikten sonra herhangi bir duzenin bozulacagini ben sanmiyorum. Oyuncu grubu zaten kaliteli bir grup. Cogu yabanci ve taktik bilgisi olan tecrubeli isimler.

Benim Tudor'la ilgili sikintim yaptigi isleri bilerek ve bi mantik dahilinde yapiyor olduguna inanmamam. Yanlis/dogru olmalari degil bak. Bu takim Besiktasa gayet yenilebilir ama bu futbolcu grubu oyundan bu kadar dusmemeli. 2 hafta ustuste iki rakibinden 8 gol yemez sampiyonluga oynayan buyuk takim. Burada bir terslik var. Bu tersligin de sorumlusu da TD'dur elbette.
Sosyal ağlarda paylaş

son maçtaki taktiği, hamleleri vs. doğruydu. artık sistemini kafasında belli etti bence. bunu mükelleştirmesi, gomis'in dediği gibi takımın otomatiğe bağlaması lazım. sadece anadolu maçlarına denayer yerine linnes ile başlayabilir. bence denayer fena da oynamadı bekte. ben tudor'un futbolcularla sinerjisini kaybettiğine inanmıyorum. bu takımı tudor kurdu ve iyi antre ediyor. yine şapkadan tavşan çıkarıp, belli olan oyunumuzu sabote etmeye kalkışmazsa, her türlü takım ayağa zaten kalkar. ama sene ortasında yeni bi antrenör getirmek gereksiz risk.

takımın en büyük problemi zorlu fikstür yüzünden galibiyet serisinin bozulması ve mental olarak düşmemiz ama takımın 11'de 8-9'u yeni olduğundan bu kadar kırılgan olmamız doğal. basında da geçen seneki takımın maçları eklenip, GS büyük maç kazanamıyor diye baskı yapıldı. başarılı oldular her şekilde, oyuncular, malesef tudor da çok çabuk paniğe kapılıyor. ama yönetim-taraftar da hiç arka çıkmadı. bi bjk maçındaki bjk taraftarına bak, bi de bizim fb maçındaki skandal gs taraftar performansına bak. 10dk'da gol gelmeyince hemen homurdanmalar başlıyor. tudor herhalde maçların yarısında yuhalandı hem de liderken. böyle başarı gelir mi?

bşk-beşiktaş'ın bizden iyi takımlar olmasının sebebi oyuncularının senelerdir birbirleriyle oynamasından doğan güven. ama zaten yeni bi hoca gelip bu mentaliteyi yakalaması önümüzdeki seneyi bulur. eğer seyircimiz ile büyük maçları içeride kazanmaya başlarsak, zaten mental olarak güçleniriz. ama hoca kovulursa, zaten moral olarak düşmüş bi takım daha da panikler bana göre. hata yapmamak için herkes insiyatif almaktan kaçar. geçen haftaki lato örneği mesela baya etkili olmuştur oyuncular üzerinde. yeni hoca gelip, oyuncuları tanıyıp, sistem oluşturup üstüne güven aşılayana kadar lig biter.
Sosyal ağlarda paylaş

Dediklerin dogru da buradaki tum sikinti Tudor'un yetersiz oldugunun zaten en basindan dusunuluyor olmasi. Bunun aksini gosterecek bir hamleyi kirmasi zaten zordu ve Tudor bunu kiramadi. Bugun su maclarin birinde berabere kalsaydi belki ilerisi icin daha umutlu olabilirdik.

Ben sistem ve yeterlilik konusunda emin degilim. Tudor'un bilincli davrandigini dusunmuyorum yanilmayi elbette isterim.

Sikinti hep sundan kaynaklaniyor: Eger insanlar bir kisinin o pozisyonu haketmedigini dusunuyorsa haliyle en ufak seyde homurdaniyor. Bu Tudor'un kabahati mi? Olmayabilir ama Tudor CV'siyle GS TD'u olmayi hak etmis miydi bu tartisilir.

Diyebilirsin ki taraftar ne olursa olsun desteklemeli ve sahip cikmali, dogrudur, ama insanlarin kredilerini bir noktada gecmis CV'leri belirler. O yuzden belli bir noktaya gelmis hocalarla calisilir, kendini ispatlamamais hocalarla degil.

Tudor'un hocalik kariyerindeki deplasman karnesi cok kotuyse ve bu GS'de de artarak devam ediyorsa, demek ki ileriye gidilmiyor demektir. Yoksa bugun laf ettigimiz Fenerbahce de Anadolu takimlarina iceride 3-4 tane atiyor.

O zaman kazanilmis birsey, ileriye giden bir durum yok henuz. Zaten rahatsizlik veren de o. Yenilmek cok baska birsey, iki macta 8 gol yiyip, pozisyona girememek, hicbir derbi macinda birak gol atmayi, pozisyona girememek ve mahkum oynamak bunlar cok baska seyler ve Basaksehir ve Besiktas'in bizden daha iyi olmalarindan bagimsiz durumlar. Buna bir de Trabzonu ekleyelim. Hatta Riza ile olan iki macini. Eger Riza bile cozebiliyorsa Tudor'u o zaman yapacak fazla birsey yok derim ben.

Tudor ayrica mac icini yonetemiyor orasi sikinti zaten. Yoksa mac basi taktigi dogru olabilir. Oyuncu yoktu vs bunlar tartisilir.

Ancak bu mal bundan kotusunu yapar mi sence. Kac tane yiyecektik 10'ar tane mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Xenus said:

son maçtaki taktiği, hamleleri vs. doğruydu.
Ney?

Takım geriye dusunce oynayamıyor. 45-65 arasında kac pozisyon verdik. Tudor biz ne kadar izllediysek o da o kadar izledi takımı. Hamle diye yine gidebilen tek adam olan rodriguez yerine yasini soktu takım gerideyken, belhanda yokları oynarken, cılgın gibi gole ihtiyacımız varken. 85 te 2-0 gerideyiz sol bek girdi oyuna. Hangi hamle?
Sosyal ağlarda paylaş

abi neden terim onu anlamıyorum, bursadan le guen i alsanıza. Zaten tudor bu şekilde gelmemiş miydi?

Alın le gueni bakın keyfinize. Terim dönemi geçti artık. terim cidden acaip şanslı bir adam ya şu avrupa şampiyonasına bala g.te gitmeseydik zaten türkiyede çalışamazdı daha büyük kulüpler vsde. Hani şuanda gs liler de sıtmaya razı vaziyette. Oyüzden terime kurtarıcı gözüyle bakıyolar fakat olmayacak. Yine yazıyorum büyük hata yaparsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

gs'nin büyük maçlarda oynayamama sıkıntısı direk ilk 11deki deneyimli(challengerlık bazında) oyuncu ve yerli oyuncu sayısı azlığından.

sahaya karakter koyacak oyuncusu yok malesef gs'nin. o nedenle arda turan gibi bir deneyim şart takıma devre arasında. gs'nin özellikle hücum hattındaki oyuncular yolda kupa görse bu ne la diyecek oyunculardan oluşuyor. o yüzden önemli maçlarda dizler titriyor hep.

oyuncu almaksızın terim bu deneyim açığını kapayabilir ama onun da bjk'nin başında şenol varken ve gs'nin ana kadrosunda bu kadar çok yabancı oyuncu varken gelmek isteyeceğini pek sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Evinde o dönemki bitik Fener'i yenememen, Başak'tan 5 yemen falan eleştirilir de. Beşiktaş'ın bu seneki CL maçlarını izleyince ben çok eleştiremiyorum, adamlar CL motivasyonuna çıktığı zaman zaten karşılarında durmak mümkün değil, özellikle deplasmanda.

İlk yarı çıkan takım ve sistem de gayet iyiydi. Ama zaten derbilerde kırılgan olan takım Nando'nun hatasıyla 2.yarının hemen başında geriye düşünce dağıldı gitti. Ha Tudor yerine adam akıllı bir mentör olsa toparlar ve beraberlik kopartabilir miydi o da zor.

Galatasaray ilk 11 olarak BJK'den aşağı değil ama BJK'nin feci bir sistem ve kurgusu var. Bizim takımın en az 1 sene beraber oynaması gerekiyor direnebilmek için onlara. Zaten yedekten Talişka, Lens, Negredo vs girebilen bir takım karşındaki. Linnes girdi evet komik ama başka kimi alacaksın? Yedekten oyunu girip etkileyebilecek tek adam apaçi Yasin.

Galatasaray benim hatırladığım 4 sene üstüste şampiyon olunan dönemde bile adam gibi derbi kazanamadan Anadolu takımlarını yenerek şampiyon oluyordu. Büyük maç oynamak başka bir kafa. Arda vs. denmiş ama yabancının da lideri faktör olur gayet. Melo, Elmander, Ujfa, Sneijder hatta Eboue gibi karaktere bürünmek gerekiyor.

Tudor konusuna eğilirken tüm sezon puan toplamı mı önemli derbilerde kazanmak mı onu düşünmek lazım. Haftaya muhtemelen yine handikaplı bir Akhisar galibiyeti üstüne Fener ve Bjk, Bursa-Kayseri deplasmanlarında puan kaybedecek ve yine 5-6 puan fark yapılacak
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

ndiaye'nin topla dikine gidişi çok iyi. dün de denedi bir kaç kere. baya sıraya dize dize gidiyor ama son hamlede genelde çok kötüydü.

onu dizginleyen de aygır zaten.

sezon başındaki ilk 3-4 hafta adam bunları sürekli yapıyordu. ne olduysa adamı fernando'nun yanına attı sonra. takımda 2 tane delici oyuncun var. biri kanatta garry bir de badou ama bizim aygır kim iyi şey yaparsa parmak atıp bozduğu için normal.

yallah köyüne hırvat. sabah sabah sinirlendim yine ghj.
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:

Xenus said:

son maçtaki taktiği, hamleleri vs. doğruydu.
Ney?

Takım geriye dusunce oynayamıyor. 45-65 arasında kac pozisyon verdik. Tudor biz ne kadar izllediysek o da o kadar izledi takımı. Hamle diye yine gidebilen tek adam olan rodriguez yerine yasini soktu takım gerideyken, belhanda yokları oynarken, cılgın gibi gole ihtiyacımız varken. 85 te 2-0 gerideyiz sol bek girdi oyuna. Hangi hamle?

rodrigues'in ayakta duracak hali yoktu. bildiğin bacakları titredi. zaten pas-şut tercihleri çıldırtıyor, atmosferden en çok etkilenenlerdendi. onun yerine son haftalardaki formda yasin'i denedi, gayet normal. belhanda'ya takımın "yıldızı" ve o kadar para verip kendi aldırdı diye sabrediyor gibi bence ama onu da 2.golü yemeden aldı. gerçi şansa aldıktan sonra yedik. 45-65'te takım komple paralize oldu. fernando, ndiaye falan da koptu oyundan. bu tudor'dan çok oyuncuların suçu. gs futbolcusu bu kadar salamaz. vodafone'da maç 85'te 2-0'a geldiyse game over zaten maç bitmiştir şuanki düzende. müthiş santrafor erenoviç'i ya da yerli cr sinan'ı alıp maçı 3-2'e getirecek hali yoktu. linnes ile yine topu rakip sahada daha fazla tutabiliriz belki diye aldı. o noktadan sonra gol yedirmemeye çalıştı birazda.

oyun lideri olması gereken 8-10 numaralarında bu kadar içine kapanık, lider vasfı olmayan yeni oyuncular olunca böyle patlıyoruz büyük maçlarda. fernando falan da büyük deneyim ama o da alpha bi karakter değil işte. zaten savunmaya dönük oynadığı için de yetemiyor her yere. sneijder'in 1 sezon daha şu kadro oturana kadar kalması gerektiğini de anlamış olduk işte.
Sosyal ağlarda paylaş

rodrigues'i kesmesi çok saçmaydı ya.

tolga beklenmeyen gol katkısı verince lan ben inanılmaz iş yaptım, sıfırdan adam yarattım gazına gelip tolgayı(tolgayı mı tolgayı mı? sdsaf) oynattı. Fakat oradaki olay tolgada değil de taktikteydi.

yani oyunu sağdan kurup, mariano ile etkili olup, sürekli arkada boş alanda doğru zamanda doğru yerde buluşturdular tolgayı o da gollerini attı, geçen sene en iyi şutu 15m üstten auta çıkan adam kral oldu birden her maç atmaya başladı.

bu olay tudoru şımarttı bence. rodrigues o yüzden kesildi sanki.

ndiaye konusunda da, adamı 10a koyması riskli çünkü oranın adamı değil, 8de oynayıp bu driblingleri yapması gerek, orada da büyük ihtimal bitiremediği için "çok açılma bak fernando yalnız kalıyor dönüşte" gibi uyarılarda bulundu kesin el freni oldu.

yine ilk haftalarda acayip topla dikine gidişleri vardı yoksa.
ama belhanda kesilsin ndiaye 10 oynasın diye beklemeyin daha kötü olur gs'nin oyunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Badou ve Belhanda'yı çok doğru kullanıyordu Tudor sezon başı. Hatta Gomis ve Mariano dahil ilk haftalarda en beğendiğim adam N'diaye idi çünkü çok enteresan bir herif. Bu tip adamlar deli para ediyor oyuncu tipi olarak, bir üst versiyonu Naby Keita zaten malum Liverpool kaptı.

Ama sen adamı standart box-to-box kullanıp Fernando'nun yanına kitlersen olmaz. Zaten pozisyon alma becerisi ve set oyundaki eksikleri çok, bu yaştan sonra da zor gelişir. En azından Fernando gibi bir sigorta varken ve Belhanda da klasik 10 numaraların aksine temposu ve defansa yardımı yüzünden Sneijder'e tercih edildiyse Badou'yu biraz daha dikine oynamak için kullan
Sosyal ağlarda paylaş

said:

fatih terim takımın başında bir teknik adam var iken oturup pazarlık yapmaz. bu bir.
galatasaray yönetiminde igor tudor'u gönderelim şeklinde bir fikir birliği yok. bu iki.
galatasaray yönetimi olur da igor tudor'u gönderelim diye karar verirse gideceği ilk isim fatih terim değil. bu üç.
fatih terim igor tudor gönderilse ve kendisine teklif yapılsa bile florya'nın anahtarını isteyeceğinden yönetimin bunu kabul etmesi mümkün değil. bu dört.

insider eleman yazmış. taraftar gazıyla tudor'u kovarsak, bi hamza hamzasson reloaded gelir işte. ergün gibi bi adamı bile bozdular ya.

http://www.hurriyet.com.tr/hamza-hamzaogluna-200-bin-tllik-tazminat-davasi-40666859

pas özürlüsü ndiaye'yi de müthiş hücumcu yaptınız ya ne diyim. son 28 maçı (10 osmanlıspor, 5 senegal, 13 galatasaray) 0 gol, 0 asist. sanki tudor pranga vuruyor adam, başka hoca gelince şaha kalkacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Terim in gs ye geleceğini bende düşünmüyorum ama bu tudordan dan değil tamamen geçen sefer giderkenki lafları ve ettikleri yüzünden. Gs'nin yönetim malum liseli tayfası, Terim kavgalı ayrıldıktan sonra gs başkanı ile kavga edip üzerinde dava açıp mahkum ettirdi.O tayfa kendilerine yapılanı hayatta unutmaz. Birde bir daha gelirsem başkan olarak gelirim lafları vs de var, o ayrı bir itici :p

ÜNAL AYSAL 10 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Sanık Ünsal Aysal'ın da "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırarak, cezayı erteledi.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...