Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ŞAMPİYON 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

kimle kıyaslacaksın? dünyada 15+ bonservise sahip kaleci sayısı 15 bile değil halen. ekstrem örnekler üzerinden gelmeye gerek yok. 10 üstü bile son yıllarda arttı kulüplerin parası artıyor diye.

ben kaleci çöp olsun, defans iyi olsun yeter argümanında da değilim zaten. tabii ki başarı hedefliyorsan kalende iyi bir kaleci olacak ama çıkıp 40 yılın başında bir çıkmış adamları gösterip "argümanın mantıksız" diye saldırıp daha mantıksız iş yapıyorsunuz.

ŞL'de her başarılı olan kalecinin kalesinde de allah yok yani. valdes'le yıllarca kupa kaldırıldı. geçen sene oblak ile finale çıktı atletico ya oblak asdfsad transfermarkt açıp 16m diyip yine ağlarsınız burada da mendes kitlemesi olduğu hep konuşulan bir şeydi zaten.

tek tek kaleci saymayalım da futbol dünyasının en çok romantikliğinin yapıldığı dal diye millete mevkii çok bir bokmuş geliyor. kaleciler dünyanın her yerinde en çabuk vazgeçilen ve elden çıkartılan adamlarıdır. şu oyunun günah keçileridir. 3-4 istisnayı çıkar onların kredisi zaten sonsuzda; son yıllarda mesela kaç tanesinin yüksek kredisi var bak, bayağı düşünün ama düşünmeden atlamayın sonra gelin mantıklı olarak bir daha konuşalım.

Yukardaki yazıyı yazan Dark değil olsa olsa Yossi "Darkraydır" Kohen olabilir. Haksızsın ve sana WoT hazırladım.

Avrupa'daki hemen hemen hiç bir takım sadece kaleci performansı ile şampiyon olmaz. Kabul, Galatasaray 2 sene önce Muslera'nın saçma derecede iyi performansı ile şampiyon oldu. Ancak bu demek değildir ki kaleci önemli değil. Kaleci takımda değişilmez olan ve belki de bir büyük takımı küçük takımdan ayıran noktaların arasında en çok öne çıkanı.

Daha önce de patide defalarca yazmıştım. Büyük takımın kalecisi sezon başlarken bellidir. Bu kaleci sezon içinde tartışılabilir performanslar sergileyebilir ama o kadar kalitelidir ki takımdan gitmesi için 3 koşuldan birinin gerçekleşmesi gerekir.

1. Emekli olur :D
2. Takım içi sorunların kurbanı olur. Çünkü takımda yıllardır kalededir ve bir sorun ortaya çıkacaksa illaki içinde kendisi de vardır. Bok vardır illa bulaşırlar.
3. Canı sıkılır gidicem ben der.

Evet. Dünyanın en kolay elden çıkarılan oyuncuları kalecilerdir. Çünkü küçük takımlar, sikko sikko kaleciler alırlar, dikişi tutturmak gibi bir şey olmaz, sürekli kaleci sirkülasyonu yaşarlar. Gel gelelim büyük takımlar kaleci konusunda senin dediğinin tam aksine istedikleri kaleciyi bulduktan sonra o sirkülasyon biter. Bi düşün. Büyük bir takımda as kaleci olup 4+ yıl oynayan kalecilerin sayısının ne kadar fazla olduğunu sen de anlayacaksın.

15+ bonservisi olan kaleci sayısı az. Doğru. Çünkü takımların sadece 11'de biri kalecilerden oluşuyor. Rakamsal olarak kurtarmıyor zaten :) Ayrıca büyük takımların kalecileri için belli bir bonservis ücreti ortaya koymak da zor. Mesela... Buffon'un bonservisi kaç kuruştur? :D Örnek vermek gerekirse bildiğin üzere yakın zamanda Real Madrid'in kaleci alası geldi. O zamana kadar dünyanın en pahalı 2 transferini yapan takım kalkıp Neuer'e saldırmadı. Alabilecekleri en olası kaleci adayı De Gea için 35+ üstüne Keylor Navası vermek zorunda kaldı. Groskroys vol 2. oldu orası ayrı.

Kredi falan demişsin bi de. İyice ayıp olmuş. Büyük takımın kalecisinin kredisi fazladır. Çünkü kaleci zaten iyidir!!! Courtois'nın kredisi ne kadardır, Muslera'nın kredisi ne kadardır, Tolga'nın kredisi ne kadardır? Demek ki kaleciye göre kredi oranları da değişiyormuş dimi.

Beğenmediğin Oblak haarika bir kaleci. Geçen sene Barça'nın 30 gol yediği ligde 18 gol yedi. Atletico yıllardır büyümeye çalışan fakat eşikte kalan bir takımdı. Adamlar kaleyi çözebilmek için ne kadar uğraştı bilmiyosun sanki. De Gea'yı tutamadılar. Courtois kiralık geldi. Çatır çatır oynadı. Tutamadılar. Oblak ise zor oldu ama gayet güzel oldu. Evet ŞL finalinde adam penaltılarda patladı ama hepsi bu kadar...

Beğenmediğin Valdes "SOKOLDOM BON BORDON GODOCOM" demeden önce kalede dura dura kaleciliği öğrenmişti :D

Büyük takım kaleciye 10 yılda bir kere para verir. Ona da çok para falan gömmez. Çünkü genelde malum kaleci kafa altı bir takımda oynuyordur. Kendisinin iyi kaleci olduğunu göstermeye başlamıştır. Büyük takım gelir. Kafa altı takımın ağzına parayla vurur. Alır. En az 6-7 yıl da kalede "Bu sene kim olacak?" sorusundan uzak durur. Budur yani...

Beşiktaş'ın şu anki durumu bir büyük takıma yakışmıyor. Fiko, Aziz'den de Dursun Başgan'dan da çok daha iyi bir başkan. Gel gelelim kaleci konusunda ŞG de Fiko da ciddi çuvalladılar. Net. Satarsın Tolga ile Boyko'yu. Sallıyorum 3m gelir. Gerekirse kanatlardan birini falan da satarsın. Ararsın o adam gibi kaleciyi bulursun. Parasını verirsin. Koyarsın kaleye. Bu kadar. Lamı cimi yok.

Edit: İmlaları düzelttim, deleri ayırdım falan.
Mesaj tarihi:
takımda 1 tane kaleci oynuyor o yüzden bonservis düşük ne saçma bir mantık ya.

3 tane sol bek 5 tane sağ bek ile oynayan takım mı gördünüz ?

kaleci bonservisleri düşük çünkü aktif oyunda yerleri yok, sol bekin sağ bekin gole katkısı, ortada kullandığın oyuncuların oyunu yönlendirmesi ve tabiki golcülerin bitiriciliği ileri uca doğru gidildikçe bonservislerin artmasının en büyük sebebi.

futbolda yediğinden fazlasını atabildiğin bir takım kurduğun sürece istersen kaleye hayrettini falan koy.

kaleye 40m bonservis verip, 1 tane gole engel olmasını sağlamak yerine 40m ile 3 tane kaliteli orta saha alıp 2 gol atarsın.

kimse 30 gol yiyeceği sezonda kalecisi kötü diye 70 gol yemiyor.
evet kırılma anlarında kaleci performansları önemli olabilir, oluyor da zaten çok gördük bunu, ama takım kalecilerin omuzlarında yükselmediği ve açıklıkları en kolay kapatılan adamlar oldukları için değersizler.

1 tane kaleci var ne demek ya ? sdasfa baktığında her pozisyon 1 tane zaten, 2 sol stoper ile sahaya çıkıp sağ stoperi boş bırakıyor musun ? ya da 2 tane sağ bek ile lel
Mesaj tarihi:
Senol biraz degisik ya.

Uefa macinda agzini okudular 'kalede kaleci yok ki amk' diyodu adam. Sonra devam etti tolgayla.

Yani amac nedir , tolgayi muasir medeniyetler seviyesine mi yukselticen abi? Tamam iyi temiz kalpli bilmemne ama bi yere kadar bunlar.

Cordobadan sonra yuzumiz gulmedi kalede. Belki seneye cozulur bu konu
Mesaj tarihi:
Hayir bi de muslera dorder dorder almiyomus gibi gecen sene...

Bu sene de defans yok , iki macta bir kirmizi gorecek de jong dallamasini aldilar. Arkasi yine meh.
Mesaj tarihi:
applev0dka said:

takımda 1 tane kaleci oynuyor o yüzden bonservis düşük ne saçma bir mantık ya.

