2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
Baby Driver (2017)
Şu sahne türkiyede çekilse herkes döner kameraya bakardı vay beaa medeniyet işte. Bide şey çok ilginç mesela şarkı var, sözleri duvarlara yazılmış hatta çalgılar girdiğinde onun tükkanının önünden geçiyor falan güzel tesadüf olmuş. Yönetmen bu açılardan şanslı.
Aynen. Bütün şarkı sözleri ve trafikte olanların ritmi şarkıya denk gelmiş hep. 170 saniye single shot sahnede hepsinin böyle denk gelmesi için yönetmen herhalde nefesi kuvvetli bir hocanın elini öpmüştür.
sorieno axedickin tuzağına düşme. adam kültürsüz olduğundan taunt atıyor.
Kim aldı zaten eksidicki vizyona geri
Işte yeni Türkiye dayın varsa banın bile kısacık
Işte yeni Türkiye dayın varsa banın bile kısacık
adam sağlam oltalamış ama, ben de bi an hareketlendim...
Gayet eglenceli film olm işte, nitpicking yapılacak kadar büyük iddaaları yok filmin, salın biraz.
aksedise'nin oltalıdığını zaten biliyorum ama oltalarken bir yandan aslında durumun gerçekliğini ortaya koyuyor.
Sadece yazılar, trafik ve diğer gürültülerin ritmik uyumu değil her oyuncunun ismi yazdığında karaktere foreshadow eden detay da veriyor mesela o sahne.
Olaya hangi açıdan yaklaştığınızla alakalı yani filmin "iyi"lik derecesi. Eğlencelik olarak bakabilirsin araba kovalamaç var müzik var diye ama yönetmen becerisi çok üst düzeyde. Ön hazırlığı ve post prodüksiyonu ölüm emek içeriyor.
Bir filme oyuncunun kattığıyla yaklaşabilirsin, hikaye/kurgu açısından ne kadar iyi diye bakabilirsin ya da senaryosu çok iyidir o noktadan değerlendirirsin. Yönetmen becerisi noktasından bakarsan Baby Driver sinema tarihine girecek bir film.
Sinematografik anlamda başarısı için yine bir video ekleyeyim:
[video]https://www.youtube.com/watch?v=LNGYsmTPWug?feature=oembed" width="459">
Sadece yazılar, trafik ve diğer gürültülerin ritmik uyumu değil her oyuncunun ismi yazdığında karaktere foreshadow eden detay da veriyor mesela o sahne.
Olaya hangi açıdan yaklaştığınızla alakalı yani filmin "iyi"lik derecesi. Eğlencelik olarak bakabilirsin araba kovalamaç var müzik var diye ama yönetmen becerisi çok üst düzeyde. Ön hazırlığı ve post prodüksiyonu ölüm emek içeriyor.
Bir filme oyuncunun kattığıyla yaklaşabilirsin, hikaye/kurgu açısından ne kadar iyi diye bakabilirsin ya da senaryosu çok iyidir o noktadan değerlendirirsin. Yönetmen becerisi noktasından bakarsan Baby Driver sinema tarihine girecek bir film.
Sinematografik anlamda başarısı için yine bir video ekleyeyim:
[video]https://www.youtube.com/watch?v=LNGYsmTPWug?feature=oembed" width="459">
İzledikten sonra 8 vermiştim, IMDB'yi yakalamışım. Müziğin filmle uyumu harika.
filmin öküz gibi senkronizasyonu var hatta benim gördüğüm en iyi filmlerden biri çok kaliteli çok. hikaye oturmamış gibi görünüyorda sözler muhabbetler müzik üzerine bir hikayenin filmin aslında nearly otistik bir cocuk tarafından işlenişi falan.
filmin yazılış biçimi zaten araba kullanma hırsızlık değil. müziklerin bu olaya bağlanış ve çalınış sırasına göre olayların işleyişi.
oyunculara senaryo gönderildiğinde yanlarında birde filmdeki ilerleyiş biçimine göre tüm müziklerin olduğu bir flashdisk olması bile aslında olayı çok rahat anlatıyor.
ben çok rahat 9/10 derim.
filmin yazılış biçimi zaten araba kullanma hırsızlık değil. müziklerin bu olaya bağlanış ve çalınış sırasına göre olayların işleyişi.
oyunculara senaryo gönderildiğinde yanlarında birde filmdeki ilerleyiş biçimine göre tüm müziklerin olduğu bir flashdisk olması bile aslında olayı çok rahat anlatıyor.
ben çok rahat 9/10 derim.
çok güzel film izleyin abi
mümkünse kuru-sulu combosu yapıp lelele hele hele hele
mümkünse kuru-sulu combosu yapıp lelele hele hele hele
sonu güzel bitti, 5 yıl asdasd KEK , iyiydi ya
evim sinemaya baya yakin,
ben sinemada cooook kuru izledim
film cok guzeldi ama izledikten 1 saat sonra her seyi unutmustum :D
ben sinemada cooook kuru izledim
film cok guzeldi ama izledikten 1 saat sonra her seyi unutmustum :D
Öne çıkan mesajlar