applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 Aceace said: Sotto said: enrique'nin gercek hesabi kimdi ya. 3-5 kişi resmen el birliği ile piç ettiler forumu. 2 senedir ortada görünmeyip 3 mac kazaninca futbol ulemasi kesilen. Rakibini bogazlamaya sari kart diyen futbola yabanci kesim dimi ? Haklısın sonuna kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 applev0dka said: Aceace said: Sotto said: enrique'nin gercek hesabi kimdi ya. 3-5 kişi resmen el birliği ile piç ettiler forumu. 2 senedir ortada görünmeyip 3 mac kazaninca futbol ulemasi kesilen. Rakibini bogazlamaya sari kart diyen futbola yabanci kesim dimi ? Haklısın sonuna kadar olm beşiktaşlıların belli bir kesimi bile senin ne derece büyük bi troll olduğunu biliyo lan. bir de karşı saldırıya geçmeye çalışman falan nası bi kafa? elmalı kafası işte. istisnalar illa ki vardır ama genel geçer olarak futbol bölümüne günde ortalama 4-5 mesajdan fazla atanları banlayacaksın, bak nası temiz bi yer oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 rakibini boğazlamaya sarı diyen adamı trollemeyip napayım sen söyle abi.. sanki "oyundaki en zeka isteyen en pahalı deckler huntard deckleri" diyenleri HS topicinde trollemeyecekmişsin gibi konuşuyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 öldürmeye teşebbüs etmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 bence galatasarayli olmayan herkesi atalim, boylece elit bir forum oluruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 applev0dka said: Aceace said: Sotto said: enrique'nin gercek hesabi kimdi ya. 3-5 kişi resmen el birliği ile piç ettiler forumu. 2 senedir ortada görünmeyip 3 mac kazaninca futbol ulemasi kesilen. Rakibini bogazlamaya sari kart diyen futbola yabanci kesim dimi ? Haklısın sonuna kadar Hmm... 2 senedir ortalardaydım. Tuttuğum takım ile ilgili "Kümede kal" tezahüratlarını bile dinledim. (Ki "Kümede kal X" tezahüratının statlarda yapılan ennnn güzel tezahürat olduğuna inanıyorum) Şimdi ise tuttuğum takım ligin zirvesinde ama artık futbol başlıklarına GRAM yazasım gelmiyor... Yeminle PZero'yu özledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 sen neden üstüne alınıyorsun ki. söylediğim şeyin senle alakası olmadığını biliyorsun.. futbolu bilenler ile futbol konuşuyoruz zaten forumda. bilmeyenler, kuraldan haberdar olmayanlar, göte göt diyecek kadar objektif olamayanlar ile de anladıkları dilden konuşuyoruz. bir kesim var ki; her düdük lehlerine çalsın, maçta onların faul sayısı sıfır olsun rakibin her teması faul olsun, onlar hiç kart görmesin rakip her maçı 6 kişi tamamlasın falan.. olaya böyle yaklaşanlar ile de anladıkları şekilde konuşuyoruz. ortam durduk yere boka sarmıyor yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 applev0dka said: bir kesim var ki; her düdük lehlerine çalsın, maçta onların faul sayısı sıfır olsun rakibin her teması faul olsun, onlar hiç kart görmesin rakip her maçı 6 kişi tamamlasın falan.. olaya böyle yaklaşanlar ile de anladıkları şekilde konuşuyoruz. ortam durduk yere boka sarmıyor yani sen de bu kesimdensin, ama sorun şu ki farkında değilsin. ha çoğu kişi de değil farkında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 yoo değilim. gördüğüm neyse onu yazıyorum ben. hani el pozisyonu falan gibi ortada olan pozisyonlarda sana göre farklı gelen şey söyleyebilirim. ama gidip de kabak gibi penaltıya bize çalındı diye hayır demem, kırmızıya değildi demem demedim de zaten. zaten ortada olan pozisyonlarda farklı yorumlar yapılabildiği için zevkli futbol muhabbeti, ama kabak gibi pozisyonda çok alakasız bir şey söylediğimi görürsen gel yüzüme vur. özür dilerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 Yok elma bence de değil. Futbola bakışı farklı olabilir, bazı pozisyonlarda anlaşamayabiliriz, bazı transferlerde falan anlaşamayabiliriz, bazı hakemlerde anlaşamayabiliriz. Ama bilerek ve isteyerek kasıtlı trollük yaptığına inanmıyorum. Bilerek ve kasıtlı olarak trollük yaptığı son derece ortada olan adamlar var forumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2017 hem 2 senelik vanish yine iyi. 15/16 sezonundan önce bölüme yazan bjklı adam olmuyordu. lan artık şampiyon olamıyoruz yeni nesil gs-fb'li oluyor diye dert yanıldığını hatırlarım bazı bjklı arkadaşların :P en çok sen biliyorsun kardeşim. valeq bile en azından elmalı gibi bir bilen mesajları atmıyor. onunki oldboyz kafası. amatörü eğlendirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 kafa atan rodallega'nın cezası 2 maça düşmüş. bakalım eliyle ittiren feghouli'nin cezasını düşürecekler mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 Aceace said: Yok elma bence de değil. Futbola bakışı farklı olabilir, bazı pozisyonlarda anlaşamayabiliriz, bazı transferlerde falan anlaşamayabiliriz, bazı hakemlerde anlaşamayabiliriz. Ama bilerek ve isteyerek kasıtlı trollük yaptığına inanmıyorum. Bilerek ve kasıtlı olarak trollük yaptığı son derece ortada olan adamlar var forumda. elma diil mi troll? adamın maç sırasında "hohohihihi hakeme bak hihoheoeho" şeklinde attığı 1900 mesaj var. dalga mı geçiyon hacut? istisnasız her pozisyonda beşiktaş katlediliyor gs/fb korunuyor elmalıvodkanın mesajlarına göre... böle mesaj atan gs'liler de var madcow, xenus falan mesela dikkat çekici gibin. fener pek takip etmedim ve şu an aklıma gelmiyo o yüzden isim veremiciim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 "istisnasız her pozisyonda beşiktaş katlediliyor gs/fb korunuyor elmalıvodkanın mesajlarına göre." Şunun tersini kanıtlarsa, ne yaparsın? Çünkü temelsiz sallıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 sabonis said: böle mesaj atan gs'liler de var madcow, xenus falan mesela dikkat çekici gibin. fener pek takip etmedim ve şu an aklıma gelmiyo o yüzden isim veremiciim. abi senelerce yazıyorum futbol bölümüne. ilk defa bu aralardaki bu moda çıktım. çünkü bildiğin tiyatro oynanıyor. gs iyi oynarken yok yabancı sınırı, istiklal marşını kim söyleyecek, sadece yabancılar oynuyor ligin boku çıktı tartışmaları çıkar. bein ilk senesinde bir takımın güle oynaya şampiyon olmasına izin vermez bir kere. medya zaten sürekli gs'a sallamak için fırsat arıyor. bu fayda etmeyince direk talimat verip, hakemlerle gs'ın oyununu durdurmaya, sindirmeye kalkış. rakibin tekmelerine müsaama gösterip, gs'a gelince hakemlerin sarı kart elinde gezmesi, her müdahalesine kolay faul çalması. cenk ergün'ün dediği dütdütler işte. şu son 2 90dk'yı izlediyseniz, (yani özet izleyip buraya yazanları hariç tutuyorum) kararların ne kadar taraflı olduğunu görmemeniz için kör olmanız lazım. fernando gibi adamın 2 ayda çıldırdığı ligten bahsediyoruz. yanlış ofsayt, penaltı kararlarında bu kadar sinirlenmiyorum. çünkü hakem hata yapabilir. ama hakem baştan taraflı yönetmeye girişicekse, futbol oynatmayacaksa, o zaman euroleague gibi bişi kurulsun orada oynayalım. en son ali aydın vardı işte hatırladığım böyle operasyon hakemi, düdüğünü astırdılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 şu söylediklerine inanmak galatasarayı küçültüyor, bjk-fb-gs bu işlerin yapılamayacağı klüpler, düşünceniz fikriniz standart futbol fanatiği türk insanında farklı olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 dreagloth said: "istisnasız her pozisyonda beşiktaş katlediliyor gs/fb korunuyor elmalıvodkanın mesajlarına göre." Şunun tersini kanıtlarsa, ne yaparsın? Çünkü temelsiz sallıyorsun. "Her" pozisyon olmasina gerek yok ama Apple'in mesajlarinda GS kompleksi acikca goruluyor, kendisine de yazdim. Besiktas Avrupa'da mac kazanir GS deplasman maclarini koyar, TS-Corum macinda adam atilir GS imali mesaj atar, tonla bulunur istenirse. Besiktas ile ilgili pozisyona itiraz edersin tak GS'den