Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Omurgası Kırılan Kediye Yardım

DRaGoN_SLaYeR

Öne çıkan mesajlar

Herhangi bir canlinin degeri, kiymeti ve yasama hakki para ile olculmemeli bence. Ayni sekilde kisilerin parasini nasil harcadigi sadece kendilerini baglamali ya da neyin degerinin daha cok olduguna kendileri karar vermeli. Haliyle kimsenin harcanan/harcanacak paraya az ya da cok deme hakki yok.

Diger yandan bana fazla ve gerkeksiz geldi omurgasi kirilmis kedicik icin 3K para harcamak. Kedi kurtarilmasin, bakilmasin demiyorum ama bu tip hizmetlerin ucretsiz olmasi gerektigini, bireylerin bu tip seyler icin bagis toplamamasi gerektigini dusunuyorum.

Ha tabi utopik seyler soyluyorum o ayri.

Neyse, benzer dusunceleri farkli sekilde ifade ediyorsunuz diye girmeyin birbirinize.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında farklı değil ben düşündüğümü yazarken neden öyle düşündüğümü yazma gereği duymadım. Emin olun çok hayvan kurtardım fakat şu kedinin sahipleri gibi insanlar yüzünden sıra malesef sokaktaki canlara gelmiyor... Ayrıca köpeğim kedim colugum çocuğum var soranlara söylüyorum, sokakta baktığım bir sürü de kedi kopek var.
Sosyal ağlarda paylaş

Hepsi olmasa da hayvanlara ait bazı masrafları(aşı, ilaç, röntgen gibi basit şeyler) devletin karşılamasına yönelik bir çalışma vardı, ek yasayla mı çıkaracaklardı tam hatırlayamadım da 2017 yi bulur. O bile çıksa baya rahatlayacak insanlar da, hayvanlar da, veterinerler de.

Devletin köpekleri kısırlaştırmak dışında bi yardımı yok galiba. Hoş kedileri de ankarada veterinerlik fakültesine götürürsen bedava kısırlaştırıyorlar da aman diyim, sakın kimse götürmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence yanlış düşünüyorsunuz. Ya da sistemin temelinden memnun değilsiniz. Çünkü lüks göreceli bir şey. Milyon dolara ev alındığı gibi yüzlerce liraya kütük de satılıyor.

Sağlık temelinden girip fırsat maliyetinden çıkarsanız komünizme varıyor. İsteyen istediği maddi gücü istediği gibi kullanır. İnsanın yapısı böyle, aksini beklememek gerekir. Nasıl ki kendi sağlık sorunumuzda ortalama bir tedaviye razı olmuyor ve biraz daha iyisini istiyoruz, paranın girdiği her konuda böyle.

Omurga ameliyatı için pahalı denebilir o ayrı bir mesele, o konuda bilgim yok.

Doktor gözünden bakarsak, aynı zamanda getirilen hastarala devletin sağladığı maddi güç 1 hasta yerine 3 hastayı kurtarmak tıp etiğine giriyor. Atıyorum hastanenin x maddi imkânı var, bu x ile 1 serum vererek 1 hastayı kurtarmak ya da yine x ile alınabilen 3 serum vererek 3 hastayı kurtarmak tercihi başka bir olay. Çünkü tercihi yapan kurum, doktor, tarafsız olmalı. Bunu da bireyin kişisel gücü ile karıştırmamak gerek.

Ha, günümüz insanlarını değil gerketiğinde 2 can kurtarmak için çocuğundan vazgeçebilecek bir üstün insanı düşlüyorsak kabul edelim böyle değiliz. En azından bin yıl da olmayız. Bu ilk bölümde belirttiğim milyon dolarlık eve yanaşmayan sofudan da öte, ütopik bir şey. O yüzden ucuna can dayanan durumlarda insanlara kızmayın. İnsanlar aç, kedilere bakıyorsunuz sığlığına geliyor o.

ps. kütük ve ev konularında yardırabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Veteriner ücretleri baya abartı gibi geliyor bana. Yarın kedimin kuyruğu kesilecek, alt ücret olarak 330 tl diyor veterinerler odası sitesinde. Bunun anestezi, operasyona hazırlama, pansuman bakım ücretleri v.s de var ekstradan.

Bakalım yarın ne kadar isteyecek benden. El mahkum vericez.
Sosyal ağlarda paylaş

Vet ücretleri çok şişme zaten. Benim veteriner çok hayvan bakıyorum diye sadece masrafları alıyor benden, nasılsa kazancağımdan kazanıyorum diyip. Normalde kedi kısırlaştırma kilosuna göre 250-300 arasıyken bana 100e yapıyor. Bi tanesine 3 tane test yapıldı, aynısını kız arkadaşım İstanbul'da 2 3 sene önce tanesini 120'ye yaptırırken benden test başı 30 lira aldı.

Küçükpark tarafında hele bi dallama var, saat 18:00'dan sonra çifte ücret alıyor. Tırnak kesiminden 30 lira alanlar var. Ağzına derece soktu diye 30 lira vizite ödediğimi bilirim. Kafalarına göre fiyat veriyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

Kedinin kuyruğu niye kesiliyo??? Çok geçmiş olsun.

başka bi kedi 2 kuyruk kemiği arasından dişlemiş ve bi kemiğin ucundan parçalar koparmış. 2 hafta antibiyotik kullandık, baya iltihap yapmıştı. 3. hafta kuyruk iyice morardı. Kangrene çevirdi yani.

Veterinerin dediğine göre kendi kendine de iyileşebilir ama bunu beklemek çok riskli, çünkü kuyruk sokumuna çok yakın noktada kangren olay. O yüzden riske girmeden ameliyat ettireyim dedim.

Dokununca canı çok acıyor zaten. Biraz psikolojisi bozulacak ama yapacak bişey yok. Hayatı daha önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet evet, evde besliyorum da, kızgınlık döneminde salmıştım dışarı. Zaten müstakil evlerin olduğu site içerisinde kalıyorum oradan dışarı çıkmıyordu. 10-15 dk dolaşıp geliyordu. Bu olaydan sonra salmıyorum bidaha. Çok istiyor çıkmak ama bırakmak istemiyorum açıkçası. Zaten 3 katlı ev bol bol koşturuyo dolaşıyo ev içinde. Birsürü oynıyacağı şey de yaptım.

Kedinin kuyruğu da bu halde. Normal rengi ortadaki dişin girdiği yerin renginde. Etrafı kangren olmaya başladı işte mosmor.

https://i.imgur.com/U0hvieY.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

arka ayaklarda çok hafif hareket varmış, şu an asıl mesele idrarını tutamıyormuş, zipzip in dediği veterineri söylemiştim, onu aramış konuşmuş filmlerini falan yollamış, o da başarılı bi ameliyat bu saatten sonra beklemekten başka bişi yapamayız demiş. bi aya kadar idrarı düzelir, 3 aya kadar da yürür demiş.

Yani yürüsün de geç olsun =/ Urla'da bi fizyoterapist varmış, tam bilgi alıp oraya götürmeyi düşünüyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...