Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş arıyorum

Tatre_

Öne çıkan mesajlar

25 yaşında stajyer almak ancak ırgat gibi amele arayan şirketlerde olur, onlarda para vermiyor.

Yeni mezun stajyer alacaksın ki geliştirdiğinde deneyimi olmasa bile asistan veya uzman yardımcısı olarak başlatıp, staj döneminde öğrettiklerinin geri dönüşünü alabilesin 26 yaşında normalde uzman oluyorsun.

Ondan ne yapmak istediğini kesinleştir ve paraya bakmadan deneyim için atıl hemen.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

25 yaşında stajyer almak ancak ırgat gibi amele arayan şirketlerde olur, onlarda para vermiyor.

Yeni mezun stajyer alacaksın ki geliştirdiğinde deneyimi olmasa bile asistan veya uzman yardımcısı olarak başlatıp, staj döneminde öğrettiklerinin geri dönüşünü alabilesin 26 yaşında normalde uzman oluyorsun.

Ondan ne yapmak istediğini kesinleştir ve paraya bakmadan deneyim için atıl hemen.

http://bilgionline.bilgi.edu.tr/programs/yonetim-bilisim-sistemleri/
Ders programı gayet iyi geldi bana, bayagi geç kaldıgımın farkındayım ama Psikoloji Bölümü girdi araya, ki stajyer alırken yaşa bakmaları bayagı kötü. Deneyime bakmaları lazım, sonucta insan her yaşta öğreniyor ne bileyim. Şu attığım linkteki program online mesela, bir yandan iş bulursam deneyim kazanırken masterimi yaparım diyorum en kötü.
Sosyal ağlarda paylaş

4. sayfaya yönelik yorum yapıyorum MIS o kadar da el kol sallayarak iş bulma bölümü değil. ben geçen sene mezun oldum arkadaşlarımdan iş bulamayıp mecburen askerlik uzatmak için yüksek lisans yapan çok fazla kişi var. hayatından memnun tek arkadaşım var o da beykent'e araştırma görevlisi olarak gitti.

ben de şu an senin gibiyim aslında. mezun oldum ve okuyorken farklı bir sektörde çalışıyordum. mezun olduktan sonra da o sektörden devam ederim diyordum ama işler düşündüğüm gibi gitmedi. bazı teklifler geldi, olmadı.

şimdi de boş durmaktansa online kurslarda bir seviyeye gelmeye çalışıyorum. eğer yazılım konusunda kendini geliştirmeye karar verdiysen udemy'e göz at.
Sosyal ağlarda paylaş

Neye biraz yanaşsam, onda iş yok zaten. Yönetim Bilişim Sistemleri okuyup bir yandan sertifika alabilirim, ne bileyim bir yandan calisirim. Yapamaz mıyım üçünü birden yani. Canım cok sıkkın ne diyeyim. Bingildak'in dedigi gibi, rekabet had safhada.

''Erkekler bilişimde daha iyi'' diye de saçma bi algı var çogu insanda bir de maalesef, umarım o da etkilemez. Eger psikolojiden vazgeçip, ybs ile bilişime yönelirsem. Mesleğin cinsiyeti yok. Türkiye'den gerçekten bunaldım artık. Sırf yurtdışına kaçmak için bile bilişime yönelebilirim o derece.
Sosyal ağlarda paylaş

endustri düşünüyorsan, genel psikoloji masteri yapsana baştan lisans okuyacağına. 4 yıl psikoloji okuyup endüstri psikolojisi alanında çalışmayı planlıyorsan beklediğini bulamayabilirsin türkiyede . Ayrıca İK için büyük meme+ 1.80 boy + sarı saçların olması yeterli.
Sosyal ağlarda paylaş

masa said:

endustri düşünüyorsan, genel psikoloji masteri yapsana baştan lisans okuyacağına. 4 yıl psikoloji okuyup endüstri psikolojisi alanında çalışmayı planlıyorsan beklediğini bulamayabilirsin türkiyede . Ayrıca İK için büyük meme+ 1.80 boy + sarı saçların olması yeterli.

İşletme bölümünden genel psikoloji masteri yapılmıyor ama, başvuramıyorsun bile :) Hayır başvurulsa ve bilimsel eğitim verseler ayrı güzel olur ama o da yok. Örgütsel psikoloji masteri var Bilgi'de, o da bilim sınavı istiyor, hazırlık vermeden. Belki ona kasabilirim ama geçer miyim emin değilim. Bir de, örgütsel psikolojiden mezun olunca ''Örgütsel psikolog'' ünvanını alıyorsun ki o da şirketlerde pek bulunmuyor. İK için zorlanır anca, o zaman da MBA yapmışlar ve deneyimliler öncelikli oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

masa said:

abi buyuk memesi olan gelsin bende baslasin zaten.. .IK icin ne aliyorsa aylik hemen anlasiriz.

accomodation, yemek bedava, akbil'e burada gerek yok. her yer yakin.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence herseyden önce hangi alanda calismak istedigine karar ver. Sektör sacmasapan bi durumda olabilir netekim biseye kastiktan sonra illaki is bulursun. Bilisimmi psikolojimi? Ikisi cok baglantili seyler degil. "Bilisimde iyi para varmis okuyim" diye dusunuyosan bence öyle bi adim atma. Kisisel görusum, cinsiyetten ziyade bilisim icin alana ilgili olman lazim. Ilgin hic yoksa ve "is bulmak kolaymis" diye girersen mevzuya kendini ite kaka master'i bitirmeye cabalarken bulabilirsin. Bi de avrupada MIS sektöru iyi dedigim gibi ama yukardaki MIS okuyan arkadasin mesajini referans alirsak turkiyede super bi halde degil.

Yok benim yinede IT dunyasina ilgim var diyosan kendi kendini gelistirebilecegin zirilyon tane kaynak/kurs var. Bi yandan okula devam edip bi yandan bu kurslari alip öyle biseyler yapabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok büyük bir kesim hazırlık okumuyor. Askerlikte 1 yıl değil. Masterı da çalışırken yapmak gerekiyor. Yoksa deneyim/yaş olarak çok geri kalıyorsun. Giriş seviyesi pozisyonları için belirli yaş aralıkları var. 27 yaşında seni giriş seviyesi pozisyona kimse almak istemez çünkü yaşın getirdiği şeylerden dolayı bazı şeyleri çok daha hızlı ve fazla bekliyorsun. Ondan verdiğin eğitimin geri dönüşümünü alamıyorsun. İlk bir üst teklife atlıyor adam/kadın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...