ornek verir filan. Cok yapiyor farkinda veya degil. Mesajlarinin cogu GS agirlikli rakip endeksli. Caner tartismasi oluyor takimdan bagimsiz olsun deniyor, ama Besiktaslilarin bile kaale almadigi Muslera pozisyonunu yaziyor her seferinde. Sabonis'in dedikleri bunlar. Sonra tartismaya girince de yuzde 10'luk kismi quotelayip ben bilirim havasinda yaziyor maalesef. Her konuda degil ama hakem ve GS damarina bastin mi cikiveriyor. Onun disinda yazdigi mesajlarda problem yok. Ayrica istisnasiz her mac hakem olayini abartiyor. Baya baya hem de. Sonra bakiyorsun sanki Besiktas katlediliyor her mac. Taca bile agliyorlar lafi bosa yazilmadi onlarca defa. Yoksa hata her takimin aleyhine oluyor yuzbinkere yazdik. Ama su forumdaki Besiktslilar bir turlu hakemlerin- aslinda olmayan -kendilerini engellemeye calistigi algisini kiramadilar - 2 senedir gule oynaya sampiyon olmalarina ragmen. Ve hala su an TR'nin en iyi takimi olmalarina ragmen. En ufak macta Cem Papila gundeme geliyorsa bu travmadir baska birsey degil. Yoksa kimsenin BJK'yi (tabii ki GS/FB'yi de) ozel olarak engelledigi yok. Ben her pozisyona yorum yapan GS'li oldu mu da rahatsiz oluyorum o ayri. Hayatim boyunca hicbir uzun vade basarinin - lig 34 hafta suruyor - herhangi bir komplo/hakem bilmemnesi/federasyon ile ayarlandigini dusunmedim. Bugun Besiktas Basaksehir maci topigine baksan ve maci izlemesen Besiktas katletildi sanarsin. Halbuki alakasi bile yok. Aynisi GS-TS maci icin gecerli. Tamam kirmizi kart vs tartisilir da kaleye sutu olmayan GS icin hakem mi katletti diyecegim? Yok operasyon varmis da bilmemneymis. Bunlar 2 haftadir oynadigimiz dandik futbol + Tudor'un sacma sapan hamlelerini degistirmez. Bugun o kirmizi kart da verilmeseydi mac sabaha kadar da oynansaydi GS,TS'yi yenemezdi. O yuzden 90 dakikalik maclarda iyi oynayan taraf cok buyuk ihtimalle macini kazanir. Veya kazanamaz obur takim da birseyleri iyi yapmistir. Hakem topu kalenin icinden cikarmadigi surece yok efendim eline carpti da penalti vermedi maci kazanamadik olayina katilmam. Futbol dedigin spor pozisyon pozisyon oynanmiyor. Hani bir sana bir bana, oyle olsa diyecegim ki hakem karari her pozisyonu etkiler. Dinamik akan bir spor bu. 90 dakikada kaleye sut cekemiyorsan orta sahada rakibe sari verse ne olur vermese ne olur. Maci bundan mi kaybettin? Gormedi vermedi penaltiyi, git bir daha kaleye. Hakemin bir takim aleyhine atiyorum birden fazla penaltiyi vermedigi kac mac sayabilirsiniz? (Tartismasiz penalti olsun pozisyon). Su ortalama taraftar kafasindan cikmak lazim bir. Ikincisi de su sosyal medyada paylasilan her turlu bokun burada paylasilmamasi gerektigi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 futbol konusan yok genelde hakem tartışılıyor bu forumda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 futbol konuşmaya çalışanlara hemen ölölölö yapıyosunuz ama, sen dahil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 sabonis said: Aceace said: Yok elma bence de değil. Futbola bakışı farklı olabilir, bazı pozisyonlarda anlaşamayabiliriz, bazı transferlerde falan anlaşamayabiliriz, bazı hakemlerde anlaşamayabiliriz. Ama bilerek ve isteyerek kasıtlı trollük yaptığına inanmıyorum. Bilerek ve kasıtlı olarak trollük yaptığı son derece ortada olan adamlar var forumda. elma diil mi troll? adamın maç sırasında "hohohihihi hakeme bak hihoheoeho" şeklinde attığı 1900 mesaj var. dalga mı geçiyon hacut? istisnasız her pozisyonda beşiktaş katlediliyor gs/fb korunuyor elmalıvodkanın mesajlarına göre... böle mesaj atan gs'liler de var madcow, xenus falan mesela dikkat çekici gibin. fener pek takip etmedim ve şu an aklıma gelmiyo o yüzden isim veremiciim. Elma bana daha cok fanatikliginden boyleymis gibi geliyor. Yani forumdan tanidigim kadariyla oturup gs-bjk maci izleyebilecegim bir adam. Tamam arada uefa hakem kitapcigi ya da paket paket mendil atarim ama aynisini da o bana atar odesmis oluruz. Ama ben daha fazla mendil atarim. Gelgelelim hepsi elma gibi degil ki. ALENEN basligin icine etmeye calisanlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 @sotto Kompleks ile ne alakasi var abi ? Guncel ornek neyse onu veriyorum. Mehmet demirkoldan tut ahmet cakara kadar her skaladan adam konustu muslera olayini, herkes canerle kiyasladi dogal olarak ben yazinca mi sorun oldu ? Kaldi ki soyledim bence cezalik bisey yok ama canere cezayi verirken "kufuru temizlicez" diye yola çıkıyorsan cat cat emreye musleraya valbuenaya vereceksin dedim. Avrupa maci kazaninca oturup gsnin istatistikleri ne diye bakmıyorum. Twitterda gezinirken karsima oyle sayisal karşılaştırma cikti burda paylastim. Bu tarz seyleri seviyorum. Ayrica gs avrupada en basarili takim olduğu için de sence dogal degil mi bu ? Onun disinda hic bir pozisyona siyah gorup beyaz demedim. Griler hakkinda farkli yorum yapmışımdır ama inandigim seyi soyledim yani. Başakşehir macinda tribundeydim hakemin ilk düdüğü ile olusan ortami tvden gormen zor. Mactan attim mesajlari ve sizin tvden gördügunuzden daha geniş acıya sahiptim. Net kotu bir hakem vardi sahada. Sonraki macta penaltımız verilmedi ama başakşehir maçındaki hakem gibi niyeti konuşulmadı mesela daha bariz hata yapmis olmasina ragmen.. Yani ben burada sayisal veriler, bilimsel araştırmalar ile konuştuğum zaman da millet lololo havasinda olunca ben de ona gore tavir almaya basladim. Herkese karsi ayni konuşmuyorum forumda. Kimine karsi hic konuşmuyorum sdfaf Valla forumda adam akilli futbol konuşulsa en cok benim isime gwlir. Zevk aliyorum mac onu sonu değerlendirme yapmaktan falan ama olay kan davasina dönüyor mümkün olmuyor. X kisisi gelip "boyle penalti mi olur besiktasi yine kolluyorlar " yaziyor. Ayni pozisyon kendi macinda olunca sus pus çit cikmiyor. Ben gelip diger pozisyonu hatirlatinca olay gs kompleksine dönüyor sdfsfsf Gecen 2-3 hafta once rakibin penaltisi verilmeyince penalti yazdim "of hep mi hakem konuşulacak futbol konusalim susun da" tarzi mesajlar yazildi. 2 hafta sonra (aslinda skoru alana kadar her hafta) ayni kisiler sirf hakem konuşuyor. Bu ikiyüzlülüğü görünce benim de oturup adam gibi konusasim gelmiyor çünkü karsimdaki zaten surekli kendine yontuyor olayi.. 2 hafta once beşiktaşlılar ağlıyor diyenler simdi gelmis "tiyatro, operasyon, bizi kesiyorlar biçiyorlar doğuruyorlar " diyor lul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 Benim gozlemim bu yonde oldu. Yaniliyor olabilirim tabii ki ama ben genelde olaylari bagimsiz degerlendirmeyi severim. Yani bizim macta X pozisyonu verilmedi ama sizin macta da Y verilmedi loop'indan cikmak lazim. Kompleksten kastim buydu, her seferinde durumu esitlemeye calismak icin gayret gostermek. A.Cakar vs gibilerin ne dedigi cok ilgilendirmiyor beni de iki bagimsiz olayi birbinin aynisi gibiymis gibi gosterip, sonra da ayni sonuclar gelmeyince X sizi kolladi bize ceza verdi olayini sevmiyorum. Bugun Caner-Muslera'nin yerini degistir, sence atiyorum Sabonis, Rewendor mesela gidip bunu paylasip altina popcorn.gif koyar miydi koymaz miydi (Evet elitiz sfds). Pozisyonlari sabah kadar tartisiriz belki ama su bize haksizlik var sizi kolluyorlar loop'undan cikmak lazim cunku her taraf lehine/aleyhine hata var. Alanya macindaki hatanin konusulmama sebebi macin kazanilmis olmasiydi. Bugun Besiktas Basaksehir macini kazansaydi o topik o durumda olmazdi. Ama daha ilk duduk calindiktan beri o faul soyle, hakem basladi gibi mesajlar istisnasiz geliyor. Bu bana gore onyargidir cunku ben pozisyonlarda pek birsey goremedim. GS'li oldugum icin mi hayir, aynisini Basaksehirliye yapsa burada hakem Basaksehirliyi katlediyor diye yazmam. Basaksehirli biri forumda yok, olsaydi o yazardi belki ama zaten burada taraftarliga giriyoruz. O acidan bakarsan sen/ X taraftar hep hakli. Bunun sonu olmaz. GS-TS ayni muhabbet. Bizi bitirmeye calisiyor loop'una girerse GS sonunu hazirlar cunku 2 haftadir oynadigimiz boktan futbol ve taktiklerin hakemle filan zerre alakasi yok. Rakipler tabii ki sert olacak GS'ye karsi, sanki BJK'ye sert degiller mi? Veya bizim takim sert degil mi? Ikili mucadele kazanamiyorsun, yeterli motivasyonla cikmamissin, begenmedigimiz Riza seni iki macta da alt etmis. Neyin komplosu allasen. Bunlarla vakit kaybetmeyin. Dedigim gibi futbol pozisyon pozisyon oynanan bir spor degil. Takimlar izole durumlarda birer kez pozisyona girip skor bulmaya calismiyor, dinamik bir spor. Katledildi denilen maclarda Besiktas olsun GS olsun kaleye sut cekememis. Ama sayfalarca orta sahada bilmem kime verilmeyen sari kart konusuluyor. Bunlar o kadar sacma ki kelime bulamiyorum bazen yazacak. Yarin obur gun video hakem gelecek, bu ince ince kiyma muhabbeti artacak cunku bu sefer ciddi olmayan pozisyonlar tartisilacak. Mesela ben penaltisi verilmeyen takim gormusumdur ama 2 tane bariz penaltisi verilmeyen takim gormedim. Illa olmustur da ekstremdir. O zaman burada hakem cidden kasitli mi yoksa pozisyon mu gri/goremedi mi oraya geliyoruz. Sen kaleye 3 defa gittin de hakem mi engelledi. Bala gote top birinin koluna carpiyor sonra da hakem penalti vermedi maci kazanamadik diye 10 sayfa konusuluyor. Hakem muhabbeti Turk futbolunun kanseri ve kendini kandirmasi. Her sene sayfalarca tonla mesaj yaziyoruz, sonunda iyi olan takim, daha iyi oynayan takim hep kazaniyor. Daha aksini gormedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 Roman mı yazınız naptınız, bakın seyahatteyim, ufacık telefon ekranından okuyamıyorum, küfür falan yok di mi satır aralarında? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 okuyorum ben, insan gibi konuşuyorlar, keşke herkes böyle olsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 Sotto said: Ama sayfalarca orta sahada bilmem kime verilmeyen sari kart konusuluyor. Bunlar o kadar sacma ki kelime bulamiyorum bazen yazacak.Futbol oynamaya calısan takımları durmanın yolu ya onlardan daha iyi futbol oynamak ya da onlara futbol oynatmamaktır. Ulkemizde tercih edilen metot futbol oynatmamak. Bunu kaliteli yaparsan mourinho'nun chelsea'si olursun. Ama bizimkilerin futbol oynatmama yontemi dayak atmak. Orta sahada top yapabilecek birine geldigi anda indirmek, hızlı hucum ihtimaline kesinlikle izin vermemek. Kısaca futbol oynanmasına kural dısı hareketlerle izin vermemek. Hakemin o cıkarmadıgı "onemsiz" sarı kartların tamamı her dakika futbol oynanmamasını destekliyor ve oynamaya calısan takımı zorda bırakıyor bu yuzden ozellikle futbol oynamaya calısan takımlar icin hakemin kartlarını dogru kullanıp macın "sertligini" ayarlaması tabiki onemli. Ayrıca diger onemli olan kısım kartların dengesi. Ozellikle bir tarafın dayagı ve acık bariz kartları verilmezken obur tarafın yaptıgı faullerinki direk cezalandırılıyorsa, bir tarafı yumusatıp obur tarafın dayak futboluna imkan tanınıyorsa bunun dinamik bir oyunda macın gidisatını etkileyemeyecegini soylemek aslında dinamik tanımının yanlıs kuruldugunu gosterir. Dinamik demek her anın oneminin bir oncekiyle aynısı olması demektir. "A dynamic process is one that constantly changes and progresses." Bu da orta sahadaki verilmeyen sarı kartın, biraz abartarak penaltı kadar onemli olabilecegini gosterir. Orta sahada verdigin bir kart, sarı kartlı oyuncunun bir sonraki hamlesini yumusatıp bir calıma izin verebilir, o calım bir ara pasına donusebilir ve bu da golle sonuclanabilir. Ama sarı kartı cıkartmadıgın oyuncu , calım atmaya calısan oyuncuyu sert bir sekilde durdurmaya devam edebildigi ve cezalandırılmadıgı surece dinamik olarak arkasından gelisebilecek herseyi de durduruyorsun demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar