Narstil Mesaj tarihi: Nisan 28, 2017 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2017 Temmuzda gibi Marmaris üzerinden gitmeyi planlıyoruz ama bu kapıda vize uygulaması için bilgisi olan var mı ? Aracı kurum ile başvurulması gerekiyormuş ama Marmaris'te ki aracı kurumu bulamadım. Bulduğum bir tanesi sadece kendi tekne firmaları ile geçersem yardımcı oluyoruz dedi diğerleri ile olmuyorlarmış.
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 28, 2017 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2017 kapıda vize hep o şekilde işliyor, tekneciden biletini alınca pasaportu da veriyorsun hallediyorlar.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Nisan 28, 2017 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2017 kapıda vizeyi kesinlikle önermiyorum. zaten yine 3-5 gün önceden başvuruyorsun, aynı prosedür aynı fiyat kapıda sadece tek girişlik alıyorsun gerek yok. gitmeden harbiye de Kosmos a başvur hiç olmazsa 2-3 aylık alırsın ileride tekrar almak isteyince faydasını görürsün. ayrıca, Rodos'a gittiğimde kapıda vize alanları kenara ayırdılar, biz hemen girmiştik diğerleri ne kadar bekledi bilmiyorum. Almama ihtimalleri de varmış.
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 28, 2017 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2017 bi de doğru bağlantıları bulursan vizesiz girebiliyorsun B)
KillJoy Mesaj tarihi: Nisan 28, 2017 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2017 eğer turla gidiyorsanız, zaten adamlar ayarlıo her şeyi, tur değil ise, önceden halletmek mantıklı olabilir.
Narstil Mesaj tarihi: Nisan 28, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 28, 2017 tur değil tekne kiraladık. Genelde yabancılar yada çifte vatandaşlığı olan türkler ile gitmiş adam kendi yapmıyormuş. Bize kaptan konusunda yardımcı olan kişide ABD çifte vatandaşı. ( uygun fiyat aldık ) Kosmos'a sorduğumuzda kapıda vize alacaksınız biz yardımcı olamıyoruz demişlerdi. Biraz konu açık kaldı açıkçası bizim içinde. Yunan konsolosluğu kendilerine ayrı başvuruyu da kabul ediyormuş diye ek notu varmış olmadı konsolosluğa soracağız artık
Afterdeep Mesaj tarihi: Nisan 29, 2017 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2017 Narstil said: tur değil tekne kiraladık. Genelde yabancılar yada çifte vatandaşlığı olan türkler ile gitmiş adam kendi yapmıyormuş. Bize kaptan konusunda yardımcı olan kişide ABD çifte vatandaşı. ( uygun fiyat aldık ) Kosmos'a sorduğumuzda kapıda vize alacaksınız biz yardımcı olamıyoruz demişlerdi. Biraz konu açık kaldı açıkçası bizim içinde. Yunan konsolosluğu kendilerine ayrı başvuruyu da kabul ediyormuş diye ek notu varmış olmadı konsolosluğa soracağız artık Haftaya 4. kez Kosmos üzerinden başvuru yapacağım. Hep Yunan adalarına gidiyorum yazın. Kos, Sakız, Mykonos vs. Kosmos'tan verilen yardımcı olamıyoruz bilgisi ilginç olmuş. Bence kapıda vizeye o kadar vereceğine yukarıda bir arkadaşın dediği gibi Kosmos'tan al en azından bir daha aldığında daha uzun süre schengen alma şansın olur. Benim Yunanistan başvuruları 6ay - 6 ay - 1 yıl, şimdi 2sene isteyeceğim mesela. Giriş çıkışlarda varsa, yani para harcıyorsan gelip bir şekilde veriyorlar sıkıntı çıkarmadan.
Narstil Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Afterdeep said: Haftaya 4. kez Kosmos üzerinden başvuru yapacağım. Uçak ile mi gidiş ? Konaklama otel ise belki ondan farklıdır. Boş zamanda bir bakayım
Afterdeep Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Narstil said: Afterdeep said: Haftaya 4. kez Kosmos üzerinden başvuru yapacağım. Uçak ile mi gidiş ? Konaklama otel ise belki ondan farklıdır. Boş zamanda bir bakayım Şöyle, uçak biletini opsiyon olarak tutabiliyorsun ya 1-2 gün, onu print edip götürdüğümde oldu. Zaten booking.com üzerinden belli tarihe kadar ücretsiz iptal var hiç sorun olmuyor o nedenle. Hatta geçen sene başvurduğumda onlar bana oradaki bilgisayardan otel rezervasyonu eksik diye rezervasyon yaptırtıp kağıdı bastırdılar sonra dosyama eklediler.
Narstil Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2017 Aynısını bana İspanyaya başvururken yaptırdırlar. Airbnb de sadece kiralayan kişinin adı var sizin adınız olması lazım diye. 2 dk da bookingden çakma rezeryasyon yapıp verin dedi görevli kız :) Dün mail geldi kapıda vize uygulaması başlamış. Marmarise gönderiyormuşuz onlarda ada üzerinden alıyorlarmış. 9 kişi olduğumuz için herkese çakma yapmakta sıkıntı olabilir.Devlet personelide var
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2017 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2017 Kamu calisani varsa, "yurtdisina cikmasina engel yoktur" diye yazi almasi lazim calistigi kurumdan haberiniz olsun. Ben haftaya Belgrad'a gidiyorum, vizesiz olmasina ve yillik iznimden kullanmama ragmen gerekiyormus lel.
BulletRide Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2017 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2017 Yunanistan'dan Schengen alın; zaten yanlış hatırlamıyorsam 50-60 euro bir fiyatı vardı kapı vizesinin. Schengen de 80 euro. Yine evrak mevrak işi var, 4 gün önce başvuruyorsun falan. En azından 3-6 ay arası bir Schengen'in olur. Ucuz bilet kovalayıp başka bir yere gidersin sonra Avrupa'da
scorch Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2017 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2017 ne leş bi pasaportumuz var lan hani gelişmiş ülkeleri avrupayı amerikayı geçtim dibimizdeki yerlere bile gitmek eziyet resmen şu yazanlara baksan.
knockout Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2017 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2017 yunanistan benim oturduğum yere istanbuldan daha yakın. hatta radyolarda bile arada yunanca kanallar denk geliyor ama pasaportsuz giremiyoruz işte :D ah ulen TC
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2017 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2017 ole demeyin gencler sierra leone ye diplomatik pasaportunuz varsa vizesiz girebiliyormussunuz ..haklarini yemeyelim simdi disisleri calisiyor..
Narstil Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2017 Kapıda vize alınınca çıktığın ve girdiğin liman aynı olması gerekiyormuş. Kapıda vize yerine schengen alın diyor aracı kurumlarda booking ve bilet rezervasyonu ile bakalım :)
Öne çıkan mesajlar