how its made hitler..konulu bir suru belgesel de vardi..
@dasbock..deney gibi degil de cinlilere karsi japonlarin yaptiklari var..unit 731 diye geciyor..kimyasal olsun biolojik olsun..bu arada mengele 1979 da brezilya da yuzerken ayagina giren kramp ile bogularak oldu..koclar gibi de yasadi..o kampta baska da kimseyi oldurmediler..savas mahkemeleri kuruldu infazlar baska yerde yapildi..diye biliyorum..
arti yasarlar hatta tarim bile yaparlar..teknik olarak baktiginda cilgin verimli arazi kolay kolay da gitmez verimi..
Ben çok araştırmadım, bilmem de ama koreli çalıştığımız insanların japonlara karşı apayrı bir nefreti var. Asya'nın en savaşçı ülkesi diyorlar, sanırım koreyi köleleştirmeye falan da çalışmışlar. Hatta geçen sene Koreli bir deniz generalinin 300vs30 gemiyle kazandığı bir film yapmışlardı, 40 milyonluk ülkenin 32 milyonu filmi izlemiş. Çok garip bu asya ülkelerindeki insanlar da. Biz kendi tarihimizle kavga etmekten güzelliklerini yaşayamıyoruz, adamlar full force mutlular, barışıklar tarihleriyle. Bizi hep kendi insanımız vurmuş ondan herhalde...
yoo dasaaa hep böyleydi. böyle olmasında da hiç sorun yoktu. ne çabuk unutuyosunuz-gaza geliyosunuz?. dasbock üyelik tarihinin gösterdiği gibi yeni bi arkadaş sanırım pek tanımıyor burdaki insanları ve tarzlarını. başka bir topiktede dalyarak demiş adama. burda da eşek değneğimi ne bişeyler diyor. sebebide nazi kampında neden yararlanmayıp öldürmüşler mahkumları diye sorgulaması adamın. hayır inanılmaz olan aaa dasaa çok ayıp felan demeniz.
yahudi soykırımı olunca konu, herşeyi okuyup edip en sonunda şu filmi izlemek lazım
dasaa'ya olan tavrım diğer konularla birlikte her bir ski kendisi en iyi bilirmiş gibi üzerime oynaması. online oyunda aimbotlu oyuncuyu "cuz hes good man" diyerek savunanlar gibi boyle gevşekleri savunuyosanız sizin bileceğiniz iş. gördüğün gibi konuya attığı yorumdan beri hep mevzu buna dönüp geliyor postlarını okursan ortalığı karıştırmak için çabaladığını farkedersin.
insanlar dalyaraklık yapıyosa bunu dile getiririm kusura bakmayın. 55bin mesajı olan adam hala ergen ergen tavırlar takınıyosa alıp bağrımıza mı basalım? efendi gibi tartışmayan adama taviz verecek yaşı 18. doğum günümde terk ettim.
neyse rica ediyorum konuyu yine şu herife getirmeyin. tarihi tartışacaksak tartışalım konu daha fazla kirlenmesin.
işte bende sana diyorumki üzerine alınıyosun. senelerdir tavrı tarzı bu, hep ve herkese böyle davranır. sana özel değil. ve bugüne kadar kimseyle kişisel bi kavgası olduğunu görmemiştir kimse. birisinin alınıpta gevşek mevşek diye hakaret ettiğinide görmedik hiç.
Yahudileri öldürürken Nazilerin karşılaştığı en büyük sorun yöntem sorunuydu. Almanya'da yalnızca 500.000 Yahudi vardı, ama bü
tün Avrupa'da sayıları ı ı milyona ulaşıyordu. En fazla Yahudi, Al
manların ı941 ve ı942 yıllarında işgal ettikleri Polanya ve Rusya
topraklarında yaşıyordu. Bu kadar Yahudinin nasıl öldürüleceği bir
problem olarak ortada duruyordu.
Ölümü kurbaniara götürmek mi, yoksa kurbanları ölümlerine gö
türmek mi daha verimliydi? Naziler her ikisini de denediler. Başlan
gıçta Yahudilerin yaşadığı yerleşimiere ölüm mangalarını yolluyorlar
dı; bu mangalar Yahudileri yakındaki tarlalara götürüyor, burada
kurşuna diziyorlardı. Ayrıca kamyona benzeyen özel idam araçları da
vardı. Askerler 60 kurbanı bir araca dolduruyor ve aracın egzoz ga
zını içeri veriyorlardı. Savaşın başlarında yapılan işten hoşnut bir müfettiş, böyle üç kamyonun "herhangi bir mekanik arıza belirtisi gös
termeksizin 97.000 işlem gerçekleştirdiğiri" söylemişti.
Naziler sonunda en iyisinin kurbanların ölümlerine götürülmesi
olduğunu anladı. Yahudileri topladılar, yük vagonlarına tıktılar, kur
dukları transit gettolarına veya çalışma kamplarına götürdüler, pislik
içinde yaşattılar, ölesiye çalıştırdılar, aç bıraktılar ve soğuktan donmalarına göz yumdular.
Bu cinayetleri işleyenler sıradan askerler ve sivillerdi. Kendilerini,ağır ama yapılması gereken bir işi yapan ahlaklı Almanlar olarak görüyorlardı. "Nakletmek" veya "gazla zehirlemek" gibi ifadeleri kesinlikle kullanmıyorlardı, yaptıkları işleri "özel işlem", "yerleştirme"ve "tasfiye" gibi süslü ifadelerle anlatıyorlardı
yani zahmetsizce toplamadan direk öldürmeyide denemişler. boldladığım yer the reader filminin konusu işte.
ben de sana diyorum ki aç benim yanıt verdiğim konuların hepsinin altına ne yazmış oku 2 post önceye gidip nasihat vermeyin kimseye aquila da rahat adam ancak verdiği cevaplar haddini aşmıyor, anlatabiliyor muyum?. sen de devam edebilirsin takındığın tavra.
Öne çıkan mesajlar
dana22
@dasbock..deney gibi degil de cinlilere karsi japonlarin yaptiklari var..unit 731 diye geciyor..kimyasal olsun biolojik olsun..bu arada mengele 1979 da brezilya da yuzerken ayagina giren kramp ile bogularak oldu..koclar gibi de yasadi..o kampta baska da kimseyi oldurmediler..savas mahkemeleri kuruldu infazlar baska yerde yapildi..diye biliyorum..
arti yasarlar hatta tarim bile yaparlar..teknik olarak baktiginda cilgin verimli arazi kolay kolay da gitmez verimi..
Sosyal ağlarda paylaş
dasBock
http://www.youtube.com/watch?v=O3C4njP5J2o
Sosyal ağlarda paylaş
Catze
abv, sabah 9'dan beri okuyorum, aradaki ufak molaları saymazsak şu saate kadar başka hiçbir şey yapmadım. :D bitti çok şükür sdf
Sosyal ağlarda paylaş
zaidral
Sosyal ağlarda paylaş
yekeyeke
Sosyal ağlarda paylaş
Mal
yoo dasaaa hep böyleydi. böyle olmasında da hiç sorun yoktu. ne çabuk unutuyosunuz-gaza geliyosunuz?. dasbock üyelik tarihinin gösterdiği gibi yeni bi arkadaş sanırım pek tanımıyor burdaki insanları ve tarzlarını. başka bir topiktede dalyarak demiş adama. burda da eşek değneğimi ne bişeyler diyor. sebebide nazi kampında neden yararlanmayıp öldürmüşler mahkumları diye sorgulaması adamın. hayır inanılmaz olan aaa dasaa çok ayıp felan demeniz.
yahudi soykırımı olunca konu, herşeyi okuyup edip en sonunda şu filmi izlemek lazım
http://media.sinematurk.com/film/d/11/d2f059c10093/22118_4.jpg
Sosyal ağlarda paylaş
reyou
Sosyal ağlarda paylaş
dasBock
insanlar dalyaraklık yapıyosa bunu dile getiririm kusura bakmayın. 55bin mesajı olan adam hala ergen ergen tavırlar takınıyosa alıp bağrımıza mı basalım? efendi gibi tartışmayan adama taviz verecek yaşı 18. doğum günümde terk ettim.
neyse rica ediyorum konuyu yine şu herife getirmeyin. tarihi tartışacaksak tartışalım konu daha fazla kirlenmesin.
Sosyal ağlarda paylaş
Mal
devam edebilirsin tarihi konuna
Sosyal ağlarda paylaş
Flassh
Sosyal ağlarda paylaş
Mal
yani zahmetsizce toplamadan direk öldürmeyide denemişler. boldladığım yer the reader filminin konusu işte.
Sosyal ağlarda paylaş
dasBock
Sosyal ağlarda paylaş