Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Civilization VI

razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

karman corman birseydik, sonra daha karman corman olduk, sonra karmani atip corman seklinde devam ediyoruz..

Namessar said:

Kanuni said:

hintliler hep hintliydi be sam, biz osmanliydik turk olduk.

Aslinda turktuk once selcuklu sonra osmanli olduk, sonra gene turk olduk. Bunda biraz da sebep islam da 19. Yy a kadar ciddi bir etnik kimlik olmamasi. Hatta 11. Yy da turk kelimesi kaba bir hakaret olarak bile kullanildigi oluyor islami izleyen turkler arasinda.

Civ de dogal olarak bu kimliklerin osmanli olaninin var olmasi normal. En uzun yasayan ve en genis alani yoneten o.
Sosyal ağlarda paylaş

Bana kalırsa osmanlı deyip padişah alabilirler veya türk deyip herhangi bir türk lider alabilirler. Genelde roma falan diye belirgin ülkeleri ekledikleri için ırka göre seçim yapmazlar diye düşünüyorum. Osmanlıyı çakar geçerler. Paradoks oyunları gibi detaya hakim bir süreç değil zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

karman corman birseydik, sonra daha karman corman olduk, sonra karmani atip corman seklinde devam ediyoruz..

Namessar said:

Kanuni said:

hintliler hep hintliydi be sam, biz osmanliydik turk olduk.

Aslinda turktuk once selcuklu sonra osmanli olduk, sonra gene turk olduk. Bunda biraz da sebep islam da 19. Yy a kadar ciddi bir etnik kimlik olmamasi. Hatta 11. Yy da turk kelimesi kaba bir hakaret olarak bile kullanildigi oluyor islami izleyen turkler arasinda.

Civ de dogal olarak bu kimliklerin osmanli olaninin var olmasi normal. En uzun yasayan ve en genis alani yoneten o.

Dün şuna rasladım ,inceledim baya. Hititler ayrı, hunlar ayrı geliyor + selçuklular hunlar'dan apayrı gösteriliyor sanki... Hititler hun soyundan gelme degilmiydi ya... Yoksa kökenimiz hun+hitit karışımımı. Kafam karıştı

Bu arada tabloya göre winner romalılar ^^

böyük tarih haritası

http://unifiedpoptheory.com/wp-content/uploads/2013/08/Rand-McNally-Histomap-of-4000-Years-of-History.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

Osmanlı dememesi lazım aslında orada ya... Turks fln. veya ayıracak abi turkiye diye atatürk yapıcaklar.

Bugun gaza geldim bi oyun attım random Harun Al Rashid geldi. Abbasiler demiyor mesela sudi olarak alıyor onu o da saçma ya. O zaman atatürk'ü de osmanlı'ya katıp alması gerek.

Ya krallıklar olarak ayıracaksın,ya da ırk olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

ya firaxis bizim şurada düşündüğümüz kadar düşünmüyordur, kaide koymuyordur, çok net. greek var, roma var, bizans var. e arkadaş bu bizans ya roma'nın ya greek'in devamı zaten.

baştan millet olarak ayırıyorlardı, şimdi devlet oldu ama o da tutarsız. suudi örneği de iyi mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ya firaxis bizim şurada düşündüğümüz kadar düşünmüyordur, kaide koymuyordur, çok net. greek var, roma var, bizans var. e arkadaş bu bizans ya roma'nın ya greek'in devamı zaten.

baştan millet olarak ayırıyorlardı, şimdi devlet oldu ama o da tutarsız. suudi örneği de iyi mesela.

liderler işin içine girdiği için, "popüler liderlerden koymak lazım" diye düşünüyor da olabilirler, iskender falan koymazsan olmaz diyerekten
Sosyal ağlarda paylaş

babur'u hintlilerin lideri olarak gosterebilirsin hic sikinti yok. sonucta o cografyada o halka bir sekilde hukmetmis zamaninda vs.

ya da gandiyi falan.

ataturku tum turklerin lideri olarak gosteremessin ama. anca 1900 lerde kurulmus turkiye ulkesinin kurucu lideridir diyebilirsin.

ha derseniz osmanli olsun basinda ataturk olsun, olsun banane :)
Sosyal ağlarda paylaş

babür imparatorluğu müslüman olmayan hindu populasyon tarafında gayet yabancı hükümdar/fatih olarak görülüyor yalnız.sanmıyorum hoş karşılanılacağını öyle birşeyin.sonuç olarak adam ne hindu nede hintli.

adını turks koyarsın lideri atatürk yaparsın bi problem olmaz ama.nolmuş barrackstan şalvarlı yeniçeri basıp bilmemnereye camii dikiyosak?

medeniyetin ismini ottomans olarak geçmek saçma en başından.
Sosyal ağlarda paylaş

en güzeli birbirinin devamı olan medeniyetleri ayırmak yerine medeniyetlerin farklı dönemleri için 2 lider kullanmak.

mesela atıyorum roma,bi augustus/j.caesar koyarsın bide konstantin.veya greeks dersin bi iskender koyarsın bide justinian.turks dersin,bi padişah koyarsın bi atatürk.france dersin bi şarlman bi napolyon koyarsın.egypt dersin bi ramsesII koyarsın bi ptolemy/cleopatra.

tek bi hükümdar ile bi milleti-medeniyeti tanımlamak güç.bırak seçsin işte millet o medeniyetin hangi dönemini-kültürünü-medeniyetini oynamak istediğini.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

@rave : tac mahali deli gibi sahiplenenin onuda sahiplenmesi gerekir.

taj mahal ve moğol/pers mimarisi üzerine bi araştırma yaparken forumlarda denk geldim zaten bu babür imparatorluğunu hintlilerin kendinden görmeme mevzuğuna.

hatta taj mahali ve moğol/pers mimari ve sanatının hint kültür ve sanatını yok ettiğinden bağsediyolardı.(araştırma yaparsanız hint mimarisi apayrı bi mimari,taj mahal ile falan alakası yok)

ha şimdi karınları doyuyor adamların onlar sayesinde sdfs orası doğru.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...