Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ŞAMPİYON 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Esh said:

kira herkes.

kimseye para baglamaya degmez abi su saatten sonra ya. bi yil kirala oynuyosa satin al bitti.

her yıl bmw'sini yenileyip hep işlerin kötü olduğundan bahseden kobi gibi yazmışsın abi :D
Mesaj tarihi:
"Max Damage" said:

Merak etmeyin Gomez birazdan saplayıp renklileri susturur.

gomez bjk'den giderek hem bjk'ye hem kendine sapladı. kendisi de iç açıcı bir durumda değil. bjk'yı da aboubakar danasına mahkum etti. cenk 10 gol ama rakamlarla olmuyor işte. gomez önemli maçlarda tıklatıyordu.
Mesaj tarihi:
yetenek bazında iyi kötü olmasını geçtim, abou bjk oyun planıyla da zıt. kontra oynayan takımda çok daha verimli olur açık alanda veya çift forvetli sistemde karşı stoperleri yıpratıp yanındakine attırabilir ama şu an pas futbolu oynayıp rakibi baskı altına alan bjk'ye faydaları çok sınırlı oluyor. eksileri de bu sistemde çok daha fazla ortaya çıkıyor. bjk'nin attığı gol mesela klasik kontra atak golü, kazma mazma bir şey çıkarttı, orada golde pay sahibi. ama 2-1'den sonra tamamen külfet oldu ileride.
Mesaj tarihi:
beşiktaş illa yenilecekti zaten de benim tek takıldığım şey cenk tosun'un emek hırsızlığıydı.

her maç illa bi kendini yere atıp penaltı bekliyor. bi de utanmadan kıvrandı yerde adam dokunmuş gibi sdfdsfds
Mesaj tarihi:
Ya ben bir süredir düşünüyordum da kabullenmek istemiyordum. Çok eleştiriyordum ŞG'yi vs. ayrı konu ama galiba geçen sene bizi cidden Gomez tek başına şampiyon etmiş ya...

Geçen sene kırılma noktalarının tamamında takımı o sırtlamıştı zaten daha öncede tartışmıştık burada da özellikle iki GS maçında falan bayağı etkiliydi. Bu sene öyle adam olmayınca ve komuta sadece ŞG'de kalınca Anadolu takımından farkımız yok oyun olarak...

5. haftadan beri takım elbet toparlanır, hoca büyük hoca görür düzeltir kendini diyoruz ama halen kapanan takıma karşı fizikli tek forvetini çıkarıp en ufak temasta yere yığılan cılız Cenk'i ortalarına atıyor, ceza alanında top yapamıyorsun vs...

Rize de bu duruma düştük, gol atamadı onlar şans eseri 90+ da Adriano ipten aldı. Başakşehir de çok kaçırdılar, Emre sakatlandı zaten düzgün hücum yapamadılar diye yine duran toptan şansa kurtardık. Fener zaten bok gibi takım bizim atacağımız yoktu onlarda beceremedi sdfsad

Adana da Bursa da topu domine ettin ama oyunu domine edemedin, 2-1 2-1 ucu ucuna 3 puanı aldın. Kayseri maçında yanılmıyorsam 2. yarıdaki tek şutta golü bulduk, 1-0 kazanabildik.

Bu sene zaten bu takım düzeniyle hep ucu ucuna kazandık. Japon bayrağını elbet açacaktık namağlup bitirme ihtimali zaten %1 bile değildi benim gözümde ama şu Kasımpaşa'ya yenilmek cidden...
Mesaj tarihi:
Hayır mesela hadi düştün 2-1 geriye yapacak bir şey yok. O değişikliklerin birinin bile bir mantığı yoktu.

Burada Atınç korumaya devam edeceğim mesela ama bugün oyuna niye alırsın ya?

Ben hoca olsam mesela rakip topu kendi yarısında karşılıyorsa ve hücuma sadece iki hızlı adamla çıkıyorsa oyunda Atınç varsa onu çıkarır, daha mobil bir adam koyarım. Necip mesela tam alınması gereken adamdı.

Gitti savunmayı yarı sahaya çıkardı, ama mobilleştirmesi gerekirken Rhodolf - Atınç yapıp daha da ağırlaştı. 3 kontraya çıktı Kasımpaşa üçünde de Atınç yetişip engel olacağım diye götünden soludu. 1.97 ağır adama ızdırabı geç takımda set olarak geri koşuyor ekstra yorgunluk, çaba ve setin bozulması vs. demek...

Quaresma leşti ikinci yarı, ne savunma yardımı vardı ne ileride etkiliydi. Gitti karşısına kerim'i koydu iyice çökertti.

ileride oyunu tutman gerek. Aboubakar'ı çıkardı ki adam orada stoperler ile boğuşup kaç kere top servis etti, yerine orada kaybolan Cenk'i koydu. Ben cidden Cenk'in fiziğe dayalı ikili mücadele kazandığını hatırlamıyorum. Ya yerde kalıyor ya kendisine takılıp itiraz ediyor ya da her şeyden faul bekliyor. Kanatta tek oynayınca ama etkili oluyor ya da çift forvette boğuşmak zorunda kalmayınca...

Atınç'ı alınca yaptığı hatayı da anlayınca Rhodolfo'yu çıkartıyor bu sefer.

Tolgay'ı çıkarmasına değinmiyorum zaten. Göbekten oyunu delen tek kişiydi, adam çıkınca Aboubakar'la birlikte zaten BJK atak yapamadı.

Bu adamla şampiyon olursak ciddi anlamda FB ve GS'nin hatta Başakşehir'in büyük embesilliğidir. Kimse çıkıp ekstra ağlamasın şöyle böyle diye haftalardır olduğu gibi...

Şu kadro kalitesinin ligi domine etmesi gerekirken şu yaşadığımıza bak ya...
Mesaj tarihi:
kadro kalitesi olayına katılmıyorum abi, fb'nin kadrosu çok daha iyi bizden hep söyledim. sadece oyuncuları parasını alıp yatışı seviyorlar ve orta sahaları leş, bireysel geliyor golleri.
gomez ve sosa'ydı geçen yılın olayı.
bunlar çok özleniyor, geri isteniyor da sosa geçen yıl transfer olmaya o kadar oynadı, milan da bir şey yapmıyor herif. şimdi geri dönse yayacak kesin. 8m'a itelendi, milan zaten bırakmaz mal değil adamlar. gomez'in geleceğini de hiç sanmıyorum. ha gelse o döşer yine geçen sene gibi oynar.
bu sene skoru kabullenmeyen bir caner vardı, rize'de adriano'ya sürünerek vermişti gol pasını hatta. ligin son 5 maçına ancak yetişir.
üzerine talisca sakatlandı ki düzenli olarak skorer gol vuruşu yapabilen tek kişiydi takımda. o da ikinci devreye ancak yetişir.
bugünkü şutları görünce gözlerim kanadı 6/21 şut, üzerine 36 orta ve %67 topla oynama. santaforlarımız nerede duracağını bilmiyorlar, tüm topları stoperler aldı rahat rahat. şutların isabetlilerinden biri gol, diğerleri skandal son vuruşlar hepsi kaleci üzerine. olcay 1 metreden gol atamadı felan.
şimdi tutup messias felan alınacak yüksek ihtimalle stopere, yine iyi çıksın diye bekleyeceğiz sadece. ayrıca şg'nin artık bir sistem oturtması gerek takım yalama oldu 4231 433 41212 343 derken.
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

Ya ben bir süredir düşünüyordum da kabullenmek istemiyordum. Çok eleştiriyordum ŞG'yi vs. ayrı konu ama galiba geçen sene bizi cidden Gomez tek başına şampiyon etmiş ya...

Ben hala diyorum ki asıl etken Sosa idi. En az 10 puan kazandırdı takıma %100 bireysel beceri ile (osmanlı maçı mesela)
Mesaj tarihi:
Cenk leş. Böyle hareketler yapacaksa ptt'ye gitsin.

Hoca da çok fena sıvadı. Kesinlikle katılıyorum geçen sene bizi şampiyon yapan sosa+gomez'miş.

Son olarak kadro kalitesi olarak Fener bizi ezer. Lens falan da iyileşti galiba. Sağlam seri yakalayacaklar.

Yani öyle devre arasında 10 numara+finishing 15+ santrafor falan gelmeyecekse bu seneden hayır gelmeyecek bize.
Mesaj tarihi:
Fener'in kadro kalitesi ezmez, Fener'in kadro kalitesini oluşturan unsurların tamamı belirli mevkiide, aynı görevi yapan adamların şişkinliği sayesinde oluşuyor. Şimdi oturup doğru konuşun, Fener'de olup da BJK olmayan ve olduğu takdirde gerçek anlamda fark yaratacak tek adam Van Persie'dir.

Fener'in kadrosu çok değerli ve ülkenin net en iyisi bu konuda ama değerini yansıtabilecek kadar geniş değil. Sıkıntıları zaten o.

Onun dışında aktif BJK kadrosundan kesip kimi koyacaksın? Sol stoper olarak belki Skrtel koyarsın bir de ters ayaklı olmasına rağmen ama onuda BJK sisteminde dolduracak adam var.

Yani sağlıklı bir kıyas değil ama şöyle bir şey diyebilirim. Fener'in TM değeri 158 milyon euro. Bunun yaklaşık 60 milyon euroluk kısmını sadece stoper ve orta saha oyuncuları karşılıyor. Takımın değerini oluşturan oyuncuların 1/3'ü sadece iki, orta sahayı böl ön liberoyu da koy 3 mevkiide dağılıyor.

Fener'in zaten yaşadığı sıkıntının sebebi de bu. Skrtel ve Kjaer birlikte çok lüks. Josef ve Topal birlikte çok lüks vs.. gibi. Bu ikililerin aynı anda sahada olması mesela 5-6 defo birden getiriyor aslında oyun düzenine ama o kadar değerliler ki hangisini yedek bekleteceksin. Sorunlar, sorunları doğuruyor böyle olunca.

BJK de bu dağılım daha homojen ve sahaya çıkan genel kadro Fener'in bir tık üstünde.

Gerçi Talisca ve Caner'den sonra yine Fener'den bir tık üstte demek pek hakkaniyetli de olmaz yalan yok. Ha bana göre oyun açısından zaten farkımız yok da ...
Mesaj tarihi:
abi dediğin doğru zaten bir takım olarak oyun yok, ben de onu demek istemiştim. aziz'in olayı takıma kanat forvet / forvet doldurmak ve bir şekilde gol atmak. biri yatsa / sakatlansa / düşük performans gösterse biri elbet oynar, bir hareket yapar maçı alır derdinde. bugünkü maçta gördük ki türk ligi için çok yanlış değil stratejisi sdfsd. çünkü hemen her takımın oyun planı otobüs çekip ilerideki siyahi kanat oyuncusuna topu ulaştırıp tehlike yaratmak. bu takımlara karşı da kontradan gol yemeyen, sıkışan maçlarda kendi başına gol atabilen adamlar gerekiyor. biz bu iki konuda da kötüyüz. stoperlerimiz ağır, orta sahamız atiba hariç mücadeleden kaçıyor ve tek başına gol atabilecek adamlarımız yok.

fb'nin kanat ve forvet oyuncuları 26 şut çekse rahat 5 gol atardı, biz atamıyoruz. devre arası orta sahaya düzgün takviye yapıp yabancıları takımı ve ligi ciddiye alırsa rahat şampiyon olurlar. gerçi şu an bile o kadar maaş yükünü nasıl karşılıyorlar bilemedim. biz santrafor hariç 1,8m vereceğiz diye düzgün bir stoper alamıyoruz resmen.
Mesaj tarihi:
fb vs gs'nin gelirleri şuan bile bjk'nin 2 katı çünkü. adamların her şeyden önce bjk'nin iki katı maaş bütçesi var bu da dolaylı olarak onlara daha kaliteli ve pahalı kadro kurma imkanını veriyor.

tabii buna paralel olarak ikisininde borcu bjk'ye göre çok daha fazla, hatta iki katı civarında sanırım FB'nin bile ama gelir-giderler ona göre dengelenince bile yine dezavantajlı oluyoruz.

5 seneden önce falan da onların seviyesine çıkma şansımız yok. Onların seviyesine çıkmak içinde bu önümüzdeki beş senede en az 2 şampiyonluk falan alıp, en kötü AL de sabit çeyrek finalist takımı olmamız gerekiyor, en azından son 16da ucundan falan dönmemiz vs...

Ha bir de tabii ki sürekli katma değeri yüksek futbolcular alıp, acımadan satıp gelen parayı bu doğrultuda değerlendirmek gerek.

Misal Sevilla'dan 12 milyon euro Oğuzhan'a teklif edildiğini ve reddettiklerini Fiko söyledi. Ben kulüp başkanı olsam Oğuzhan'ı direkt satardım. Tutmakta mantıklıydı ve aslında tutulduğunda hoşuma da gitti, buraya da yazmıştım tutup 15'e de satarız seneye vs. diye ama zaman geçince satılmasının gerekliliğini bir kez daha iyice gördüm :(

Sosa'dan 7, Atınç'tan 6'tan kazandık. Bunların ikisine totalde 3 milyon euro harcamadık takıma katmak için, 13 milyon euro kazandık. Bu tipte bir takım olmamız gerekiyor o seviyelere çıkmak için.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...