paramecium Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Selam, Ofis ve internet ağırlıklı bir kullanım olacak. Bataryanın uzun soluklu olması talep ediliyor. Kullanıldığı süre(5-6 yıl) boyunca da donanımsal olarak üzmesin isteniyor. İşletim sistemi önemli değil ama ufaklığın ipad'i varmış. Ortaokula giden bir çocuk için isteniyor. Bildiğim kadarıyla oyun oynanmayacak. Belirledikleri alternatifleri: -Macbook air 13" 8GB/256GB i5 -ASUS UX305UA 13.3" 8GB/256GB i5-6200U -Lenovo Yoga 900 8GB/256GB i7-6500U -Dell Inspiron XPS13 8GB/256GB i5-6200U Fiyatlar aynı düzeyde gibi. Lenovo işlemci yüzünden cezbediyor onları ama i7'e ihtiyaç da olmayacağı için ben gereksiz diyorum. Yoksa değil mi? Ne tavsiye edersiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 orta okula giden çocuk nasıl oyun oynamayacak :) vay arkadaş bebelere bak, orta okulda neler alıyor aileler. windows os almaları işine gelir uzun vadede. daha çok bozulabilir ama çocuğun istediği her şeyi engellere takılmaması için önemli. back up set ederlerse kolayca restore ederler. surface pro derdim ama çocuğa yani, yazık günah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Yarın bigün çocuk elektronik müzik yapmaya, kod yazmaya, vırta zırta heves etse i7 iyi olur bence Kod yazmayla i7nin ne alakası var derseniz de doğrudur sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Selam, Oyun için evde desktop mevcut. Her halde onunla idare ederler. Düzeltiyorum, çocuk ilkokula gidiyormuş :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Çocuk ilkokula gidiyor, evde oyun için desktop var ve ultrabook ihtiyacı mı oluyor? Ne abi bu çocuk genius falan mı sokakta aklına bir fikir gelince hemen bilgisayarı açıp üzerinde çalışacak? Ben bilgisayarın kullanım amacını da anlamadım oyun oynamayacak ise ilkoul çocuğunun neden laptop ihtiyacı olur? Tavsiye verebilmek açısından önemli bence. Excel'de çalışmayacağını düşünüyorum ama? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Bence çocuğa bi bisiklet alıp sokağa salsınlar, ille de pc diyolarsa raspberry pi tadında bişey alıp kod kursuna yollasınlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 ilkokul çocuğu için nasıl 4k lık cihaz tavsiye edelim yahu. çocuğa surface pro alsan lazımlık diye üzerine sıçar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 evde pc varken ilkokula giden çocuğa ultrabook almak ilginçmiş gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 'cocuk iste, istiyor' durumu muhtemelen. aile almasa daha iyi de, eger boyle yetistireceklerse macbook air alsin bari de havasi olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Selam, Para olunca insan abuk sabuk kararlar peşinde koşabiliyor sanırım. Bence farklı bir user tanımlayıp çocuğa desktop'ı kullandırabilir ama istenmiyor bu. Sanırım ipad gibi oyuncak tadında bir şey isteniyor : Bari seri bozulmasın, mb air al diyeyim :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 En uzun kullanılabilecek Macbook olur. Üniversiteye götürür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 çocuk babanın arşivi bulmasın veya oyun savelerini bozmasın isteniyor demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Selam, Baya arastirdim ben yeni macbook almadan. En stabil olani mac. Yurt icinde nasil bilmiyorum ama yurt disinda fiyat acisindan kiyaslayinca ayni ozellikteki ultrabook'a daha az para vermiyosun neredeyse. Haliyle mac alip gecerdim ben ki oyle yaptim. Mutluyum. edit: air icin bisey diyemeyecegim bu arada. tek port olayi can sikici gibiydi en son. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Selam, Düz macbook, tek port USB-C değil mi? Air'de daha fazla bağlantı vardı sanki. Ben bile eve ikinci bir pc olarak macbook air düşünüyorum. Oğlana internet üstünden araştırma ödevleri vereceklermiş, etkileşimli bazı eğitim videoları falan varmış. Benim desktop'u önüne koymak yerine macbook air ile çözüm bulayım diyorum. PC masası derdi, kasa temizleme derdi falan olmaz. Bu arada dayı 15" macbook pro i7 16GB/256GB sipariş etmiş. Evladiyelik birşey demiş, bunu önermişler! Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Air artik cikmiyor, sunu alacaksin: http://www.apple.com/tr/shop/buy-mac/macbook Cikan son Air'i alsan da cok duzgun calisir gerci. Ben hala 2012 Air kullaniyorum, sifir sorun. Pil sagligi %85 filan, fan tamamen sessiz, takilma, yavaslama yok kullandigim hicbir programda. Gecen degistireyim mi diye bir gittim de gerek yok yani. Su var bir de; yeni cikan 2016 12" Macbook modeli Geekbench'de 6000 veriyor, benim 2012 modeli 4700 veriyor. m5 ve i5 modelleri bunlar. Oyle cok buyuk bir atlama olmadi. Yani o kadar para verecegine 2015 ya da 2014 Macbook Air alabilirsin sifir bulursan gonul rahatligiyla. Ve evet, o evladiyelik, cocuk temiz kullanirsa 7-8 yil sorun yasamaz. Daha fazla bile gidebilir. Neredeyse 5 yildir 2012 Air sorunsuz diyorum iste, denk yeni modeller de fark atmiyor yani gosterdigim gibi. Bir de kilif alsinlar bari uzun kullanmayi planliyorlarsa, cizilmesin, darbe almasin. Sunlardan aliyorum ben: http://www.geckocovers.com/macbook-covers/macbook-pro-retina.html Bir de yazilimi guncel tutmayi, tozunu almayi (en asagi haftada bir temizlik) sorun cikinca SMC resetlemeyi, yeni macOS'lari clean install yapmayi ogrensin tamam. Ayda bir filan resetliyorum ben sorun gormesem de SMC'yi bu arada. Faydasi oluyor bence. CleanMyMac gibi temizleme, hizli tutma programlari, temalar, garip add-on'lar filan da yuklememeli. Korsan yazilim mumkunse kullanmamali. Duzgun kullanmayi ve saglikli tutmayi ogrenmeli iste. Kardesimin daha yeni Air'i kotu tuttugundan yazilimi (3 yil clean install gormedi, yuzlerce program yuklu, temizlenmemis hicbir bez ve sprey ile...) Safari'de bile takiliyordu 5-10 tane tab acinca. Bir format ile duzeldi. Ama temizlik olmadigi icin biraz eskime var yine de. Bir de PopClip yuklesin. En kullanisli, en imba arac bu. Herkese soyluyorum yillardir burada =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 PS. sayfa basi oldu, onceki sayfanin sonuna da yazdim birseyler. Notebook fani da alsin, su stand gibi olanlardan. Oyun filan oynarken isinmayi onler, omru uzatir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar