Jeeztro Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 kamyon devirmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 26-27-28 yaşında sisteme karşı olan mutsuzluğu olduğunu varsayalım x kişisinin. x kişisinin 1000 tl para kazandığını ve bu 1000 tl nin onun TR'de görece lüks standartlarını sürdürebilmesine yettiğini varsayalım. x kişisi her tatilde yurtdışına çıkıyor son model iphoneundan paylaşım yapıyor, yazın haftasonları suma'ya gidip beach partilerde kız kovalıyor. Pahalı yerlerde yiyip içiyor. Ülkenin değişen şartları, x kişisini asgari ücretle çalışan adam kadar etkileyebiliyor çünkü x kişisi audi marka araba alcakken dolar artıyor. x kişisinin her gün işine kalabalık bir metro/metrobüse binip rat race'e katılmak üzere plazasına gittiğini varsayalım. x kişisi mutsuz, x kişisi istifa edip yurtdışına taşındı ve orada çalışmaya devam etti iş kurdu vs. ayakta durmaya çalışıyor. x kişisinin muhtemel standart yaşamını yakalaması 5 yıl olarak varsayalım o da herşey istediği gibi gelişti ve iyi bir para kazanıyor olasılığına dayanıyor. bence olay sistemle alakalı. 5 x 9-6 çalışarak insan mutlu olamaz ki zaten o 9-9 oluyor haftasonu ekleniyor falan köleliğe kölelik katıyor. bence olay ortadaki köleliği minimuma indirgeyecek bir değişiklik yapmak. rich kids of şeriat ülkelerindeki insanları görüyoruz yani ülke mülke bahane olay kişinin kölelik anlaşmasını imzalayıp imzalamadığıyla alakalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caguar Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Das Kapital Vol.2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Turkiye'deki olay cok ya da az calimakla ya da kazanmakla alakali degil pek. Kendimize kalan vaktimizi ve naktimizi kaliyeli bir sekilde degerlendirme imkanlarimiz yok. Olay orada siciyor. Insanin gercekten mutlu olabilmesi, iyi bir arabaya binmesine ya da cok vakti olmasina bagli degil. Hayattan alacagi kucuk mutluluklara bagli. Ve Turkiye'de ozellikle de Istanbul'da kucuk mutluluklarimiz yok. Her seyi maddiyatla olcuyoruz. Cogunuzun mutluluk anlayisi isine yakin iyi bir evde oturmak, iyi bir arabaya binmek, isteklerini karsilayacak kadar kazaniyor olmak falandir muhtemelen. Ki empoze edilen de o. Peki hic is cikisi ofisten bir kac kisiyle bogaz kenarinda ayaklari denize sallayip iki bira icmenin sizi ne kadar mutlu edebilecegini dusundunuz mu? Yurtdisina her cikip geri geldigimde bu nedenle sarsiliyorum ben. Gittigim yere adapte oluyorum gittigim gibi. Biriyle tanisiyorum, sonra bos vakitlerimizde boyle ufak tefek seyler yapiyoruz. Ya da me bileyim kucuk etkinliklere denk geliyorum, bisiklete biniyorum, bir yerde kitap okuyorum kucuk molalar verip vs. ve orada 3 4 gun dahi kalmis olsam bir anda Turkiye'deki mutsuzlugumdan kurtuluyorum. Bu ulke bizi ne yazikki bu mutluluklardan mahrum birakiyor; belli kaliplara sokup, amansiz bir yasam mucadelesine atiyor. Hepimiz belli hedeflere odaklanmis bir sekilde hayatin akisina kapilmis bizi nereye savurursa oraya gidiyoruz. Is araba ev evlilik cocuk derken hic bir sey yapmadan hayat geciyor. Iste 30 a 1 kala mutsuz olmanizin sebebi de bunu gozlemleyebilecek olgunluga erisiyor olmaniz. Isi, bir seyler basarmaya calismayi falan bir kenara birakip kucuk hazlarin pesine takilin bir sure. Cikip yuruyus yapin, kitap okuyun, tanimadiginiz insanlarla gevezelik edin, parasiz hobiler gelistirin... is icin, maddi kaygilar icin kasmayi, bir yerlere gelmeye ya da bir seyler basarmaya calismayi bir sure kenara kaldirin. Hayattan keyif aldiginizi, hayatin gercek amacinin da hayattan keyif olmak oldugunu goreceksiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Abi nasıl cok ya da az çalışmakla alakası yok? Günün 9 saati işte 2 saati de yolda geçince işte bu başlıkta örnek verilen haftasonu da dinleneyim yav moda ortaya çıkıyor. Zaten siz bu modda olmasanız da zengin olsanız da arkadaşlarınız bu modda oluyor sonrası gg. Haftaiçi çalış haftasonu dinlen ya da basit bir aktivite ile geçiştir. Yılda bir tatil yap. Bu döngü böyle devam etsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Deadwollun dedigi sey de cok dogru ama. Soyledigi seyler gercekten hayat kalitesini inanilmaz artiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Suark said: ya ben okuyamıyorum işte vpn siz giremiorm ofiste vpn calısmıor falan. ama genel olarak memnun değilsen aksiyon al prensibi her türlü konuya işliyor aksiyon alamıyorsanda bu genelde comfort zone dan oluyor. Şey gibi Canım sıkıldı, dışarı çıkmak istiyorum. Ama dışarda yağmur var. E ıslanmayı göze alamıosan, canın sıkılacak prenses hayat bu, dünyanın çok ufak bir kesmi dreamlandde yaşiyor, geri kalanı aksiyon almak zorunda. Oha.. sanki şuan bu lafı yanımda söyledi ve ben sinirlendim birazdan da kavga başlıcak gibi bir an'ın lafı.. ıyyy tüyler tiken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Bizim ülkede insanlar zor hayat yaşamayı marifet sanıyor. Hep yaşanan zorluklar yüceltiliyor falan. Tövbe haşa biri durumunu iyileştirmek istese ya da eleştirse hemen "senden kötü tonla insan var şükretmeyi bil bikbik" diye laf ediliyor. Ne alaka anlamadım gitti. Kendisinden kötü durumda insanlar var diye adam rahat etmediği bir durumu anlayışla mı karşılamalı illa? Bir de dikkat ediyorum, kendi olmak istediği pozisyonda olan adamların dertlerini küçümseyen ya da o insanların başına gelen kötü şeylerle mutlu olanlar var. Garip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 gs linin fenerin yenilmesine sevinmesi gibi bisi iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Peregrin said: kozalak said: Murray said: Orta yaş kriziyle soslanmış modern insan problemi yaşıyorsunuz. Çareyi yurtdışına kaçmakta falan arıyorsunu asdasdasdas das. ayrıca yurt dışına çıkıp da memnun olamayıp geri dönenler de var. o onlarin kendi yetersizligi ben de bunu diyorum zaten. yurt dışında yaşamaya adapte olamıyor kimisi ve geri dönüyor. avustralyada bir arkadaşımla konuşmuştum geçenlerde oralar nası falan diye. gelip yapamayan ve geri dönen çok insan gördüm diyor adam. yetip yetememeyi ölçebilecek bir şey olsa da faydalansak. bence bu geri dönenler ülkeden kaçma odaklı hareket ettikleri için adapte olamıyorlar. yurt dışında yaşamayı yeterince geniş kapsamlı düşünmeden hareket ediyorlar falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Abi şu onların kendi yetersizliği lafını söylemeden önce şunu aklınızda tutun derim: Avrupa'ya değil çalışmaya, tatile bile giden her türk öncelikle "ben avrupadaki türkler gibi değilim, eğitimliyim, çalışkanım, kültürlüyüm" diye düşünüyor. Bu doğru evet, Avrupa'daki türklerin ve türk imajının geneli düşük eğitimli, lokal dili bilmeyen, medeni olmayan insanlarmış gibi görünüyor. Haklısınız. Ama bu sizin o imajdan sıyrıldığınız manasına gelmiyor - öncelikle o önyargıları yıkmak için uğraşacaksınız ve her muhabbetiniz 10-0 geriden başlayacak. Sonra aa ben doktoralıydım beni de pis göçmen türk görüyorlar diye ağlamayın, işin sonunda türksün, ortadoğudan geliyorsun, göçmensin ve orada kalmak için can atıyorsun, ayrıca they took our jobs gibi popülist argümanlar da her zaman var olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Cok dogru bu mevzu. Zaten bunu cözebildigin anda ortama/kulture adaptasyon sorunu ortadan kalkiyo. "Yani böyle ortamlara girerim, arkadaslar edinirim 3-5 ayda olayi cözerim" kafasi direk yalan. O kafada olunca zaten kafadan direk 10-0 geride basliyo insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Tamam da niye kendinizi kanıtlamalısınız ki elin adamına ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2016 ezik olanlar kanıtlamalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2016 they took our jobs diyen bi kazmayla da ayni ortamda bulunuyosan yazik zaten sdfg amk demek ki ondan daha iyisin ki herifin isini aliyosun. sen kendini kanitlamissin zaten birak adam ezilsin sana noluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2016 Abi ben hiç öyle hissetmedim yurtdışında ya. Gayet pozitif yaklaştı insanlar. Bir kez Bosna - Hersek'te sırp barına girmişiz yanlışlıkla; üstüne bir de arkadaş barın arkasına geçti falan, "drink your beers and fuck off" dediler kibarca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2016 Esh said: they took our jobs diyen bi kazmayla da ayni ortamda bulunuyosan yazik zaten sdfg amk demek ki ondan daha iyisin ki herifin isini aliyosun. sen kendini kanitlamissin zaten birak adam ezilsin sana noluyo bu amerikadaki kaçak göçmenler için söylenen bir şey abi. daha iyi oldukları için değil, kayıt dışı oldukları için min. wage çalışan amele tabakası adamların işlerini alıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Kasım 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2016 Yurtdışında, 1 yıllık avrupa tecrübemle söyliyim ortam abi herşey. Düzgün ortamdaysan - Üniversite yada genç iş ark çevresi falan gayet güzel takılıp gidersin, çok özel olarak polisle ya da belli mevzularda bulunursan ırkçılıkla karşılaşabiliyorsun ama Tr den ziyadesiyle daha güvenli ve düzgün. özellikle kuzey avr belçika hollanda vs aslında yaşanacak yer ama şu var Türkçe konuşmayı yada tanıdığın biriyle Türkiye merkezli sohbet etmeyi özlüyosun abi ne olursa olsun yıllarca beynin bu evrende işlem yapmış çünkü ve o kayıtlar tam silinmiyor :) ha bide konserler sanat aktiviteleri sergiler güzel mekanlar bunları yaşayacaksın yurtdışındaysan, kesinlikle iş ev monotonluk gibi kafalara girmiyceksin sosyal olacaksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2016 Murray said: Tamam da niye kendinizi kanıtlamalısınız ki elin adamına ? Kendini kanitlamakla bi alakasi yok mevzunun, roket'in dedigi imajdaki gibi olmamakla alakasi var. Öyle veya böyle bu imaj var, herkes öyle dusunmese bile bazen denk geliyo. Ayriyeten bu kafada olan adamin ya da olmayan adamin senin geldigi yeri, geldigin yerdeki kulturu bilme gibi bi zorunlulugu yok. Ulkeye tasinan sensin, kulture ve yasam tarzina ayak uydurma durumunda olan da sensin. Uydurmadigin zaman roket'in dedigi sinifa otomatikman dahil oluyosun zaten. Ayriyeten dedigim gibi her tanistigin adama kendini kanitlama gibi bi durumun yok, gayet anlayisli genelde insanlar. Ya da yaptigin isi begenip gelip takdir eden de insanlar da var sidik yarisi, ego gibi mevzular pek olmadigi icin. Adamakilli bi hayatim olsun diyosan adapte olmak, ulkenin isleyisini, insanlarin dusunce yapisini, kulturu anlamak durumundasin. Senin dedigin sey direk roket'in bahsettigi tip kafa yapisi. O kafada bi memlekete tasininca uzaktan 5-10 tane native tanirsin, geri kalanlar da ayni kapali kutu tipler olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emre333 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 lovecraft0Z said: Yurtdışında, 1 yıllık avrupa tecrübemle söyliyim ortam abi herşey. Düzgün ortamdaysan - Üniversite yada genç iş ark çevresi falan gayet güzel takılıp gidersin, çok özel olarak polisle ya da belli mevzularda bulunursan ırkçılıkla karşılaşabiliyorsun ama Tr den ziyadesiyle daha güvenli ve düzgün. özellikle kuzey avr belçika hollanda vs aslında yaşanacak yer ama şu var Türkçe konuşmayı yada tanıdığın biriyle Türkiye merkezli sohbet etmeyi özlüyosun abi ne olursa olsun yıllarca beynin bu evrende işlem yapmış çünkü ve o kayıtlar tam silinmiyor :) ha bide konserler sanat aktiviteleri sergiler güzel mekanlar bunları yaşayacaksın yurtdışındaysan, kesinlikle iş ev monotonluk gibi kafalara girmiyceksin sosyal olacaksın şunu hisseden tek ben değilmişim sevindim vaallahi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 Abi politika, tayyip, ne olacak ülkenin hali vs değil dimi türkiye hakkında konuşma isteğiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 var mı bişeyler? ülke mülke? gidiyor muyuz :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 deadwoll said: Abi ben hiç öyle hissetmedim yurtdışında ya. Gayet pozitif yaklaştı insanlar. Bir kez Bosna - Hersek'te sırp barına girmişiz yanlışlıkla; üstüne bir de arkadaş barın arkasına geçti falan, "drink your beers and fuck off" dediler kibarca. Zaten tatile giden adam değil de daha çok Avrupa' ya gidip yerleşmek isteyen insanlar hakkında konuşuluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 Avrupa'da yaşadım da abi 1 seneden biraz fazla bir süre :P O süreçte de herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Olay Türkiye'deki düzeni oraya götürmeye çalışmayıp mevcut düzene göre şekillenmekten ibaret. Siz buradaki gibi arkadaşlık ilişkileri ararsanız avrupada bulamazsınız, buradaki gibi öğrencilik veya iş hayatı bulamazsınız vs. vs. Orada olan neyse ona adapte olacaksınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 açılın abi ben de yaşadım 1 sene bi kere adamlar yaya geçidinde duru... Avusturya da Türkdaşlarım ocakdaşlarım ile epey konuşma fırsatı buldum. Çomarından, elitine kadar herkes aynı şeyi söylüyordu. Öğrenciyken müthiş fırsatlar sunuyor ancak iş özel sektöre ya da yerleşmeye gelince "huop bi dur" diyorlar. Irkçılık müthişmiş. Yaşamadım ama ciddi anlamda var. Irkçılığa bağlı mobbing çok yoğun pek dillendirilmese de avusturya ve almanya da çok var. bunun dışında evet öğrenciyken çok toz pembe. adamların standartlarına göre yaşayınca kimseyle bir sorun kalmıyor. ancak 1 yıl kaldığım evde anahtarı kaybettim diye apartman kapısı açmayan ev sahibini görünce hay böyle ülkenin deyiveriyorsunuz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar