Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Civilization VI

razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

Iskender'in Makedonyasi ile bugunku ulke olan Makedonya'nin hicbir ilgisi yok. Yunanistan icindeki memleketleri Atina, Korint, Sparta seklinde ayirdiklari gibi Makedonya'dan da dogal olarak ismiyle bahsediyorlardi muhtemelen. Bugunku Makedonlar ise oraya Orta Cag'da yerlesmis olan Bulgar kokenli Slavlar. Hem tarih hem de dil olarak Bulgarlar ile ozdes sayilirlar ve verdikleri gocler sonucu Sofya'yi popule etmeleri ile 100 yil once Bulgaristan'i onemli derecede sekillendirmisler. Bugun niye israrla kendilerini Helen zannettiklerini ben de bilmiyorum ama degiller sonuc olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Vaktiyle Osmanli, sonrasinda Yugoslavya icinde kalan Makedonya nin su anki olayi tamamen Ortodoks ulusal kimlik olusturma cabasi. Zaten aslen helenik filanda degiller nigger in dedigi gibi. Uskup e gidince ve Makedon gencligiyle konusunca bu kimlik sikintisi hemen bas gosteriyor. Rahibe Teresa Makedondur, evi buradaydi, heykeli suradadir. Iskender bizimdir bizim kalacak, vs. Nufusun %23 u Arnavut, %7 i Turk kokenli, ama sorsan butun Makedonlar Ortodoks derler. Gerci ben gideli 12 sene oluyor, organizasyon komitesindeki bazi elemanlarin yaklasimindan ve kilise gezmekten helak olmustu millet. Benim yabanci arkadaslar cami ye goturun bizi cami gormek istiyoruz, Turk mahallesini gezmek istiyoruz diyince soke olmustu elemanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

yine de çok yanlış yani bir milleti temsilen o milletten olmayan birini koymak lider sıfatında. cidden bize hürrem vermekle aynı ayarda olmuş.

moğolların gemileri fırtınada batarken başta olan adamı verdiler japonya'ya, garip garip seçimler gerçekten. yabancı koymaktan gocunmuyorlarsa mısır'a da memluk birilerini verselerdi madem ülkeyi batıran cleopatra yerine.
Sosyal ağlarda paylaş

ben ilk kadın görünce marie antoinette sandım.ne alaka dedim ama o bile daha mantıklı geliyor şimdi.en azından tarihte daha büyük bi etkisi var.hatta napolyonun josephinei bile daha mantıklı olurmuş.

da yani avrupadaki en zengin tarih ve lider havuzuna sahip medeniyette gidip girl power veya enterasanlık olsun diye kadın lider zorlamakta saçma zaten.bide fransanın avrupada tek kadından hükümdarlık geçmeyen ülkesi olması ve kraliçeye sahip olmaması,bu saçma seçimi daha da saçma kılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

Paranoya oldu sjw sjw diye, kleopatra ve victoria erkek degil hani:)

Adına dönem olan victoriadan bahsediyoruz dimi? Ve ramsesten sonra en çok bilinen firavun kleopatra? Bunların yanına adı sanı bilinmeyen bi fransız medicisini koyunca olmuyor işte. Tansu çilleri orta asya türk imparatorluğunun başına koy daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

tamamda medici ailesi italyan/floransalı bi aile.fransa ile alakaları yok,bir iki fransa kraliçesi dışında.regentlik ile yönetmek apayrı şeyler ayrıca.

victoria diyince ingiltere,isabella diyince ispanya,katarina diyince rusya,kleopatra diyince mısır geliyor insanın aklına ama bu baya alakasız bi seçim fransa için.ki yani konuştuğumuz ülke fransa.daha bol lider havuzu başka ülkede yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Catherine de' Medici (Italian: Caterina de' Medici pronounced [kateˈriːna de ˈmɛːditʃi]; French: Catherine de Médicis pronounced: [katʁin də medisis], 13 April 1519 – 5 January 1589), daughter of Lorenzo II de' Medici and of Madeleine de La Tour d'Auvergne, was an Italian noblewoman who was Queen of France from 1547 until 1559, as the wife of King Henry II. As the mother of three sons who became kings of France during her lifetime

daha ne yapsin kadin 3 fransa kralinin annesiymis..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya asdasdasd oğulları arka arkaya ölünce üç fransa kralı oluyor o. Bide çocuk yaşta kral ilan edilip yine hastalıktan çocuk yaşta ölüyor garibanlar lel.

Hayır civ dediğin milletlerin sembollerini hep ön plana çıkartan bi seri, e mediciler fransanın değil italyanın sembolü? Hadi avrupada hanedanlıklar arasında intermarriage çok, çariçe katerina bile alman vs diyoruz. E o kadın rusyanın en önemli tarihi sembollerinden? Bu queen Mediçi diye geçiyor direk. Jeanne d'arc olsun illa sembolik fransız istiyorsak.

Mesele ne kadar toprak fethettiği değil, abraham lincoln de bi yeri fethetmedi ama çok önemli sembolik bi lider. Gandhi öyle, sejong öyle. 5te adını (benim) ilk defa duyduğumuz Wu Zetiana bakıyorsun kadın reformizmde lider hatta ciddi fetihleri var, isabella keza ispanyanın siyasi birliğini sağlayan kraliçe. Maria Theresadan Elizabethten falan hiç bahsetmeyelim. Kleopatra ha keza hollywood parlatmasa da "son firavun" , üstüne roma tarihindeki yeri belli seve seve mısırın bağımsızlığını koruyor falan, sezar-antony-agustus üçgeninde yaşadıkları belli.

Bu kadın kim? Kim la bu ne yapmış, fransızlar için ne önemi var? Hugenoutlara önce müsamaha göstermiş sonra da idam ettirmiş. Peki. Şu kafası giyotinle giden marie antoinette daha önemlidir fransızlara.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...