Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

olm HEAYVAN yağı yenmez mi ya?


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Abi yok bi sitede bakıyordum böyle Hani beyaz ekmek kahverengi ekmek varya aynı sekilde makarna icin geçerli olanı var biri açık (işte sarı) diyeri koyu. Ne acaba farkı merak ettim :D içinde makarna olmadığını görebiliyorum marty :D


Bugun Kasaba gidip 1 kilo Yürek, Yarım kilo kokoreç alcam!

Taşlık deneyen var mı beyler? Ben çok sevdim ama pişiremiyorum sanırım XD nası pişirmek lazım bilen varsa aydınlatsın ya. Sevmemin sebebi de Plastik gibi böyle üfff süper ya
Mesaj tarihi:
kardeş, sen git uykuluk al.Tam mevsimi hem bahar ayları.

Uykuluk-badem filan da derler.Onu saçta kavur az toz kırmızı biberle.Baharatı da bas üstüne kimyon kekik vs. Tadına doyamazsın, 1 küçük rakı içirtir...
Mesaj tarihi:
hattok said:

Abi yok bi sitede bakıyordum böyle Hani beyaz ekmek kahverengi ekmek varya aynı sekilde makarna icin geçerli olanı var biri açık (işte sarı) diyeri koyu. Ne acaba farkı merak ettim :D içinde makarna olmadığını görebiliyorum marty :D


biri normal makarna diğeri buğdaydan yapılan makarna

"Pastavilla Tam Buğday makarna, normal makarnaya nazaran, sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur ve lifli yapısı ile tokluk hissi verir. Buğdayın tamamının kullanılmasıyla elde edilen ve geleneksel yöntemlerle üretilen Pastavilla Tam Buğday Makarna, buğdayın doğada mevcut olan en doğal formunun içinde irmik, kepek ve rüşeym bulunuyor. En kaliteli buğdaylardan elde edilen Pastavilla makarnaları, muhteşem lezzetleriyle her sofrayı ziyafete dönüştürüyor."
Mesaj tarihi:
lan asıl şadra mevsimi geldi. karadeniz usulü şöyle koca kemikle kalın kesim ızgaranın üstünde off

buğdayla beslenen danaların yağı koyu sarı oluyor böyle, bilmeyen enfeksiyonlu dana kestiler sanır, iltahap gibi ama onu yerken ekmeğe bile gerek yokşerefsizim. çenenden aşağı akan yağı sildiğin beyaz peçete bile sapsarı oluyor
Mesaj tarihi:
Fistan said:

bizim ülkede 20 yıl önce bişey yaptılar heralde
"ay bu et çok yağlı yiyemem, ıyk" nesli yetişti


Yağ yiyememe konusu tuhaf bişey ya.

Parça ette mesela kenarında azıcık yağ olsa bile yiyemiyorum. yani sevmiyorum filan değil, direkt olarak yiyemiyorum. Çiğneyemiyorum, yutamıyorum, boğazımdan geçmiyor, öğürtü geliyor filan. Ama o etten çok daha yağlı bi köfteyi gayet rahat bir şekilde hatta severek yiyorum. Yağın masif bi blok halinde durmaması, homojen olarak dağılması lazım yani.
Neden böyle ben de bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
dayım sadece kuyruk yagini kızartip rakıya meze yapardi ufff mis gibi kokardi beee dagda yayılan hayvanin yagi ortaya karisik kebapta kimse yemez genelde sisteki yaglari abanırım hepsini kurabiye gibi oluyor serefsiz kuzu haşlamadaki yaglari da affetmem ama normal yemeklerdeki etin yagini ben de yiyemiyorum lezzetsiz heralde ondan
Mesaj tarihi:
Valvyn said:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c6/Beef_suet-01.jpg



Abi yağdan yağa da fark var ama şimdi. Mesela koyun yağı sanırım en güzeli. Çok güzl geliyor bana koyun yağı.
×
×
  • Yeni Oluştur...