µh Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Bunun için bir sınır var mı yasal olarak? Normal iş 8.30-19.00 arası. Üzerine bazen mesaiye kalmak gerekiyor ancak 5 günde 45 saat dolsun diye zaten günde 9 saat çalışıyoruz üzerine mesai de binince şaftım kayıyor. İnternette arattım işçi günde en fazla 11 saat çalıştırılabilir resmi olarak demişler, mühendis olarak benim için de öyle bir sınır var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 haftada 45 yıllık toplam mesai olarak 235 saat ek var günde maximum 11 saat çalışıyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Yapılan işin sınıfına göre çalışma süresi değişiyor. Mesai içinde limit var max kaç saat çalışılacağına dair ama ne sallayan ne de denetleyen var. Kısaca gg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2016 aylık 180 saat üstü ek mesai ücreti gerektirir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Öğle arası mesaiden sayılmaz ona dikkat et, 1 saat ara kullanıyorsan günde yarım saat fazladan çalıştırılmış oluyorsun. Hatta sigara, çay gibi aralar varsa o yarım saat de ona gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Sallayan, denetleyen yok diye bir sey yok, is mahkemeleri genelde iyi calisiyorlar. Isin icine AKP ile baglantisi olan biri girmedigi surece tabii ama bu su anda hukukun her alaninda oyle. Yargitay kararlarinda filan iscilarin bu sekilde kazandigi yuzlerce dava var, hala da yenileri cikiyor surekli kazanilan. Yani deneyin sorun varsa. Ben muhendisim diye bir sey yok, iscisin sen de kanun onunde. 9,5 saat toplam maksimum is suren, en asagi 1 saat ara verilmesi gerekli ve bu araliksiz olmali sozlesmende ayrica aralikli olacagi yazmiyorsa. 11 saati gecmedigi surece gunluk yapacagin bir sey yok. Ne kadar ara aliyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 haftalik 84saat calisiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Haftada 45 saate kadar (5,5 gün olarak düşünülüyor, c.tesi yarım gün, çoğu firma cumartesinin saatleri diğer günlere dağıtıp 5 günde bitiriyor) normal sözleşmeli çalışma, 60 saate kadar da (yani +15 saat) kendin gönüllü olmak kaydıyla (yani yasal olarak şirket sana mesaiye kal diyemez) ve karşılığını ya maaş ya da sonradan izin olarak kullanabileceğin şekilde almak şartıyla çalışabiliyorsun, üzeri yasal değil. Tabii bu çoğu yerdeteoride böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 GERGE said: 11 saati gecmedigi surece gunluk yapacagin bir sey yok. Ne kadar ara aliyorsun? 365 gün boyunca 11 saat (ya da 9+) şeklinde çalışırsa yapcak bir şey yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Haftalik 45 saati geciyorsa fazla mesai alman lazim. Haftalik 45 saat fazla mesai suresi, gunde 11 saat gunluk en fazla calisma suresi, fazla mesai ile ilgisi yok. 11 saatten fazla calistirilamazsin gunde, onun anlami o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 orada haftalik kac saat oldugu ..fazla mesailerin verilip verilmedigi..uzun calisma saatlerinde yeterli molanin verilip verilmedigi..isin vasfi..calisanin cinsiyeti disi ise hamile olup olmadigi sut izni olup olmadigi vs vs.. ha bir de vardiyali nobet usulu caliasma var..biz mesela nobet calistiriyoruz 24 24 tutuyorlar..24 tut 3 gun free gibi gidiyorlar o da var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 11 saat olayını bilmiyordum. zamanında az 18 saat çalış 6 saat uyu yapmadık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 365*11 olursa haftalik 1669 saat fazla mesai oluyor ki 270 saatten fazla mesai yillik yasak. Yani mahkemeye gidersen cok net alirsin hakkini, adamlarin sonu da iyi olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
traptorex Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Kanun dışı maddeler eklenen hiç bir iş sözleşmesi geçerli değildir (Özel sektör için tabiki). Hatalık 45 saatin üstündeki 5 saat mesaiden sayılmaz, resmi tatil günlerinde yapılan çalışmalarda fazla mesai yerine izin kullandırılır, 1 sene içinde kullanılmayan yıllık izinler bir sonraki seneye devretmez, iş yerinden ayrılan biri aynı şehirde bir başka firmada 3-4 süre ile çalışmaya başlayamaz vs. gibi bir çok madde ekleyebiliyor işveren ancak bunların hiç birinin geçerliliği yoktur. İşçi açtığı bir davada herzaman 1-0 önde başlar. @Gerge İş kanunu aykırı hiç bir sözleşme kanun önünde geçerli değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
traptorex Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Yani haftalık 45 saati geçen her çalışma fazla mesaidir. ha bizimde geçtiği çok oluyor ancak fazla mesai alıyomuyuz hayır. Türkiye şartları, yapacak bişi yok istersen ver mahkemeye çıkışını versinler tazminatını ve cezasını ödesinler sonra iş ara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Sendikalasma bu noktada onemli iste. Tum calisanlar yaparsa onu ne olacagini dusun? Biliyorum gecerli olmadigini da, ama tum sozlesmenin gecersiz sayilmasi o kadar kolay degil, ilk asamada aykiri maddeleri geceriz sayarlar sadece. Hakimin karari tum sozlesmeyi yok saymak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Normal insanlık şartlarında 45 saat bile çok lan, 40-42 saate indirilmesi gerekiyor çalışma süresinin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 30-33 saat g8 ülkeleri 75-15 tatil rotasyonları var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Fin said: 30-33 saat g8 ülkeleri 75-15 tatil rotasyonları var hasktir lan 30-33 saat mi... 40'a OK iz biz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Hocam ben haftada 72 saat calisilan yerde de calistim, 37 saat calisilan yerdede. Kesin olarak soyleyebilirim ki, calisma saati dustukce verimlilik artiyor. Hatta bana biraksalar gunluk calisma saatlerini 6 saate cekerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 haftada 90 saatten az calismiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Almanya'da büyük oranda 35, 40 saat için 40 saatlik iş yaptığını kabul ettirmen gerekiyor. Arada ona göre maaş farkı var tabii aynı oranda. Millet maaş için 40 saate geçmeye çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 dasaaa said: haftalik 84saat calisiyorum https://cdn.meme.am/images/10599408.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 o kadar almiyorum gercekten. ekonomik kriz (BAHANESI) sagolsun, yakinda patlamis misir ve bardak su ile odeme yapacaklar sanirim. bir sekilde ingiliz pasaportu almam lazim. adamlar 8-9katimiz paralari RAAHHATLIKLA aliveriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2016 haftada 168 saat çalışmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar