Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kütahya'da Askerlik

trapt

Öne çıkan mesajlar

kocaman tugay 20k falan kapasitesi herhalde
içinde hastane havaalanı vs var
genelde torpilliler orda askerlik yapar, hatta bi dönem paralı yapanları da askere aldıkları zamanlarda orda yaptırıyorlarmış, yılmaz erdoğan falan orda yaptı diye duymuştum

havası kötü leş gibi- akşamları kurum yağıyordu gökyüzünden resmen, kışın da götün donar buz gibi

acemiyken orda başçavuşun birinin işlettiği ufacık bir yer var menemen sucuklu yumurta falan yapıyor - en büyük lüksün bu olur sdf

kısa dönem yapıyorsan kebap yer
Sosyal ağlarda paylaş

Kışı atlattığın için kütahya sorun olmaz. (kısa ise)
tugay da rahat yer, kalabalığın içinde kaynar gidersin.
haftasonları donas yer internet kafede takılırsın.
bi de bi pasajın içinde menemenci var, muhakkak ye orada, adını unuttum ama kütahya sonuçta, kime sorsan gösterir sdfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

adama ogle yemeginden sonra 2 tane faturanin excel halini verdim, ruscaya cevir geri ver dedim(anadili rusca), ilk soyledigi ya ben excel pek bilmiyorum word biliyorum.
bu cumleyi ignoreladim, tiklayip ruscasini yazacaksin dedim. devam ettim.
yapacagi is 40-50 kelimeyi tercume etmek.
sonra benim disarida isim cikti, dedim ki ben gidiyorum, sana bi mail vericem bitirince oraya yolla bana da cc yap. cevap olarak ya boyle onemli seyleri ben yapmasam? geldi.
buraya kadar zaten sinirden cildirmis olmam gerekiyordu ama cok mesguldum. gittim.
aksamustu ruscasi 0 olan turkiyeden kadin, rusca klavyesi de yok. kopyala yapistir yaparak kendisi yapmis herseyi eski evraklardan falan. eksikleri sordu bana, onlari duzelttim hallettik.
musteriye yolladik, onay geldi, onaylandi hersey halloldu.

ertesi gun benim mal, hazirladim sana yollayayim mi diyor.

gunluk vardi bi ara, nerdeydi bulamadim. buraya yapistirdim garbic diye. konu da zaten menemen olmus.
Sosyal ağlarda paylaş

listelere falan sunlari yazmaya gerek yok. bunlari konusarak anlatmak lazim. yazip verdin mi taahhut olarak alirlar. sonra vay efendim bak buraya boyle yazmistiniz boyle olmadi diye gelirler anlatamazsin dedim.
ok dedi.

1 ay sonra liste hazirlamis bana yolluyo hepsini koymus listeye.
Sosyal ağlarda paylaş

askerlikle ilgili bu tarz konuşmalar hep boşa ya.

bak biz paticikten 3 kişi aynı anda aynı yerde acemiliği, 2 kişi ustayı aynı yerde yaptık. o da nasıl bir şanssa o ayrı.

sor adam 5 ay yattı ben sabah 6 gece 12 çalıştım anasını satayım. gece koğuş nöbetinde gidiyordum yanına cips yemeye.

pehey ne günlerdi be.
Sosyal ağlarda paylaş

Kutahya nin en kotu tarafi havasi. Feci kuru bir sogugu var, komur sobasindan dolayi kisin resmen kurum yagiyordu gokyuzunden (dogalgaz geldikten sonra ki durumunu bilmiyorum). Bizim takimdan 15 kisinin 13 u hastaydi. Kisa donem yapiyorsan, simdi gidersen kotu hava gormeden bitirirsin. Gerci ben jandarmaydim ama hava tugayi icin cok rahat diyorlardi. Koguslar az kisi, oda seklinde falan filan. 20000 kisi var hava tugayinda kaynar gidersin.

Menemenci haricinde, yemek yenilecek kebapci Antepli Seyfi vardi. Dumlupinar Universitesinden dolayi duzgun cafeler var. Ama bazilarinda asker muamelesi cekiyorlardi. Yok efendim, ust kat sadece ogrenciler icin, vs.

