Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TV alıyorum, Help me!

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

4k için çok erken ya.
pcden cepten fotoğraf atıyorum 4k curve tv'ye foto default olarak minicik gözüküo ortada bide samsung arayüzü nasıl kötüyse kasım kasım kasılıyor foto geçişlerinde.
4k foto atsam nolcak peki?

eşşek yüküyle para verdiğin tvdeki işlemci os bitik. O yüzden gidip apple tv alıyorsun.
4k ise tamamen gereksiz.
ama oled baya iyi ya. bildiğin siyahların siyah olması inanılmaz.

IPS panel ile oled bağlantısı ne peki?
hangisi daha iyi. cepte IPS>amoled her zaman benim için ama tv de?
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

MrLevie said:

bu arada showroomda deneyecekseniz, bazı showroomlarda gösterilen aletlerin işlemcileri daha güçlü oluyor, showroomda gördüğünüz alet eve geldiğinizde potato çıkabiliyor.

Abi cok inanamadim buna ya. Yazilip cizilmis bisey mi bu yoksa sadece senin gozlemin mi?

Her marka/modelde oluyor mudur bilmiyorum. Ancak numune olarak gönderilen örnek televizyonlarda böyle bir uygulama var. Kutu üzerine bakıyorsun tüm özellikler aynı, iki televizyonu yanyana koyup kullanıyorsun, UI tepkisinden tut, en basitinden açılma süresi bile değişiyor. Yazılım sürüm farkı da yok.

Benim başıma samsungda geldi birebir. Ama diğer markalarda, satıcılarda ne vardır bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:

oled
full hd

olursa 3d ve android

hah birde curved olmayacak.

bu özellikte tv var mı?

var ama daha gelmedi duz OLED'ler.
sony ve LG yapti, 3-4 ay icerisinde TR'de cikmis olur.
4k'dan dusuk cozunurluk satilmiyor 2016 model OLED'lerde.

~8k'dan 10k'dan ucuz olmazlar.
(Amazon LG 2016)

LG OLED'lerdeki curve baya baya az bu arada, hatta baya faydasini goruyorsun.
ben baya istemiyordum curved, su an rahatsiz etmiyor...
Sosyal ağlarda paylaş

abi senin tv iyiymiş full hd oled. 5k çok ama ya
yani sence peki? eğer kıyaslama olanağın olduysa

600hz full hd led 2k civarı almak varken
3k fiyat farkı değer mi?

eski fullhd led karanlıkta film izlerken sırıtıyor ekran siyahlar özellikle ama izleniyor işte. 3k fark değer mi ? ya da bi sene sora ayağa düşer mi oledler.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu refresh rate oranında her firma ayrı uçuyo. 2000 hz falan var. Ama gerçekten 100hz paneller 5k dan aşağıya yok gibi, daha ucuzları hep 60hz panel, ama hepsinde en az 800hz flaan yazıyor.

Diğer bi canbazlıta 4k da var. Paneller hep 4k ama televizyondaki dahili uydu alıcılar 4k alamıyor bir çoğu. Ekstra reciever kullanmak istemiyorsan buna da dikkat et.

Yakın zamanda philips 49puk4900 aldım, fazla para vermek istemedim. Aynısıın 42" ve 55" boyutlusu var.
-Smart değil, acnak usb'den harddisk/flash disk ile enavi türlü film izleniyor (4k denemedim)
-4k yayın alabiliyor, dahili uydu alıcısı ile
-Panel 60hz ama kutuda 700 mü 800me ne yazıyor. Güua görüntü iyileştirmede kullandığı bazı özellikler (arka ledin kapatılıp açılması falan) bayağı aldatmaca gibi geldi bana.
-Kanal değiştirme hızı yavaş.
-HDMI ARC arada bir çalışmayabiliyor.
-AVR kullanıyorsan, HDMI üzerinden anfiye kapama açma ses açma gibi komutları gönderebiliyor .

Özetle eksileri artılarından faha fazla, ama 1800tl gibi bi fiyata aldım, ne kadar ekmek o kadar köfte.
Sosyal ağlarda paylaş

2015 OLED'lerden oncesi bildigin cop zaten. TV falan izlerken kanalin logosu vs. kaliyordu, uzun sure gitmiyordu. benim kullandigim model ile birlikte o problemi cozduler. goruntu kalitesinden asiri memnunum, bu televizyonda oyun oynadiktan sonra film izledikten sonra her ekran bildigin cop.
(PC olarak baglanti ayarlaninca input lag baya baya dusuk, buna da dikkat etmistim alirken)
renk skalasi, siyahlar fln bahsetmiyorum bile.

2-3k'ya LED alacagima 5k'ya OLED aldigim icin de cok mutluyum.
9 taksit ayda 600TL.

OLED'in avantajlari baya cok, tek negatif yani 5k verip 4K izleyememek ve iyi verim alabilmek icin karanlik bir odada kullanmak. (biraz yansitiyor, ekranda kendi yansimani gorursun odaya gunes giriyorsa)

2016 OLED'lere bakabildim, karsilastirabiliyorum:
butun modeller UHD ve HDR destekli. daha UHD film/dizi vs. yok 2-3 sene de gelecegini zannetmiyorum. "future-proof" olabilir ama 2015 OLED modellerinden x2 tane alicak kadar para verilmez. (LG webOS yeni surumu var, ama niye kullanasin PS4'den veya PC'den izliyorum)

TR'de cikacak LG/Sony OLED modelleri asiri pahali olucak: en dusuk model 9-10k arasi olur sonra 6 ay sonra 5-6k seviyesine duserler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...