Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çok büyük bir mutluluğu oldukça buruk yaşamak...

huun

Öne çıkan mesajlar

yok daha cok ergenlikte bolbol dayak yiyip 2 fikra anlatirken kimsenin dinlemedigi o fikranin da asla sonunu getiremeyen ortahalli bir isguc sahibi olup ilk acar kadin tarafindan kafalanip evlenilip hala playboy cq filan gibi bos dergilerin alpha alpha yumrugu koydugunuz gibi lelelo..turu zirvalarini ergenlikte takili kaldigi travmalarin merhemi zanneden genellikle tok kapi sesli araban olsun cimcancon bijik finer kaldiracli dondurgec ucgeninde soylemlere istiraki bol bir profil iste..
Sosyal ağlarda paylaş

gereksiz ağır girmişsiniz yalnız.

2 yaşındaki çocuğuna otoriteyi, aile içi rank sistemini, nezaket kurallarını, sosyal ilişki temelini, kelimelerin farklı anlamlarını falan öğretebileceğini düşünene başarılar diliyorum. hatta 2 yaşındaki çocukla 30 saniye göz temasını koruyup dikkati üstünde tutabileceğini düşünenlere yine başarılar diliyorum. o yüzden böyle durumlarda gülersin geçersin, aslan oğlum verdin ağzının payını dersin annesiyle gülersin edersin, siz gülerken çocuk zaten o an ne dediğini bile unutmuştur neye gülünüyor anlamaz, siz gülünce o da aptal aptal güler asdfg

çünkü iletişim konusunda neden sonuç ilişkisi kuramaz çocuk henüz o yaşta. yani şunu soyledim bu tepki verildi diye bir mekanizma işlemez. 'sus' dedim güldüler diyemez. oyuncağı yere attım ses geldi diye nesnel neden sonuç ilişkileri kurabilir ancak.

2 yaşında somut ve net kavramlar vardır çocuk için. iyi kötü, acı tatlı gibi. soyut kavram yoktur. sus yerine amınakoduum der ve bu kelime hiç bir koşulda, hiç bir kişiye karşı kullanmaması gereken bir kelime olduğu için kötü olarak tagleyip bebeye yüklersin. bak bunu da o yaşta zor yaparsın.

ama sus kelimesini ortama, muhatttabın yaşına, cinsine, seninle olan konumuna, söyleme şekline göre değişiklik gösterdiği için sus denmez/denir anlatamzsın. açıklayamazsın çünkü.

yani o yüzden op'un dramı ve komiklikli dışa vurumuna odaklanıp gülüp geçsek yeri.
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

yok daha cok ergenlikte bolbol dayak yiyip 2 fikra anlatirken kimsenin dinlemedigi o fikranin da asla sonunu getiremeyen ortahalli bir isguc sahibi olup ilk acar kadin tarafindan kafalanip evlenilip hala playboy cq filan gibi bos dergilerin alpha alpha yumrugu koydugunuz gibi lelelo..turu zirvalarini ergenlikte takili kaldigi travmalarin merhemi zanneden genellikle tok kapi sesli araban olsun cimcancon bijik finer kaldiracli dondurgec ucgeninde soylemlere istiraki bol bir profil iste..

ahahahhahaha bu nasıl müthiş bir paragraf
Sosyal ağlarda paylaş

köpeğe bile sus komutu öğretiliyor çocuğa neden saçma ?

bıdı bıdı bağırsın mı devamlı. bizim akrabanın çocuğu var 5 yaşında mı ne. bu zamana kadar sus demedikleri için çığlık atıyor devamlı sdfs. çikolata istiyor mesela vermiyorlar çığlık. benle oynayın diyor. oynamadın mı çığlık dfs.

başlığa gelince mutluluk duyulacak bir şey yok baya saçmaymış. ama huun'a girişilmesi ondan daha saçma sdfs.

2 yaşındaki çocuk sus dedi diye ne çomarlığı kalmış ne evetçiliği.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

gereksiz ağır girmişsiniz yalnız.

2 yaşındaki çocuğuna otoriteyi, aile içi rank sistemini, nezaket kurallarını, sosyal ilişki temelini, kelimelerin farklı anlamlarını falan öğretebileceğini düşünene başarılar diliyorum. hatta 2 yaşındaki çocukla 30 saniye göz temasını koruyup dikkati üstünde tutabileceğini düşünenlere yine başarılar diliyorum. o yüzden böyle durumlarda gülersin geçersin, aslan oğlum verdin ağzının payını dersin annesiyle gülersin edersin, siz gülerken çocuk zaten o an ne dediğini bile unutmuştur neye gülünüyor anlamaz, siz gülünce o da aptal aptal güler asdfg

çünkü iletişim konusunda neden sonuç ilişkisi kuramaz çocuk henüz o yaşta. yani şunu soyledim bu tepki verildi diye bir mekanizma işlemez. 'sus' dedim güldüler diyemez. oyuncağı yere attım ses geldi diye nesnel neden sonuç ilişkileri kurabilir ancak.

2 yaşında somut ve net kavramlar vardır çocuk için. iyi kötü, acı tatlı gibi. soyut kavram yoktur. sus yerine amınakoduum der ve bu kelime hiç bir koşulda, hiç bir kişiye karşı kullanmaması gereken bir kelime olduğu için kötü olarak tagleyip bebeye yüklersin. bak bunu da o yaşta zor yaparsın.

ama sus kelimesini ortama, muhatttabın yaşına, cinsine, seninle olan konumuna, söyleme şekline göre değişiklik gösterdiği için sus denmez/denir anlatamzsın. açıklayamazsın çünkü.

yani o yüzden op'un dramı ve komiklikli dışa vurumuna odaklanıp gülüp geçsek yeri.

kaynak var mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

çok ayıp, kınadım. çocuğa white, male, class, cisgender, able-bodied ve heterosexual olduğu, bunun onu privileged yaptığı ve bu yüzden de guilt yaşaması gerektiğini öğretmeniz gerekirken, yaptığınız işe bak.
dünya sizin gibi insanlar yüzünden bu halde!
Sosyal ağlarda paylaş

Soimyr said:

2 yaşında çocuk sustan ve bunun soyut anlamından anlamaz demişsiniz, ki doğrudur. 2 yaşında bir çocuğun gündelik kelime haznesinde "sus" olması bence başlı başına bir soruna işaret.

mesela nasıl bir soruna işaret, seri katil falan mı olur sus diyorsa? yarın çocuğun sus derse uykuların mı kaçacak çocuğumun ciddi bir sorunu var diye? :P

o yaşlarda çocuğun anlama, öğrenme, dili kullanabilme, hızlı konuşabilme, gecikmesiz konuşabilme hatta, pelteklik, açık e sesi, kekemelik gibi sorunlar falan derdiniz, kaygınız olacak, ne dediği değil nasıl dediği yani.

oğlum sus dedi, bu kelime dağarcığında olmamalı diyerek 2 yaşında çocuğa yüklenecekseniz eleştirdiğiniz op'a nazaran sorunlu çocuk yetiştirme ihtimaliniz bence daha yüksek :P

toggie said:

valla "anne" ya da "baba" dese evet gurur duyar, mutlu olurum. ama "anne sus" dese muhtemelen mutlu olmak yerine ona soyledigi seyin ne kadar ayip oldugunu falan anlatmaya calisirdim.

zaten doğrusu o da, o yaşta onu anlatamazsın dedim ben de.

Red said:

köpeğe bile sus komutu öğretiliyor çocuğa neden saçma ?

bıdı bıdı bağırsın mı devamlı. bizim akrabanın çocuğu var 5 yaşında mı ne. bu zamana kadar sus demedikleri için çığlık atıyor devamlı sdfs. çikolata istiyor mesela vermiyorlar çığlık. benle oynayın diyor. oynamadın mı çığlık dfs.

başlığa gelince mutluluk duyulacak bir şey yok baya saçmaymış. ama huun'a girişilmesi ondan daha saçma sdfs.

2 yaşındaki çocuk sus dedi diye ne çomarlığı kalmış ne evetçiliği.

anlamamışsın.
sus kelimesini bilmez. sus kelimesinden anlamaz demiyorum ben. tabiki sus diyeceksin, susturacaksın çocuğu. o kelimeyi böyle öğrenecek.

anneye neden sus dememesinin nedenini anlamaz diyorum ben. onu açıklamak için önceki postta anlattığım şekilde soyut kavramlar, ilişkiler, sosyal konumlar üzerinden açıklaman gerekiyor. çünkü sus kelimesi küfür gibi her koşulda kullanımı yanlış bir kelime değil. anneye sus denmez dediğinde anne figürü henüz ihtiyaç gideren karnını doyuran kişi. saygı duyması gerektiğini saygı gibi bir kavramın varlığını açıklayamazsın yani o yaştaki çocuğa. sen çocuğa sus diyorsun o anneye sus diyemiyor. bunu anlamaz yani yetişkinlerin kullanabildiği kendisine yasak kelimeleri kategorize edebileceği zihinsel gelişmişlikte değil. sen ne dersen onu diyor çocuk. sen küfür etmezsin ve küfür ettiğinde kızarsın işte bu farklı. somut bir eğitim veriyorsun. ama ben sana sus derim sen anneye diyemezsin çünkü o büyük ve annelik kutsal bir kavram dediğinde büyük küçük kavramından bile bihaber çocuk anlamazki, kutsalı falan düşünsün asdf
Sosyal ağlarda paylaş

Sosyal ağlarda paylaş

kavelin çocuk nefreti =P

"anne sus" bana da buruk bi sevinç yaşatırdı ama sebebi gidip kucaklayamamam değil muhtemelen kadına karşı emir kipiyle hareket etmesi olurdu.

hani duyarlılık boyle bişey olmayabilir, anne haksız da olabilir ama ne bileyim ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Çocuk yapmadan önce muhteşem ebeveynlik yetenekleri sergileyerek elde edeceğimizi sandığımız çocuk:

gerçekte olan:

Sosyal ağlarda paylaş

2 yaş sendromu diye bir şey var. benimde 2.5 yaşında bir kızım var gerçekten çok zor.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...