Bizim taburda camasirhanede sikinti vardi. Icligi filan dogru duzgun yikamayi beceremiyor, vs. Bizde disarida bir camasirhane bulmustuk, resmen mis gibi geri veriyorlardi o zamanlar kilosu 1 lira gibi bir ucrete.
Sosyal ağlarda paylaş

Git gör ya. Kısa dönem askerlikte çok büyük bir rezalet yaşamazsın, böyle birlikler, tugaylar hakkında herkes yaşadığını anlatıyor da komuta kademesi, fiziksel şartlar vs. sürekli değişiyor. Ben acemliği Manisa Batı Kışla'da yapmıştım, yiyebileceğin en kötü yemekler dediler; Catering firması ile anlaşmışlar cayır cayır yemek çıkıyordu; sonra Kıbrıs'a çıktı ustalık su yok, gazozla traş oluyoruz dediler; baya termal hamam vardı vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Yemek işinde Kütahya çok iyi eğer yemeyi seviyorsan (Kütahya mutfağı gözlemeden ibaret ama dışarıdan gelip çok kaliteli yemek yapan insanlar var). Ben 4 senedir buradayım, şehrin için kışları is kokuyor ama artık doğalgaz dumanından (geri zekalılar hava sirkülasyonu olmayan yerde şehirleşmişler).

Her şey fazla ucuz. Güzel t-bone steak'i 65 liraya falan yiyebiliyorsun. Kütahya'da sipariş verebileceğin en pahalı şey. Daha cuma günü fasıla gittik, ne sipariş verdiğimize hiç dikkat etmeden masayı donattık, kebap yedik, rakı içtik falan; canlı müzik var. Hesap kelle başı 85 lira geldi.

Merkez komple öğrencilerin elinde zaten, her yer kafe dolu. Yalnız askerleri alacaklarını pek sanmıyorum çünkü ne zaman merkezde çarşı iznine çıkmış askerleri görsem adamlar çevredeki kızları gözleriyle sikmekle meşgul oluyorlar.

Buranın en boktan yanı yerlisi; yerlisiyle ilişkini minimum düzeyde tuttuğun sürece çiçek gibi memleket. Kiradan kiraya ev sahibimle iletişim kuruyorum ben mesela, onun haricinde yerlileriyle konuşmuyorum lel.

He bir de unutmadan askerler şehir dışına çıkabiliyorsa Eskişehir 45 dk, Kütahya Merkez'de harcama çarşı iznini sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

Auril said:

genelde torpilliler orda askerlik yapar, hatta bi dönem paralı yapanları da askere aldıkları zamanlarda orda yaptırıyorlarmış, yılmaz erdoğan falan orda yaptı diye duymuştum

havası kötü leş gibi- akşamları kurum yağıyordu gökyüzünden resmen, kışın da götün donar buz gibi

acemiyken orda başçavuşun birinin işlettiği ufacık bir yer var menemen sucuklu yumurta falan yapıyor - en büyük lüksün bu olur sdf

Kısa dönem dostum. Güzel oldu vallaha teşşekür ederim :) Bu içlik konusunda herşeyi şirinler gibi mavi almam gerekiyor mu ? Internette baya bilgi kirliliği var zaten gider ayak düşündürdü :)
Sosyal ağlarda paylaş

trapt said:

Auril said:

Kısa dönem dostum. Güzel oldu vallaha teşşekür ederim :) Bu içlik konusunda herşeyi şirinler gibi mavi almam gerekiyor mu ? Internette baya bilgi kirliliği var zaten gider ayak düşündürdü :)

acemilikte "bakım" yaparlarken soyuyolar ediyolar orda sıkıntı olabilir kıl bi komutana denk gelirsen. havacıysan mavi almanda fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaşadığınız hayat anlamsız, gereksiz, çok kötü mü geliyor?
Dünyanın en boktan ortamının sizde olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Çevrenizdeki insanların aşırı kültürsüz, bilgisiz olduğu hakkında sürekli yakınıyor musunuz?
Yalnız mısınız?

O ZAMAN SİZİ ASKERE ALALIM DA AYDINLANIN GENJLER.
Sosyal ağlarda paylaş

trapt said:

aslında hiç bişey almasan da olur, ilk gün tırnak makasına kadar arayıp toplıycaklar zaten. sonra sana kantinden onaylısını geri satacaklar sdf

yanına para al sadece, çok da alma tabii çaldırırsın :P

ziraat hesabı açıp sana debit kart vericekler ilk hafta, evdekilere söylersin oraya havale yaparlar
kredi kartı da geçiyordu galba kantinde ama emin değilim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...