Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Lazım olur, http://www.kelimelerbenim.com/mukemmel-karpuzu-secmek Toplum olarak karpuzla duygusal bir bağımız olduğunu düşünüyorum. Yaz gelince hepimizin kafasında bir karpuz – peynir kombinasyonu oluşur. Ayrıca iyi karpuz seçebilmek de övünülecek bir şeydir bu topraklarda. “Çekil bakayım şöyle yeğenim, sen anlamazsın” diyen dayı her ne kadar karpuzdan gelen ses dışında herhangi bir veriyi kullanmıyor olsa da büyük saygı görür. Karpuzcular “seçmece” ya da “kesmece” anahtar kelimeleriyle satarlar karpuzlarını. Kesmece, karpuzcunun, karpuzuna olan güvenini gösterir. Peki siz de dayınız gibi mükemmel karpuz seçebilmeyi istemez miydiniz? Hem de bilimsel veriler ışığında şovunuzu yapıp yanılma payınızı en aza indirerek? İşte şeker gibi bir karpuz seçmek için hayat kurtaran bilgiler! karpuz_02 Kilit Nokta Toprak Lekesi Şimdi sen diyeceksin ki ben böyle karpuz görünce almıyordum, kötüdür, bozuktur sanıyordum. Değil mi? Kaçırdın işte güzelim karpuzları. Doğada makyaj yoktur güzel kardeşim. Karpuzların üzerinde gördüğümüz bu beyaz – turuncu arası lekeler İngilizce’de “field spot” olarak biliniyormuş, ben onu toprak lekesi diye çevirdim. Bu leke turuncuya ne kadar yakınsa karpuz o kadar olgun demektir. Hiç leke yoksa o karpuz daha çok toydur. Yağlı beyaz peynirin yanına yakışmaz. Aman diyim. karpuz_04 Karpuz Üzerinde Ağ Oluşumu Muhtemelen bunu da kötü bir şey sanıyordunuz ama yanıldınız. Bu ağ yapısının oluşmasını sağlayan şey, karpuz henüz bir çiçekken arıların vesile olduğu o tozlaşma meselesi. Karpuzun üzerinde ne kadar çok ağ oluşumu varsa o karpuzun çiçeği o kadar çok tozlaşmaya maruz kalmıştır ve bunun sayesinde aynı oranda tatlıdır. karpuz_01 Karpuzun Sapına İyi Bakın Karpuz sapı deyip geçmeyin. O size çok şey anlatıyor. Yukarıdaki resimde gördüğünüz karpuzun sapı kurumuş, tövbe estağfurullah böyle acayip bir şey olmuş. Bu neyi gösteriyor? Karpuzun tarladan ayrıldıktan sonra bir süre beklediğini. Peki karpuzun bir süre beklemesi iyi bir şey mi? Tabii ki iyi bir şey. Tarladan kopartılıp ertesi gün satılan karpuz yavan olur, tatlanmaz, çok büyük bir performans göstermez. Oysa bir süre beklemiş karpuz candır. Sapı yemyeşil ve taze olan karpuzlardan koşarak uzaklaşın. Kuru sap candır. karpuz_03 Siz Kime Şekil Yapıyosunuz? Şekil önemli. Her ne kadar biz karpuzu tepside kesip peynirle yiyen düz vatandaşlar bilmiyor olsak da karpuzların cinsiyeti varmış. Şu solda gördüğünüz karpuz erkek. Yanlardan basık, uzun bir yapısı var. Bu karpuzlar genelde sulu – yavan oluyormuş. Yani çok fazla tatlı değil. Sağ taraftaki ise dişi. Dişi karpuzlar yuvarlak forma çok yakın ve acayip tatlı oluyorlarmış. Ne yenir ama. karpuz_05 Önemli Olan Boyu Alacağınız karpuz ne dev gibi olsun ne de ufak tefek. Orta boy karpuzları seçin. Fakat dikkat etmeniz gereken nokta şu ki elinize aldığınız karpuz boyutuna göre ağır bir his bırakmalı sizde. Sanki daha hafif olmalıymış da içine taş koymuşlar gibi hissetmelisiniz. Karpuz uzmanı olmanıza ramak kaldı. Karpuza Kulak Verin Milletçe, tek bildiğimiz güzel karpuz tespit yöntemi işte bu. Karpuzu dinleyeceksiniz. Nasıl anlatsam? Şöyle düşünelim. Elinizde aynı kalınlıkta bir karton plaka, bir de tahta plaka olsun. Bunların tam ortasına avucunuzun içiyle vurduğunuzda gelecek sesleri hayal edin. Karton darbeyi kısmen emecek ve zayıf tonda bir ses duyacaksınız. Tahtadan gelen ses ise daha tok olacak ve tahtanın tümü size cevap vermiş gibi hissedeceksiniz. İşte iyi karpuzdan öyle ses gelir. O ince yankıyı hissetmelisiniz. Hafiften çınlama olmalı karpuzun içinde. Böylece kof karpuz almaktan kurtulursunuz. Bıçağı soktuğunuz anda karpuzunuz yarılır. Tebrikler! Artık bir karpuz uzmanısınız. Siz de tıpkı bir baba gibi, tıpkı Doblo’su olan enişteniz ve tıpkı dayınız gibi “sen çekil şöyle ben karpuzdan iyi anlarım” diyebileceksiniz. Tepsiniz karpuzsuz, karpuzunuz peynirsiz kalmasın. Şekliniz bol olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Bizim peder bey tam bir karpuz eksperti olmalı, sağına soluna pek bakmaz direk sesinden anlıyor gidip bal gibi olanı buluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Lan herseyin disisi guzel olmamali ya sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Okumadım ama karpuzun iyiliği sapında gizlidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Kilit nokta ve uzmanlık gerektiren kısmı ağırlık ve ses. Bunun dışında yazıda da dediği gibi sapı, şekli ve rengide önemli... Ayrıca aklıma geldi, çinliler karpuz seçme programı yapmışlar telefon için, tc de yoksa kopyalayın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Genelde tanıdık karpuzcu seçiyor. En son ben seçtim, bu mevsim yediğim en iyi karpuz çıktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Kaç yildir karpuz yememişim lan gidip alayım :0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Okudum yazıyı koşarak markete gidiyorum şimdi. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 karpuz sevmem. kavuncuyuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noyan_ Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 üzerindeki çizgileri kalemle çizilmiş gibi düzgünse iyi karpuzdur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 2012 yazında Turkcell'de oryantasyon için yeni başlayanları Tepebaşı Plaza'ya toplamışlardı. Süreyya Ciliv zamanında şirketin Kurumsal İletişim bölümünün zirve yaptığı bir dönemdi. Klasik eğitimlerin sonunda bildiğin giriş kata inip aynı şekilde bir amcadan en iyi karpuz nasıl seçilir tutorial'ı yapmıştık. Paylaşılan linkteki bilgiler dışında karpuz ve kavun'da deliği küçük olanların daha lezzetli olduğuna dair bir tüyo paylamıştı, hey gidi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 karpuzun sap kisminin hafif ice gomulu olmasi gerek. disa dogru bakiyorsa geciniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2016 sene 2016 hala karpuz seçmek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 sen seçmeden ye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 fistan karpuzdan ne anlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 abi benim en korktuğum olay, karpuzun içini yemesi hani böle pütür pütür oluyo ya içi.. ona değinilmemiş sanırım.. o fazla olgunluktan oluyo diye düşünüyorum? acaba yamuluyor muyum? kütür kütür olacak yani karpuz dediğin. erik gibi. yoksa istediği kadar tatlı olsun, umrumda değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 Ağlanma dediği ne ola ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 bilene sorun http://i.imgur.com/xsxgXhH.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 Oha ahahahd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 KillJoy said: abi benim en korktuğum olay, karpuzun içini yemesi hani böle pütür pütür oluyo ya içi.. ona değinilmemiş sanırım.. o fazla olgunluktan oluyo diye düşünüyorum? acaba yamuluyor muyum? kütür kütür olacak yani karpuz dediğin. erik gibi. yoksa istediği kadar tatlı olsun, umrumda değil. içinin geçmesini mi diyorsun? karpuzu aldığın zaman ve sapın kuruluğu ve sesi ile alakalı, bu aralar alacağın karpuzun sapı çok kuru ve sesi iyi değilse sorunlu karpuzdur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 Quel-Thul said: bilene sorun http://i.imgur.com/xsxgXhH.jpg çinliler işte bunun telefon için programını yapmışlar diyordu biri radyoda... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 Quel-Thul said: bilene sorun http://i.imgur.com/xsxgXhH.jpg abinin telini atarsan sevinirim ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 benim whatsapp resmi de aynı noktada çekilme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2016 :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar