Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Su icsem yariyor"un bilimsel kanitiylan geldim

di

Öne çıkan mesajlar

samaella said:

Survivor sabriyeye bakin mesela kickboxcu kas yigini kendisi belki de yagsiz ama kadin kosamiyor. Bu kadina depar patlatma antremani versen bir seye yaramaz misal

dsaadsaadsas :D
µh said:

yatmadan önce bir şey yemeyin de hurafe xde

aynen

eğer en geç yatmadan 4 saat önce abartmayacak şekilde yediysen,
gün içerisinde sağlıklı beslendiysen,

uyumadan önce içeceğin az yağlı 200ml süt, gece boyunca metabolizmanı çalıştırarak daha fazla kalori harcatıyor.

dolayısıyla; girdi çıktı kalori hesaplarının da bazen ne kadar anlamsız olduğu ortaya çıkıyor.

zaten bilinçsiz bireylerin kalori hesabına girmesi çok saçma; en basit yöntem; sağlıklı beslenme(akdeniz diyeti) ve miktar hesabı.
kalori değil!
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:

samaella said:

Survivor sabriyeye bakin mesela kickboxcu kas yigini kendisi belki de yagsiz ama kadin kosamiyor. Bu kadina depar patlatma antremani versen bir seye yaramaz misal

dsaadsaadsas :D
µh said:

yatmadan önce bir şey yemeyin de hurafe xde

aynen

eğer en geç yatmadan 4 saat önce abartmayacak şekilde yediysen,
gün içerisinde sağlıklı beslendiysen,

uyumadan önce içeceğin az yağlı 200ml süt, gece boyunca metabolizmanı çalıştırarak daha fazla kalori harcatıyor.

dolayısıyla; girdi çıktı kalori hesaplarının da bazen ne kadar anlamsız olduğu ortaya çıkıyor.

zaten bilinçsiz bireylerin kalori hesabına girmesi çok saçma; en basit yöntem; sağlıklı beslenme(akdeniz diyeti) ve miktar hesabı.
kalori değil!

süt niye metabolizma çalıştırıyor abi thermic effect of food mu? negligible
inb4 türkçe konuş
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/healthyeating/10868428/Give-up-dairy-products-to-beat-cancer.html

yogurtlarin falan icine ne katiyorlar belli degil zaten
(komplo teorici..)

olm tabii ki her sey kararinda guzel. ben china study'i komik diye koymustum. yoksa peynir falan arada yiyorum. ezine, lor, omlet, zeytin, biber falan. hmppfss...

en sevdigim comar kahvaltisidir.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada meme kanseri ile ilgili en önemli noktalardan biri aliminyum içeren deodorantlar(nerdeyse hepsi)

içeriğine bakıp o şekilde alın. ister fısfıs ister sürülen olsun. piyasadakilerin %90ında aliminyum var.

edik: yoğurt konusunda ise, yarar konusunda hazır yoğurtların ev yapımından daha yararlı olduğunu iddaa edenler mevcut, çünkü sütü kaynatmıyorlar 72 dereceye kadar ısıtıyorlar, yararlı bakteriler ölmüyor vs diye, yalnız en büyük sıkıntı yoğurtlarda; plastik kaplara sıcak sütü koymaları. yoğurt kapları plastik olmasa bi tık daha iyi olabilir.

bunun dışında yaz aylarında plastik şişeden su içmenin de en büyük kanser nedenlerinden olduğu düşünülüyor.

tabi aslında hava kirliliği baş neden de,, abi zaten hepsi toplanınca bi noktada patlıyor. şeker var sonra.. hala deli gibi şeker tüketen insanlar var. kola falan içenler var.. zaten asidik beslenmeyi bırakmak gerek direk.

sonuç olarak sütten önce elenecek çok fazla şey var.
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:

miktar önemli.

ona bakarsan who- dünya sağlık örgütü de kırmızı et için haftalık 750gr çiğ- 500gr pişmiş etten fazlası kanser diyor.

sizde oturup 400gr t-bone steak'i tek öğünde götürün.

hiçbişiyi abartmıcaksın.

Yas ilerledikce azalan bilmemne enziminden dolayi laktoz intoleransi giderek artiyor. Yas ve miktar kisiden kisiye degismekle birlikte, minimum miktarlar bile baya sacma sapan reaksiyonlara verdirebiliyor vucuda. Haliyle baya yanlis, baya sakat tavsiyeler veriyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Sakata gelmek ile tavsiyenin sakat olmasi ayni sey degil. Hayat kaliten dusebiliyo baya baya.

https://medlineplus.gov/ency/article/000276.htm

said:
Lactose intolerance is very common in adults. It is rarely dangerous. About 30 million American adults have some degree of lactose intolerance by age 20.

said:

Symptoms include:

Abdominal bloating
Abdominal cramps
Diarrhea
Gas (flatulence)
Nausea

Yukarda American dedigine bakmayin, bizim millette de var aynisi. Genelde de "ay midemi usuttum galiba" seklinde dolaniyor bu insanlar. Haliyle beyanatim ayni: tavsiye sakat. Herkese gore degil.
Sosyal ağlarda paylaş

İyide it's rarely dangeroıs diyo,zaten o rare gruba dahil olan vatandaş kendini biliyordur içmez

Baklava yeme börek yeme kebap doymamış yag kızartma zati bisürü şey tükaka

Aga yaşlandık enzim bitmiştir diye süt de mi içemicez tepki gösteririm böyle reziillik olmaz

İçin bence süt
Bişi olmaz

Bonzai değil sonuçta
Sosyal ağlarda paylaş

Ya istiyosaniz 25 bardak icin gunde beni ilgilendirmiyor ama ucu acik degil bu tartismanin: ilerleyen yasla sutun faydasi giderek azaliyor, bir boktadan sonra hayat kalitesini dusuruyor. Su anda etkilenmiyor olmaniz etkilenmeyeceginiz anlamina gelmiyor. O yuzden sut icin diye oneride bulunmayin.

Edit: hani kimseyi durmezsiniz sununla da yukarda yazili semptomlar sebebiyle hos olmayan durumlara sebep olabilirsiniz sdf
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Ya bu arada hepsi genetik diye bir iddam yok ama ben susayim RamsesII gelsin anlatsin abi. Ben hazirladim adamin beslenme planini su healthy eating zikkimindan ogrendigim sekilde, eridi bitti adam 2 ayda ac kalmadan. Before - After yapsin hatta.

TL; DR; Beslenme konusunda bombos bi adam degilim de genel gecer seyler cok uymadi simdiye kadar.

Before:

After :

More After:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...