Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AKP right or left?

Joker

Öne çıkan mesajlar

genel gözlemlerime göre pati ahalisi genel olarak solcu izlenimi bıraktı bende.

AKP'nin yapmış olduğu politikaların eleştirildiğini her an görüyoruz. ama bazı politikaların sağ mı sol mu olduğunu ben çok net ayıramıyorum. sağcı olduğunu düşündüğümüz hükümetin solcu politikalarını solcuların eleştirdiğini görüyorum ve bu bende kafa karışıklığı oluşturuyor.

dedim bunu en iyi pati açıklar ve bu konuyu hakettiği yere açayım dedim.

mesela vergilerin artırılması bana klasik bi sol hareketi gibi gelmişken sağcı bi hükümetin yapıp solcuların bunu eleştirmesi gibi sizinde kendi örneklerinizle bulabileceğiniz konuları paylaşıp bunlara açıklık getirmeye çalışalım istedim.

şunun üzerinde özellikle durmak istiyorum, burdaki konu AKP politikaları değil, sağ sol kavramının üzerimizdeki etkisi ve pati ahalisinin politikaları nasıl yorumladığıdır. o yüzden kişiler veya AKP üzerinden değil görüşler üzerinden tartışabilirsek sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

o vergiyi düzgün arttırsa dediğin doğruda, zengine koymayacak biçimde artıyor zaten o vergi.

deseki, ilk arabada ötv yok, 2. arabadan itibaren var.
2.0 üzerinde sadece ötv mtv var
suvlardan jiplerden alan işgali vergisi alıcam
işte almanyadaki gibi toprağa düşecek suyu engelliyorsan ondan vergi alıcam Tamam

ama pırlantadan vergi almayıp gidip sinema biletinden alıyor bizimki.

bide hepimiz biliyoruzki, bu adamlar için herşey "araç". O yüzden arkada yatan niyet genelde kötü oluyor.

he onaylanılan hiç bişi yok mu? tabiki var. Ama onuda anlatmayı beceremiolar hat hüt tutumdan dolayı.
Sosyal ağlarda paylaş

AKP nin solculukla, yakından, uzaktan, uzaydan alakası yok yaw nereden çıkardınız onu ? Hem solcular vergi artırır olayı nereden icab ediyor?

Kendim de klasik anlamda solcu değilim , aslında sağcı da değilim. Düşünüp taşınıp , ona göre karar veren bir bireyim. Millet için ne iyise, o anda fikirleri veya politikaları vatana millete yarar getireceğine beni kim ikna etti ise, ona oy veriririm.
Ama AKP hiç ikna edemedi beni.
AKP benim görüşümde bildiğin partileşmiş şirket. Ne solcudur, ne sağcıdır. O anda işine ne gelirse , ona şerbet verir. Kendi çıkarına bakar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sol ve yüksek verginin tek ilişkisi şu: welfare, sağlık sistemlerini filan fonlamak için vergileri yükseltebiliyorlar, iskandinav ülkelerinde filan vergiler normale oranla yüksek mesela.
Türkiyede bu olayın alakası bile yok, üstüne bir de işsizsen kullanmadığın sağlık hizmeti için bile zorunlu GSS adı altında düpedüz haraç kesiyorlar. Sol ile, sosyal devletle taban tabana zıt yani. Nasıl bağdaştırabildin, üstüne bir de nasıl akpye sol diyebildin aklım almadı.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

genel gözlemlerime göre pati ahalisi genel olarak solcu izlenimi bıraktı bende.

AKP'nin yapmış olduğu politikaların eleştirildiğini her an görüyoruz. ama bazı politikaların sağ mı sol mu olduğunu ben çok net ayıramıyorum. sağcı olduğunu düşündüğümüz hükümetin solcu politikalarını solcuların eleştirdiğini görüyorum ve bu bende kafa karışıklığı oluşturuyor.

dedim bunu en iyi pati açıklar ve bu konuyu hakettiği yere açayım dedim.

mesela vergilerin artırılması bana klasik bi sol hareketi gibi gelmişken sağcı bi hükümetin yapıp solcuların bunu eleştirmesi gibi sizinde kendi örneklerinizle bulabileceğiniz konuları paylaşıp bunlara açıklık getirmeye çalışalım istedim.

şunun üzerinde özellikle durmak istiyorum, burdaki konu AKP politikaları değil, sağ sol kavramının üzerimizdeki etkisi ve pati ahalisinin politikaları nasıl yorumladığıdır. o yüzden kişiler veya AKP üzerinden değil görüşler üzerinden tartışabilirsek sevinirim.

İnsanlar ideolojik bakış açısından ziyade mantıksal çıkarımlara göre yorum yapıyorlar. Akp'nin yaptığı her hareketin geleceğe tesiri var. Eğitim sisteminin içine etmesi mesela minimum 20 yılımızı olumsuz etkileyecek.

Vergilerin artırılması meselesi ise bu artırılan vergilerde ne fayda sağladığın ve yaptığın ile ilintili bir şey. Şimdi vergiyi azaltır, yatırımları teşvik edersin anlaşılır, vergiyi refaha yöneltirsin anlaşılır. Ancak vergiler kurumlara ve taraftarlara yağdırılıyorsa orada büyük bir sıkıntı olduğu aşikardır. Yozlaşmanın büyüklüğü meydandadır.

O yüzden mevzu sağ-sol üzerinden gitmiyor uzun süredir. Yani Işid'in politikalarını sağ ve sol üzerinden eleştirmiyoruz çünkü böyle bir düzlem yok. Akp'nin politikaları sağ-sol üzerinden gitmiyor çünkü ortada böyle bir düzlem yok.Adamlar mecliste "küçüğün rızası" diye çocuk gelin uygulamasını savunuyorlar yani artık tartıştığımız unsurlar bambaşka.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...