quixef Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/12/20161223-4.pdf 85-116 Ekran - 34 Euro 117 - 148 Ekran - 40 Euro 148+ - 80 Euro Radyo tunerli cep telefonu - 18 Euro Bilgisayar ve Tablet Bilgisayarlar - 10 Euro - Bir defaya mahsus - yersen, ÖTV de böyle başlamıştı - Verginin Euro cinsinden belirlenmesi lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 cep telefonu 20€ Hadi köprüleri falan anlaşıp ihaleyle falan yapıyolar, anlaşmaya göre dolar oluyor mecbur da bu niye euro. nasıl bi komiklik bi de yurtdışından alışveriş sınırını 30€'ya düşürmüşler, amazon.de ve likit başlıklarına yazmaya üşendim (edit: düşürmüşler dedim de öneri/teklif de olabilir, kesin mi bilmiyorum) 2017'de alışveriş yapmayalım bence, kdv'yi falan da yükseltsinler. kemer sıkma diyoruz buna, bi seferlik denir sonra üstüne eklenmişi gelir bi dahaki seneye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 haa bi defaysa tmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Verginin TL olmaması kanuna aykırı olmalı. Anayasa Mahkemesi çalışmıyor ama tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Kampanya dahilin de hani Tl'ye geçmiştik. Yani diyanet 3.60'dan geçtiydi ama olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yekeyeke Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Tabi Euro olur, AB'ye girdik haberimiz yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 amaç yerli üretim ürünleri ucuzlatmadan, yabancı markaları pahalılaştırmaya çalışmak. avro üstü dolar, dolar üstü yen vergi de koysa üst segmentte sikimsonik yerli içi 5 para etmez malları satamazlar. ha düşük segmentte cazip hale getirebilir, onu bilemem. yabancı markaların kafası da biraz çalışıyorsa şuna karşı vergi oranı kadar iskonto koyar karından vazgeçiyor olsa bile yine pazarı bırakmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 gerge hala surada kanun, mahkeme diyip durma allah askına. kanun mu kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dylanN Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Ülkede benzin nerdeyse olmuş 5,50 krş. Devilasyon var (bence) kimse farkında değil . Bunlar son çırpınış Bir defaya mahsusmuş. İnandık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 4458 sayılı Gümrük Kanunu Madde 30 – Eşyanın gümrük vergisine esas alınacak kıymetinin Türk Lirası olarak beyanı zorunludur. Fatura veya diğer belgelerde yazılı yabancı paralar, gümrük yükümlülüğünün başladığı tarihte yürürlükte olan T.C. Merkez Bankası döviz satış kurları üzerinden Türk Lirasına çevrilir. 213 sayılı Vergi Usul Kanunu Türkçe tutma ve Türk Parası kullanma zorunluluğu (1) Madde 215- (Değişik: 16/7/2004-5228/7 md.) 1. Bu Kanuna göre tutulacak defter ve kayıtların Türkçe tutulması zorunludur. Ancak, Türkçe kayıtlar bulunmak kaydıyla defterlerde başka dilden kayıt da yapılabilir. Bu kayıtlar vergi matrahını değiştirmeyecek şekilde tasdik ettirilecek diğer defterlere de yapılabilir. 2. a) Kayıt ve belgelerde Türk para birimi kullanılır. Belgeler, Türk parası karşılığı gösterilmek şartıyla, yabancı para birimine göre de düzenlenebilir. Şu kadar ki yurt dışındaki müşteriler adına düzenlenen belgelerde Türk parası karşılığı gösterilme şartı aranmaz. b) İlgili dönem defter tasdik tarihi itibarıyla ödenmiş sermayesi (yurt dışında kurulan şirketlerin Türkiye'ye ayrılan ödenmiş sermayesi) en az 100 milyon ABD Doları ya da muadili yabancı para karşılığı Türk Lirası ve sermayesinin en az % 40'ı ikametgâhı, kanunî ve iş merkezi Türkiye'de bulunmayan kişilere ait olan işletmelere, kayıtlarını Türk para birimi dışında başka bir para birimiyle tutmalarına Bakanlar Kurulunca izin verilebilir. Bakanlar Kurulu, bu had ve nispeti sektörler itibarıyla ayrı ayrı yarısına kadar indirmeye veya iki katına kadar artırmaya yetkilidir. Bu şartların ihlâl edildiği hesap dönemini izleyen hesap döneminden itibaren Türk para birimine göre kayıt tutma zorunluluğu başlar. ba) Türk para birimiyle yapılan işlemler, işlemin gerçekleştiği günün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz alış kuruyla ilgili para birimine çevrilir. İktisadî kıymetlerin değerleri ile vergi matrahı kayıt yapılan para birimine göre tespit edilir, beyannamenin verilmesi gereken ayın ilk gününün kuruyla Türk parasına çevrilerek beyan edilir. Vergi ödeme, mahsup ve iade işlemlerinde de Türk Lirası tutarlar kullanılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Hükümet, yurtdışından getirilecek cep telefonları, bilgisayar ve tabletler, televizyon, radyo, videolardan 1 avrodan 80 avroya kadar değişen miktarlarda ücret alınması kararı aldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Ee ne diyorsun yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 onu diyorum iste yazilmamis o sanirim. ilk okudugumda postu yurt icindeki alisverisler sandim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Bilgisayardan nasıl 10 euro alıyor anlamadım, bütün bilgisayardan mı alıyor. Yoksa her parçadan alacaksa işimiz var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stringray Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 mp3 çalar bile var listede SDFSFADFAFD yaptıkları resmen soygunculuk oldu artık. 30 euro sınırından da komik bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 yurt içinde de yurt dışından getirilen ürünler satılıyor ya. atıyorum samsung televizyon teknosa ya gidip alıyorsun. ona vuracak vergiyi, vestele vurmayacak örnek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Kanuni said: onu diyorum iste yazilmamis o sanirim. ilk okudugumda postu yurt icindeki alisverisler sandim ben. ???? Abi yurtdışından biri getiriyor di mi senin aldığın ürünü Ona koyacak vergiyi o da sana yansıtacak. Sadece senin bavulla getirdiğin değil yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 bilgisayar dediği laptoptır onun, ayırt edememiş yetersizler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stringray Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 quixef said: Kanuni said: onu diyorum iste yazilmamis o sanirim. ilk okudugumda postu yurt icindeki alisverisler sandim ben. ???? Abi yurtdışından biri getiriyor di mi senin aldığın ürünü Ona koyacak vergiyi o da sana yansıtacak. Sadece senin bavulla getirdiğin değil yani "ticari ithalat maksadı dışında" diye bir ibare var karar metninde. benim anladığım yine distribütör koruması yapılmış. yurtdışı bireysel alışveriş (kargo / bavul) ve bir ihtimal paralel ithalatı kapsıyor olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 küfür ediyorum artık... şimdi ben elimde cep telefonu ile girerken vergimi vericem... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 ok simdi anlamis oldum, ben sanki yurtdisindan alip getirdiklerini kast ediyor sanmistim. edit : ticari ithalt maksadi disinda diyor arkadasin dedigi gibi. yoksa dogrumu anlamisim. kafami karsitirdiniz an icin :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 hurriyet te baslik su : Yurt dışından cep telefonu, bilgisayar, otomobil televizyonu, radyo alacaklar dikkat! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 bombilo said: gerge hala surada kanun, mahkeme diyip durma allah askına. kanun mu kaldı. +1 abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Kanuni said: onu diyorum iste yazilmamis o sanirim. ilk okudugumda postu yurt icindeki alisverisler sandim ben. Hepsi yurtdışından getiriliyor zaten samsung türkiyede üretmiyor ki aletleri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 "ticari ithalat maksadı dışında" yaziyor ya abicim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar