mascio Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 cevap verebilen arkadaşlara teşekkür ediyorum. geri kalan çomarlara da cevap vermeye üşeniyorum bu saatte. aklıma yeni bir fikir falan gelmedi merak etmeyin. ingilizcem de arama yapmak için gayet yeterli. sadece belki şuradan bir şey bilen biri çıkar diye ekstradan yazayım dedim, tabii ki pişman ettiniz. donanımhaber bile buradan daha bilgili insanlara sahip çoğu konuda. bilgi sahibi olmayan ama fikir sahibi olan insanlarla dolu burası. sorduğum soracağım son soruydu bu da. konuyla alakalı cevap yazan arkadaşlara özel mesaj atacağım yarın. yani bugün ilerleyen saatlerde ama öncelikle uyumam gerekiyor. açacağım site ya da yapacağım iş gerçekten sizi zerre ilgilendirmez. biri de demiş ki, illegal bir şey yapacak belki adam yardımcı olmak istemeyecek. sanki sunucu verin bana dedim. soruya cevap vermeyi geçtim okuduğunuzu anlamaktan dahi aciz insanlarsınız ne yazık ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 cok agresifsin sen ya. sakallar cikmaya yeni mi basladi? goguste tuy falan cikti mi henuz? yazik lan. hayir sorulan sorular da cok mantikli, adam pentagonu hekleyecegi icin "bananebanane soylemiceem iste" kafasina girmis. ahahahaahahahaaahaha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 mascio said: cevap verebilen arkadaşlara teşekkür ediyorum. geri kalan çomarlara da cevap vermeye üşeniyorum bu saatte. aklıma yeni bir fikir falan gelmedi merak etmeyin. ingilizcem de arama yapmak için gayet yeterli. sadece belki şuradan bir şey bilen biri çıkar diye ekstradan yazayım dedim, tabii ki pişman ettiniz. donanımhaber bile buradan daha bilgili insanlara sahip çoğu konuda. bilgi sahibi olmayan ama fikir sahibi olan insanlarla dolu burası. sorduğum soracağım son soruydu bu da. konuyla alakalı cevap yazan arkadaşlara özel mesaj atacağım yarın. yani bugün ilerleyen saatlerde ama öncelikle uyumam gerekiyor. açacağım site ya da yapacağım iş gerçekten sizi zerre ilgilendirmez. biri de demiş ki, illegal bir şey yapacak belki adam yardımcı olmak istemeyecek. sanki sunucu verin bana dedim.!(o öyle olmuyor tatlım zorlama sonuçta yardım etmiş oluyor.)! soruya cevap vermeyi geçtim okuduğunuzu anlamaktan dahi aciz insanlarsınız ne yazık ki. nope. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Atarelemental Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 git zibar 2 gun kendine gel lan atar level over 9k olmus dussun biraz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Pleb. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Son mesajı fazla lise atarlımsı kaçmış olsa da konu genelinde (özellikle sabonis hakkında) haklı geldi bana arkadaş. Bir soru soruyor, "şöyle bir şeye ihtiyacım var sebebini vermemeyi tercih ediyorum, mümkün müdür, ne kadar/ne şartlarda mümkündür" diye soru soruyor. Gelen cevapların 1-2 tanesi mipe sürülür nitelikte, gerisi "ahuha kesin boktan fikri var, hehehe napıcan ki, kafa iyiymiş dostum he var 0sn var emq eüheüh" falan aptal saptal cevaplar. Karşıdakini aşağılayınca yükseldiğimizi zannediyoruz maalesef ülkece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 yayını direk kendi hattın üzerinden yaparsan delay filan olmaz. yayını başka bir aracı kuruma iletip oranın bandwidth'i ile yayın yapacam diyosan ufak da olsa belli bir delay çekmek zorundasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Yayını direkt yapsanda delay olur ki hayvan gibi sistemler lazım onun için. Denildiği gibi mesafe ve altyapı etkileyecektir. Sanırım yayın için en hızlı veri yollama yolu uydu-anten şeklidir(kaynak götüm). Ama fiber, adsl vs ile zaten zor olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 op'nin daha ilk cevabından belli kezban & liseli-ergen kombo atarına sahip olduğu baggio da hala haklı bilmemne demiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Dragonfire said: Yayını direkt yapsanda delay olur ki hayvan gibi sistemler lazım onun için. Denildiği gibi mesafe ve altyapı etkileyecektir. Sanırım yayın için en hızlı veri yollama yolu uydu-anten şeklidir(kaynak götüm). Ama fiber, adsl vs ile zaten zor olacaktır. uydu, anten direk delay. uzaya git gel süresi latency yapan birşey.. fiber en hızlı internet günümüzdeki. şöyle örnek vereyim bir skype görüşmesi yaptığınızı düşünün direk yayın yapıyorsunuz burada karşılıklı. ve delay neredeyse hiç yok. stream yaparken size bağlanan kişiye data gönderirsiniz. güzel çözünürlükte yayın yapmak isterseniz (sallıyorum) 1000kbps upload hızını sadece bu tekil izleyiciye harcamanız gerekir. 2. bir izleyici daha gelince 1000kbps de bu kişiye ayırmanız gerekir. türkiye şartlarında böyle bir upload hızı yok. amerikadaki google fiber qeşqe bizde de olsa http://trak.in/wp-content/uploads/2014/12/clip_image0011.png bu yüzden insanlar farklı sistemleri kullanmak zorunda kalıyor. çeşitli yöntemleri var tabiki bunun. 1- parça parça upload ettirmece. localinizde sallıyorum 4mblik videolar belleğe alınır ve bu 4mb ler ara ara bandwithi yüksek sunucuya yüklenir. buradan yayının devamlılığı sağlanır 2- yayın hizmeti veren bir yere sürekli stream açarsınız socket ile. karşı taraf bu verileri alır kendi codeclerine göre çözünürlüklerini ayarlar izleyicilere sunar. günümüzdeki streamler belki başka teknolojiler kullanıyordur benim aklıma gelenler bunlar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Bence tr de bu mumkun degil. Digiturk bile webtv den lig tv maclarini 30-40sn delay ile yayinliyor tv yayinina gore. Gerci o digiturkun malligi sanirim, yayin kalitesi , auth falan derken bir yerlerde ziciolar , korsan yayinlarda digiturkden daha az gecikme oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Digiturk p2p yapıyor sanırım yayınları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 livestream studio 3 sn dolaylarına iniyor ama, streamingde buffer olmak zorunda yoksa iyi bağlantıya sahip olmayan hiç izleyemebiliyor takılmalar yüzünden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 maksimum 3 seneye diye okudum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gigabyte Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Canlı yayınlanan futbol maçlarında ortalama 3-4 saniye geriden izleriz (SD) HD yayınlarda ise SD ile aralarında 1.5-2 saniyelik fark olur ki futbol maçlarındaki latency güvenlik açısından minimumda tutulur. stream için sistemin kullandığı codec önemli. Zaten internet üzerinden latency olmadan yayın yapmak gibi bir durum pek mümkün değil. Skype ile kıyaslamayın bire bir bağlantıdan bahsetmiyoruz. O yayın bir sunucu üzerinden yayın yapacak oraya upload olacak ve karşı taraf download edecek. Yayını gerçekleştirdiği kalitede upload / download sunucunun donanımı , lokasyonu ve bandwidth durumu önemli. 10-15 kişiye karşı streamde 2-3 saniye gibi latency alabilirsin fakat rakam yükseldikçe zaten o dediğin imkansız hale gelecek :) Digitürk web den maç izlerken 8-10 saniyelik gecikmenin sebebi budur. Editör yine atmış tutmuş arka sayfalarda Superonline alt yapısı 0 latency sağlayamıyor bunu unutmayın. Online oyun oynarken bile latency yaşıyorsunuz yayın için bahsedilen latency süreleri makul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Arkadaş ben veriyorumuyum? hizmeti veriyorum. Boş boş konuşmayı ne çok seviyorsunuz ya. Yok "latency güvenlik açısından minimumda tutulur"muş filan PUhaah Yok öyle bişi. Hız konusunda herşey anlık bw genişliği loadbalance a bağlı 500ms demek video için gönder-al 1sn demektir benim sistemlerimde izleyici sayısına göre 2sn ye düşürebiliyorum geçikmeyi bide progressive yapıyorum. Bilinçsizce bişi bildiğinizi sanıp twitch ve skype bilginizle gelip burda hedehüdü diyip bana cevap vermeyin lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 editör milleti aşağılama çabaların yerine açıklayıcı gerge seviyesinde post atsan da inansak sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Kendi sunucunla yaparsan mantıken git gel ping ile eşit olması lazım. 1 saniye fln da buffer olsa kabaca 2 saniyeye fln düşürülebilir. Ama kayıt sırasında gecikmesiz codec yapan cihaz olmalı direkt stream e yollanabilmeli. Yoksa video işleme işi en büyük kalemi oluşturur. Aracı kurumlardaki delay de genelde video işleme için olur. Kimse senin source a güvenmez öküz gibi banthwidth yeme diye. Düşük delayli servis veren varsa da senden belli bir codec ile çalışmanı ister yüksek ihtimal. Kesin bilgim yok tabi fikir yürüttüm sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gigabyte Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 Türkiye de yaşayan bir Bulgar arkadaşımın lafı ile cevaba başlayayım. ''Türkiye de herkes her şeyi biliyor'' Seni son kez muhattap alıp cevap yazma zahmetine giriyorum malum ramazan sevap olsun. Editör kapısından içeri dahi giremeyeceğin Tv kanalları ile çalışıyorum.(Lig TV Dahil). O işler senin dandik stream servisinle, sunucunla olacak işler değil boş yere bana işimi öğretmeye kalkma. Lig Tv nin sırf internet yayını yapmak için harcadığı bütçe senede 1 milyon dolardan fazla(Senin dandirik hosting firmandan kaç bin tane eder gerisini sen hesapla) Televizyonculuk hakkında bilgin gram olmadığından güvenlik açısından yayınların neden delaylı gönderildiği internet yayınlarında ise neden özellikle belirli bir latency bırakıldığı hakkında gram farkındalığın bilgin yok. Canlı yayın aracı > Uydu Transferi > Cihaza ulaşma süresi 1 saniye bunun merkezden fiber video converter ile çevrimi ve uploadı gerçekleşir ki bu sırada bu codecler önemlidir ki 1080p ye kadar yayın gerçekleştirilir. O kadar render işlemini yapacak kapasitede cihazın, sunucuların, bant genişliğin varsa hemen lig tv ye git teklifini yap milyon dolarlar kazan burada müşteri armaya çalışma... Bu servisi sağlayan milyon dolarlık şirketler bile senin dediklerini garanti edemezken boşu boşuna ötme buralarda. Periscope gibi networkler bile bu dediğini yapamıyorlar... Kısacası sağdan soldan 2 sunucu kiralayarak onu yaparım bunu ederim demekle olmuyor o işler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 Ahahaha. Topic zevkli ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 http://imgur.com/S6HAKVZ.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 Gigabyte said: Türkiye de yaşayan bir Bulgar arkadaşımın lafı ile cevaba başlayayım. ''Türkiye de herkes her şeyi biliyor'' Seni son kez muhattap alıp cevap yazma zahmetine giriyorum malum ramazan sevap olsun. Editör kapısından içeri dahi giremeyeceğin Tv kanalları ile çalışıyorum.(Lig TV Dahil). O işler senin dandik stream servisinle, sunucunla olacak işler değil boş yere bana işimi öğretmeye kalkma. Lig Tv nin sırf internet yayını yapmak için harcadığı bütçe senede 1 milyon dolardan fazla(Senin dandirik hosting firmandan kaç bin tane eder gerisini sen hesapla) Televizyonculuk hakkında bilgin gram olmadığından güvenlik açısından yayınların neden delaylı gönderildiği internet yayınlarında ise neden özellikle belirli bir latency bırakıldığı hakkında gram farkındalığın bilgin yok. Canlı yayın aracı > Uydu Transferi > Cihaza ulaşma süresi 1 saniye bunun merkezden fiber video converter ile çevrimi ve uploadı gerçekleşir ki bu sırada bu codecler önemlidir ki 1080p ye kadar yayın gerçekleştirilir. O kadar render işlemini yapacak kapasitede cihazın, sunucuların, bant genişliğin varsa hemen lig tv ye git teklifini yap milyon dolarlar kazan burada müşteri armaya çalışma... Bu servisi sağlayan milyon dolarlık şirketler bile senin dediklerini garanti edemezken boşu boşuna ötme buralarda. Periscope gibi networkler bile bu dediğini yapamıyorlar... Kısacası sağdan soldan 2 sunucu kiralayarak onu yaparım bunu ederim demekle olmuyor o işler. op fazla atarlı fln ama siz de aşağı kalır değilsiniz. bir şey bilmeden konuşmayın diyorsun da adamın bütçeyi yapacağı işi bilmeden dandirik hostinginle olmaz fln diyorsun. adam belki concurrent 20-30 u geçmeyecek private bir şey yapacak. çok küçük bi bütçe ile yapılabilir o kadarı. lig tv gibi milyon kişi izlemeyecektir. büyük kitle izleyecekse de şu sistemle olur ama sana 5milyon dolara patlar hosting de geç. gerisini op düşünsün. =) ayrıca lig tv sadece 1m harcıyorsa digiturkplay ile niye dandik kalite izlediğimiz anlaşılıyor. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 bence kendi sunucusundan stream yaparsa delaysiz bile yollayabilir. magic çünkü. bilgiye birikime gerek yok. next next nexte basar, al sana delaysiz stream ohhhh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 df said: ... ayrıca lig tv sadece 1m harcıyorsa digiturkplay ile niye dandik kalite izlediğimiz anlaşılıyor. =) arada tivibu spor da mac oluyo ya olmaz olsun.adamlar nasil bi alt yapiyla hizmet vermeye calisiyosa artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar