Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2017-2018 Sezonu Genel Tartışma

valequenta

Öne çıkan mesajlar

Ama iste elma armuttan kastim bu. Arif kendini yere atan bir adamdi mesela ama Hakan Sukur de pek atmazdi. Yani bunu Feto ile iliskilendirmek anlamsiz. Burak Yilmaz da atiyor, Cenk de atiyordu.

Hakan Sukur TR tarihinin en cok gol atan adami mi? Evet. Nerdeyse tum basarilarda basrol oynamis mi? Evet. Peki oyununu feto ile bagdastirabilir miyiz? Hayir.

96-2000 jenerasyonu TR tarihinin en iyi jenerasyonu mudur? Evet. Neler kazandi bu jenerasyon? 2000 UEFA kupasi, Super Kupa, 2000 Euro ceyrek final, 2002 Dunya 3.'lugu. Bunlarin hepsi yurtdisinda olan Feto ile alakasiz seyler mi? Evet.

Yok efendim o arayabilir mi bilmemne. Hersey olabilir. Leeds'deki golu feto atamaz ama, Manchester'a feto atamaz.

Demek ki insanlarin ozel hayatlarinda bok yemis olmalari, profesyonel mesleklerinde o boku oraya tasimis olduklari anlamina gelmiyor. Cunku futbol sahasinda yetenek gerekiyor, feto meto kesmiyor.

Aksine Rewendor'un dedigi gibi futbolcu olduklari icin feto bunlara bulasiyor, feto bulastigi icin kimse buyuk futbolcu olmaz. Sirf Fetocu diye kimse Inter'de top oynayamaz yani ama Inter'de top oynadigi icin feto sarabilir.
Ki dedigim gibi cok soyluyorum, ben cocuktum ya Hakan Sukurler Hakan Unsallar filan, bilirdik yani bu muhabbeti. Cok sevmezdi bir cok tanidigim benim bu muhabbetten. Tek fark o zaman feto kotu degildi iste. Simdi ruzgar dondu de gecmiste degisen birsey, bilinmeyen birsey yok aslinda.
Sosyal ağlarda paylaş

@apple
dediklerin dogru da eskiden herkes onlarin kayigina biniyordu. Gs sike, tesvik yapmistir. Bunda sikinti yok herkes yapti bunu turkiyede sikeye bulasmamis takim olmasi imkansiz bence.

Haa bu sunu engellemez yarin reis deseki sizin aldiginiz o 4 kupayi aliyorum fetöcüler aldirdi onu diye kimse gene sesini cikaramaz. 4 kupayi alip kasimpasaya 5 kupa verip bir de yildiz taksa gene kimse bisey demez.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Bak yukarida yazdigim son paragraf gibi dusun. Bunlar yeni seyler degil ki. Bunu 20 sene once dile getirmeyip, simdi getiriyorsan o zaman sen de eskiden feto kotu degilmis diyorsun bir bakima, ya da biz boyle oldugunu bilmiyorduk diyorsun. E bilmiyorduysak onlar da bilmiyordu oluyor, e haliyle 15 Temmuz oncesini zaten suclayamiyorsun. Anlamsiz bir loop yani.
Ha sucluyorsan zaten isin icinden cikamiyorsun, cunku bu sefer bakanlar/milletvekilleri giriyor. E onlari suclayamayacagina gore..

ben aklım yettiğinden beri kötü diyorum zaten.

çocukken onların dershanelerine gidenlere "aptal kopyacılar" gözüyle bakıyordum, malum o sorular ellerine geliyor ifadeleri hiç gündemden düşmüyordu.

üni'de onların imkanları ile bir yerlere gelmiş, ablası, abisi, eşi dostu onların imkanları ile yurt dışına gitmiş yerleşmiş falan insanları hep kötü olarak görüyordum zaten.

sözde "dinci" olup yaptıkları hep rahatsız etmişti beni, ama bu gördüklerimiz buz dağının görünen kısmıymış yani.

benim bu kadarını görüp bu kadarına ses etmem ile tayyipin "kandırıldık" demesi aynı şey değil ama, bunları zaten biliyordu, görüyordu o biz görmüyorduk yani..

o yüzden şimdi bu şekilde aklımıza böyle şeyler düşmesi normal değil mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman sorman gereken soru su oluyor: Bir futbolcunun feto'dan mi kari daha fazla olabilir yoksa feto'nun bir futbolcudan mi?

Dedigim gibi kimse Inter'de fetocu diye oynayamaz ama Inter'de top oynayan adam feto'nun isine gelir.

Futbol burada diger konulardan ayriliyor sanki biraz.

Feto'nun bu isten kari ne olabilir, o da taninirlik, influence vs. Elbette para yardimlari ama zaten futbolcunun para kazanma kabiliyeti futbol yetenegi ile iliskili oldugundan yine mesleginden bagimsiz oluyor bu.
Sosyal ağlarda paylaş

ben arif-hakan feto sayesinde büyük futbolcu oldu mu dedim bir yerde ?

ben şunu diyorum sadece, bu adamların güçleri düşündüğümüzden çok çok büyük çıktı, haliyle insanın aklına böyle sorular geliyor, nispeten TR'nin daha karanlık bir döneminde neler neler yapmış OLABİLİRLER diyorum.

bu düşünce bile rahatsiz ediyor insanı diyorum.

diyorsun ki arif manu'ya gol attı o zaman feto'nun TR ligine etkisi olmamıştır kesinlikle.

ok tartışmaya gerek yok
Sosyal ağlarda paylaş

Sen feto'nun TR ligine olan etkisini neye dayanarak ortaya atiyorsun ki zaten sikinti o.

Mantigin su: Hakan Fetocu o zaman Feto hakanin basarili olmasini istiyor, haliyle hakemleri satin aliyor maci bagliyor.
E burada bir kopukluk var cunku Hakan gol attigi icin GS maci aliyor mesela, hakem penalti caldigi icin degil.

O zaman sunu fetodan bagimsiz kabul ediyor olman lazim: 96-2000 jenerasyonu TR tarihinin en iyi jenerasyonu degildir, yetenekleriyle degil dis guclerle kazanmistir bu basarilari, uefa filan da dahil.

Leeds ve Manchester orneklerini ondan verdim.

Ha dersen ki Feto dua ediyor, Hakan efsane oynuyor, onu kabul edebilirim bak ama adamin dualarinin tutmadigini biliyoruz dfs.
Sosyal ağlarda paylaş

sfsafsa

bir şeye dayanıyor olsa buraya yazmam gider yetkili yerlere suç duyurusunda bulunurum zaten Rew'e de söyledim.

sadece fikir yürütüyoruz burda yani.

siz imkansızzz, aslaa diyerek haliyle başarınıza toz kondurmak istemiyorsunuz hak veriyorum da bunca pisliği gördükten sonra şüpheci yaklaşmakta hata görmüyorum.

konu zaten x şikeci y teşvikçi konusu da değil, süper ligden amatör kümeye kadar şike veya teşvik işine bulaşmayan takım yoktur, 3 büyükler de çemgizekspor da...
benim bahsettiğim daha başka bir şey
Sosyal ağlarda paylaş

Vasfi said:

Sotto said:

Bununla ilgili elli defa yazdim heralde, elmayla armutu karistirmayin.

O mantikla Turkiye'yi dunya 3.su yapan da feto, UEFA'yi aldiran da feto.

Hakan Sukur'un fetocu olmasi TR tarihinin en cok gol atan futbolcusu oldugu gercegini degistirmiyor. Kaldi ki bu adami fetocu diye sevmeyen tonla GS'li yonetici/insan vardi. Ama o zamanlar feto bireysel bir olusumdu adamda yakinlik duyuyordu, ne yapabilirsin?

bunun yanında 4 sene oturmus iskelet kadronun fatih terim gazıyla eufayı almasına ben bile sevindim, tura çıktım ama bu hakan şükürü efsane golcu yapmaz.

top adamın ense köküne çarpıp gol oluyodu, bu kadar iyi topcu olsa italya transferinden sonra seriA da 44 maçta 9 gol atıp türkiye yolunu tutmazdı

hala hakan şüküre çarpıp gol olması falan gibi saçma sapan fikirleri olanlar var ya.

hakan şükür 96-00 yılları arasında avrupa ve dünyanın sayılı pivot forvetlerinden ve golcülerinden biriydi. hani bu fact yani, adamın ligde toplam 249 golü var. en az yarısı ona çarpıp girdi ama di mi doğru.

zaten uefa kupasından bahsetmiyorum. hakan'ın uefa'daki payı hagi'den falan büyük olabilir. öyle saçma sapan goller attı ve attırdı ki... ama işte gözlerin azıcık açık olması lazım görmek için.

duygusal türk oyuncusu yurtdışında aynı başarıyı yakalayamayınca kötü oyuncu olmuyor yani. 30'larının üstünde istediğin avrupalıya da sor hakan şükür'ü nasıl anlatacak bi gör.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

O zaman sunu fetodan bagimsiz kabul ediyor olman lazim: 96-2000 jenerasyonu TR tarihinin en iyi jenerasyonu degildir, yetenekleriyle degil dis guclerle kazanmistir bu basarilari, uefa filan da dahil.

izleyemedim ama gördüğüm kadarıyla metin-ali-feyyaz, rıza, ali falan filanlı Beşiktaş ile TR tarihinin en iyi jenerasyonu açık ara.

şunu anlatamıyorum işte, bu adamların çok iyi çok yetenekli olması, TR içerisinde pis işlere bulaşmamış oldukları anlamına gelmez, gelmemeli yani..

aynı şeyi tekrar ediyorum, feto sayesinde iyi futbolcular bunlar demedim zaten.

bu jenerasyon yurt dışında başarılı oldu demekki yurt içinde temizler ? lul pls
Sosyal ağlarda paylaş

Ben pis islerin dondugune eminim ama futbol da kim ne derse desin sahada kazaniliyor benim gorusum bu hep biliyorsunuz. Yani 1 mac 2 mac onun muhabbetini yapmam.
96-2000 cok farkli bir jenerasyondu ve icinde dedigim gibi Hakani Arifi de vardi ama Suati Tugayi Ergunu Tafareli de vardi. Yani cok farkli kafalar bunlar. Ama tek ortak noktalari hepsinin iyi futbolcu olusuydu.

Ha Arif kendini les gibi yere atardi ama bu karaktersizliginden fetocu olmasa da atardi muhtemelen hakem de yerse de yerdi. Oyle ya da boyle iyi olan GS idi o senelerde sampiyonlugu zaten neden aldigini sonraki basarilarla taclandirdi.

Bence cok deselemeye gerek yok.

Ben herhangi bir dis gucun bir futbol takimini sampiyon yapabilecegine inanmiyorum, bu da degismeyecek muhtemelen.

Yurt disinda basarililarsa yurt icinde basarili olmamalar icin herhangi bir sebep var mi? Yani UEFA kupasi alan takimin ligde sampiyon olmasi garip bir durum mu?
Herkes icin dusunebilirsin ulan bir is mi var bu sampiyonlukta diye de bunun anlami yok ki. Yahu herseyi gectim Fevzi topu ayagindan kacirmasa belki 4 sene ustuste diye birsey olmayacakti. Birak hani Vahap Beyaz'i filan, cok basit ornek.

Yani sen bir takimin pis oldugunu 2 adamin - o zamanlar pis oldugu kabul gormeyen - bir gruba dahil olmasindan yola cikiyorsun, bana bu yeterli gelmiyor iste. Cunku ben o maclarin bu adamlarin yetenekli olduklari icin kazanildigini dusunuyorum, fetocu olduklari icin degil. E futbol da sahada kazaniliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ne alakasını söyliym hemen;

evet hagi çok iyi topcu takımı sırtlar ama işler iyi gittiği sürece, işler biraz kötü gitse (hakemler ve rakip futbolcular etki altında olmadan oynasa) anında çingen romenin gerçek yüzü ortaya çıkar, hatırlatıym hemen:
https://www.youtube.com/watch?v=bbiRWp2II0M

işler iyi giderken insanlar bazı hataları görmezden gelir içine dert etmez, unutur gider, arif atlıyo toplucalar primini alıyo

benim fikrim;
"TR tarihinin en iyi jenerasyonu yakalandi basarilar geldi oturup anlamsiz tartismayacagim",
buna bos bos konusmak deniyosa,

dolu dolu bana bi anlat butun bunlar yaşanırken beşiktaş nası tarihinin en iyi jenerasyonu yakalıyıp başarılı olcaktı

Süleyman seba'nın artık sinirlenip masaya yumruğunu vurduğu konuşma: "Beşiktaş'ı üzmeyin". en sevdiğim lafıda "iyi bi Beşiktaş'lı olmak istiyosanız kimsenin adamı olmayın.."

gol diyosunda atıcak tabi ahmet dursun bile barçaya gol atmıs adam bu ahmet dursun'u süper golcu yapmaz, suan cenk'in de süper bi golcu olmadığı gibi -- ama adam gaza gelio çalısıo kendini geliştiriyo çünkü mutlu işler yolunda..

beşiktaş gs ve fb nin ekmeğini yiyo. son iki sezondur okadar kötü gs ve fb varki, onların sayesinde iyi kötü kazanıp bjk şampiyon oldu. şimdi takım içi uyum var kazandıkça da işler iyi gidio topcular motive oynuo. işler biraz ters gitse ben hayel edebilyorum cenk'in triplerini, quaresmanın milletle kavga edişini, antrenmanlarda takım içi uyumsuzluğu.. gruplaşmaları

biri birinin adamı oluyosa yazıklar olsun der eleştiririm, ben suanda zaten su fetocu bu fetocu diye kişileri yargılamıyorum sitemim o dönem bunlar olurken gözünü kapıyan fanatikleri, suanda hiç bişey olmamış gibi geçmişten video paylaşanlara

ha bizde sinan engininden tüpçüsüne bir sürü karanlık isim gelip gitmedimi, 100. yılda şampiyon olunca tribünler sinana küfür ediyodu ne idüğü belirsiz diye bu insanlara
Sosyal ağlarda paylaş

@sabonis

ben hakan şüküre iyi golcü deildi demiyorum zaten, öyle süper dünya capında yetenekleri olan biri deildi diyorum

ama bu iş takım oyunu, işler iyi giderse sende ekstra motivasyonla, kapasitenin maksimum verimini verebilirsin

cenk 3 sene once yedekti, noldu bi anda dünya starımı oldu?
hayır takım oturdu, takım içi uyumda var adam catır catır atıyo gollerini

devre arası giderse yurt dısında bi takımı kurtarıcı golcu olarak görürüm, hadi hakan şükürün boyu uzundu interde 44 maçta 9 gol attı cenkde oda yok 6 gol atar döner
Sosyal ağlarda paylaş

Vasfi said:

ne alakasını söyliym hemen;

evet hagi çok iyi topcu takımı sırtlar ama işler iyi gittiği sürece, işler biraz kötü gitse (hakemler ve rakip futbolcular etki altında olmadan oynasa) anında çingen romenin gerçek yüzü ortaya çıkar, hatırlatıym hemen:

takım sapır sapır dökülürken kaç maçı hagi'nin bebeleri tokatlamasıyla ya da abuk bir gol atmasıyla kazandık bilemiyorum. adamın en büyük özelliğini görmezden gelmişsin, ayıp etmişsin.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

Sotto said:

izleyemedim ama gördüğüm kadarıyla metin-ali-feyyaz, rıza, ali falan filanlı Beşiktaş ile TR tarihinin en iyi jenerasyonu açık ara.

şunu anlatamıyorum işte, bu adamların çok iyi çok yetenekli olması, TR içerisinde pis işlere bulaşmamış oldukları anlamına gelmez, gelmemeli yani..

aynı şeyi tekrar ediyorum, feto sayesinde iyi futbolcular bunlar demedim zaten.

bu jenerasyon yurt dışında başarılı oldu demekki yurt içinde temizler ? lul pls

Galatasarayın o jenerasyonu Dünya 3. oldu hatırlatmakta fayda var. Saydığın isimlerin iyi olması "en" iyi oldukları anlamına gelmiyor. Ki değiller zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye'nin en iyi jenerasyonunu GS yakaladı, hani bu tartışılmaz bile.
metin-ali-feyyaz iyiydi hoştu da, yukarda dendiği gibi GS'nin kemik kadrosu sayesinde dünya 3.sü olduk resmen.

Bülent
Arif
Okan
Tugay
Hakan Şükür
Hasan Şaş
Ergün
Hakan Ünsal
Emre Belözoğlu
Ümit Davala
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

applev0dka said:

Türkçe dersinize mahallenin kasabı mı giriyordu

üstteki cümleyi yazabilen birisinin alttakini yazacak cüreti bulabilmesi ilginç.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...