Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Multicooker / Slowcooker Olayı


boztu

Öne çıkan mesajlar

Tam bir sene önce şurada muhabbeti geçmişti.
https://forum.paticik.com/read.php?62,8398207

Bilgisi olanlar varsa iki sorum olacaktı:

1- Bu aleti alıp hala kullanan var mı yoksa ekmek yapma makineleri gibi bir kaç denemeden sonra bir köşeye atılıyor mu?

2- Bu multicooker olanlar slow cook da yapıyor mu? Amacım saatlerce düşük ısıda et pişirmek, evde tandır yapmak. Olur mu yapılır mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yogurt performansi nasil bunun? sutu/mayayi direk icine dok, tusuna bas, cikiyo mu guzel bir sekilde?

bir de su pressure cooker olayi uzun vadede baya zaman kazandircak gibi duruyor yani, eger icine eti, patatesi, baharati suyunu at, 2 fifa atana kadar yemek oluyosa, kullanmadigimiz kahabat sdfsdf

kizartma olayini tam cozemedim, en minimal yagda falan mi kizartiyor bu yoksa fritoz gibi baya bi bocalamak gerekiyor mu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

basit olmasina basit de, zamandan tasarruf onemli olan.

yogurdu tencereye koyup, optimal sicakliga gelmesini beklemek gerek. ardindan onu sarmalican da, ilik muhafaza edicende. baya vakit aliyor aslinda.

bu vaadedilen kadar basitse en azindan optimum sicakliga gelince bip diye oter, gider icine mayasini koyar kapagini kapatiriz ikinci bip te yogurt hazir olmus olur. yani arada unutsak bile en azindan sutu belli seviyede muhafaza eder ki tekrar isitma derdi olmasin.

cok sut unutmuslugum var sogutucam diye, kalakalmis ole gariban ocagin ustunde dsflkjsdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anama bundan almıştım 1-2 sene önce. Başta 1-2 ay kullanmadı. Sonra bundan başka bişey kullanmadı neredeyse :)

Ön panel dokunmatik, orası biraz zor basıyor. onun harici çok kullanışlı. Ben baya ucuza almıştım, şimdi niye bu kadar fiyatı bilmem :)


http://www.hepsiburada.com/redmond-multicooker-rmc-m90-cok-amacli-pisirici-p-MTREDRMCM90
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
Bana biraz taşınabilir ufak bişey olması lazım bu 5lt likler çok büyük heralde. 1 litre yeter mi tek kişiye?

Birde tam olarak nasıl yapıyor. Bulguru suyu koyup düğmesine mi basıyorsun sadece? Mesela domates çorbası yapacaksın nasıl? Pilav yapması ne kadar suruyor mesela? Tavuklu pilav yapmak istersen nasıl yapıyorsun?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi yeni mercimekli bulgur pilavı yaptım. Kettleda su kaynat tencereye koy suyu, bulguru ekle fokurdat 1 dakika, kapağını kapa 15 dakka kaynasın, 15 dakika dolunca altını kapat, başka bi tencereye mercimek koy, kettldaki sudan koy üstüne, pilav dinlenirken mercimek haşlansın 15 dakika. Mercimek haşlanırken tavaya yağ koy. Yağ kızarken soğanı küp doğra. Tavaya at. Pembeleşene kadar biberleri doğra. Biberleri tavaya at. Biberler pişerken domatesi küp doğra. Domatesi tavaya at. Baharatı tuzu ekle 2-3 dakka pişsin. Bulguru mercimeği tavadakileri birleştir karıştır.

Yazarken yoruldum. 35-40 dakika sürüyor ama paso uğraşıyosun. Tava kısmını geçtim bu aletle zahmetsizce bulguru pilavı yapma ve mercimeği haşlama (ayrı ayrı yada beraber) ne kadar zaman alıyor normalden kısa ve zahmetsiz mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

Şimdi yeni mercimekli bulgur pilavı yaptım. Kettleda su kaynat tencereye koy suyu, bulguru ekle fokurdat 1 dakika, kapağını kapa 15 dakka kaynasın, 15 dakika dolunca altını kapat, başka bi tencereye mercimek koy, kettldaki sudan koy üstüne, pilav dinlenirken mercimek haşlansın 15 dakika. Mercimek haşlanırken tavaya yağ koy. Yağ kızarken soğanı küp doğra. Tavaya at. Pembeleşene kadar biberleri doğra. Biberleri tavaya at. Biberler pişerken domatesi küp doğra. Domatesi tavaya at. Baharatı tuzu ekle 2-3 dakka pişsin. Bulguru mercimeği tavadakileri birleştir karıştır.

Yazarken yoruldum. 35-40 dakika sürüyor ama paso uğraşıyosun. Tava kısmını geçtim bu aletle zahmetsizce bulguru pilavı yapma ve mercimeği haşlama (ayrı ayrı yada beraber) ne kadar zaman alıyor normalden kısa ve zahmetsiz mi?


senin yöntem biraz uzunmuş. 1 bardak bulgura 1/4 mercimek kullanarak dün yaptım. Mercimekleri cezvede 5 dakika kadar kaynattım sadece dışı yumuşasın diye, bulgura bir şey yapmana gerek yok sadece süzmen yeterli.

Bundan sonrası tek tencere zaten. Yağ erit soğan biber öldür domates ekle. Bulgur ve mercimeği de koyup kavur 2-3 bardak sıcak su ekle gg.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

Bana biraz taşınabilir ufak bişey olması lazım bu 5lt likler çok büyük heralde. 1 litre yeter mi tek kişiye?

Birde tam olarak nasıl yapıyor. Bulguru suyu koyup düğmesine mi basıyorsun sadece? Mesela domates çorbası yapacaksın nasıl? Pilav yapması ne kadar suruyor mesela? Tavuklu pilav yapmak istersen nasıl yapıyorsun?


1) onceki mesajlari okumadim en yeni mesaj buydu.

2) daha ufagi yok, buyuk olmasi avantaj.

3) 350-450 arasi 3-5LT iyi bir duduklu tencere daha islevsel.

4) pilavi yapmasi 20dk ama teflon vs tencerede daha lezzetli oluyor.
pilavi lezzetli yapabilmen icin once tereyagi+zeytinyagi kombosunda hafif cevirmen gerekiyor. // o sureden mutevellit bu aletlerin pilav konusunda islevselligi yok.>>

>> 5) cok sik tavuk yapiyorsan isini cok kolaylastirir. tavuk kalca/but koy soslari boca, 5/6 saat yavas yavas pissin.

6) tavuk yeme amk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

samaella said:

Mal said:

Şimdi yeni mercimekli bulgur pilavı yaptım. Kettleda su kaynat tencereye koy suyu, bulguru ekle fokurdat 1 dakika, kapağını kapa 15 dakka kaynasın, 15 dakika dolunca altını kapat, başka bi tencereye mercimek koy, kettldaki sudan koy üstüne, pilav dinlenirken mercimek haşlansın 15 dakika. Mercimek haşlanırken tavaya yağ koy. Yağ kızarken soğanı küp doğra. Tavaya at. Pembeleşene kadar biberleri doğra. Biberleri tavaya at. Biberler pişerken domatesi küp doğra. Domatesi tavaya at. Baharatı tuzu ekle 2-3 dakka pişsin. Bulguru mercimeği tavadakileri birleştir karıştır.

Yazarken yoruldum. 35-40 dakika sürüyor ama paso uğraşıyosun. Tava kısmını geçtim bu aletle zahmetsizce bulguru pilavı yapma ve mercimeği haşlama (ayrı ayrı yada beraber) ne kadar zaman alıyor normalden kısa ve zahmetsiz mi?


senin yöntem biraz uzunmuş. 1 bardak bulgura 1/4 mercimek kullanarak dün yaptım. Mercimekleri cezvede 5 dakika kadar kaynattım sadece dışı yumuşasın diye, bulgura bir şey yapmana gerek yok sadece süzmen yeterli.

Bundan sonrası tek tencere zaten. Yağ erit soğan biber öldür domates ekle. Bulgur ve mercimeği de koyup kavur 2-3 bardak sıcak su ekle gg.


Nasıl bulgura bişey yapmana gerek yok 15 dakka pişirip 15 dakka dinlendirmeden mi yiyceksin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bunların 10 saat pişirme yapanı var mı? Sabah 8de evden çıkarken atayım akşam 6da geldiğimde hazır olsun falan. 6 satte pişiriyorsa da son 4 saat soğumasına izin vermesin sıcak tutsun misal.


Ha bide pulled pork / brisket falan yapmak mümkün mü? Gerçi domuz zor ya nerden bulacağım, anca budapeştede yerim onu =(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

var benimkisi öyle. (REDMOND RMC-M90) pişirdikten sonra aleti kapatmadığın sürede sıcak tutuyor.
hatta timer koyabiliyosun 10 saat sonra pişirmeye başla diye.
genelde 60 derecede 4 saat et pişirmek için kullanıyom gerçi ben aleti. (sous vide usulü)
normal yemekler için de cidden güzel alet. ısıyı heryerden veriyor çünkü tencere dibinden değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...