Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Süper Lig Yayın İhalesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
arapların bildiğin parasını almak için kumpasa getirmişler
600 diyip duruyolardı, adamlar 500'den açmış direk. tcell'de bişey dememiş, bitmiş hemen ihale
Mesaj tarihi:
1994-1995
Cine5, ATV, Show TV, Kanal D ve TGRT'nin içinde bulunduğu konsorsiyum 7.2 milyon dolar ödeyerek naklen yayın ihalesini kazandı.

1995-1996
Yine Cine5, ATV, Show TV, Kanal D ve Star TV'nin içinde bulunduğu konsorsiyum 23 milyon dolar ödeyerek naklen yayın ihalesini kazanmış oldular.

1996-1999
Havuz sistemine geçilmesinin ardından yapılan ilk ihaleyi CINE 5 kazandı ve 1996-1999 yılları arasındaki Süper Lig maçlarını yayınlamaya hak kazandı. ( İlk sezon için 40, ikinci sezon için 45, üçüncü sezon için 55 milyon dolar ödedi)

1999-2001
İkinci büyük ihaleyi ise 2 yıllığına Teleon şirketi kazandı. (Yıllık 60 milyon dolar karşılığında)

2001-2004
Teleon'un yükümlülüklerini yerine getirememesinden dolayı ihale süresinin dolmasına 6 ay kala yeni bir ihale yapıldı ve Digitürk, ilk yıl için 166, 4 sene için de 614 milyon dolar ödemeyi kabul ederek yayın haklarının yeni sahbi oldu.

2004-2008
2004'te yapılan ihaleye Digiturk, tek başına girdi ve 135 trilyon 850 milyarlık muammen bedel karşılığında naklen yayın haklarının sahibi olmayı sürdürdü.

2008-2010
2008-2010 arasındaki iki sezon için yapılan ihaleyi de kazanan değişmedi. Digiturk, yıllık 140 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

2010-14 TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig medya hakları ihalesinde, Süper Lig maç yayınlarını kapsayan Paket A için 321 milyon Dolar teklif veren Dijital Platform İletişim Hizmetleri A.Ş ihaleyi kazandı.
Mesaj tarihi:
sleepingdeath said:

yalnız ödemelerde sıkıntı çıkarıyor diye biliyorum digitürk geçtiğimiz dönem bayaa bir zora sokmuştu tffyi sanırım.

çukurova dan dolayı tamamen. araplar çözecek sıkıntıyı fasd
Mesaj tarihi:
Remus said:

Bence Dolar üzerinden 500m'ı çıkarmasına imkan yok. Digiturk abonelerine her sene %10-20 geçirirse ve abone sayısı düşmezse ayrı tabi.

reklam gelirleri
Mesaj tarihi:
adamlar gecirmeye degil ellerindekini kaybetmemeye calisiyordu en son..malum komunikasyondaki gibi deger gostergelerinden biri de abone sayisi..tmsf satistan once daha uygun fiyatlarla el altindan abone kaydi mevcut abonelerin kacmasini onleyici indirimler vs yapmisti..
Mesaj tarihi:
abi ucuza hibe fln değil yüksek fiyattan itelemişler resmen. üstüne teklif veren olmaması normal o yüzden. araplar zaten para bol diye kafa yormamış =)
Mesaj tarihi:
Çıkaramazlar o paraları diye düşünüyodum bende ,

Ama mesela sadece lig tv abonesi olarak düşünmemek lazım ,

Yayın ihalesi bunlarda oldugu için beni digiturk de tutuyorlar , gidiyorum hd alıyorum sinema paketi alıyorum zaten aldıkları minimum paket parası bile 20 30 lira herhalde , ee gittim yan oda aldım vs vs

İhale tivibuya gitse turkcell tv ye gitse onların decoderini alıp digiturk ü kapatırdım.

Yani o kdr salak değillerdir dünyanın en pahalı 6. Yayın ihalesi olduysa hesabı kitabı olmuştur.

Reklamdan dünyanın parasını kazanıyorlar zaten çıkarırlar o paraları.
Mesaj tarihi:
legal ? tr su anda en buyuk aklama cenneti kac defa af kare cikti getir de parayi nasil getirirsen getir diye..buyuk otel sahipleri vs oldugu gibi breaking bad..

adamlar dunya yayin haklari gibi aldi sanirim..yani sunlarin -bein zaten amarika kanada avrupa vs yayin yapan zincileri var digi gibi..o yuzden 1 tasla 100 kus..
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
bunda bile bir eyyam çıktı özetlemek gerekirse; 5 Yıllık Süper Lig ihalesi yapılıyor şartname hazırlandığı sırada kur 1$(dolar) 3,26tl, şartname imzalandığı tarih kur 1$(dolar) 3,36tl. Nereye yakın olduğu bariz belli olan kulüpler birliği başkanı şartnamede dolar kurunu 3,26'ya sabitleyip, tüm kulüplerden de ileride hukuki bir süreç olmaması açısından imzalı "sorun yok" kağıdı istiyor. Ha bu arada anlaşmanın yürürlüğe girme tarihi 1 Haziran 2017 3,26'ya sabitlenen kur bugün 3,78tl. 1 Haziran 2017 tarihinden kur ne olur(!) Allah bilir.
  • Yeni Oluştur...