Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul - biraz fikir lazım

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

bulletride ev sabit gideri değil ya, aylık kendi sabit giderlerim işte.

senko said:

eheh öyle olmuyor pek bekarsan :)
yemeğe bayağı gidiyor yani
benim de 2k rahat gidiyor. 5tl ye kahvaltı fln nerde zaten.

Kahvaltı ofisten, ben sadece aldığım simit poğaçayı hesaba kattım. Yoksa haftasonu kahvaltı diye subway söylüyosun 20 lira o da. yemek işi ciddi gider ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Esnaf said:

evin her ay 1250 ne gideri oluyor lan.

genel olarak mutfak. hergün pilav makarna yoğurt yemeyecek heralde. öğrenci işi düşünülürse 500'e falan düşer ama 3-5 alkol içecek, düzgün 3-5 et tavuk balık alacak. 1 kilo kıyma düzgün yerden alırsan 50 tl anasını satiim. karakterine göre, bazı günler veya belki çoğu gün üşenecek dışarıdan ısmarlayacak.

vs vs vs.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

Bu arada maaşını belirlerken benchmark olarak kullanabilirsin,

gündelikçi 140 TL/gün
boyacı 150 TL/gün
inşaat amelesi 120 TL/gün

okuyarak kaybettiğin 11 yıl var diyelim (3 orta, 4 lise, 4 üni)
gündelikçinin de senin de ayda 22 gün çalıştığını varsayalım,
vasıfsız işçi senden roughly 400k TL önde başlıyor.

Okuduğun için bu farkı bir noktada kapatman ve geçmen lazım. 10 yıl diyelim buna.

6 yıldır da çalışıyorsun diyelim, izmirde olduğuna göre şu ana kadar ayda ort. 3k kazanmış ol. kalan 4 yılda farkı kapatman için senelik 140k falan alman lazım. ayda 12k.

(okurken yapılan masrafları katmıyorum bile.)

bold kısım beni benden aldı ya. roughly :(
Sosyal ağlarda paylaş

fiziksel yıpranmalarına yetişmeyelim de
paraları varsın senden fazla olsun
o yüzden hiç önemli değil şu hesap
ginaly said:

gündelikçi 140 TL/gün
boyacı 150 TL/gün

Okuduğun için bu farkı bir noktada kapatman ve geçmen lazım. 10 yıl diyelim buna.

6 yıldır da çalışıyorsun diyelim, izmirde olduğuna göre şu ana kadar ayda ort. 3k kazanmış ol. kalan 4 yılda farkı kapatman için senelik 140k falan alman lazım. ayda 12k.

Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

fiziksel yıpranmalarına yetişmeyelim de
paraları varsın senden fazla olsun
o yüzden hiç önemli değil şu hesap
ginaly said:

gündelikçi 140 TL/gün
boyacı 150 TL/gün

Kutsal Sirketimiz Ginaly ile beni gundelikciden daha fazla yipratmis olabilir ya (hayli iddialilar bu yipratma konusunda)

Canims mavis
Sosyal ağlarda paylaş

Mrlee said:

ginaly said:

gündelikçi 140 TL/gün

kocası da kapıcı olsun
çift maaş
kira, elektrik, su yok
+ sınırsız çevre
günlük ortalama 2-3 saat çalışma

haydi bakalım

Cinali'nin hesap Suriye pazarının girmesi ve asgari ücretin artması ile yalan oldu; zaten çoğu asgari ücret ile çalışan ücret artışı istemiyordu işsiz kalacaklar diye; istihdamı vasıfsız maviyakada %14 düşürdü 1300 TL olması. Neyse

Ama şu kapıcı olayı çok karlı. Bizim sitenin kapıcısı asgari ücret alıyor, gece çalıştırdığın an ekstra mesai puantajı giriyor kart okutarak (evet feci kurumsal site). Sitenin yarısına komisyon karşılığı damacana su satıyor, karısının piyasası çok yüksek boş günü yok gündelikçi olarak falan. Oğlunu da güvenlikçi olarak soktu. Fetö gibi kadrolaştı herif sitede
Sosyal ağlarda paylaş

cicibeybe said:

Patiden Oldun yaklasik 4-5 ay once ayni yerde ev bakti baya. O iyi fikir verebilir bence, onun da isyeri ayni yerdeydi ve beklentileri seninkilere benzerdi.

is 1. leventteyse kotuden iyiye dogru gultepe, ortabayir, celiktepe, eminiyet evlere bakacaksin. Yol masrafin olmicak heryere yakin. Dez avantajlar cok gürültülu olmasi her daim bir yerlerden ses gelecek Hayat kaliten once nasildi bilmiyorum ama beklentiyi asagiya cekmen gerekebilir hele eve verdigin para ile aldigin verimi dusununce moraller bozulur. 1+1 bile olur dedigin icin 1400 ve yukarisina yerler bulursun. 2+1 ve ust versiyonlar 2k ustune oluyo genelde.Sakin havadar yerler ariyorsan ve fiyat ucmasin diyorsan sanirim ben bakmadim cok kuzeye cikacaksin sariyer taraflarina metroya ulasip ordan ise gideceksin. Para kiyip guzel yer istiyorsan besiktas ama 1500e cok guzel odalar tutarsin ev dersen billur gecerler.

Ben hayatimda gordugum en kucuk 2+1 e suanda 1400 veriyorum suanda sanada karsilastirma olmasi acisindan eminiyetevlerde bir arkadas baya buyuk bir 3+1 e 1800 veriyor metronun dibinde 2. kat ama o cikan birisinin yerine yerlesti ondan biraz dusuk yoksa o evde min 2k kusure giderdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı fikirdeyim. İstanbul'da yaşam standartları ortalamada Bangladeş seviyesinde, o yüzden birkaç şeye sahip olman gerekiyor. Evin işine yakın olacak, işin güzel yerlere yakın olacak, dolayısıyla evin de güzel yerlere yakın olacak (Emirgan, Sarıyer, Bebek zart zurt), kendine bir fanus kurup yaşayacaksın. Ama bu bahsettiğim şey biraz esneklik gerektiriyor, biraz şans, bolca da para gerektiriyor. İzmir'de standart yaşayan bir Karşıyaka'lı 3 bin liraya krallar gibi, bir Avrupa şehrinde yaşar gibi yaşayabiliyorken, İstanbul'dan benzer bir hayat standardı için 10-15 bin lira kazanman gerekiyor gibi geliyor. Hala ikna olmadıysan Kişisel'de ev arama topiğim var, onu okuyabilirsin :)

yekeyeke said:

Abi 38 senedir İstanbul'da yaşayan biri olarak diyorum ki İzmir'de 3k kazanın, İstanbul'da 10k kazanın, gene de İstanbul'a gelmeyin.. insanı insan değil, trafik ayrı dert, 2 yemek yiyim, salata yiyim desen 50 60tl kanyon kafası, ister leventte yaşa ister etilerde ister bağcılar, her semtin kendine göre çomarı var zaten. Ayda 3k net gelirim olsa netten falan bir şekilde gidicem istanbuldan, yaşanacak yer degil, senede 1 2 gelir ziyaret eder gidersin max.
Sosyal ağlarda paylaş

İlla İstanbul'a taşınacağım sapığım ben diyorsan eğer gidip de beyaz yaka semtlerinde oturma. Şirketin servisi varsa biraz trafik çekmeyi göze alıp 40dk mesafedeki semtlerde falan otur. Sarıyer ya da daha kuzeyi olabilir belki bilmiyorum. Mecidiyeköy ve çevresi kanser eder, hele İzmir'den gelince iyice çıldırırsın.

Ha bir de bunca senedir çalışıyorsun hala 7-8k falan kazanmıyor musun? Bence İstanbul'da veriyorlardır o parayı. Eğer para harcamaya, lüks yaşamaya falan alışıksan İstanbul'da 5 - 6k dişinin kovuğuna gitmez, net söyliyim.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Holy said:

1. levent civarında yürüme mesafesi ev söylüyorum aslında, araba da olmayacağı için işe toplu taşıma kullanmamak akıl sağlığı açısından iyi olur İzmir sonrası.

2-3 k arası değişiyor ordaki evler de 2k olanlar genelde bahçe katı 50 m2 nam-ı diğer kümes.

https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-turyaptan-levent-trea-residence-da-kiralik-2-plus1-lux-daire-308007358/detay

şu mesela yalan mı?

konumu levent işaretlemiş çakallar kağıthaneymiş asldfkjas

bu tarz ilanlar genelde yalan oluyor ya istanbulda, adam fiyatı ucuz veriyor arıyorsun elimde o kalmadı dün verdik ama şu var fiyatıda şu diyor, sonra gidip görüşüyorsun herif emlakçı bile değil internet üzerinden senin gibi ev araştırıyor ona göre ilan veriyor, foto olarak da siteden falan kopyalayıp koyuyor, senin gibi telefonla sahibine ulaşıyor vs vs.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...