Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TV / Cep Telefonu / Bilgisayara "1 Defaya Mahsus" Ek Vergi

quixef

Öne çıkan mesajlar

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/12/20161223-4.pdf

85-116 Ekran - 34 Euro
117 - 148 Ekran - 40 Euro
148+ - 80 Euro

Radyo tunerli cep telefonu - 18 Euro

Bilgisayar ve Tablet Bilgisayarlar - 10 Euro

- Bir defaya mahsus - yersen, ÖTV de böyle başlamıştı
- Verginin Euro cinsinden belirlenmesi lol
Sosyal ağlarda paylaş

cep telefonu 20€

Hadi köprüleri falan anlaşıp ihaleyle falan yapıyolar, anlaşmaya göre dolar oluyor mecbur da bu niye euro. nasıl bi komiklik

bi de yurtdışından alışveriş sınırını 30€'ya düşürmüşler, amazon.de ve likit başlıklarına yazmaya üşendim (edit: düşürmüşler dedim de öneri/teklif de olabilir, kesin mi bilmiyorum)

2017'de alışveriş yapmayalım bence, kdv'yi falan da yükseltsinler.
kemer sıkma diyoruz buna, bi seferlik denir sonra üstüne eklenmişi gelir bi dahaki seneye
Sosyal ağlarda paylaş

amaç yerli üretim ürünleri ucuzlatmadan, yabancı markaları pahalılaştırmaya çalışmak.

avro üstü dolar, dolar üstü yen vergi de koysa üst segmentte sikimsonik yerli içi 5 para etmez malları satamazlar. ha düşük segmentte cazip hale getirebilir, onu bilemem. yabancı markaların kafası da biraz çalışıyorsa şuna karşı vergi oranı kadar iskonto koyar karından vazgeçiyor olsa bile yine pazarı bırakmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

4458 sayılı Gümrük Kanunu

Madde 30 – Eşyanın gümrük vergisine esas alınacak kıymetinin Türk Lirası olarak beyanı zorunludur. Fatura veya diğer belgelerde yazılı yabancı paralar, gümrük yükümlülüğünün başladığı tarihte yürürlükte olan T.C. Merkez Bankası döviz satış kurları üzerinden Türk Lirasına çevrilir.

213 sayılı Vergi Usul Kanunu

Türkçe tutma ve Türk Parası kullanma zorunluluğu (1)
Madde 215- (Değişik: 16/7/2004-5228/7 md.) 1. Bu Kanuna göre tutulacak defter ve kayıtların Türkçe
tutulması zorunludur. Ancak, Türkçe kayıtlar bulunmak kaydıyla defterlerde başka dilden kayıt da yapılabilir.
Bu kayıtlar vergi matrahını değiştirmeyecek şekilde tasdik ettirilecek diğer defterlere de yapılabilir.
2. a) Kayıt ve belgelerde Türk para birimi kullanılır. Belgeler, Türk parası karşılığı gösterilmek şartıyla,
yabancı para birimine göre de düzenlenebilir. Şu kadar ki yurt dışındaki müşteriler adına düzenlenen belgelerde
Türk parası karşılığı gösterilme şartı aranmaz.
b) İlgili dönem defter tasdik tarihi itibarıyla ödenmiş sermayesi (yurt dışında kurulan şirketlerin
Türkiye'ye ayrılan ödenmiş sermayesi) en az 100 milyon ABD Doları ya da muadili yabancı para karşılığı Türk
Lirası ve sermayesinin en az % 40'ı ikametgâhı, kanunî ve iş merkezi Türkiye'de bulunmayan kişilere ait olan
işletmelere, kayıtlarını Türk para birimi dışında başka bir para birimiyle tutmalarına Bakanlar Kurulunca izin
verilebilir. Bakanlar Kurulu, bu had ve nispeti sektörler itibarıyla ayrı ayrı yarısına kadar indirmeye veya iki
katına kadar artırmaya yetkilidir. Bu şartların ihlâl edildiği hesap dönemini izleyen hesap döneminden itibaren
Türk para birimine göre kayıt tutma zorunluluğu başlar.
ba) Türk para birimiyle yapılan işlemler, işlemin gerçekleştiği günün Türkiye Cumhuriyet Merkez
Bankası döviz alış kuruyla ilgili para birimine çevrilir. İktisadî kıymetlerin değerleri ile vergi matrahı kayıt
yapılan para birimine göre tespit edilir, beyannamenin verilmesi gereken ayın ilk gününün kuruyla Türk parasına
çevrilerek beyan edilir. Vergi ödeme, mahsup ve iade işlemlerinde de Türk Lirası tutarlar kullanılır.
Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

Kanuni said:

onu diyorum iste yazilmamis o sanirim.

ilk okudugumda postu yurt icindeki alisverisler sandim ben.

????

Abi yurtdışından biri getiriyor di mi senin aldığın ürünü

Ona koyacak vergiyi o da sana yansıtacak. Sadece senin bavulla getirdiğin değil yani

"ticari ithalat maksadı dışında" diye bir ibare var karar metninde. benim anladığım yine distribütör koruması yapılmış. yurtdışı bireysel alışveriş (kargo / bavul) ve bir ihtimal paralel ithalatı kapsıyor olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...