eregorn Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 çocuk yok + evli değiliz = olmaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 güzel soslar yapiyormus. bence bas nikahi ne duruyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Bascaz. Acelemiz ne :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 senko said: sure? Sure 2 hafta once direk gocmen basvurusuna kabul gordu tanidiklar. Is bankasin da developer, esi de developer, 1.5 yasinda cocuk. So long turkiye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 bizim başvurmamıza iki yıl falan kaldı ya. daha fazla değil gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 ben gidip pasaportumu yakip suriyeliyim dicem artik o derece canima tak etti comarland Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 yazılımcılık ok ama evlilik ve çocuk lazım sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 burdan evlenip gideyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bajazet Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 emlak diyenleri şöyle alalım biz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Laurelin said: ben gidip pasaportumu yakip suriyeliyim dicem artik o derece canima tak etti comarland senin ne oldu kanada olayı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nergal69 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 bugün facebookta gezinirken şu sayfaya denk geldim. taşınmana faydalı olmaz ama bir an önce kanadaya göç etmeni inanılmaz gazlayabilir. https://www.facebook.com/icantravel/?fref=ts Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 simdi giderseniz hem bu yilki wnbr'a da yetisirsiniz :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2016 Bir yakin arkadas da Canada Amazon office (Vanc.) de baslayacak 2 - 3 ay sonra, hazirliklara basladilar gitmek icin. Emlak konusunu bilmiyorum konusmadim ama vergi 'kol' gibi imis. Turkiye den daha kol gibi vergi olamaz gibi bir argumanla girdim ama gelir vergisinin hayvan gibi oldugu ortaya cikti sonra. 130K anual ile anlasirken 75K anual geciyor elinize. Canada bir garip. Bu aralar Turkiye den git gide tiksinme kat sayim yukseldigi yetmiyor gibi, etrafimda duzgun dedigim sevdigim saydigim cevrem de ulkeden kaciyor surekli. Insanlar farkinda degil ama 80-90 arasi egitimli duzgun kusak defolup gidiyor memleketten, cok buyuk kayip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 burada işleri çevirecek kaçamayan veya altın nesil zekasında bir %5 kalır işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Gladmir said: Insanlar farkinda degil ama 80-90 arasi egitimli duzgun kusak defolup gidiyor memleketten, cok buyuk kayip. Kalan insan sayısı daha fazla abi, eskiden de varmış göç möç. Hatta daha fazlaymış, şimdi sadece gençler en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 ben de giresuna yerlesicem, var mi tavsiyesi olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 fındıga yuklenme hemen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Gladmir said: Emlak konusunu bilmiyorum konusmadim ama vergi 'kol' gibi imis. Turkiye den daha kol gibi vergi olamaz gibi bir argumanla girdim ama gelir vergisinin hayvan gibi oldugu ortaya cikti sonra. 130K anual ile anlasirken 75K anual geciyor elinize. Canada bir garip. Senin dedigin gibi Turkiye'de de gelir vergisi kol gibi. Basit bir hesapla, 120k yillik brut maasin(120 ye gore hesapladim, yukaridaki 130 a yakin olsun diye) neti 77k ya geliyor. Kanada'dan pek bir farki yok yani. Ama memlekette "Haci net maas ne kadar?" uzerinden pazarlik yapildigi icin, vatandasimiz nereye, ne vergi oduyor haberi yok. Haliyle vergi bilinci sifir. Kanada yi tam olarak bilmiyorum ama Avrupa'da odedigin vergi karsiliginda, saglik, egitim bedava(gercekten bedava bizdeki gibi okula bagis yapin, uni ye harc ucreti yatirin, hastaneye katki payi ode, muadil ilac vereyim tatavasi yok). Cocugun oluyor, 1 sene ucretli izin veriyor. Uzun vadede adam seni koruyup kolluyor. Basina bisi geldi mi devlet arkanda. Or. Vaktiyle Beyrut bombalanirken, Kanada gemi yollayip cifte vatandasi olan Lubnanlilari kentten tahliye etti. Turkiye'de vergiyi veriyorsun, karsiliginda ne aldigin belli degil. Zaten bir kisim vergi filan vermiyor. Sonra devletimiz af cikartiyor, vergisini veren gordugu keriz muamelesi ile kaliyor. Benim bir arkadas Kanada'ya gitmisti vaktiyle. Gocmenlik basvurusundan red yedi, master a gidip, is bulup kaldi. Hatta gocmenlik cikmadi diye, master kabulu olmasina ragmen vize vermedi konsolosluk "senin niyetin master degil, daimi kalmak" diye. Sonra sirketten yazi aldi "Arkadas bizim elemanimizdir, egitime gidiyor, gelince devam edicek" seklinde, birde TR de tapu gosterdi "Evim var donecem" gibilerinden. Atti kapagi. 5 senedir orada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Gelir vergisi odemedim hic, brut maas da almadim, bu sebepten bilgim yok. Canada'da egitim, ogretim ve saglik duzgun, benim altini cizdigim nokta, 2-3 seneligine para kazanip donmeyi dusunenler icin goz onune alinmasi, pazarlik asamasinda hesaba katilmasi gereken bir nokta olmasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2016 Gallant'ın dediğine katılıyorum vergi vermek sorun değil. türkiye'de aldığım maaşın %35'ini gelir vergisi olarak geri veriyorum. geri dönüşü olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2016 Selamlar, Bu başlığı forumda şimdi gördüm. Ben de bir süredir araştırıyorum yurtdışına gitmeyi. 2006'da Avustralya'dan dönüm 2 sene kalıp, o günden beri ayak uyduramıyormuşum gibi bir his var Türkiye'ye. birşeyler hiç oturmadı yerli yerine eskisi gibi sanki, tarifi zor biraz. Eşim çok isteksizdi eskiden ama ülkenin geldiği durumların ardından o da artık bu fikrimi fazlası ile destekliyor. Henüz çocuk yok, burada olsun da istemiyoruz şu anki noktada! Dediğim gibi bir süredir araştırıyorum, Avustralya ve Yeni Zelanda'yı düşündük başta, ben Avustralya'da okuduğumdan gitme şansımız daha yüksek aslında Kanada'ya göre fakat çok uzak olması caydırdı. Kanada daha yakın olmasından dolayı daha cazip şu an. Hem güneyinin Amerika vb. gezilecek yerlere sahip bir ülke olması da etkili oldu biraz. (Avustralya ve Yeni Zelanda nisbeten sapa kalıyor.) Bu sene Kanada çeşitli dallarda toplam 305.000 göçmen alıyor. Bunların içerisinde "express entry" ile alınacak kişi sayısı yaşlaşık 50.000. Express entry'nin bir puanlaması var. Kendinizi Kanada göçmenlik sitesinden puanlayabiliyorsunuz. Şu an son çekilişte baraj 534'te. Benim ve eşimin yüksek lisans, iş tecrübesi, ben ek olarak yurtdışında okuma ve çalışmadan puan almama rağmen 360'lardayız. Normalde baraj 430'lardaydı, bulamadıkça puan düşüyor normalde ama bu sefer ilginç şekilde çok yükseldi. Bütün puanlamalara ek olarak eğer bir firma sizi davet ederse (ki bunun için atom mühendisi vb. ülkede çok zor bulunabilen bir iş yapıyor olmanız gerekiyor) o zaman tüm bu puanların üzerine birden +600 puan ekleniyor ve ilk çekilişte en tepeye oturarak daveti alıp gidiyorsunuz. Yani sistem aslında tamamen Kanada'dan iş daveti almaya yönelik. İşverenin sizi istemesi için ilanı yayında 1 ay tutması, en az 2 farklı yerde tutması, x sayıda aday ile görüşmesi gibi kıstaslar var. Ancak uygun birini bulamazsa sizi davet edebilir. IELTS'i Avustralya'ya gitmeden almıştım. Tüm sürecin ilk şartı İngilizce yeterliliği. IELTS'ten 6,5 ve üzeri puan istiyorlar. Sonrası form doldurma, evrak işlemleri vs. Ben IELTS'e girip Kanada'da da ofisi bulunan bir danışman ile ilerleyeceğim. Sonuçta ülkeyi en iyi içinde olan ve devlet tarafından yetkilendirmiş birisi bilebilir. Şu an benim de çok detaylı ve derin bilgim yok ama kendimce araştırıyorum. Eğer başarabilirsem bir noktaya geldiğimde Türkiye'de çalıştığım firmamın Kanada ofisini zorlayacağım. Belki spesifik olarak kullandığımız sipariş programı vb. üzerinden bir şekilde gitmeyi başarabilirim. Birşeyler öğrenirsem yazarım, bu arada biz de kesinlikle Toronto'yu düşünüyoruz, Vancouver'ı çok araştırdım, güzel vs. ama pahalı, iş imkanı, gelişim vb. sebeplerden dolayı Toronto çok daha iyi duruyor, havasına rağmen orayı tercih edeceğiz. Ev alma şartlarına vs. de baktım, uzun uzun araştırıyorum. Realtor.ca sitesini kullanabilirsiniz, harita üzerinden kolay bir arayüzü var. Suadiye'de oturuyorum. 1.000.000 TL'ye zorlayarak 110m2 3+1 görünümlü 2+1 alabiliyorsunuz bugünlerde, Şehir merkezine Kurtköy uzaklığında çok güzel müstakil evler var bu fiyatın da altında. TL'ye çevirdiğimde 750.000 - 800.000 TL'ye içinize sinecek bir eviniz olabilir ve kira öder gibi mortgage ile ödüyorsunuz (tabi orada parayı Kanada doları olarak kazanacağınızı düşünürsek daha kolay), buradaki gibi banka tecavüzü de yok. Tabi bunu yapabilmek için vatandaşlığa hak kazanıp kredibiliteye sahip olmak gerekiyor. Yaşayan ya da gitmeyi düşünen herkesin paylaşımlarını bekliyorum. Bu arada Facebook'ta Kanada Göçmenlik, Vatandaşlık ve Yardımlaşma Platformu diye bir gruba da üyeyim. Yardımı dokunabilir çeşitli konularda. Sevgiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2016 oncelikle senin gitmen mantikli olabilir, cunku calistigin sektor turkiyede surekli is sahibi oldugun bir sektor degil. Maya vs ye gelince umarim basarili olursun ama bunlar boyle evde calisip ogrenilecek seyler degil, bayag firmalarda deneyim kazanman lazim. Acikcasi senin is hayatin tam oturmus ve iyi gelir kazandirir halde degil. ancak kiz arkadasina yazik, tabi onun tercihi ama yazik. Birincisi kiz hic birsekilde avukatlik yapamaz orada, baro sinavlarina vs ye girip kazanmasi lazim, kazansa bile is bulup adam akilli turkiyede bulundugu yere gelmesi yillar alir degmez. Hele partner vs olacak diyorsun kiza gercekten yazik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2016 okumus olmak hatta kariyer sahibi olmus olmak avustralya kanada gibi ulkelerde cok ters tepiyor..zilyon denklik sinavlar sinavlar..sonrasinda hic alisik olmadigin is yasami.. ciraklik egitim den kuafor yada agdaci sertifikasi almis olmak bir zamanlar 100 kusur puan fark ettiriyordu o siralamalarda.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maivresnon Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2016 gel kanadaya başkan komşu olalım ps:komşu derken ---> usa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2016 olum gitmeyin lan bizi birakmayin üzülüyom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar