Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Baby Driver (2017)

Aluriel

Öne çıkan mesajlar

• 2 ay sonra ...
evet arkadaşlar snopy imaxçiler için uplıyorum.

bence gayet güzeldi, bir aksiyon filmini nasıl hipsterımsı yaparız sorusuna güzel kafa patlatmışlar. başarılı da olmuş. soundtrack'te 43 tane eski parça var. normalde müzik hiç susmayan filmler beni bayar ama aksiyon müzikali tadında sahneler güzel bir deney olmuş.

edgar wright dikişi tutturmuş yine, gayet keyifli vakit geçirtti.
Sosyal ağlarda paylaş

Filmin sadece giriş sahnesinden sonraki kahve sahnesi bile ayılıp bayıldığınız süperhiro filmlerini katlayıp rafa kaldırır.
Konu monu hikaye şu bu değil mesele (her ne kadar klişe olduğundan söz edilse de zaten bütün hikayeler aynı) filmin dizaynı ve kurgu biçimi devrimsel.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:

[video]https://www.youtube.com/watch?v=PhbcgOEuF_s?feature=oembed" width="459">

Şu sahne türkiyede çekilse herkes döner kameraya bakardı vay beaa medeniyet işte. Bide şey çok ilginç mesela şarkı var, sözleri duvarlara yazılmış hatta çalgılar girdiğinde onun tükkanının önünden geçiyor falan güzel tesadüf olmuş. Yönetmen bu açılardan şanslı.
Sosyal ağlarda paylaş

aksedise'nin oltalıdığını zaten biliyorum ama oltalarken bir yandan aslında durumun gerçekliğini ortaya koyuyor.
Sadece yazılar, trafik ve diğer gürültülerin ritmik uyumu değil her oyuncunun ismi yazdığında karaktere foreshadow eden detay da veriyor mesela o sahne.

Olaya hangi açıdan yaklaştığınızla alakalı yani filmin "iyi"lik derecesi. Eğlencelik olarak bakabilirsin araba kovalamaç var müzik var diye ama yönetmen becerisi çok üst düzeyde. Ön hazırlığı ve post prodüksiyonu ölüm emek içeriyor.

Bir filme oyuncunun kattığıyla yaklaşabilirsin, hikaye/kurgu açısından ne kadar iyi diye bakabilirsin ya da senaryosu çok iyidir o noktadan değerlendirirsin. Yönetmen becerisi noktasından bakarsan Baby Driver sinema tarihine girecek bir film.

Sinematografik anlamda başarısı için yine bir video ekleyeyim:
[video]https://www.youtube.com/watch?v=LNGYsmTPWug?feature=oembed" width="459">

Sosyal ağlarda paylaş

İzledikten sonra 8 vermiştim, IMDB'yi yakalamışım. Müziğin filmle uyumu harika.
Sosyal ağlarda paylaş

filmin öküz gibi senkronizasyonu var hatta benim gördüğüm en iyi filmlerden biri çok kaliteli çok. hikaye oturmamış gibi görünüyorda sözler muhabbetler müzik üzerine bir hikayenin filmin aslında nearly otistik bir cocuk tarafından işlenişi falan.

filmin yazılış biçimi zaten araba kullanma hırsızlık değil. müziklerin bu olaya bağlanış ve çalınış sırasına göre olayların işleyişi.

oyunculara senaryo gönderildiğinde yanlarında birde filmdeki ilerleyiş biçimine göre tüm müziklerin olduğu bir flashdisk olması bile aslında olayı çok rahat anlatıyor.

ben çok rahat 9/10 derim.
Sosyal ağlarda paylaş

çok güzel film izleyin abi

mümkünse kuru-sulu combosu yapıp lelele hele hele hele

sonu güzel bitti, 5 yıl asdasd KEK , iyiydi ya

Sosyal ağlarda paylaş

evim sinemaya baya yakin,
ben sinemada cooook kuru izledim
film cok guzeldi ama izledikten 1 saat sonra her seyi unutmustum :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...