Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sokağımda Gürültü ve Çözüm Önerim

Sorieno

Öne çıkan mesajlar

Sequo said:

nileppezdel said:

Sabahın köründe kalkıp işe gidecek ve evinde kliması olmayan insanın penceresinin dibinde gece 10da 11de bağırıp çağırınca "ay ne güzel çocuk sesi mahallemizden eksik olmasın" denmiyor birader. Hayaller Heidi, hayatlar Bağcılar gençlik

Yaşam biçiminize göre istediğiniz semtlerde evler ve daireler mevcut fakir olmanız ve mahalle ortamında oturuyor olmanız çocukların değil sizin suçunuzdur.

Hamama girip ıslanmamak diye birşey olmaz. Git kardeşim yerleş bi residance ye bak bakalım 1 tane ses geliyor mu.

Yada ne bileyim daha az çocuklu bir mekana.

Evimde klima yok sokakta çocuklar oynamasın ne demek yahu. Açma camı açıyorsan ses gelebilir bu kadar basit.

Hiç bir çocukta gece 12 ye kadar oynamaz abi kandırmayın milleti maksimum akşam 10 de. Polise şikayet etsen götüyle güler.

Türkiye de yaşıyorsunuz ingiliz kraliyet ailesi terbiyesinden bahsediyorsunuz abi.

Çocuk bu çıkacak bağıracak önüne geçemezsiniz. Oturup klavye başından düdüt diyeceğine çıksında artistlik yapsın işte milletin cocuguna temiz bi dayak yiyip avukat arkadaş varmı diye konu açsın artık.

Bence avukatlık 2. aşamaya geçmesinin zamanı geldi konunun.

Ya kişiselleştirmek istemiyorum da,

bugüne kadar entelektüel açıdan foruma katkın 0'dı, yok artık trollemeyeceğim diye geri geldin hala millete boş beleş laf yapıyorsun yok fakir yok bilmem ne

ben ankara gaziosmanpaşa'da büyüdüm sokakta top oynarken ynaımızdan corvette geçiyordu, belli bir saatten sonra sus dendiğinde susuyorduk, eve gir dendiğinde giriyorduk. ingiliz kraliyet ailesiyle falan alakası yok

geçen hafta abimde kaldım, senin matah bir şey olarak gösterdiğin rezidanslardan birinde 700 bin liraya ev aldı orda oturuyor, çocuklar akşam 11'e kadar bağırıyorlar. çünkü senin gibi parayla bir bok olduğunu sanan insanlar çocuk yetiştirmek nedir bilmiyorlar, 10 yaşını geçmemiş bir çocuğun saat 11'de ayakta olmasının hiçbir açıklaması olamaz. o çocuk uyumak zorunda, planın varsa erken gider evine o çocuğu uyutursun yok dışardaysan dadı tutarsın ona teslim edersin.

sitelerde ortam daha iyi değil tam tersine millet nasıl olsa site diye çocuğunu kedisini salar gibi salıyor.

UK gibi yerlerde deli gibi ebeveynlik eğitimi veriliyor. Arkadaşım çocuk sahibi oldu verilen broşürü okuyorum adamların 8 yaşa kadar tavsiye ettiğ uyuma saati 8 p.m. , o saatte hava bile kararmamış oluyor orda.

yani diyeceğim o ki millete boş beleş laf atana kadar azıcık mantıklı mesajlar atın.

çocukların bağırmasına of nasıl olur yok diyen yok zaten. ancak her şeyin saati ve miktarı var. bad parenting'e girişmeden de çocuğunuzun doya doya oynamasını sağlayabilirsiniz, ancak kimse sabah 6'da kalkıp işe gidecekken akşam 10'da çocuk bağırtısı çekmek zorunda değil, o çocukların sokakta olmasını geçtim uyumuyor olması bile 3. dünya ülkesine yakışır bir davranıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

µh said:
.

Residance ses geçirmeyen ses yalıtımlarına sahiptir doğal olarak bahsettiğin olayın doğruluğu ilk olarak tartışılır.

Sırf bana laf sokmak için değişik uydurmalarınla gelmen aşikar neyse gelelim konuya.

10 taşında 14 yaşında çocukları akşam 8 de uyutamazsın özellikle yaz tatili dediğimiz bu dönemde.

Olaya birde şu açıdan bakarsak; sırf sen sabah işe kalkıp gidip kapitalist düzenin bir uşağı olacaksın diye büyüme çağında olan çocukların evlerine çekilmesini beklemek bence en büyük riyakarlıktır.

Foruma entellektüel katkı demişsin ben sana herhangi bir katkı sağlamak için burada değilim zaten. Öyle bir amacım hiç olmadı, niyetim de bundan sonrası için yok.

Herkesin de belirli gürültü yapma hakkı vardır kanunlarda desibel olarak geçer. Kimisi sırf çocuk orada oynuyor diye buna karşı gelir.

O yüzden video istedim farkındaysan.

Kısaca işin özeti sen öyle düşünebilir ben böyle düşünebilirim. Ben rahatsız olmam sen olabilirsin.

Ama rahatsızlık derecesini kanıtlaman lazım ki yasal olarakda bir işlem başlatılsın.

İşin özü durum budur. Ha bu arada residance diye size başka birşey kakalamışlar o konuda hakkınızı aramanız lazım. Ses yalıtımsız residance olmaz.

Son olarak aldığınız herşeyin fiyatını yazmanıza gerek yok şurada aldım 700 gayme verdim burada aldım 1 milyon ediyor gibi.

Aldıysan almışsındır aaa kaç paraya aldın şeklinde birisinin soru soracağını sanmıyorum.

Parayı ikide bir önüme sunuyorsunuz sırf o konudan bile laf çakmıyorum trollememek için. Sessiz kalıp dinliyorum.

Bana paranla bişeyler yapıyorsun diyip her aldığınız şeyin fiyatını yazma gereği duyanda sizsiniz buda çok ilgincime gidiyor.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

seku yine özüne dönmeye başladı.

hemen alttan alttan vurmaya başladın yok siz kapital düzenin köleleri, yok sizin residence uyduruk-kakalamışlar falan.

ses yalıtımıyla konunun ne alakası var. olay zaten pencere açıksa veya balkona çıkıyorsan etkiliyor. camı pencereyi kapattığında zaten içeri çocuk sesi girmez. en eski püskü binalarda bile.

bir diğeri de adam erken kalkacak kapitalist düzene mahkum olacak diye çocuk eve tıkılsın değil, eğer çocuk o saatten sonra dışarıda olacaksa etrafının bilincinde davransın. sonuçta o saatte sokakta olacak çocuk en azından 10 yaşını geçmiştir. ikaz edildiğinde dikkat etmeyi öğrenmiştir evde ahır hayvanı gibi yetiştirilmediyse. evde de aynısını yapıyor çünkü aile bu duruma nasıl müdahale ediyorsa dışarıdaki davranışı da o yönde etkilenecek. annesi babası komşu şikayet ettiğinde çocuğu karşısına alıp uyaracak düzgün bir dille. tabii ki çocuk bu biraz ayarını kaçırıp kuduracak ama balkondan biri şşşt biraz sessiz çocuklar dedi mi pardon deyip sesini bir tık indirmeyi bilecek.

bad parentingin sonucunu ne kapitalist düzenin kurbanlığına bağlayabilirsin ne de residence ın kakalanmış yalıtımına. başka bir şey bahsettiğin yine bel altı vurma çabalarına bağladın.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazın çocuklar geç saatlere kadar sokakta durur, aileler de bu duruma göz yumar. Huzur evinden şikayet gelmemiş şuana kadar, sana ne oluyorsa.

OP o yazıyı assın dayak yer iki güne.
Baya pısırık bir tip anlaşılan gidip yöneticiye ağladığına göre.

Op@ hacı, sessiz sakin otur evinde, çıkıntılık yaparsan o gürültü yapan veletler tokatlayıp gönderecek seni evine.
Sosyal ağlarda paylaş

koca koca adam 2tane pepe sesine katlanamadı diye yok hoparlarömün gücü adına metal çalacam diye 2 sayfa yazı yazmıs sağa sola atmış. benim apartmanda assan öyle bir yazı önce polisle sonrada kürekle ağzına vururdum istediğin kadar haklı ol.

çıkarsın pencereden dışarı sessiz olun biraz diye bagırırsın anasını babasını bulursun edep yahu der bitirirsin.

bende kendimi manyak sosyopat bilirdim böyleside çok acayipmiş
Sosyal ağlarda paylaş

sequo ;
Ben küçükken mahallede otururduk ve biz de sokakta gürültülü bi şekilde oynardık . ama bize anamız babamız kimseyi rahatsız etmeyin diye tembih ederdi. fakirdik , tek eğlencemiz sokakta bağırıp çağırmak taşla ezdiğimiz tapalarla oyun oynamaktı ama evinde hastası olan varsa o evin önünde oynamazdık mesela.

Neyse yıllar geçti büyüdük yaşam zor sağlığım bozuldu kanser teşhisi kondu. güçten düştüm ve tedavi için hastaneye gitmek dışında evde yatıyordum. Sokaktaki çocuklar aşırı ses yapıyorlar ve benim rahatsızlığımı umursamıyorlardı.İnsanlar aileme "çocuk bu ses yapar" dediler.

Uzun süren tedaviler sonucu sağlığıma kavuştum ve normal yaşamıma döndüm ama bu konuyu görünce canım çok sıkıldı. Çünkü yaşadığım o kadar şeyin bir anlamı kalmadı, senin mesajlarını okuyunca tekrar kanser oldum.
Sosyal ağlarda paylaş

sekonun sicili belli de,
şu topakta eskiye döndü demeniz olmamış.
herhangi birimiz gibi fikrini ısrarla savunmuş.
Doğru mu bu yaptığı ya da troll mü veyahut savunduğu şeyde haklı mı o ayrı,
ama sırf adı sequo diye fazla üstüne gidiyorsunuz şu an.

milyonluk adam savundurttunuz lan bana sdfsd

ha bence op haklı ama.
sonuçta bizi yetiştiren aileler militer-yoğun, daha az diversified, kapalı ülke şartlarında büyüdükleri için, kast benzeri 3-5 grup kendi habitatında benzer ölçülerde yaşıyordu. kentli kentliyle, köylü köylüyle muhataptı. İletişim sınırlı, ulaşım sınırlı. Çoğunluğun da ailesi bu kastın orta eğitimli-orta ekonomik sınıfı olduğundan "bize höt dediler mi susuyorduk" dememiz normal. Ben de susardım höt denince. şimdi ise köylü çıkıp rezidansa oturuyor, lambolu adam mecbur gecekondu arasından geçerek işe gidiyor. kastlar içiçe. neoliberalizm sonucu eğitim ile gelir korelasyonu düşük. orta gelir tuzağındaki her ülkenin başına gelir böyle şeyler, çok da takılmayın, blue pale dot sonuçta amk.
Sosyal ağlarda paylaş

Osuran_boğa said:

sequo ;
Ben küçükken mahallede otururduk ve biz de sokakta gürültülü bi şekilde oynardık . ama bize anamız babamız kimseyi rahatsız etmeyin diye tembih ederdi. fakirdik , tek eğlencemiz sokakta bağırıp çağırmak taşla ezdiğimiz tapalarla oyun oynamaktı ama evinde hastası olan varsa o evin önünde oynamazdık mesela.

Neyse yıllar geçti büyüdük yaşam zor sağlığım bozuldu kanser teşhisi kondu. güçten düştüm ve tedavi için hastaneye gitmek dışında evde yatıyordum. Sokaktaki çocuklar aşırı ses yapıyorlar ve benim rahatsızlığımı umursamıyorlardı.İnsanlar aileme "çocuk bu ses yapar" dediler.

Uzun süren tedaviler sonucu sağlığıma kavuştum ve normal yaşamıma döndüm ama bu konuyu görünce canım çok sıkıldı. Çünkü yaşadığım o kadar şeyin bir anlamı kalmadı, senin mesajlarını okuyunca tekrar kanser oldum.

Arkadaşım, ben de sana lenf kanseri olup sırf iyileşebilmesi ve morali düzelmesi için dışarıda oynayan diğer cocuklarla kaynaşmaya calışan cocukların resimlerini mi göstereyim.

Ne yapalım ulan bu cocuklara nazi kampı gibi gaz odasına mı kapatalım.

Bu nasıl bir mantalite. Abi siz cocuk falan yapmayın lütfen çok ciddiyim.

Şimdi çıkacaksınız "biz yaparsak adam gibi bakmasını biliriz" diye. Daha cocuğa sevgi ile bakamayan değil eğitim hiç birşey veremez.

Benden bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

dünyanın bütün modern ülkelerinde belli bir saatten sonra insanların huzuruna aşırı hassasiyet gösterilir. gürültü yapamazsın, o kadar abartı örnekleri var ki çamaşır bile yıkayamazsın makinada.

gürültü yapanları savunanlar ya da tam öyle olmasa da işte git başka yere taşın diyenler falan tamamen çomarlığı kabullenmiş mağdurlar aslında. acınacak bir durum.
Sosyal ağlarda paylaş

op bir sıkıntısını belirtmiş, haklı haksız, tahammüllü tahammülsüz, abartıyor abartmıyor bilemeyiz de, burada konuyla ilgili herkes fikrini söylüyor, bence de seqou görüşünü gayet güzel savunuyor. ama her zaman olduğu gibi, görüşünü savunan birisinin (burada sequo oluyor) görüşleri, tamamen bel altı ve de kişisel yollardan çürütülmeye çalışıyor. kılıçla adam gibi çarpışırken birinin kafasına artı bir kova su boca etmek gibi bir şey bu. her zaman yapılıyor forumda. bu topicte de bunu başlatan op oldu. işte foruma böyle foto koyan birinin düşüncelerini silkelemem fln. deyip. sonra işte herkes bu yan olaya takılıyor, konunun özü kayboluyor, su boca edilen taraf kendini savunma amaçlı karşı saldırıya geçebiliyor, bu kez konu oradan devam ediyor. tartışma kültürü denilen bir şey var, cık cık... şiddetle kınıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...