Yok sen WoT'taki en önemsiz yeri anlamamışsın ve takılmışsın.
Saha içi oyuncu sayısı 10
Kaleci sayısı 1

Futbolcu-Kaleci ayrımı yaptım. Ayrıca kaleciye gerçek ederi de verilmeze varmaya çalıştım. Çünkü gerçek ederine ulaşan kaleciyi almak son derece zorlaşır. Buffon gibi, Neuer gibi.

Neyse..
Mesaj tarihi:
böyle yazınca daha açıklayıcı oldu eyw ve benim dediğim ile aynı paralelde şimdi.

aktif oyuna katkıları olmadığı, saha içinde, hücumda etkileri olmadığı için değersizler, 1 tane kaleci var o yüzden gibi bir anlam çıkıyor yoksa :D
Mesaj tarihi:
Acikliklari en kolay kapatilan kaleciler ornegi bence baya yanlis. Hatta kaleci en kolay elden cikaralibilir gibi yorumlar.

Ace'in dedigi sey dogru. Buyuk takimlar uzun vadede basarili olan takimlar kalecilerini tutarlar.

Ferguson - Schmeichel orneklerini vermisim. Yillarca Ingiltere milli takimi kaleci bulamadi. Bugun Italya her turnuvada bir yerlerdeyse burada Buffon'un payi buyuk. Ferguson 99'dan sonra ilk CL'sini kimle aldi? Kaleye Van Der Sar'i aldiktan sonra. Macin adami kimdi 2008 finalinde? Van der Sar. Premier Ligi neredeyse her sene domine eden Manu kaleye Van der Sar geldikten sonra CL'de finalleri tekrar gormeye basladi. Ronaldo 100 kat onemliyse Van der Sar'in katkisi goz ardi edilebilir/elden cikarilabilir degil iste bunu kastetmeye calisiyorum. Ferguson'un baya bi aciklamasi vardi kaleciyle ilgili.

Bunun onlarca ornegi var. Takimin cok iyi oldugu zaman kaleciden alacagin marjinal verim elbette daha az gibi gozukebilir ama iyi takimlar sampiyonlar ufak farklarla belli oluyor zaten.

Yani tek Barca orneginden gitmek anlamsiz. Tarihteki bircok sampiyonun kalecileri hep iyi olmustur. Boktan kalecilerle uzun vadede basarili olan takim pek hatirlamiyorum.

GS 96-2000 arasi kaleye Taffarel gelene kadar neler cekmisti Terim. Ne boktan adamlar geldi gecti. Taffarel gelince takimin havasi degisti. Herseyi gectim Henry'nin topunu cikarmasini parayla olcemezsin. Kalede Taffarel olunca penalti atan adamin atisi bile farkli oluyordu.

Ornekler cok fazla yani. BJK'liler kaleyi saglam adama emanet etmedigi surece uzun vadeli basari zor. 1 atarsin 2 yersin diye birsey yok futbolda. Uzun vadede savunmalar kazaniyor. Ha takim kurarsin Barca gibi topu vermezsin 80% topla oynamayla oynarsin onu bilemem.

Futbolda gol atmanin garantisi yok. Ama uzun vadede iyi savunmanin getirisi daha gozle gorulur. Ekstrem ornekleri geciyorum, Mourinho'nun Chelsea'deyken cok guzel bir lafi vardi 2005 senelerinde. Takimi kuruyor dizilisi yaziyor taktikleri veriyor. Sonra donuyor
"Acikcasi gol atabilir miyiz bilmiyorum. Ama yemeyecegimiz kesin"
Bu noktada savunma kalenin onemi cok buyuk.

Abi Taffarel gelene kadar simdi aklima geldi su maci hic unutmam.
dfsfs kaleye gel.
Kale onemsiz degil abi. Cok cok onemli kale. Cidden atanin iyi tutanin iyi olacak lafi dogru. Bugun Pogba 100m ediyorsa Neuer - Buffon en az o kadar etmiyorsa burada sikinti baska birseyde. Kalede degil.

https://www.youtube.com/watch?v=kwhKYkmpanU
Mesaj tarihi:
kaleciler maç kazandırır, golcüler şampiyon yapar.

geçen sene Beşiktaş'in hem çok keyifli ve kaliteli oyununda hem şampiyonluğunda etkili olanlar neydi ?

Ozzy-Sosa-Gomez

Kalede neuer olsa ve gomez yerine pektemek, ozzy yerine mustafa sarp olsa Beşiktaş bu kadar iyi oyun oynayıp şampiyon olabilir miydi ?

geçen sene her tv başına geçtiğimde rahat geçtim, kalede tolga olmasına rağmen rahat geçtim çünkü emindim gol atar bu takım diyordum, yese de atar, 1 yese 2 atar 2 yese 3 atar diyerek izledim hep maçları. ki öyle de oldu, biz tolga'ya rağmen hucumumuz ile şampiyon olduk.

kalede muslera olsa geçen sene ne olurdu ? akhisar'a 4 puan verdik vermezdik.
x takımına puan kaybettik etmezdik
avrupa'da elendik elenmezdik, ama yine şampiyon olurduk.

o muslera'lı gs geçen sene 6. oldu neden ? leş savunma yaptığı için.
kalede 10m'luk muslera yerine cenk gönen oynasa, 10m savunmaya harcansa ilk 3te olurdu bu kadar basit.

o yüzden kaleciler değersiz ve kolay vazgeçilebilirler, an'ların oyuncusu olurlar ama genele etkileri görece azdır
Mesaj tarihi:
yani sen kalecinin kazandırdığı 10larca maç videosu ile gelebilirsin. ama geri kalan 10 kişinin oyun anlayışı, yardımlaşması iletişimi, ortak hareket etme becerisi, hücum zenginliği gibi şeyler 34 maç sonunda başarıya götürür seni.

senin kalecinin kazandırdığı kadar rakibinin kalecisi de kazandırıyor.
ama işte gs maçında diego topu içeri atamıyor tribüne yolluyor iş bitiyor.
Mesaj tarihi:
Esh said:

Bu sene de defans yok , iki macta bir kirmizi gorecek de jong dallamasini aldilar. Arkasi yine meh.

Nigel De Jong'un bugüne kadar profesyönel kariyeri boyunca kulüp formasıyla liglerde, ulusal kupalarda ve uluslararası kupalarda çıktığı 481 maçında toplam 4 kırmızı kartı var. Bunlardan 3 tanesi direkt kırmızı, 1 tanesi de çift sarıdan kırmızı. Kendisi istatistiksel olarak tüm kariyeri ele alındığında 120 maçta 1 kırmızı kart görüyor. Bu arada 2015/16 sezonunda 2 kırmızı kart görmüş, onu saymazsak oran çok çok çok daha düşüyor, 16 sezonluk kariyerinin 14 tanesini kırmızı kart görmeden tamamlamış. Ha bir de, kariyerinin büyük kısmı Premier lig, İtalya ve Almanya gibi kırmızı kart konusunda Türkiye'den çok daha toleranssız liglerde geçmiş. Bu istatistik buna rağmen. Yoksa Türkiye'de rahat davranan Melo'nun aynı tavırla İnter'de gördüğü kartları gördük mesela.

Başka sözüm yok sayın yargıç.
Mesaj tarihi:
Mantigin yanlis bence. TSL tek sezonu uzerinden futbol degerlendiriyorsun. Dedigim gibi Avrupa - uzun vadeli basari orneklerinden gel. TSL'de bir sene sampiyon olmak ozel bir formul gerektirmiyor. GS'nin daha sezon baslamadan havlu attigi, FB'nin slimfit ile sacma sapan islere girdigi sene de amator kaleci de olsa BJK gecen sene sampiyon olurdu.

Elbette takim iyiydi ve boktan kaleciyi kaldirabildi.

Ya peki yaris basa bas gitseydi, diger takimlar havlu atmasaydi, ufak detaylari ne belirleyecekti. Uzun vadede her zaman domine edemeyecek ki BJK. O yuzden zaman gelecek ufak farklar belirleyecek.

Gecen sayfada demisim zaten. Takimda herkes belli bir kalitede degilse kalecin Neuer'se bir anlami yok. Yani GS gibi bir takimin en degerli oyuncusu Muslera'ysa zaten burada baska bir sikinti var demektir.

Ama uzun vadede sampiyon olan takimin kalecisi aksamaz. Aksarsa o basarilar zor gelir. Manchester ornegini o yuzden verdim. Cok bariz bir ornek. Turnuvalara bakin. Kaleciler hep belirleyici faktor olmustur.

Aksine golculer mac kazandirir, savunmalar sampiyon yapar. Savunmanin onemli parcasi kaleci.
Mesaj tarihi:
Bana degil xabi alonsoya anlat. Kasabin onde gideni bu got

Rewendor said:

Esh said:

Nigel De Jong'un bugüne kadar profesyönel kariyeri boyunca kulüp formasıyla liglerde, ulusal kupalarda ve uluslararası kupalarda çıktığı 481 maçında toplam 4 kırmızı kartı var. Bunlardan 3 tanesi direkt kırmızı, 1 tanesi de çift sarıdan kırmızı. Kendisi istatistiksel olarak tüm kariyeri ele alındığında 120 maçta 1 kırmızı kart görüyor. Bu arada 2015/16 sezonunda 2 kırmızı kart görmüş, onu saymazsak oran çok çok çok daha düşüyor, 16 sezonluk kariyerinin 14 tanesini kırmızı kart görmeden tamamlamış. Ha bir de, kariyerinin büyük kısmı Premier lig, İtalya ve Almanya gibi kırmızı kart konusunda Türkiye'den çok daha toleranssız liglerde geçmiş. Bu istatistik buna rağmen. Yoksa Türkiye'de rahat davranan Melo'nun aynı tavırla İnter'de gördüğü kartları gördük mesela.

Mesaj tarihi:
senin baktığın noktayı da anlıyorum, saygı da duyuyorum da.

büyük takımda farkı savunma değil hucum belirler, kırılma anları büyük takımlarda hücumda daha çok yaşanır savunmaya göre.

geçen sezonun kırılması gs-fb maçı olabilir bence, fb'nin ofansif kötülüğü kırmıştı sezonu.

aynı şekilde önceki sezon evet muslera iyi işler yaptı, ama gs hucumda etkiliydi, maçlar 80'den sonra gelen goller ile kazanıldı 1-0 1-0 sonuclar ile puanlar geldi ama gs oyunu rakip sahaya yıkan, baskı kuran, üst üste kornerler kullandığı kaç maç geçirdi, hakan çıktı kafayı koydu 85'te şampiyonluğu getirdi bir bakıma. muslera çok maç kurtardı evet ama onlar zaten oyun olarak kazandığı maçlardı zaten gs'nin

fb-ts maçında fener topu sokamadı içeri şampiyonluk gitti. evet volkan o maçta cok iyi toplar çıkardı mı çıkardı, ama sonuçta topu içeri sokamadıktan sonra gerisi yalan.

büyük takımların 1 numaralı hedefi kendi oyun anlayışını ve gücünü rakibine kabul ettirebilmekten geçer, bunu yapmak için de topa sahip olmanı sağlayacak kalitede hücümcular ile oynaman gerekir bu da doğal olarak onların fiyatlarını yükseltir, savunma olayı da takım savunmasıdır, sadece 5 kişilik iş değil kaleci bence en önemli parça değildir takım savunmasında son noktadır sadece.

o yüzden kalecilere cok para ödenmiyor, ödenmeyecek de.
Mesaj tarihi:
Atabilmenin yemekten daha zor oldugu konusuna katiliyorum. Zaten o yuzden her gecen gun futbol boktanlasiyor, oyunlar sikisiyor. Cunku savunma yapmak nispeten daha kolay. Hucumda o kilidi acacak, farkli isler yapacak adamlar bulmak cok zor. O yuzden o tarz adamlara premium oduyorsun.

Ama savunmanin bu kadar belirleyici olmasinin onemi gol atmanin garanti olmamasi. Yani ne kadar iyi topcu olursan ol cidden o top girmeyebiliyor. Ama o girmese bile yemeyecek/yenilmeyecek takimlar basarili oluyor uzun vadede. Cunku ne yaparsan yap her zaman atamiyorsun. Ama daha az yemen daha cok atmandan daha garanti gibi sanki. Mourinho ornegi. Efsane Barca gidip o Inter kilidini acamiyor mesela.

Dedigim gibi uzun vadede boktan kaleciyle o basariyi devam ettiren takim sayisi iyi kalecilerle orada tutunabilmis takimlardan daha azdir diye tahmin ediyorum. Burada itiraz forvetlerle kaleciler ayni degerde olmalidan cok kalecilerin bu kadar kolay degistirilebileceginin/gozden cikarilabileceginin veya onemsiz oldugunun dusunulmesi.

Dedigim gibi 100m dolarlik kaleci olmasina gerek yok. Ama bu kadar kilit bir pozisyonda 15m luk adam bile cok yoksa bilmiyorum bana anlamsiz geliyor.

Benim icin en bariz ornekler GS-Taffarel ve Manu-Van der Sar'dir bu konuda tekrarladigim gibi. Takimin havasini degistirebiliyor bir kaleci.
Mesaj tarihi:
savunma yapmak kolay evet, boktan anadolu takımları bile canakkale geçilmez oynayarak savunma yapıyor.

arkasını dönen her oyuncuyu anında faul ile durdur, toplu oyunda becerili adamlar yerine fizikli kalasları kullan daha ucuza az gol yiyen takım kurarsın ama 34 beraberlik seni küme düşürür, o yüzden gol atman gerek.

gol atmak savunma yapmaya göre daha zor olduğu için her zaman gözde ve gündemde olan hücüm oyuncularıdır, sadece skor yapmaları değil yaptıkları işin görece zor ve etkileyici olması sebebiyle bu kadar gündemde olurlar.

bahsettiğin takımlar kaleci takımı değil, savunma takımı bu ayrımı yapmak gerekir. neville-ferdinand falan gibileri gelmedi zaten. yıllarca stam efsanesi sürdü gitti. mourinho interi kadro olarak cok kaliteli bir takımdı Cesar benim cok beğendim bir kaleci olmasına rağmen o takımdaki savunmanın bel kemiği değildi anlatmaya çalıştığım o.

o inter mesela tolga zengin ile de o kadar başarılı olabilirdi cunku cok iyi kurulmuş bir düzeni vardı.

kötü kaleci performansı maç kaybettirir sezon kaybettirmez benim fikrime göre, o yüzden bas bas paraları kaleciye yerine ortaya 1 stopere 1 adam alalım düşüncesi hep olacak.

büyük takımların kalcesi mi büyük olur, yoksa kaleciler büyük takımlarla birlikte mi büyür tartışmayı bu yöne çekmek istiyorum :D
Mesaj tarihi:
Buyuk takimlarin kalecisi buyuk olur.

1999-2008 arasi Manu'nun CL'de dogru durust basarisi yok. 2008'den sonra 3-4 senede 1 sampiyonluk 2 final var. Elbette Ronaldo etkisi var ama Manu onceden de gucsuz muydu? Manu hep iyiydi. Defansi hep iyiydi ayni adamlar genelde zaten.
Ama Van der Sar buyuk is yapti dedigim gibi Ferguson'un aciklamalari var - kimbilir kac kupa daha alirdik eger Van der Sar'i daha once alsaydik diye. Kaleci acisindan arasi kayip. Bu Van der Sar'in inanilmaz bir kaleci olup olmamasindan bagimsiz, kalecinin takim icin onemini belirtiyor.

Yine Taffarel-GS o kadar bariz bir ornek ki baskasina gerek yok mesela.

O defanslari defans yapan tamamlayan kalecidir. Kalecisi boktan olan iyi savunma takimlari hatirlamiyorum mesela. Veya bunu uzun sure devam ettirebilmis.

Turkiye tarihinin en iyi kadrolarina bir bakin. Hep iyi kaleciler vardir.

TS'de Senol Gunes gelmis gecmis en iyi kalecilerden. 87'de efsane FB kadrosu vardi ama kalede de Schumacher vardi. Tafarrel GS. 2003'te cok iyiydi BJK ama kalede de Cordoba vardi. BJK nin 80ler sonu 90 lar basi efsane kadrosunda kim vardi hatirlayamadim. Engin vardi sanirim. Engin Ipekoglu da sayili kalecilerden.

Rustu TR tarihinin en iyi kalecisidir ama FB'nin de en boktan zamanlarinda oynamistir. O mantikla Rustu onemsiz miydi. Hayir ama takim boktandi. Takim boktanken tabii ki bir anlami yok cok iyi kalecinin. Muslera ornegini ondan veriyorum.

O yuzden katilmiyorum. O Inter Tolga'yla o Inter olmazdi. O Juventus-Italya Buffon'suz o Italya olmazdi. Dino Zoff'suz o Italya olmazdi.

Futbolda cidden genelde kliselere katilmam ama atanin tutanin iyi olacak lafina katiliyorum Ridvan'in.
Mesaj tarihi:
Ortalamda en düşük maası kalecıler alıyor dunyada en düşük bonservisi ucretlerı ile kalecıler alınıyor demekki en önemsiz mevki bu kadar basit cok kurcalamaya gerek yok bence.Bide bekler önemsiz ee tabi bu demek degilki çöpten adamlar koy oraya ama digerleri istedigin seviyeye getirmeden bu 3 mevki ile cok ugrasmıcan koycan birilerini gitcek işte.
Mesaj tarihi:
Yani yine benim yüzümden onca mesaj atılmış da sdfsdfs

Kalecilerle ilgili hepinize katılıyorum, bazılarınıza kısmen.

iyi kaleci çok büyük fark yaratır. Ben şu kadar net diyeyim Muslera geçen sene BJK de olsaydı biz 2-3 maç önceden şampiyonluğumuzu rahat rahat ilan ederdik.

Ama şimdi çıkıp Muslera şampiyon etti 2 sene önce, demek ki kaleciler etkili faktör argümanı da tamamen yanlış. Etti mi? Evet çok büyük emeği ve çabası vardı. Onu kimse inkar edemez. Ya da işte Neuer - Buffon penaltı atışlarındaki etkiler vs. konuşuldu konuda.

Ama takım savunması iyiyse cidden ekstra bir kaleciye ihtiyacın kalmıyor. Ekstra kalecin varsa ama takım savunması +10 katıyorsa takımına +15 oluyor yalan yok.

Az pozisyon verirsin, rakibe hücumda nefes aldırmazsın ve kaleciye iş düşürtmezsin. Ama en kusursuz savunmalar bile en boktan rakiplere karşı her maç 1-2 pozisyonda olsa verir. İyi kaleciye sahipsen zaten fark burada ortaya çıkar.

Ben hep aynı örnekten gideceğim. Oblak, 16 milyon euroluk kaleci değil. İyi bir kaleci ama o kadar değil. Maddi yönü tartışmayacağım ama Atletico'nun 3 alan savunmacılı hareketli savunması sayesinde zaten işi %90 falan kolaylaşıyor.

Atletico da Oblak çok az gol yedi ama kaç pozisyonda kaç gol yedi ona da bakmak gerek. tek başına yediği gol sayısı bir kaleciyi kötü veya iyi yapmaz.

Yani en temel örnek daha bu Euro da karşımızdaydı ya. Ortalama kalecilerin allahı Eduardo ile neredeyse gol yemeden kupaya çıktılar. Ama adamın bi macaristan maçı var kaleyi her bulan gol oldu. Tam bir Tolga Zengin performansıyla adam kupa kaldırdı.

Kaleci için çok kafa yormaya gerek yok. İyi kaleci çok önemli kabul ediyorum ama öncelik diğer mevkiilerde olduğu ve sürekli üstüne koyduğun sürece diğer taraflarda kalecinin allah olmasına ihtiyacın yok.
Mesaj tarihi:
bütün olayı tamamen gol atma üzerine kurulu bir sporda kalecinin önemini tartışmaya gerek yok bence.

takımın iyi de olsa kötü de olsa efsane de olsa kalecin iyi olacak.
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

Esh said:

Türkiye'de bu işler böyle yürümüyor yav. Hakemler "De yong kasap zaten. Sarı vermezsem laf yaparlar" diye çatır çatır kart çıkarmazsa ben de adam değilim.
Mesaj tarihi:
Sarı kart görür de kırmızı vs. görmez. De Jong çok sert oyuncudur ama oyun kuralları içinde sertliğini konuşturur.

Millet Alonso'ya yaptığından dolayı sürekli ağır kasap vs. olarak görüyor o kadar sıkıntı bir adam değil. Hakemlerde elbet göz önünde tutacaktır hareketlerini vs. ama çok ekstra kart vs. görmez.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...