Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fırında elma dilim patates nasıl yapılır?


pontipati

Öne çıkan mesajlar

yağda kızarmış hiç bişeyi yeme. zeytinyağıyla hiç yapılmaz çabuk yanar. fırında yap mis gibi he daha güzel hem daha sağlıklı.

zeytinyağıda komili 1lt sızma 30 tl. günde 3 yemek kaşığı yeter kahvaltı tabağının üstüne serpmeye. 1 ay gidiyor hemen hemen.

bazen kampanya oluyor 2lt si 35 tl felan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çıtır çıtır istiyorsan önce fritözde kızartacaksın biraz; sonra soğuyunca tekrar kızartacaksın. Fırında olan çıtır olmaz.

Fırında yapacaksan da aynı Fistan'ın dediği gibi yap, yağa baharata bula yağlı kağıdın üzerine diz. 220 dereceyle 180'in tek farkı aynı sürede 220 derecede dışının daha sert olması olacak.

Bence patatesi yemenin en güzel yolu önce mangal yapıp patatesi de folyoya sarıp közüne gömmek. Pişince çıkan patatesi ranch sosla falan gömeceksin :>
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

http://foodwishes.blogspot.co.uk/2012/11/patatas-bravas-fierce-up-your-fries.html?m=1

sunu dene bi ara hic pisman olmazsin


direkt ispanyol koylu atistirmaligi..bu arada o islerde patatesin cinsi cok onemli..elemanlarda 10 cesit patates var.ha diyince manavdan alabiliyor..sende bende bimde ne varsa o..


bulabilirseniz sunlardan alin..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dünyanın en basit ve en lezzetli buna ek olarak olabilecek en sağlıklı yöntemini veriyorum yazın şimdi...


*Yukarıdaki superfres elma patatesi alıyorsun.

*Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyorsun.

*Patatesleri yağlı kağıda koyarak; üzerine kimyon+kekik+kırmızı pul biber+tuz koyuyorsun göz kararı. Bu baharatlar çok önemli.

*Üzerine 1 yemek kaşığının yarısı kadar. Yada yarısından çok hafif fazla ayçiçek yağı döküyorsun.

*Baharatlar ve yağ ile patatesleri mıncıklayarak harmanlıyorsun. Tüm yağ ve baharat yayılsın patatese.

*Fırını olabilecek en yüksek dereceye ayarlıyorsun. 250C turbo murbo allah ne verdiyse ısıtıyorsun fırını alev gibi olana kadar. Çok ısıtman lazım ki patates yağı çekmesin - yumuşamasın.

Patatesleri veriyorsun fırına göz kararı arada sırada bakıyorsun patateslere. Muhtemelen 10dk içerisinde pişmiş olacaktır. Ara sıra fırın tepsisini maşa ile tutup şöyle bir salla..

En az yağ kullanarak patates yemiş oluyorsun tadından ödün vermeden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dondurulmuşlar arasında en iyisi Feast Acılı Elma Dilim ya, kesinlikle deneyin.





Yumuşak istiyorsanız 200 derece, iyice haşlanmış patates gibi olsun diyorsanız üstüne çok azıcık su serpebilirsiniz.
Çıtır olsun istiyorsanız 220 derece, daha da çıtır olsun istiyorsanız çok azıcık yağa bulayabilirsiniz ama pek gerek yok.
25 dk da filan pişiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sbarronun baharatlı patatesinden yiyin. bilmiyorum her pizzacı aynımı yapıyor sbarronunki özelmi ama harika. fırında yapıyolar sanırım çünkü yağ tadi gelmiyor kabuğu semsert çıtır içi yumuşacık irmik helvası gibi. sen sipariş verince yapmıyolar zaten hazırda oluyor hep o yüzden fırında sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...