Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Vergi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sanırım etkilenecek evet.

Şöyle bir şey buldum

said:

Kimler Etkileniyor?

Yüksek donanımlı C sınıfı araçlar ve üst segment tüm 1.6L ve altı araçlar diyebiliriz.

Spesifik birkaç örnek vermek gerekirse;
Ford Focus Titanium 1.5 Tdci PowerShift 98.320 TL’den 118.680 TL‘ye,
Ford Mondeo Titanium 1.6 TDCi Man. 113.895 TL’den 137.300 TL‘ye,
Vw Golf AllStar 110 PS DSG 104.700 TL’den 126.240 TL‘ye,
Vw Passat Comfortline 1.4 TSI Manuel 97.000 TL’den 117.100 TL‘ye,
Opel Astra Excellence 1.6 Dizel 136 HP Man 99.400 TL’den 119.975 TL‘ye,
Hyundai Tucson STYLE 1.6 T-GDI 4X2 DCT 99.000 TL’den 119.564 TL‘ye,
Renualt Megane HB GT Line 1.5 dCi EDC 110 bg 99.150 TL’den 119.660 TL‘ye,
Mercedes A 180 Style 7G-DCT 122 BG 110.100 TL’den 132.850 TL‘ye
Mercedes C 180 Style 7G-TRONIC 156 BG 139.400 TL’den 167.900 TL‘ye,
BMW 118i Pure 136 BG Otomatik 103.000 TL’den 124.280 TL‘ye,
BMW 520i Sedan Pure 170 BG Otomatik 179.000 TL’den 215.448 TL‘ye çıkmış olacak.

https://www.otopark.com/2016/11/2017-otv-duzenlemesi-onaylandi/

Bu durumda cidden parası olup da satın alanlar, 1-2 sene kullanıp aynı paraya geri satabilecek. Hatta kara bile geçebilir duruma göre.

Bende de para yok, şu an harcayamam. Biriktirmem lazım. Yeni zam sonrası artık siksen alamam asla araba. Bu artış yüzünden 2. el ötv si değişmeyen araçlar bile artacak, ilgi artışı olacak o tarafta da.

Gittikçe fakirleşiyorum zaten. Üstüne devlet de olmayan paramı almaya kasıyor.
Mesaj tarihi:
Ya benim anlamadigim su

Simdi 1 serisi ile golf un ithalat bakimindan aralarinda fiyat farki yok gibi.

Sen diyosun ki bmw luks, e got oglani arada fiyat farki neredeyse 1000€ olan arabanin biri luks biri standart olabilir mi? Sen alt ve orta sinif halkina acikca diyosun ki "senin gotun siktiriboktan arabaya degecek yerini bileceksin"
Mesaj tarihi:
Saçma sapan bir vergi
Düzgün yollardan alamıyor vergilerini üstüne 2 3 senede af çıkarıyor oda olmuyor borçları sıfırlıyor sonra böyle vergi koyuyor olan da 2 kuruş biriktirip düzgün araba alacak vatandaşa oluyor zaten
şirket sahibi firma sahibi arabayı şirkete alıp vergiden düşürüyor her bokunu

devlet bildiğin mafya ya legal mafya
parazitler ya
Mesaj tarihi:
Simdi ilginc bi olay var. Aradik bi VW bayisini fiyat vs alalim diye, tabi VW'de stok cok zor, adamlar ne istesen en az 1 ay cekiyordu. Simdi ne sorsak var elimizde dediler.

Buyuk oyunu goremedim hala, devlet zarf mi atiyor yoksa cikacak mi gercekten. Aylar oncesinden boyle duyurmak neyin kafasi otv zammini.
Mesaj tarihi:
biz bunları konuşurken şuan kaç ailede '' alalım bak zam gelecek'' dialogu yaşanıyor. kaç insan araba almak için son miktarı ayarlamaya çalışıyor.

yani bu vergi gelse de gelmese de amaç bi hareketlilik zaten.
Mesaj tarihi:
Genwa said:

Simdi ilginc bi olay var. Aradik bi VW bayisini fiyat vs alalim diye, tabi VW'de stok cok zor, adamlar ne istesen en az 1 ay cekiyordu. Simdi ne sorsak var elimizde dediler.

Buyuk oyunu goremedim hala, devlet zarf mi atiyor yoksa cikacak mi gercekten. Aylar oncesinden boyle duyurmak neyin kafasi otv zammini.
.

2 ay önce vw kampanya yaptı ve bütün stokları boşalttı. 30 ekimde comfortline dsg Polo tüm Türkiye'de 20 tane kalmıştı. 1 kasımda zam yapıyoruz yeni stoklarımız gelmiş olacak dediler. Hepsi 2016 model, yeni arabalar değil.

Hiçbir şey olmamış olsa bile bu ibinelere haber verdikleri kesin.
Mesaj tarihi:
Suark said:

sdafsa
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-dizeller-dizeli-dizeleri-dizdi-359464489/detay

adam 1.3 opeline ziebart seramik wax attirmis ya.

OF
Mesaj tarihi:
Esh said:

Suark said:

sdafsa
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-dizeller-dizeli-dizeleri-dizdi-359464489/detay

adam 1.3 opeline ziebart seramik wax attirmis ya.

OF

Ağır sazan.avi

O kasaya 1.3 motor 95 hp bi de kaput değişmiş. Sdf
Mesaj tarihi:
Lopeth said:

arabayı satacaktım, biraz daha bekleyeyim o zaman artsın fiyatlar

13.400 e bi araç aldım yeni. hasar kaydı yok arabanın. bi tek güneş yanığı lekesi var bide sol ön çamurlukta bi sürtükten dolayı tamir görmüşte onuda saçma sapan tamir etmişler. yani bi temizlik boyasına ihtiyacı var arabanın onada boyacı 1500 liraya komple boyarım tavan dahil dedi. arabanın bu haline 19k ya alayım hemen dediler. bi araç bulursam eğer aynı gün içinde hemen satıp öbürünü alıcam.
Mesaj tarihi:
ya zaten eger devlet trollemedyıse cıddı vurgun su
pattisliborek said:

Bugün Mengerlere gittik arkadaşa c180 için.

Pazar günü Avm yoğunluğu var içerde. Çoğu da el sıkışıp çıkıyor.
Mesaj tarihi:
bide fake atıyolarmış "yae çok büyük tepki aldık geri çekiyoruz vergi zammını" diye. galeriler 1 senelik ciro vurmuştur şu son bi haftada falan abi koş zam gelecek diye araba almaya giden danalar yüzünden
  • Yeni Oluştur...