Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Jason Bourne (2016)

razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

filmi hiç beğenmedim. beklediğim gibi olmamasından da olabilir, bourne filmi gibi gelmedi hiç.

ne bileyim asset vs lerinde duygusuz, efektif bi killer dalardı bourne'a, bunda "hep kişiseldi" diyen, gördüğünü öldüren, bakın ben kötüyüm diye bağıran bi tip. diğer filmlerde bourne hep şaşırtırdı, 1 adım önde olurdu bunda teyzeler kurtardı 2 kere. teknoloji gelmiş, bourne çaresiz kalmış havası da vardı. bi de enhance tabi

Sosyal ağlarda paylaş

Bourne Trilogy fan'i olarak filmi beğendim diyebilirim. Orjinal üçlemenin aynısı işte film. John Powell soundtrack'i, Matt Damon, Paul Greengrass, açılar, renkler falan aynı. Fanları tatmin eder bu konularda.

Bence ikinci üçleme için kurguladıkları hikaye de iyi ama 'nothing special' olduğundan millette biraz hayal kırıklığı var. Birde ilk 30 dakika da kurulan hikayenin 1-2 yeri iyi kotarılmamış, o yüzden millet Bourne'un dönüş nedenini sağlam temele oturtulmuş olarak görmüyor, oysaki 2-3 değişiklikle çözülürdü bu.

Nicky'nin Bourne'a gitmesinin nedenini daha iyi verebilirlerdi mesela. Filmde;
- Nicky'nin whistleblower olması ve Bourne'a olan zaafından ötürü onun dosyalarını bulup ona ulaşmaya çalışması ile açılıyor film ve Bourne babasını öğrenince işin içine çekilmiş oluyor.
Fakat Nicky'nin Bourne'a olan zaafı artık geçmiş olsa ve asıl amacının dosyaları Dassault yoluyla public hale getirip Agency'ye zarar vermeye çalışması olsa ama CIA'in warehouse'u bulduktan sonra korkup, çaresiz kalıp Bourne'a ulaşsa çok daha sağlam bir alt yapı üzerine kurulmuş olurdu Jason'ın olay içine çekilmesi.

Böylelikle Nicky'nin Atina'da Bourne ile karşılaştığında ettiği inanılmaz basit dialog'u da atmış olurduk. Exposition sıçmığı olmazdı o dialog.

Bunun haricinde Hollywood'un basit izleyici için yaptığı aptallıklara alışığız ama yani USB üzerinde "Encrypted" yazmasın, Flu foto "Enhance" denince netleşmesin, CIA server'ında "Black Operations" klasörü olmasın yani.

Hikayeyi burdan istedikleri yere götürebilirler. Ve üçleme haline gelir ise oldukça büyük bir komplo üzerinden yürüyebilir ve o bütünlüğün içinde bu film sırıtmaz, iyi durur. Bourne tekrar recruit bile edilebilir halde açık şuan hikaye. Lee iyi de olabilir kötü de. Iron Hand'e devam ediliyor falan.

Gittiğim salon baya karanlıktı yalnız, o yüzden birkaç sahnede resmen zifiri karanlık oldu salon. Sondaki Vegas chase sekansı çok kopuk geldi bana ve acaba bu karanlık yüzünden mi sahne kötü gözüktü yoksa gerçekten Vegas setup'ı, onca otel ışığının arasında karanlık cadde contrast'ı baya kötü mü olmuş anlamadım. Birde Bourne çekim tarzını seviyorum (shaky camera) ama please a little less shake Paul amca ya!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...