senko Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 fresia said: abi kafayı yiycem her özelliğim psikolojik rahatsızlık çıkıyor bipolar olmam çok normal sürekli düşüncelere dalmak da okb sayılıyormuş ben çok düşünüyorum iyi bir şey yapıyorum zannediyordum lan ben de hiçbişi düşünmüyorum bu daha kötü sanki mal mal beyni min. efficency'de tutarak yaşıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 son birkaç senedir boş vitese aldım ben de. kendimi de çok tanıyamıyorum, abuk subuk hareketlerim falan var. 27 yaşımdaki bi insanın yaşamaması gereken gereksiz inişler çıkışlar. lakin hayat bi şekilde güzel gittiği için kurtarıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 son 2 senem böyle geçti işte benim de. min. efor min düşünerek iq'yu çfit haneli sayılara indirmişimdir kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 Farkındayız... insert OO SNAP.jpeg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 yok max düşünce abi bendeki. ben kendini frenlememe olarak söyledim. bazı dönemler aşırı yoğun çalışıyor beyin acayip fikirler çıkıyor sürekli düşünüyorsun detaylar derinler falan, az uyku çok dışarı çıkma, insanlarla çok konuşma isteği müthiş kendini iyi hissetme elinden her şey gelir gibi düşünme kendini dünyanın en zeki insanı gibi düşünmek falan falan. nispeten seyrek olmakla beraber hiç bir somut sebep olmadığı halde kimseyi görmeme isteği 16 saat uyku ve yıldız tilbe zamanları da var. bu iş performansıma da baya yansıyor. o yüzden 2 ay çalışıp bi ay hiç bi bok yapmayabiliyorum. o 2 ay, başka 2 ayı kurtarıyor. sonuçta sonuç +. du bakalım bi yerde patlicaz ama. ben muhtemeken birkaç seneye top yapıp, sonra çat diye işsiz kalıcam. muhtemelen terk edilirim de o dönemde. sonra kaş'a falan yerleşip barmenlik yaparım, tostçu açarım. loser hayatta da müthiş fikirlerim var. starbaksta satılan portakal suyu makinasını bagaja koyıup metrobüs duraklarında portakal suyu satıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 fresia said: abi kafayı yiycem her özelliğim psikolojik rahatsızlık çıkıyor bipolar olmam çok normal sürekli düşüncelere dalmak da okb sayılıyormuş ben çok düşünüyorum iyi bir şey yapıyorum zannediyordum çocukluktan beri girdiğim sınavlarda bile ara ara bi 2-3 dk dalar sonra kendimi bi şeyi düşünürken bulurum. o yüzden hiç zaman yetiremem sınavlarda. dalmasam bile aklımdan her an saçma sapan şeyler geçer. bir anı, o gün yaşanan en ufak bi olay vs. sürekli bi kendimle konuşma. zaten o aklımdan geçeni biraz fazla düşününce dalıp gidiyorum. ben de senin gibi miyim şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 yumy said: Farkındayız... insert OO SNAP.jpeg eyw :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 Şaka şaka :* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 senko said: fresia said: abi kafayı yiycem her özelliğim psikolojik rahatsızlık çıkıyor bipolar olmam çok normal sürekli düşüncelere dalmak da okb sayılıyormuş ben çok düşünüyorum iyi bir şey yapıyorum zannediyordum lan ben de hiçbişi düşünmüyorum bu daha kötü sanki mal mal beyni min. efficency'de tutarak yaşıyorum. hiçbir şey düşünmiycem diye kasıyorsundur abi okuyun bu hastalıkları çok saçma işler yaptırıyoruz beynimize kabulleniyoruz karakterimiz haline geliyor ya da gözardı ediyoruz stress anında tokat gibi çarpıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2017 k1nJo said: fresia said: abi kafayı yiycem her özelliğim psikolojik rahatsızlık çıkıyor bipolar olmam çok normal sürekli düşüncelere dalmak da okb sayılıyormuş ben çok düşünüyorum iyi bir şey yapıyorum zannediyordum çocukluktan beri girdiğim sınavlarda bile ara ara bi 2-3 dk dalar sonra kendimi bi şeyi düşünürken bulurum. o yüzden hiç zaman yetiremem sınavlarda. dalmasam bile aklımdan her an saçma sapan şeyler geçer. bir anı, o gün yaşanan en ufak bi olay vs. sürekli bi kendimle konuşma. zaten o aklımdan geçeni biraz fazla düşününce dalıp gidiyorum. ben de senin gibi miyim şimdi? abi bipolar'da, akıl diye bir şey kalmıyor, bilinçaltında ne varsa öyle hareket ediyorsun, uyku ihtiyacın azalıyor, yaşadığın hayale iyice kendini inandırıyorsun, en son psikozlar (bilinçkaybı) başlıyor bazıları da depresyona giriyor depresyon'nu da iyi araştırın sadece üzgün olma hali değil -- senin durumu bilemem google'da OKB diye arat gerek görürsen doktora git çözümü bir şeylere konsantre olmaya çalışmak mesela 2-3 sayfalık hikayelerden, roman okumaya doğru kendini eğitebilirsin herkes de takıntı var ama beynimizi gereksiz yere meşgul ediyorsa sıkıntı var o düşünceden vazgeçirmeye çalışmak'da tam tersi takıntı yapıyor bunu düşünmüycem filan ama bunları kaynağını bulmak lazım işte niye düşünüyoruz ne canımızı sıkıyor neden memnun değiliz onu bulunca değiştirebilir miyiz değiştiremezsek onun yerine ne yaparız en büyük yanlış düşüncele çözdüğümüzü sanmak eyleme geçmeden hiç bir şey olmuyor mesela forum'da post kasmak, yorumları takip etmek filan bile takıntı; gerçek hayattan kopuyor insan, düşünce dünyasında kendini tatmin ettiğini sanıyor normal insanlar boş vakti varsa ya da ilgi çekeceği bir şey varsa bakıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 bence bi kaynağı yok "çocukluğuna inelim" gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 çocukluktan itibaren birikiyor bence düzeltemezsek de karakterimiz oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 body focused repetitive behaviours da var mı? https://www.psychologytoday.com/basics/body-focused-repetitive-behaviors-0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 aşırı boyutlarda değil konuşurken lafımı unutursam gözlerimi kapatıyorum anlık olarak araba kullanırken tehlikeli durumunda yanaklarımı ısırıyorum sayılır -- benim çocukluğumda baya kaza yaşadım, fiziksel olarak iyileşiyordum ama bu tip şeyler kalıyordu büyük ihtimal beyinde belki biyolojik hasarlar kaldı beyin kendini tamir edebiliyor diye düşünüyorum zaten bu takıntıların üzerine gittiğim için sıyırmıştım şimdi tek tek gidiyorum bakalım ne olacak vaktimin çoğu düşünmekle geçiyor, internette gibi etkileşimsiz ortamlara vakit ayırıyorum bu en büyük sıkıntım; şu an yaptığım şeyde düşünmek sadece çok az faydası oluyor konuşma ve hareket gerekiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 Fazla düşünmek yerine kendini meşgul et bence. Abbyss konusu var. Çok bakmayacaksın karanlığa. Uzman tavsiyesi değildir 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 fresia böyle bişey yaşadıktan sonra insan durmadan kendini incelemeye tetkik etmeye anlamaya çalışıyor neden nasıl oldu diye. aslında bu yazdıkların herkeste olan ama kanıksadıkları şeyler. sen yeni yaşadığın için bu durumu daha çok farkındasın şu an. düşünme meselesi şöyle. insan vucudunu kullanmayı aşşağıdan yukarı doğru öğrenmeye başlıyor. en yukarda olan dil ve zihinde kullanması en geç öğrenilen uzuvlar. hatta zihnini kullanmayı hiç öğrenemeyenler de var. bir bebek ayaklarını kollarını önceleri nasıl rastgele sallıyorsa insanın zihnide rastgele çalışıyor kullanmayı öğrenmezse. bunu öğrenmenin yolu da meditasyon yapmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 fresia said: aşırı boyutlarda değil konuşurken lafımı unutursam gözlerimi kapatıyorum anlık olarak araba kullanırken tehlikeli durumunda yanaklarımı ısırıyorum sayılır -- benim çocukluğumda baya kaza yaşadım, fiziksel olarak iyileşiyordum ama bu tip şeyler kalıyordu büyük ihtimal beyinde belki biyolojik hasarlar kaldı beyin kendini tamir edebiliyor diye düşünüyorum zaten bu takıntıların üzerine gittiğim için sıyırmıştım şimdi tek tek gidiyorum bakalım ne olacak vaktimin çoğu düşünmekle geçiyor, internette gibi etkileşimsiz ortamlara vakit ayırıyorum bu en büyük sıkıntım; şu an yaptığım şeyde düşünmek sadece çok az faydası oluyor konuşma ve hareket gerekiyor body focused repetitive diil onlar sanki ama uzman değilim. kendi tavsiyene uyup pc başından kalkıp etkileşime gir o zaman dışarı çık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 Olm çok şaapmayın sıyırırsınız dedik hala zihin şöyle beyin şöyle diyosunuz. Ben akşam evde arada bir balkona çıkıp ne yapıyorum neyim kimim diye düşünüyorum direkt atlayasım geliyo aşağı. Hemen içeri geçip oyuna devam ediyorum geçiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 not: uzman değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 uzman değilim bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 ben uzmanım beni dinle sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 Mal said: fresia böyle bişey yaşadıktan sonra insan durmadan kendini incelemeye tetkik etmeye anlamaya çalışıyor neden nasıl oldu diye. aslında bu yazdıkların herkeste olan ama kanıksadıkları şeyler. sen yeni yaşadığın için bu durumu daha çok farkındasın şu an. düşünme meselesi şöyle. insan vucudunu kullanmayı aşşağıdan yukarı doğru öğrenmeye başlıyor. en yukarda olan dil ve zihinde kullanması en geç öğrenilen uzuvlar. hatta zihnini kullanmayı hiç öğrenemeyenler de var. bir bebek ayaklarını kollarını önceleri nasıl rastgele sallıyorsa insanın zihnide rastgele çalışıyor kullanmayı öğrenmezse. bunu öğrenmenin yolu da meditasyon yapmak. benzetmen güzel de sorunlar birikince beyin error veriyor çok kararlı gitmek lazım zaten öyle yaşamaya alışıyorsun tmm bu kadar diyoruz ben de atıp tutuyorum da ilacı bırakınca ne olacak bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 Rasmon said: Olm çok şaapmayın sıyırırsınız dedik hala zihin şöyle beyin şöyle diyosunuz. Ben akşam evde arada bir balkona çıkıp ne yapıyorum neyim kimim diye düşünüyorum direkt atlayasım geliyo aşağı. Hemen içeri geçip oyuna devam ediyorum geçiyo. hacı sıkıntı yıllardır sorunlu yaşadığımız için normal insanların yaşadığı hayat, bizim için stres kaynağı bunu çözmek için düşünüyoruz aile ve iş arkadaşlarımla konuştukça baya farkediyor zaten sonra ki aşama bir şeyler başarmak ben de bu hastalığı yenmeyi hedef koydum başaramazsam, gerçekten sadece biyolojik kaynaklıysa baya hayallerim yıkılacak bir de aşk acısı çekiyorum, zaten sorumlarımı o bulmuştu, kendim farkında olmamam çok koydu, hormonların da etkisiyle sıyırdım kıza tekrar sorarım kafası yaşıyorum tamamen vazgeçip, düzelmeye odaklansam baya rahatlıycam öte yandan aşk düşüncesi büyük motivasyon kaynağı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
=)) Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 kızı falan karıştırma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2017 para harcama durumları nasıl fresia? çok ve gereksiz para harcıyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar