Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

alinik gtx 1070, deep learning icin gerekli

Aduket

Öne çıkan mesajlar

KillJoy said:

deep learning e hala bi açıklama gelmemiş.
ekran kartı ile ilgisi ne olayın bi kere?
deep learning dediğin şey olsa olsa işlemci ile alakalıdır ?

Değil.

Milyorlarca parametresi olan bir network + eğittiğin algoritmayı feedlediğin data düşünülücen CPUlar yeterli gelmiyor artık. Yani yeterli geliyor; ama bugün training'e başlayıp 6 ay sonra sonucu almak senin için bir problem teşkil etmiyorsa.

Bilhassa bir ml algoritmasının zaten trainingi büyük boyutlu mxn matrixleri çarpmak üzerine kurulu. GPUların matrix çarpma konusunda CPUların eline hunharca veriyor. 6 ay yerine belki 1 haftada sonucunu alabiliyorsun bu sayede. Hani bu google/microsoft gibi şirketlerin bile problemi. Bir kaç sene önce ImageNet 1.si olan Microsoft'un algoritması GPU ile 3 haftada da train edilmişti diye hatırlıyorum (Highway Network).
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:

deep learning e hala bi açıklama gelmemiş.
ekran kartı ile ilgisi ne olayın bi kere?
deep learning dediğin şey olsa olsa işlemci ile alakalıdır ?

Processing power farki.

http://www.nvidia.com/docs/IO/141119/tesla-artificial-neural-network.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Çünkü ne kullandığın OS ne oynadığın oyunlar ne de kullandığın programlar GPU'da çalışmak üzerine kodlanmadı. Hatta sene 2017 olmuş, CPU'da multithreading kullanan doğru düzgün ne oyun ne de program var. GPUların gücü de zaten multithreading'den geliyor. Tek bir GPU core'unun tek bir CPU core'undan yavaş olduğu göz önüne alınırsa sorunun cevabını bulmuş oluyorsun =)

Ekstra ELI5 linki: https://www.reddit.com/r/explainlikeimfive/comments/3uowrd/eli5why_not_use_gpus_instead_of_cpus/
Sosyal ağlarda paylaş

Aduket said:

sizin mesaj ilkokul seviyesinde alakasiz bir espriyi iceriyordu. deep learning ile wireless sifresi kirmanin pek bir alakasi yok.
ad3m said:

Benim mesajım neden silindi yahu espriyle karışık gerçekleri söylemiştim oysaki :/

Kardeş espiriyi anlamamışsan ben ne yapayım? niye işlemci değil de gpu ile wireless şifresi kırılır iki bakınaydın böyle birşey için arıyorsan cevabı biliyor olmalıydın.

bknz : parallelism, crypto, cuda
Sosyal ağlarda paylaş

ad3m said:
Kardeş espiriyi anlamamışsan ben ne yapayım?

Yapma mesela? Konuya attigin hemen her mesaj silinmisse verilen mesaji al, yapma? Dur orada?

ad3m said:
niye işlemci değil de gpu ile wireless şifresi kırılır iki bakınaydın böyle birşey için arıyorsan cevabı biliyor olmalıydın.

Decrypting ile wi-fi sifresi ele gecirmek icin yapilan adimlarinin cogunun alakasi yok zira cogunlukla package capturing, sampling'den ibaret. Elinde bir hash olmuyor, oturup o hash'i brute force ile kirmaya calismiyorsun. Haliyle arkadas hakli, ikisinin pek alakasi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

"roket adam" said:

O karta o paraya gerek yok, git Amazon'dan GPU Instance al spot olarak, daha ucuza gelir eğer hespalaman çok uzun sürmeyecekse

Kimse sallamamış ama müthiş fikirdi. Canınız sağolsun.

Valla güzel fikir. Cloud fiyatlarına bakmadım ama iş çok sürmeyecekse dedicated makine de alabilir.

https://www.ovh.com/us/dedicated-servers/details-servers-range-GPU-id-GTX-1060.xml

160 dolara 1 aylık 2 tane Gtx 1060 veriyor adamlar. 80 dolara da 1 haftalık.
Sosyal ağlarda paylaş

hocam kusura bakma gormemisim :(

simulasyon da calistiracagim icin, ekran karti kullanmam gerekiyor.

"roket adam" said:

"roket adam" said:

O karta o paraya gerek yok, git Amazon'dan GPU Instance al spot olarak, daha ucuza gelir eğer hespalaman çok uzun sürmeyecekse

Kimse sallamamış ama müthiş fikirdi. Canınız sağolsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Draculiablo said:

Görüntü aktarıcı programlar var fakat gecikme yaşanıyor.

Fakir işi için böyle bir şeye ihtiyacın var. Tabi ekranı sökmen gerekli...

https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1oPbDNXXXXXc2XpXXq6xXFXXXH/M-NT68676-2-laptop-screen-refit-LCD-driver-board-kit-HDMI-DVI-High-definition-LCD-driver.jpg

yok bee buldum cok basitmis latency de cok cok az
11 dolara fakir vr i tutosu acarim yakinda
Sosyal ağlarda paylaş

Sıfır armor gtx 1080'i teknoloji marketten 1825-150 tl = 1675 tl'ye alarak ( 150 tl'ye kartın yanında gelen oyunu sattim) bu ihtiyacimdan kurtuldum.

ayrica @salire, elindeki 1070'e 35 tl indirim yapmamakta israr edip, o karti bana satmadigi icin kendisine de tesekkur ederim. satisin iptal oldugu gunden sonra 1080 kampanyalari ortaya cikti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...