Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anormal elektrik arızası, sigorta atması vs.

DavidMills

Öne çıkan mesajlar

Selam patiler,

Özellikle 2 gündür akşamları aptalca-anlaşılmaz sigorta atmaları yaşıyoruz. Zaten kış boyu en ufak bir yağmur damlası veya gök gürültsünde yine çat diye atıyordu.

Sıkıntıyı kısaca özetleyim. 2 gün önce termosifon un vadesi gelmiş, kazanı delinmiş. Sigortasından iptal ettik ve panodan ilgili sigortasını bulup indirdik. Kullanmıyoruz, bugün zaten yenisi takılacak.
Ancak son 2 akşamdır ne buzdolabı ne başka birşey çalıştıramıyoruz. Devamlı kaçak akım rölesi atıyor. Denemek için hepsini kapatıp, hangisi attırıyo diye bakıyorum. Iıııh yok. Yani şurası dediğiniz bir alan yok. Kafasına göre. Herhangi bir nem-ıslaklık vs yok şu an tesisatta. Ama topraklama olduğunuda sanmıyorum, bugün akşam elektrikçi gelecek ama yine de akıl verecekler var ise açığım. Panelin fotosu da şu;

Sosyal ağlarda paylaş

En fazla elektrikli donanım benim oda da diye..Odayı komple dağıtttım. Tüm prizlere, tüm fişleri tak çıkart yaptım. Bir tane şüpheli cihaz yakaladım. 10 defa takıyorsam 3-4 defa attırıyo, elektiriği. 12V, 3.A li bir adaptör.

Ama yine de emin değilim çünkü bu odanın tüm bağlantılarını indirsemde, hiç bir şekilde dün gece 1 nokta dışında elektrik yoktu. Neyse..

Takıntı yaptım, çünkü çoook aptalca bişii.
Sosyal ağlarda paylaş

Deneme yapcam diye çok zorlama, cihazlara zarar verirsin veya yangın vs çıkarırsın sonra

Bende bi kettle vardı, onu prize takınca çalıştırmasam bile sigortayı attırıyordu. Benzer bişey olabilir belki, ama sen sigortaları tek tek denedim demişsin.

Çağır elektrikçi, yapsın gitsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok yaw iptal ettirmem asla, ama lanet olası FEDERAL markasını değiştiririz np.

Neyse 4-6 aarası şu termosifon takılsın, sonra elektrikçi gelcek.

Şu an evde herşey, ç.makinesi, kettle, 1 pc, 1 klima, tv, şarjla vs çalışıyo tık yok. Akşam olunca hüzünleniyo ....mun elektrik panosu.

@Sipeys
Yetemedim ha, öyle mi. adsdsd. Negzel iyi başlamıştık, hayır salon o ara çalışıyo olsa pc yi aşağıya taşıyacaktım, yarım saat uğraş sonucu salon anca çalıştı. Sonra dedim boşver, GoT un yeni sezon ilk bölümünü izledim, sinirim geçti biraz afsffs.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...