Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

evde oturan bilg. mühendisine

Mrlee

Öne çıkan mesajlar

ben tamamen /g/ nin yalancısı olarak java öğrenmeni tavsiye ederim. mobile programcılıkta aynı şekilde fazla iyi. onun dışında c# ve web kodlamalar gayet iyi olur.

ha tabiki atom var bi de. firefox'un yeni motoruda atom üzerine kurulu olucak diye okumuştum. faydalı bir yatırım olabilir senin için.
Sosyal ağlarda paylaş

Para kazanmak istiyosa Java, C# falan öğrensin iyice. Hatta web teknolojileri diyip genelleyeyim ya, illa o ikisi olmak zorunda değil. Node.js de iş yapıyo bu ara.

Ama machine learning'dir, oyun programlamadır falan girmesin bunlara. Oyunun Türkiye'de işi çok zor, ML'in ise tüm dünyada zor. Linkini unuttuğum bi yazı vardı, bi yerin product İK'cısı mı ne yazmıştı, teknik yönetimle oturduk, mülakata gelen adaylara sunmak üzere "çalışmayı düşündüğünüz/sevdiğiniz teknolojiler" konulu bi anket hazırladık, ML'i seçenlere eksi puan verdik çünkü bunların teknik konulara gereğinden fazla önem verip, çıkması gereken işi yavaşlatabileceğini düşündük falan demişti.
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:
ML'i seçenlere eksi puan verdik çünkü bunların teknik konulara gereğinden fazla önem verip, çıkması gereken işi yavaşlatabileceğini düşündük falan demişti.

Şunu diyen vizyonsuzların producttan anladığı yurtdışında yapılmış bir şeyi aynen çalıp türkçeye evirmek. Machine learning içinde githubdan random bir kod indirip üstüne product uydurmak. Bunlar bi de linkedinde falan sürekli machine learningle alakalı bir şeyler paylaşıyor da ruhlarını bilmesem; adamları Geoffrey Hinton falan sanıcam. Çoğu zaten paylaştıkları şeyi bile okumuyor (az önce stm denilen şirketin sözde big data grubunun başındaki adamın paylaştığı deep learning linkinde deep learning'e dair en ufak bir bilgi yoktu misal).

Ha bunu sadece vizyonsuz, embesil Türk ikcılar/müdürler değil yurtdışı varyasyonları da yapıyor. Aralık 2015'te Huawei'deki research pozisyonundan istifa etmemin sebebi olan gerizekalı çinli yaptığımız işi "research yapmayın product yapın" diyerek piç etmeye yemin etmişti.

Sonuç olarak bu proje sırasında 1 tane paper çıktı ve alanında top konferansların birine katıldık şubatta (istifa ettim ama konferansa parasını verip gittim). Burada da Huawei'n head research center'ıyla bağlantı kurduk, en son bıraktığımda salak çinlinin ayağı kaydırılıyordu. 2 tane paperda yolda üstüne. Ki adam bizi head research centerla bağlantı kuramamamız için "siz türksünüz sizi takmazlar, yeterli de değilsiniz" ayağına engelliyordu. Yetersiz dediği adamlardna biri Amazon'da research scientist şimdi, ben de (eylülde) Hollanda'ya doktoraya gidiyorum işte. Hayat garip.
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:

Ama machine learning'dir, oyun programlamadır falan girmesin bunlara. Oyunun Türkiye'de işi çok zor, ML'in ise tüm dünyada zor. Linkini unuttuğum bi yazı vardı, bi yerin product İK'cısı mı ne yazmıştı, teknik yönetimle oturduk, mülakata gelen adaylara sunmak üzere "çalışmayı düşündüğünüz/sevdiğiniz teknolojiler" konulu bi anket hazırladık, ML'i seçenlere eksi puan verdik çünkü bunların teknik konulara gereğinden fazla önem verip, çıkması gereken işi yavaşlatabileceğini düşündük falan demişti.

mantikli yapmislar, hayran kaldim, bu sirketin hisselerini alin 3'e katlaninca satarsiniz. ML, AI para kazandiracak seyler degil insanlarin 99%'una, once iyi muhendis olmak lazim.

Yoksa 6 tane muhendis FPGA design eder 6 ay boyunca, sonunda cikan devre bir tane lise mezununun 1 gunde yazdigi kodla ayni performansi verir, niye? cunku they overengineered.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...