Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Microsoft to unify PC and Xbox One platforms, ending fixed console hardware

razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

razzRaziel said:

bence bu gelecekteki steam ile çatışmaya hazırlık ahanda yazıyorum

http://cdn1.theodysseyonline.com/files/2015/12/18/635860636669345895638279695_Silly+Portrait+1.gif

VRıydı şuydu buydu derken gereksiz bi dallanma olacaktı zaten. Xbox da windows for "special" people olur işte, konsolların "special" gamerlara yönelik oluşu gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

en son bunu denediklerinde ne olmustu hatirliyalim :D

http://pool.cream.org/pics/gfwl.jpg

http://img.memecdn.com/my-thoughts-on-gfwl_o_3207595.jpg

tesekkur ederim ben almiyim, PC nin en karanlik cagini yasadik gfwl boku yuzunden neredeyse :D

microsoftun pc oyunculuguna yapicagi en buyuk hayir hic bulasmamasi direk
Sosyal ağlarda paylaş

15 yıl önce yapmaları lazımdı, yeni uyandılar. geç kaldılar hayli. samimi olduklarına da inanmıyorum, çünkü hala xbox exclusive, xbox timed exclusive saçmalıklarına devam ediyorlar. cross-platform play'i de zaten şirketler istemiyor çoğunluğu.

ne yapacaklarını görene kadar umudum yok artık ms'ten, bütün kredilerini harcadılar gözümde.

satış rakamları sony'nin bariz gerisinde kalınca açıklamaktan vazgeçmişler, o da ayrı topkek. dolapta tutuyoruz sanki konsolları. oynayacak oyunum yoksa neden açayım ki konsolu, akıl fikir. tvset diye satıyorsanız o zaman açık kalır, o da oyuncu rakamını vermez zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

adamlarin kendi konsollarina exclusive cikarmasi pek "sacmalik" degil, normal... ki baya bir kismi da geliyor PC'ye, sorun yok

asil sorun Windows Store'un felaket bir storefront olup universal app sisteminin PC oyunculugu icin tamamen bir facia olmasinda. En basitinden V-Sync kapatamiyorsun yahu. Zaten modding'i falan da tamamiyla baltaliyor adamlarin app sistemi. Kanser resmen, umarim 3rd partyler yakinindan gecmezler, MS'de Gears of War falan cikartip sonra siktir olup gider PC oyun piyasasindan, GFWL'de oldugu gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

basit geçicem, benim teorimde akış şu şekilde gerçekleşti.

- microsoft windows store ile yazılımdan para kazanmak istiyor (daha fazla)

- en çok para oyun yazılımlarında, bi platform oldun mu hadi onu geçtim sadece yayıncı olsan bile milyon dolarlar akıyor (steam'e ağzının sularını akıtmayan yazılım firması var mı)

- windows'un her yeni sürümü oyunları windows üzerinden satmaya ve windowsa bağımlı kılmaya doğru kayıyor (bkz. gabe'in win 8 açıklaması)

- gabe ve steam linux'e doğru kayıyor ve steamos duyuruluyor, zira windows'un yaptıklarını ve yapacaklarını sezmeleri açık kaynak koda yönelmelerini sağlıyor, geleceklerinin riskte olduğunu biliyorlar çünkü steam dediğin şey WINDOWS'ta ve microsoft'un isteklerine bağlı olarak çalışıyor. TÜM PAZARIN.

- steamos belki şu anda çok boş, ama win 3.1 de çok boştu. steam'in ilk versiyonu da çok boştu. ilk adımı atmazsan devamı hiç bi zaman gelmez. belki 7-8 sene sonra windows karşısında pazar payını %40'lara çekecek. buna karşılık da microsoft harekete geçiyor.

- öncelikle sony ve ps markasına karşı büyük kan kaybettirecek olmasına rağmen exclusive'lerini pc'ye açıyor, sonuçta pc de kendi pazarı, kendi platformu. xbox ile pc kardeş olmaya başlıyor ama her oyun duyurusu ile oyuncuların xbox alma sebepleri azalıyor (konsolları sattıran en önemli özelliklerden biri exclusive oyunları, sattıran derken hangisi diye karar verdiren)

- playstation'a karşı kan kaybediyor etmesine de gelecekteki windows için zemin hazırlıyor yoksa amiral gemisi windows sıkıntıya girecek.

- bugün 10 milyon aktif günlük kullanıcısı olan steam windows'a rakip olacak bir işletim sistemini half life 3 ile birlikte sunsa ne olur? hadi o kadar yazılımcın mühendisin yok, açık kaynak kodla, android stiliyle yürüsen de olur.

- eğer işletim sistemi çatışması çıkarsa firmalar oyun yelpazelerini ve en stabil platformu & teknolojileri sunarak kapışacak. microsoft da xbox platformunu buraya taşımaya başlıyor.

- microsoft bu hamle ile playstation'a karşı oyun kaybederken bunu donanım ile telafi etmeyi ihmal etmiyor ve yenilenebilen/değiştirilebilen konsol donanımı duyuruyor. yerinde bi hamle. tabii buna playstation da rahatça cevap verebilir, ki verecektir de zaten, zira bu nesil konsollar çoktan eskidi ve muhtemelen zaten bu şekilde olması için planlanmışlardı daha ilk tasarlandıkları andan beri. sony'nin bir de donanım avantajı var. sony donanımda, microsoft yazılımda avantajlı.

eh tabi bunlar kısa dönem tahminlerim değil, önümüzdeki 10 sene içinde değişecek şeyler. bundan 3 sene sonra ortaya çıkacak bir olay bile tüm gidişatı değiştirebilir, steam'i konsola; microsoft'u xbox'a kaydırabilir. vr'ın hololens'in bile nasıl etki edeceğini bilemiyoruz görücez.
Sosyal ağlarda paylaş

25 yıllık sistem 5 yıllık sistemden daha iyi çalışıyor ve şirket 5 yıllık sistemi pazarlıyor ısrarla, cidden idiocracy devrini yaşıyoruz artık.

bu tomb raider üstelik 160₺ idi, 90'a çektiler steam yüzünden lol. gaben olmasa nasıl kazıklanacaz belli değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...