Baggio Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Bordroda toplam "prime esas kazanç" neyse onun %3'ü olacak evet, sabit değil, aylık değişiyor. Anca SGK tavanı var işte 10.500 TL (*0.03 tabii) gibi bir şeydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 bi ara atarım cidden. baktım emeklilik için 2045 diyor. bi de lanet olası internet sözleşmesini imzalayıp göndermem lazım. online işlemlere giremiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 4 şubattan sonra çıkacağım. PARAMI GERİ VERİN LAN üç kuruş para alan insanların paralarına bile göz dikiyorlar. örnek verdikleri de "avrupa'da yıllardır böyle"... Ulan adam zaten aldığı maaşın değeri bizimkilerden kat kat yüksek. bırak da o yaptırsın. sen 1400 lira alan ve zor geçinen adamın parasını ne tırtıklıyorsun. onun neyine bireysel emeklilik? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Giriş aidatı kesinti taahhüdü tam olarak kaç seneden sonra iptal oluyordu 3 mü bilen var mı yoksa değişken bir şey mi bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Red said: baktım emeklilik için 2045 diyor Artık yaşını biliyorum Antuan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Liebe said: Giriş aidatı kesinti taahhüdü tam olarak kaç seneden sonra iptal oluyordu 3 mü bilen var mı yoksa değişken bir şey mi bu? Sözleşmenin ıslak imzası (teklif tarihi) 01.01.2016 öncesiyse 5 veya 10 senedir, ne imzaladığına göre değişir. O tarihten sonraysa 5 seneden fazla olamaz yasal olarak. Biraz iyimser yani 3 maalesef :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 şimdi bunu iptal edelim mi diyorsun sdfs. ödediğim parayı kurtarabiliyor muyum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Ya 1500'den 400'e sırf ödemediğin dönemden ara verme kesintisi olarak düşmez, 600-700 ertelenmiş giriş aidatı yaslıyorlardır. O da 10 seneden fazla yaslanamaz, 2007'nin hangi ayında girdiysen +10 seneden hesapla işte, oradan sonra ara sor "çıksam ne oluyor" diye, muhtelen 1000-1200'e falan çıkar o dediğin tutar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 bi de anlamadığım bir şey vardı. 2008'de dondurulmuş sözleşmem. fakat bana 2012'den ödeme gözüküyor. sözleşmeyi bu sene aktifleştirmiştim. o 2012 nerden çıktı anlamadım. bir şeyler dediler ama dalavere gibi geldi sdf.s Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Baggio said: Liebe said: Giriş aidatı kesinti taahhüdü tam olarak kaç seneden sonra iptal oluyordu 3 mü bilen var mı yoksa değişken bir şey mi bu? Sözleşmenin ıslak imzası (teklif tarihi) 01.01.2016 öncesiyse 5 veya 10 senedir, ne imzaladığına göre değişir. O tarihten sonraysa 5 seneden fazla olamaz yasal olarak. Biraz iyimser yani 3 maalesef :p Hoh ya 570 TL giriş aidatı 55 TL stopaj diyor şimdi çıkarsam =( inşallah 3 senedir de bu Aralık çıkar giderim şundan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Remus said: Kısaca Devlet katkısına faiz verilmiyor. O yüzden kendin işletirsen daha çok getirisi oluyor. (2 senelik tecrübem) Sene sonunda %15'i kazanınca çıkacam bende. %15 nasil oluyor ilk yatırdığım paranın %15'mi yoksa sene sonunda bir 12K yatırsam onun %25'nin %15'inide alabiliyormuyum? Yoksa 3 sene daha beklemem gerekecek mi? Baggiocum şunada bir el atsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2017 Ya benden kesmişler para bu ay şimdi. Üstüne hangi firma yaptı BES'i belli değil. Mesaj filan da gelmedi. Ben düşünüyordum az da olsa bir BES'e girmeye ama en iyisi hangi firmadır onu bilmiyorum işte. Yoksa hepsi aynı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Şirketlerin fon performansları değişiyor, yani iki şirketin döviz fonu aynı olmuyor mesela, içindeki detay enstrümanları siz belirleyemediğiniz için biri %15 getirirken öbürü %17 getirebiliyor. Bir o, bir de kesintisiz olması önemli işte şirket ve plan seçerken. Kesintisiz olması daha önemli hatta. Remus said: Remus said: Kısaca Devlet katkısına faiz verilmiyor. O yüzden kendin işletirsen daha çok getirisi oluyor. (2 senelik tecrübem) Sene sonunda %15'i kazanınca çıkacam bende. %15 nasil oluyor ilk yatırdığım paranın %15'mi yoksa sene sonunda bir 12K yatırsam onun %25'nin %15'inide alabiliyormuyum? Yoksa 3 sene daha beklemem gerekecek mi? Baggiocum şunada bir el atsan. Abi bir kere %15 hakkı kazandın mı o 12k'nın %15'ini de alırsın, öyle her yatanın üzerine 3 sene beklemen gerekmiyor yani, o yüzde kişi ve sözleşme bazlı, tahsilat değil. Devlet katkısının da fonu var bu arada, yani 2000 TL yatırıp 500 TL kazandıysan o da zamanla 550 TL olmuştur. Otomatik yapılanda şimdilik yok ama onlar da TÜFE'ye göre arttırılacak yıl başlarında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Remus said: Remus said: Kısaca Devlet katkısına faiz verilmiyor. O yüzden kendin işletirsen daha çok getirisi oluyor. (2 senelik tecrübem) Sene sonunda %15'i kazanınca çıkacam bende. %15 nasil oluyor ilk yatırdığım paranın %15'mi yoksa sene sonunda bir 12K yatırsam onun %25'nin %15'inide alabiliyormuyum? Yoksa 3 sene daha beklemem gerekecek mi? Baggiocum şunada bir el atsan. hacılot emeklilikte erken cıkısta devlet verdiği parayı geri alıyor ama bilgine %10 mu ne kesinti oluyor toplam paradan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Hepsini geri almıyor, %15-35-60 alıyorsun geçirdiğin süreye göre. Sadece %100 asla alamıyorsun emekliliğin gelmeden. Bir de ölürsen miras kalır %100 :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Hacı çıkmayı düşünenin kesinlikle girmemesi gereken birşey bu. Yarın öbürgün para lazım olursa çıkarım diye düşünüyosan, bes yerine her ay dolar falan al at kenara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Ağustos gibi 3 tane BES iptal edip Ekim gibide dolara yatırmıştım. 5 senelik BES'ten kazandıgımdan daha fazla kazandım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Aynen. BES'in en güzel olayı tahsilatı CC'den yapıyor ve parayı geri alamıyorsun. Bir nevi zorla yatırım. Para harcanabilir bi yerde oldu mu gidiyor cunku. Yoksa dünyanın en karlı yatırımı değil. Enflasyonun az üstünde bir getirisi oluyor senelik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 dylanN said: 100 dolar mı? ::o Her ay 100 dolar alıp unutabilen zengindir. Ben her ay kenara 500$ atıp unutuyorum. ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2017 ...ölü bireysel emekliliktir... denildi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noddle Mesaj tarihi: Şubat 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2017 Sirket ile otomatik katildik, AvivaSA ile anlasilmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Şubat 3, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2017 Kesintisiz olmasi nedir? Nereden ogrenebilirim? Baggio said: Şirketlerin fon performansları değişiyor, yani iki şirketin döviz fonu aynı olmuyor mesela, içindeki detay enstrümanları siz belirleyemediğiniz için biri %15 getirirken öbürü %17 getirebiliyor. Bir o, bir de kesintisiz olması önemli işte şirket ve plan seçerken. Kesintisiz olması daha önemli hatta. Remus said: Remus said: Kısaca Devlet katkısına faiz verilmiyor. O yüzden kendin işletirsen daha çok getirisi oluyor. (2 senelik tecrübem) Sene sonunda %15'i kazanınca çıkacam bende. %15 nasil oluyor ilk yatırdığım paranın %15'mi yoksa sene sonunda bir 12K yatırsam onun %25'nin %15'inide alabiliyormuyum? Yoksa 3 sene daha beklemem gerekecek mi? Baggiocum şunada bir el atsan. Abi bir kere %15 hakkı kazandın mı o 12k'nın %15'ini de alırsın, öyle her yatanın üzerine 3 sene beklemen gerekmiyor yani, o yüzde kişi ve sözleşme bazlı, tahsilat değil. Devlet katkısının da fonu var bu arada, yani 2000 TL yatırıp 500 TL kazandıysan o da zamanla 550 TL olmuştur. Otomatik yapılanda şimdilik yok ama onlar da TÜFE'ye göre arttırılacak yıl başlarında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Şubat 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2017 Baggio said: Hepsini geri almıyor, %15-35-60 alıyorsun geçirdiğin süreye göre. Sadece %100 asla alamıyorsun emekliliğin gelmeden. Bir de ölürsen miras kalır %100 :p 3 yıldan önce çıkmak istediğimde ne oluyor peki? Yurt dışında iş bulma hayalim var 10 senedir. Hadi oldu diyelim? Devlet katkısını hiç almıyorum, onu anladım. Yatırdığım para + Fon gelirlerinden bir kesinti oluyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2017 Hiç bunlarla uğraşmamak için ananızın babanızın adına açın bireysel emeklilik, o zaman yaş sınırı olmuyor. 10 yıl beklemen gerekiyor parayı almak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar