Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeni düzenlemelerle cep telefonu yasakları

Bone

Öne çıkan mesajlar

tldw:

yurtdışından gelirken 1 tane telefon getirilebiliyor. 2. 3. 5.'yi getirip, "pasaporta kaydedilmemiş telefonla, üstüne telefon kayıtlı olmayan pasaport"u eşleştirmek olayının önüne geçmeye kasıyorlar. getirdiğin imei'i de btk'ya falan bildiriyorsun da bilmemne.

gümrükten geçerken gelişine mi yapılacak acaba işlem? yoksa ben her ay gideyim, birer birer getireyim. birinde dayım, öbüründe halam "he ben getirdiydim ya" desin. işlemesi için gelişine olması lazım gibi geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Saçmalık şu , 2. telefonu getirdin gümrükte yakalandı , IMEI'sini kaydediyorlar(mış) , ardından hem cezalı vergi ödüyorsun hem de telefonu Türkiye'de kullanamıyorsun.Popona sokarsın artık demişler kısaca.

Bir de Apple'in , Türkiye'de uluslararası garantiyi kaldırma mevzusu büyük ihtimal bununla alakalı.
Sosyal ağlarda paylaş

suark 10 tane x elektronik cihaz alıp gelmekten bahsediyorsun sanırım. orası aynı, her tür cihazın "gelirken x tane getirebilirsin" tarzı bi sınırı var. genelde de 1 zaten o sınır. :P

her ay çıkıp "kendime aldım ehe" diyerek birer tane fotoğraf makinası alıp gelebilirm.

ama her ay çıkıp "kendim kullanıcam ehe" diyerek birer tane cep telefonu getiremiyorum. getirsem imei'ni kaydetmeden kullanamıyorum. eskiden sağdan soldan "pasaport hakkı" kovalayarak yapılabiliyordu, şimdi o da yok.

tldr aynı şey değil, alakası yok.
Sosyal ağlarda paylaş

he sınır kapısında kontrolden bahsediyordum.

alan kişi kendi imeisine kaydettiremez mi?
Geçen sene 10 tane iphone getirdik biz, tabi eşe dosta hepsi onlar yine kendi pasaportlarına kaydettirdiler.

Anlamadım şimdi değişen ney? gümrükten geçerken beyan etme zorunluluğumu getirdiler?
yani beyan etmeyince imei geçersizmi olacak?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...