Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupa'da yaşanılacak yerler (artılar eksiler)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
"roket adam" said:

Avrupa'da çok yere gittim, yaşanılacak tek bir yer olarak Barcelona'yı veririm. Gerçekten müthiş bir şehir, her yönüyle bana hitap eden başka bi yer yoktu desem yeridir.

Barcelona dediğin İstanbul'un yandan yemişi işte, daha düzgünü :P

İçinde gezerken güzel de tepeden baktım mı aynı çarpıklığı görüyorsun Barcelona'da da.

Yine de yaşamalık şehir olarak İstanbul'luya en çok hitap edenlerden biri Londra ve Brüksel'le beraber. Londra'yı havası, Brüksel'i betonarmeliği baltalıyor, o bakımdan Barcelona yine en az kulp takılacaklardan. Münih falan da yaşamak için güzel de deniz yok be ya :(

Madrid mesela küçük kalıyor resmen buradan gidince. Barcelona iyi, sahil şeridinde güzel plajlar da var denize girmelik Sol Del Mar falan (Barcelona'nın kendi plajı bayağı kirli)
Mesaj tarihi:
kimse estonya letonya falan dememiş.

oralar da gayet yeterli yerler.

türkiye gibi kapitalizm eğrisi çizmemiş yerler bunlar.

mesela macaristan resmen 90ların türkiyesi şu an. bakıyosun kredi kartı kullanımı o kadar az ki, bankalar kasmıyo bile vermeye. bankadan nakit cekerken 1000 lira üstüne komisyon alıyo vs.

yani bir nevi kazandığı kadar yaşıyor halklar. belki de doğrusu budur.
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

"roket adam" said:

Avrupa'da çok yere gittim, yaşanılacak tek bir yer olarak Barcelona'yı veririm. Gerçekten müthiş bir şehir, her yönüyle bana hitap eden başka bi yer yoktu desem yeridir.

İçinde gezerken güzel de tepeden baktım mı aynı çarpıklığı görüyorsun Barcelona'da da.

Yine de yaşamalık şehir olarak İstanbul'luya en çok hitap edenlerden biri Londra ve Brüksel'le beraber. Londra'yı havası, Brüksel'i betonarmeliği baltalıyor, o bakımdan Barcelona yine en az kulp takılacaklardan. Münih falan da yaşamak için güzel de deniz yok be ya :(

Madrid mesela küçük kalıyor resmen buradan gidince. Barcelona iyi, sahil şeridinde güzel plajlar da var denize girmelik Sol Del Mar falan (Barcelona'nın kendi plajı bayağı kirli)

fsjds abi günahtır, yazıktır.
Gaudi'nin kemikleri sızlar

http://www.e-architect.co.uk/images/jpgs/barcelona/barcelona_map_m100912_m.jpg

Exiample
Mesaj tarihi:
mercedeste is ayarlican
sonra burda yasican abi iste, trenle gidip gelirsin ise, zaten calisma saatleride azdir.

http://www.eurobike.at/website/var/tmp/image-thumbnails/0/2315/thumb__lightbox/eb_donaueschingen-ulm.jpeg
Mesaj tarihi:
10 milyon pound olacak şöyle hyde'a bakan küçük bir daire alacaksın

oh oh

http://www.zoopla.co.uk/for-sale/details/41658801?search_identifier=a2c473543dcf10127ff808986780ac41#7PPfvZM145T1SdVT.97
Mesaj tarihi:
bLackcha0s said:

Rewendor said:

"roket adam" said:

fsjds abi günahtır, yazıktır.
Gaudi'nin kemikleri sızlar

http://www.e-architect.co.uk/images/jpgs/barcelona/barcelona_map_m100912_m.jpg

Exiample

Ya böylesi tamam, benim söylediğim Gaudi'nin oradaki parkın tepesinden veya güneydeki kaleden falan bakınca bayağı Kağıthane'ye bakıyormuşsun gibi :D
Mesaj tarihi:
her şehrin bi kağıthanesi var abi. yani amaç kağıthaneye gitmeden yaşamak o şehirde

aynı moda kadıköy besiktas ucgeninden cıkmamak gibi
Mesaj tarihi:
Esh said:

kimse estonya letonya falan dememiş.

oralar da gayet yeterli yerler.

türkiye gibi kapitalizm eğrisi çizmemiş yerler bunlar.

mesela macaristan resmen 90ların türkiyesi şu an. bakıyosun kredi kartı kullanımı o kadar az ki, bankalar kasmıyo bile vermeye. bankadan nakit cekerken 1000 lira üstüne komisyon alıyo vs.

yani bir nevi kazandığı kadar yaşıyor halklar. belki de doğrusu budur.

Dogrusu bu evet. Kredi karti, olmayan parayi harcamak bela resmen. Kredi karti/taksit kullanimi falan pek az gavurda.

Kredi karti kullanilmasinin en buyuk sebebi kredi skoru yukseltmek sanirim memlekette.
Mesaj tarihi:
kredi kartı kültürü bildiğim kadarıyla avrupada hiç yayılmamış tr de veya amerikada olduğu gibi. türkiyede sıçmaya gitsen pos var, avrupada gittiğin yerlerin yarısında yok. bazı sektörlerde neredeyse hiç yok, yemek yerlerinde falan örnek olarak.

borçlanmanın teşvik edilmemesi, taksit olmaması falan bence güzel şeyler de işte dijitale geçmiyor olmak diğer yanda çok saçma geliyor. nakit taşımak çok anlamsız geliyor sene olmuş 2017. a'dan z'e her şeyin dijital ödenmesi gerektiğine inanıyorum ben ama kredi olmasın debit olsun. olanı harcasın veya harcayamasın.
Mesaj tarihi:
Londra'da cuzdansiz, sadece telefonla yasayabiliyorum abi. Var yani o dedigin olay yok degil.

Girdim banka kartlarini Apple pay'e, metro ve otobus dahil olmak uzere her yerde kullanabiliyorum contactless ozelligini. Aylik travel card almaktan bile vazgectim.

edit : bu arada UK icinde EFT ucretiymis saatiymis gibi sacma olaylar da yok. Para gonderip almak baya acisiz, kolay.
Mesaj tarihi:
Cuzdanin calinmasindan iyidir her durumda zira telefon icinden export edebilecegi bisey degil o. Cuzdandan karti araklasa direkt kullanabiliyo online olarak.
Mesaj tarihi:
İmkanım olsaydı İtalya'ya gitmek isterdim. Orada yaşayan arkadaşlarım gayet mutlu ve memnunlar. Burada yaşamaya alıştıktan sonra fazla düzen, medeniyet bir süre sonra sıkar gibime geliyor o yüzden İtalya bize daha yakın, daha yaşanabilir gibi.
  • Yeni Oluştur...