Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saç dökülmesini önlemek

monoscope

Öne çıkan mesajlar

haha yok ya ben kel değilim abi, de bişey sorabilir miyim linç edilmeyeceksem.

çevremdeki kel ve kelleşen arkadaşlar bu saç olayını çoggarıştırıyolar. o kadar önemli mi yahu, ne bileyim hani şöyle bir mantık var. ulan kelim, kel olmasam var ya bildiğin dam üstünde fındık kıracam ama işte saç yok tripleri falan var. ne bileyim, işte şuayip stayla saç yapanlar, peruk takanlar. kafan düzgünse kazı geç diye düşünüyorum halbuse ben, bence baya karizma dazlak kafa.
Sosyal ağlarda paylaş

yok ya karı kız muhabbetinden değil, ne bileyim seviyorum lan saçımı işte ötesi yok. kel olsam ölürüm gibi bir durumum yok yani, önlemek/geciktirmek zor bişi değil (şanslıyım, minoxidil'e anında tepki veriyor saçlar ara ara kısa süre bırakıp başlıyorum sgfdfds), niye yapmayayım ki.

masa said:

ben şöyle birşey duymuştum. Şampuan kutusuna toz haline getirilmiş doğum kontrol hapı karıştırılıyormuş. Sonra saçlar o şampuan ile yıkanıyormuş. Anlatan kişi saç fışkırıyor demişti. Hatta o kadar kuvvetli bir etkisi varmış ki şampuanı yüze veya başka bir bölgeye değdirmeden yıkamak gerekiyormuş. Yoksa yüzünde filanda saç çıkarmış.

o da finasteride kullanmanın çomar ve baya daha tehlikeli versiyonu oluyor işte.
Sosyal ağlarda paylaş

benim de babadan genetik, problem olmuştu. üni 2 gibi dökülmeye başladı sonra üni 4 gibi saç dökülmesi durdu. göz bozukluğu dururmuş gibi, seneler geçti hala bi fark yok gibi. ilk dökülmeye başlayınca araştırdım baya, ama tecrübeleri okuyunca ilaçlara hiç bulaşmadım hiç. sadece bioxin ve türevi dökülmeyi önleyici, saç güçlendirici şampuanlardan kullandım, saçımı yağlı bırakmamaya çalıştım. sigara sıfır, içki çok az, stres az bu arada. resmen kafaya takınca hızlanıyor saç dökülmesi.

minoxidil'e başlarsanız bağımlısı oluyorsunuz bu arada. başlayıp pişman olan çok kişi var. hafif başınız açıldı diye, dökülmenin ggnore evresine girmeden kullanmaya başlamayın bence. hele finasterid yazmışlar arkada, 40+ ilacı o arkadaşlar gençliğinize yazık etmeyin :D
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış ifadeler bunlar işte. minoxidilin bırakınca saçını zaten olacağından fazla dökmek gibi bir özelliği yok. sadece dökülmesi gereken saçların dökülmesini önlediği için bıraktığın zaman hepsi birden gidiyor. sonuç aynı, ama gecikme var. sonsuza dek kullanmak zaten amacı kel kalmadıkça. pişman olan adam da bırakma mallığını yapmasa o güne kadar zaten çoktan kel kalmış (i.e. bıraktıktan sonraki kellik seviyesine gelmiş) olacaktı, sorun orada. onu anlamak/kabul etmek yerine "yohoho böylö dökölmöyordo boroktom on kot fozlo dököldö" demek daha kolay geliyor. boşu boşuna insanları korkutuyorsunuz abi.

bizzat 1 sene kullanıp sonra 2 sene bıraktım, genetiğimin vakti gelmemiş, hiçbir değişiklik olmadı saçım önceki haline döndü sadece. tekrar kullandım yine canlandı seyrelen kısımlar. canlı örneğiyim bunun. tekrar bırakırsam belki vakti geldiği için daha fazla dökülecek ama vakti geldiği için, ilacı kullandığım için değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kendi adima soyliyim Prp 3-4 sefer yaptirdim hicbirinde oyle ahim sahim bir sonuc gormedim. Sanirim vitaminli olanlarini yaptirmak lazim ama onu nereden bulucaz eger onun vitaminlerini bulacagimiz bir yer varsa ben size uyguna yaptiririm.

Ikincisi de sac telinin tanesini 1 TL ye ekiyorlar uzerine de mezoterapi seansini bastimi saclar ask'a geliyor.

Minoxil ile yasayacaksak bi 80 kutu almak lazim demekki lifetime sac icin
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

yanlış ifadeler bunlar işte. minoxidilin bırakınca saçını zaten olacağından fazla dökmek gibi bir özelliği yok. sadece dökülmesi gereken saçların dökülmesini önlediği için bıraktığın zaman hepsi birden gidiyor. sonuç aynı, ama gecikme var. sonsuza dek kullanmak zaten amacı kel kalmadıkça. pişman olan adam da bırakma mallığını yapmasa o güne kadar zaten çoktan kel kalmış (i.e. bıraktıktan sonraki kellik seviyesine gelmiş) olacaktı, sorun orada. onu anlamak/kabul etmek yerine "yohoho böylö dökölmöyordo boroktom on kot fozlo dököldö" demek daha kolay geliyor. boşu boşuna insanları korkutuyorsunuz abi.

bizzat 1 sene kullanıp sonra 2 sene bıraktım, genetiğimin vakti gelmemiş, hiçbir değişiklik olmadı saçım önceki haline döndü sadece. tekrar kullandım yine canlandı seyrelen kısımlar. canlı örneğiyim bunun. tekrar bırakırsam belki vakti geldiği için daha fazla dökülecek ama vakti geldiği için, ilacı kullandığım için değil.

sen ozetle herkese hem kel hem follos olacaksiniz dedin gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

geçen berber bana da dedi ya, saçlar incelmiş diye
babamın gür epey güzel
benim ayrım noktaları gözükmeye başladı sanırım emin değilim ama bi 10 yıl daha rahat götürür diye umuyorum

Babaya değil dayıya bakacaksınız abi. Dayınız neyse siz de o olacaksınız, bu dediğimin istisnası olabilir ama ben çevremde istisna görmedim. En yakın arkadaşımın babası 60 yaşında saçını at kuyruğu yaptı uzatıp. Bembeyaz ve 20 yaşındaki kız saçı kadar gür şu an. Öte yandan arkadaş da dayısı da kel. Hatta kel kalma yaşları bile benzeşiyor aşağı yukarı. Benim de babam kel, hatta tam benim şu anki yaşımda kelleşmiş; ama dayımın tepesi anca 50'sinden sonra açıldı, şu an hala iyi benim saçlarım (MAŞAALLAH TÜTÜTÜTÜTÜ #tahtaya vurur#)

Yine böyle 10'a yakın örnek var çevremde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...