bLackcha0s Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Sıçayım kariyere Kariyer diye Istanbul'da 4 yılımı yedim ve hala yiyorum. 2 haftadır Bodrum'dayım. İnsanlar mutlu,rahat, keyifli ilk fırsatta bırakıp yerleşeceğim buralara. Istanbul'u düşünüyorum cezbedecek neyi var? - Tiyatro, müzikal vs? İçip sıçıp gezmekten bunlara kaynak yaratamıyorsun - gece hayatı? 30 yaşımı geçtim ergenliğim itibari ile bir şekilde gece hayatının içinde bulundum. Gidecek saçma mekanlar, ödenecek faiş hesaplar var. - ama boğaz ya..? haftaiçi uslu bir çocuk olup Haftasonu erkek kalkıp araçsız kaçabilirsen bebek-arnavutköy taraflarına boğazı görebilirsin.Bir çaya 10 lira vererek kendini rahatlatabilirsin. Ha! Mafyatik valelerden dayak yemeden gelebilirsen o haftanın dokunulmazlık ödülünü alabilirsin. - Alışveriş manyağıyım ben? Evet. Müthiş AVM'ler var. Avm üzerine hayat kuran çok var. Çıkmıyorlar. Sinemaları, yemekleri, doğumgünleri hep avm'de. O anlamda Istanbul'un hakkını yemem. Alışveriş tutkunuysan daha keyifli bir yer bulamazsın. Istanbul'un şanslı kesimindeyim. Ev-İş 20dk yürüyerek. İş yerim nişantaşı ev, kurtuluş. her yere çok yakınım. ama bitirmişim Istanbul'u. Istanbul sevgimden dolayı bu kadar şans vermişim, hırs yapmışım. 2000'lerin başlarında öldü Istanbul. bence gitmeyerek, Istanbul akıllarınızda hep güzel kalsın. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 13k net ile dunyanin herhangi bir yerinde guzel hayat yasarsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 nein. güzel hayat kavramına bakmak lazım tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Yurtdışı kasın daha iyi İstanbul yerine, burada sinir hastası olursunuz... İstiklal zaten bitik, Kadıköy ne kadar dayanır bilmiyorum. Ortamsa pek kalmadı, içip sıçmayı ortam zannetmiyorsanız eğer. Anadolu Yakası rantseverler yüzünden şantiyeye döndü zaten, kaçacak yer de bırakmadılar. Avrupa Yakası'na sadece rahmetliyi anmak ve Tünel'deki müzik mağazaları için gidiyorum. İzmir'de kal, huzur ve dinginlik paradan daha önemli, bunu sağlığınızı kaybetmeden anlamaya çalışın. Sonra sağlık harcamalarına gömersiniz paranızı, bir halta da yaramaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 maaşlı işte çalışarak nasıl güzel yaşacaksınz lan memur vizyonu o ya zengin olacan ya da hırsız olmayan birini başına koyduğun işin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 maaşlı çalışan için güzel hayat rüya başka bişi değil. ay benim hayatım çogiyi diyen de kendini kandırıyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Abi izmirde geçim sıkıntın yoksa, sosyal ortamın da iyiyse istanbula gelme sakın. Yok kariyerdi vs ydi.. İstanbula gelerek kariyerindeki ilerleme, hayatındaki total progresste gerileme... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 olum sırf kariyer uğruna izmir bırakılıp istanbula gelinir mi, otur oturduğun yerde. bi de kariyer ne lan sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 yıhaa öyle demeyin, sultangazi'den çekmeköy'e 45 dk'da gidebiliyorum (90 km, tek yön maliyet 30 TL yol + 40 TL yakıt = 70 TL), yollar köprüler falan harika. trafik yalan. haters gonna hate. İğneleme bir kenara, Mino'ya sonuna kadar katılıyorum. Huzur önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 12-13k ya cizrede hendek kazarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 levent'te metroya falan yürüme mesafesinde 2000'e gayet güzel evler var bu arada ha 55-60 metrekare falandır tabii. ev 2000, faturalar 500, ev giderleri 1250, ayda 10 kere dışarı çıkıp hepsinde 150 tl harcasan, 1500 tl gider. 5k civarına çok rahat yaşarsın yani kısacası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Mino said: Yurtdışı kasın daha iyi İstanbul yerine, burada sinir hastası olursunuz... İstiklal zaten bitik, Kadıköy ne kadar dayanır bilmiyorum. Ortamsa pek kalmadı, içip sıçmayı ortam zannetmiyorsanız eğer. İstiklal i hırrolar barzolar vs bitirdi, millet biraz kadıköye kaçtı, kadıköy eskiye göre daha eğlenceli oldu ama şimdi orası da bitmek üzere, zaten çekmeköy metro açılacak yakında, kadıköy de gidilmez hale gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 senko said: nein. güzel hayat kavramına bakmak lazım tabii. sen bi açıklasana güzel hayat kavramını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 şu senkoyu para içerikli topiklerden banlansa, izmir'de istanbul parası kazanmışçasına mutlu olabiliriz ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 sipeyskeyk said: Sevgili arkadaşlar, Soru 1 : İzmir'den İstanbul'a teklif alma durumum var da. Şöyle kafa rahat yaşamak için aklınızdaki rakam ne olurdu? Soru 2: İş yeri 1. levent de, trafik sorunu yaşamadan oturabileceğim yakın bir semte ne kadar kira veririm? (1+1 bile olur np) - Araba olmayacağını farz edelim bir süre. TŞK 1- Tecrüben de var. min 5k iste. Ama hani illa zorlayacaksan 4k'ya da insen yine lükse kaçmadan, eğlenerek rahat yaşarsın. Sektörünü bilmiyorum gerçi. 2- Bu tamamen kiraya ve 1. maddeye bağlı. Levent civarında ben çok param olsa da kalmak istemezdim. Benim tercihim o gerçi. Onun dışında populer bölgelerde kiralar yeni 2+1 lerde (75m2 filan işte) 3-4k civarıdır sanırım. Bölgeye ve eve göre değişir. Üst sınırı yok bu işin. Trafik konusuna gelirsek de. Levent'te yaşayıp, orada çalışsan bile şehirde başka yerlere illa gideceksin. Bu yüzden trafiksiz yer yalan. Ben mesela anadolu yakasında bağdat caddesi civarını isterdim, avrupa'da çalışsam bile. İş yeri zaten servis mervis veriyordur diye düşünüyorum. Hem deniz var, hem akşam sakin bir şekilde git kahveni iç mekanı. atla kadıköye git hemen, vapura bin karşuya. metrobüse bin uzaklara. bir tek metro uzak. Onu da kadıköy aktarmalı yaparsın. Tamamen tercih meselesi ama bu iş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 evin her ay 1250 ne gideri oluyor lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Benim AYLIK sabit giderler: 770+230 aidat = 1.000 TL KİRA 500 TL BENZİN 250 TL OTOPARK (ofis) 5 TL KAHVALTI 15 TL ÖĞLE YEMEĞİ 20 TL AKŞAM YEMEĞİ = 1.200 TL YEMEK 200 TL FATURALAR = 3.150 tl dışarı çıktın onu yaptın bunu yaptın bişey aldın 1.000 daha ekle 4.150 tl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Evde sabit gider hesabı yapılırken kira/ev kredisi+fatura+aidat göz önünde tutulur ya. Otoparkından yemeğine herşeyi koymuşsun. Sipeys'in sektörünü ve işini bilmiyorum ama forumdan bildiğim kadarı ile yurtdışı vs. tecrübesi de var. 4-5 bin İstanbul'a az. Yaş 30 ise ve dolu geçirdiysen üni sonrasını 5-6 sene tecrübe ile, en az 7 iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 e onlar da sabit :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Yeme abi. Sabit olmasın. Bu ay evde pek oturmadım diyerek kiranın yarısını veremiyorsun neticede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 eheh öyle olmuyor pek bekarsan :) yemeğe bayağı gidiyor yani benim de 2k rahat gidiyor. 5tl ye kahvaltı fln nerde zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 İstanbul sinir stres. Ömrüm boyunca bu şehirde yaşadım, anılarım, çevrem, ailem hep burada. Bana göre boğazdan bakıldığında dünyanın en güzel ve görkemli şehirlerinden biridir. Ciddiyim, ne Paris ne Roma, İstanbul kadar güzeldir. Gel gör ki, 70'lerden beri bu şehrin anasını itina ile s..ler. Ama bana kalırsa son 10 yıldır iyice boka sardı bu durum. Öyle bir hal aldı ki, gecekondu mahallesinin ortasından plazaların yükseldiği, halen Anadolu'dan göç almazmış gibi bir de 2-3 milyona yakın Suriye'linin de geldiği, nüfusu 20 milyona dayanmış, trafiğin rush hourlar dışındaki her dakika dahi varolduğu, toplu taşıma şirketinin hayvan gibi kar elde etmesine karşın halen metrobüslerde insanları istifleyerek taşıtması, kentleşme kültürünün tam oturmaması, barzoluk, kıroluk. İstanbul'da bindiğin toplu taşımada 100 kişi oturuyorsa 70'inin psikolojisi bozuk. Daha çok para kazanırsın belki ama hayatından yılları götürür. Varsa kurulu düzenin hiç gelme kendine yetiyorsa kazandığın para İzmir'de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yekeyeke Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Abi 38 senedir İstanbul'da yaşayan biri olarak diyorum ki İzmir'de 3k kazanın, İstanbul'da 10k kazanın, gene de İstanbul'a gelmeyin.. insanı insan değil, trafik ayrı dert, 2 yemek yiyim, salata yiyim desen 50 60tl kanyon kafası, ister leventte yaşa ister etilerde ister bağcılar, her semtin kendine göre çomarı var zaten. Ayda 3k net gelirim olsa netten falan bir şekilde gidicem istanbuldan, yaşanacak yer degil, senede 1 2 gelir ziyaret eder gidersin max. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 38 yaşında adamın her şehirde 3k net geliri olamsı lazım zaten, neyi bekliyorsun ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Bu arada maaşını belirlerken benchmark olarak kullanabilirsin, gündelikçi 140 TL/gün boyacı 150 TL/gün inşaat amelesi 120 TL/gün okuyarak kaybettiğin 11 yıl var diyelim (3 orta, 4 lise, 4 üni) gündelikçinin de senin de ayda 22 gün çalıştığını varsayalım, vasıfsız işçi senden roughly 400k TL önde başlıyor. Okuduğun için bu farkı bir noktada kapatman ve geçmen lazım. 10 yıl diyelim buna. 6 yıldır da çalışıyorsun diyelim, izmirde olduğuna göre şu ana kadar ayda ort. 3k kazanmış ol. kalan 4 yılda farkı kapatman için senelik 140k falan alman lazım. ayda 12k. (okurken yapılan masrafları katmıyorum bile.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar