Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazılım alanında diploma ne kadar önemli?

Mithat

Öne çıkan mesajlar

Bunu bin kişiye sormuşumdur , hemen hemen herkes 'işini biliyorsan diplomaya bakmıyorlar' demiştir. İçime biraz daha su serpilmesi açısından sizlere de son kez şu soruyu sormak istiyorum artık.

Ben kendi bölümümü bile bitirmedim , askerlik açısından uzatıyorum.

Şimdi gittim bir firmaya , yazılımcıyım diyen adamı cebimden çıkaracak kadar iyiyim diyelim (değilim , hatta hiç değilim) diploma olup olmaması , bilgisayar mühendisliği mezunu , yazılım mezunu vs falan olmamam çok büyük dezavantaj olur mu? Yoksa 'adam işini biliyor lan boşver diplomayı falan' diye mi yaklaşırlar?
Sosyal ağlarda paylaş

Lan heryere kral üniversitelerden alakalı bölümlerden adamlar 'alırlar ya işini bildikten sonra her türlü alırlar' yazıyor , bir kişide çıkıp 'bizim ahmet var şirkette o tıp okumuş ama yazılıma merak salıp kendini geliştirip bu işlere girmiş şimdi bizimle çalışıyor' falan diye örnek gösteremiyor. Herkesin tahmin emenike. Bilsem garanti olduğunu , hazır işten istifa etmişim , ayrıcam 6 ay 1sene kendime , krallar gibi kurssa kurs onlinesa online yardırıcam , kendimi hazır hissedince de sağa sola saldırıcam ama elle tutulur bir garanti yok işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Lan heryere kral üniversitelerden alakalı bölümlerden adamlar 'alırlar ya işini bildikten sonra her türlü alırlar' yazıyor , bir kişide çıkıp 'bizim ahmet var şirkette o tıp okumuş ama yazılıma merak salıp kendini geliştirip bu işlere girmiş şimdi bizimle çalışıyor' falan diye örnek gösteremiyor. Herkesin tahmin emenike. Bilsem garanti olduğunu , hazır işten istifa etmişim , ayrıcam 6 ay 1sene kendime , krallar gibi kurssa kurs onlinesa online yardırıcam , kendimi hazır hissedince de sağa sola saldırıcam ama elle tutulur bir garanti yok işte.

abi tam olarak bu postun gibi postlarından dolayı yazdım üstteki şeyi. umarım sen de anlarsın bi gün.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu adam kadar iyi olursan girersin, adam üç ayda kodlama öğrenip dev bootcamp'e katılıyor orada da birinci oluyor. Sonra iş teklifleri falan kendiliğinden geliyor zaten. Türkiye'de durum nasıl bilmiyorum.

https://github.com/JasonBenn
https://www.linkedin.com/in/bennjason
Sosyal ağlarda paylaş

Ne biliim beyler böyle sanki bir iş başvurusuna gidicem , 'şu şu kurslara katıldım bu bu sertifikalarım var şu şu dili biliyorum' falan dicem , adamlar bakacaklar biz sizi arıcaz dicekler arkamdan 'ahahahah mal amerikan kültürü ve edebiyatı okumuş gelmiş php developerlığa başvuruyor ahahaha' diye başak geçecekler gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...