Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Günlük Çalışma Süresi

µh

Öne çıkan mesajlar

Bunun için bir sınır var mı yasal olarak?

Normal iş 8.30-19.00 arası. Üzerine bazen mesaiye kalmak gerekiyor ancak 5 günde 45 saat dolsun diye zaten günde 9 saat çalışıyoruz üzerine mesai de binince şaftım kayıyor.

İnternette arattım işçi günde en fazla 11 saat çalıştırılabilir resmi olarak demişler, mühendis olarak benim için de öyle bir sınır var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Sallayan, denetleyen yok diye bir sey yok, is mahkemeleri genelde iyi calisiyorlar. Isin icine AKP ile baglantisi olan biri girmedigi surece tabii ama bu su anda hukukun her alaninda oyle. Yargitay kararlarinda filan iscilarin bu sekilde kazandigi yuzlerce dava var, hala da yenileri cikiyor surekli kazanilan. Yani deneyin sorun varsa.

Ben muhendisim diye bir sey yok, iscisin sen de kanun onunde. 9,5 saat toplam maksimum is suren, en asagi 1 saat ara verilmesi gerekli ve bu araliksiz olmali sozlesmende ayrica aralikli olacagi yazmiyorsa.

11 saati gecmedigi surece gunluk yapacagin bir sey yok. Ne kadar ara aliyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

Haftada 45 saate kadar (5,5 gün olarak düşünülüyor, c.tesi yarım gün, çoğu firma cumartesinin saatleri diğer günlere dağıtıp 5 günde bitiriyor) normal sözleşmeli çalışma, 60 saate kadar da (yani +15 saat) kendin gönüllü olmak kaydıyla (yani yasal olarak şirket sana mesaiye kal diyemez) ve karşılığını ya maaş ya da sonradan izin olarak kullanabileceğin şekilde almak şartıyla çalışabiliyorsun, üzeri yasal değil.

Tabii bu çoğu yerdeteoride böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

orada haftalik kac saat oldugu ..fazla mesailerin verilip verilmedigi..uzun calisma saatlerinde yeterli molanin verilip verilmedigi..isin vasfi..calisanin cinsiyeti disi ise hamile olup olmadigi sut izni olup olmadigi vs vs..

ha bir de vardiyali nobet usulu caliasma var..biz mesela nobet calistiriyoruz 24 24 tutuyorlar..24 tut 3 gun free gibi gidiyorlar o da var..
Sosyal ağlarda paylaş

Kanun dışı maddeler eklenen hiç bir iş sözleşmesi geçerli değildir (Özel sektör için tabiki). Hatalık 45 saatin üstündeki 5 saat mesaiden sayılmaz, resmi tatil günlerinde yapılan çalışmalarda fazla mesai yerine izin kullandırılır, 1 sene içinde kullanılmayan yıllık izinler bir sonraki seneye devretmez, iş yerinden ayrılan biri aynı şehirde bir başka firmada 3-4 süre ile çalışmaya başlayamaz vs. gibi bir çok madde ekleyebiliyor işveren ancak bunların hiç birinin geçerliliği yoktur. İşçi açtığı bir davada herzaman 1-0 önde başlar.

@Gerge İş kanunu aykırı hiç bir sözleşme kanun önünde geçerli değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Sendikalasma bu noktada onemli iste. Tum calisanlar yaparsa onu ne olacagini dusun?

Biliyorum gecerli olmadigini da, ama tum sozlesmenin gecersiz sayilmasi o kadar kolay degil, ilk asamada aykiri maddeleri geceriz sayarlar sadece. Hakimin karari tum sozlesmeyi yok saymak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...